Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu skrot to PRL a po obciazeniu PRL po MTC.
    Nie wiem czy musisz robic bo ja w ciąży nie bylam, ale sadze ze powinnas zrobic.
    Ale moze któraś z dziewczyn bedzie wiedziala lepiej.

d579a7030cdace2cd76b2d0369b64a17.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam skierowanie na estradiol, tsh, lh i progesteron, i standardowo tsh ft4

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia nie zaszkodzi zrobić - nawet prywatnie to jest koszt góra 30 zł. Z tego co wiem po ciąży może zostać zawyżony poziom a on potrafi przeszkadzać...
    Dziewczyny, czy któraś z Was stosowała luteinę "dowcipną"? Właśnie biorę drugi dzień i brzuch mnie rozbolał tak jak na okres i nie wiem co jest grane... czy to może być po luteinie?

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :*

ja brałam ale w ciąży więc nie wiem nie zwróciłam uwagi

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w którym dniu cyklu te prolaktynę?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 2 do 5 zalecają. :)

h84fi09kllurhqo8.png
  • betiii Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam luteinę ale doustną, przytyłam 4 kg w miesiąc. Pocieszające co nie

• under_the_snow Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też dołączam do tej grupy :) staramy się od trzech miesięcy tak na poważnie i nic :( dzisiaj zaczęłam kolejny cykl. Zaczynam się już trochę martwić, chociaż rozumna i logiczna część mnie mówi mi, że jeszcze za wcześnie na martwienie się.

Mam wizytę u mojego gin w poniedziałek, zastanawiam się czy już mu zacząć panikować, może jakieś leki, nie wiem już sama :(

Co radzicie dziewczyny? Biorę kwas foliowy, nie wiem, może siemię lniane w tabletkach by nie zaszkodziło?

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc, to jeśli ma mi ona pomóc to mogę i 10 przytyć. ;)
    Ciążę o ile nie była pozamaciczna straciłam z powodu bardzo niskiego progesteronu.

h84fi09kllurhqo8.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj spokój z lekami. ;)
    Cykle masz regularne? Nic niepokojącego się nie dzieje? Jak tak to git - zdrowej parze zachodzenie w ciążę może zająć do roku czasu - trzy miesiące to bardzo mało, chociaż wiem, że jak człowiek się na dziecko zdecyduje to łatwo nie jest sobie to przetłumaczyć. Mnie czekanie już pokory nauczyło w tym temacie. ;)
    Dla spokojnej głowy możesz sobie porobić badania hormonalne i najzwyklejszy zestaw mocz+morfologia. I ja bym nic więcej nie robiła - nawet faszerowanie się siemieniem i innymi "wspomagaczami" może zaszkodzić, jeśli nie ma ku nim podstaw.
    Powodzenia :)
    under_the_snow wrote:
    Hej, ja też dołączam do tej grupy :) staramy się od trzech miesięcy tak na poważnie i nic :( dzisiaj zaczęłam kolejny cykl. Zaczynam się już trochę martwić, chociaż rozumna i logiczna część mnie mówi mi, że jeszcze za wcześnie na martwienie się.

Mam wizytę u mojego gin w poniedziałek, zastanawiam się czy już mu zacząć panikować, może jakieś leki, nie wiem już sama :(

Co radzicie dziewczyny? Biorę kwas foliowy, nie wiem, może siemię lniane w tabletkach by nie zaszkodziło?

h84fi09kllurhqo8.png
  • betiii Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem z jakiego powodu, lek. powiedzial, że mój organizm sam odrzucił ciąze. Luteine brałam po ok. 1roku mi nic nie pomogła, każdy ma inny org. mam nadzieję, że szybko Ci się uda.

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Dołączam do grupy tego słusznego rocznika, jeśli mogę oczywiście :)
    Dziś mój pierwszy dzień na "ovufriend" także testuję i badam wszystkie "opcje" :) I przyznam szczerze... fajnie tu :)))

Za mną półmetek. Staramy się z mężem już od 7 cykli...i niestety nic.
    Czy też tak bardzo przeżywacie każdą przychodzącą miesiączkę?

Izik lubi tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • betiii Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , tak przezywam z płaczem , nerwami i nienawidzeniem samej siebie .

• Izik Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test negatywny mam dużo streosów w pracy więc to pewnie to;-(

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Izik przytulam :*

witam,wszystkie nowe koleżanki:)
    a to i tak bym musiała zrobić w kolejnym cyklu, a do tego czasu będę u ginki to się dopytam czy ta prolaktyna potrzebna czy nie

Izik lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

:( Przykro mi Izik. Stresująca praca, skąd ja to znam...

Betii, ja siebie właśnie tez nienawidzę. Czuję się wtedy wybrakowana. I zwykle reaguję płaczem.
    Jak sobie z tym radzisz?

Tak w ogóle, czy któraś z Was ma może tyłozgięcie?? Hmm, ostatnio się zastanawiałam, czy aby w tym nie tkwi problem...

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor, dziękuję za słowa pocieszenia. Wiem, że zwykle jak się chce, to trudniej zajść.

RObiłam podstawowe badania i wszystko jest ok. Cykle właśnie mam średnio regularne. Poza tym, schudłam przez ostatnie pół roku prawie 20 kg, więc myśle, że to może mieć wpływ.

No nic. Kolejny cykl będziemy próbować.

syy2cwa15lizurwm.png

• betiii Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja? nie radzę!!przed mies. chodze zesteresowana zajde czy nie, za dużo o tym myśle mąż mi powtarza, ze wlasnie dlatego ze tak mysle nie zajde.Nie tego oczekuje od niego.,

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

No właśnie...mój mąż mówi mi to samo. Wciąż powtarza, że nie chce żebym za każdym razem aż tak bardzo się rozklejała...że w końcu "zaskoczy" i jeszcze będziemy mieć gromadkę dzieciaczków.

Tylko, że on nie jest kobietą. Nie przeżywa tego tak jak ja. Ja po prostu nie potrafię się przestawić na "nie-myślenie"...

Dziękuję:* Fajnie jest się tak wygadać:):)

gosia86 lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 czerwca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dokładnie to samo. Jak tylko @ zaczyna się spóźniać, to już się nakręcam. Chodzę do toalety, sprawdzam, ciągle o tym myślę. Ciężko się przestawić na to, żeby nie myśleć, a może to byłoby lepiej właśnie.

syy2cwa15lizurwm.png

‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ