Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia już trzymam i jestem myślami z Tobą :) nie bój się Kochana będzie dobrze

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkaa 3mam! :)

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Miśka, ja dopiero debiutuję na forum, ale z mojej strony też możesz liczyć na dwa solidne kciukasy :):)

Dobrej nocy dziewczyny!

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia bądź dzielna:*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w slonecZny poranek :-)

Miska trzymam kciuki :-) nie boj sie kochana :-)

Ewka a co to za badanie PRL po kortyzolu? Mialam tylko po MLR.

A jak to jest z ta prl, miewam owulki bo sa potwierdzone przez monitoringi i bad hormonalne.
    Kurcze a ja non stop sie czymś stresuje i denerwuje, bo w pracy ciagle cos nie tak, w rodzinie tez ciagle nerwy :-(

Ewik lubi tę wiadomość

d579a7030cdace2cd76b2d0369b64a17.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i żegnam :) jade na hsg, napisze wieczorem co i jak :* dziękuje za wsparcie i pamieć

elcia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia - ja też jestem tu nowa, ale trzymam mocno kciuki! Będzie dobrze. Pisałam to już tutaj w którymś wątku, moja znajoma w następnym cyklu po hsg zaszła w ciążę mimo, że nie dawali jej szans z powodu problemów z endometriozą. Trzeba być dobrej myśli.

• Ewik Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc Dziewczynki :)

Elcia kortyzol to hormon stresu oznaczany z krwi jak brałam bromergon na zbicie PRL to miałam go badany kilka razy więc pewnie ma coś wspólnego z prolaktyną.

dziś już piątek uff....jadę z małżem po pracy na zakupy do sklepu dla niemowlaków bo mamy iść oglądać dzieciątko a nic nie mamy

elcia86 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie wpadam na chwilę
    Misia mam nadzieję, że przetrwałaś to hsg jakoś, myślałam o Tobie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziwczyny, dziękuje za pamięć i wsparcie, ale hmm jest niezbyt dobrze... otóż miałam badanie ale nie dowiedzieliśmy się o drożnościach jajowodów, gdyż wpuszczenie kontrastu się nie powiodło... miałam trzy próby w pierwszym coś się odczepiło, bolało jak nie wiem co, w sumie zakładanie kulociągu nie należało też do przyjemnych, okazało się, że podajnik jest uszkodzony. znowu kazali mi się przesunąć i znowu chciali zalożyć ten jednorazowy sprzęt, i nie dali rady bo mam małe wejście do szyjki macicy i ten plastikowy sprzęt się giął i nie chciał wejść, więc postanowili spróbować takim starym metalowym Schultza ale okazało się,że szyjka się zamnknęła po tych próbach i już... bolało wszystko bardzo, powiedzieli, że mam tam bardzo ciasno, szyjka malutka i mogą ją spróbować otworzyć ale to będzie bardzo bolała (ciekawe jak bardzo, skoro to wszystko wg nich to niewielki ból) i postanowili mnie przyjąc na inny oddział w sierpniu i uśpić do badania :( także mam doła, wycierpiałam na darmo, nic nie wiem, i czeka mnie jeszcze jeden pobyt w szpitalu :(

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Misia przykro mi że się nacierpiałaś i nic z tego nie wyszlo :(
    ja dzisiaj też mam gorszy dzień źle znoszę pracę po 12 godzin i do 2 w nocy a jeszcze dzisiaj mnie to czeka
    poza tym za chwilę koniec @ a nie możemy się jeszcze starać i to dobija mnie jeszcze bardziej:(

Miśkaa lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia myślami byłam z Tobą :) biedulko kochana wiem,że Cię to nie pocieszy ale się nie martw następnym razem będzie dobrze barańce mogli od razu pomyśleć o znieczuleniu albo chociaż być w pogotowiu z takim czymś jakby coś się nie dało rady zrobić żeby nie przechodzić tego jeszcze raz.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Misia myślami byłam z Tobą :) biedulko kochana wiem,że Cię to nie pocieszy ale się nie martw następnym razem będzie dobrze barańce mogli od razu pomyśleć o znieczuleniu albo chociaż być w pogotowiu z takim czymś jakby coś się nie dało rady zrobić żeby nie przechodzić tego jeszcze raz.

wiesz niby szybko reagowali, ale nie wyszlo :( mam zły humor przez to, chyba będę miała traumę po hsg, następnym razem bez uśpienia nie wchodze nawet do tego gabinetu! nie mogli mnie dzisiaj uśpić bo to większa procedura, trzeba być na czczo od doby, nie pić od 6 h, porobić jakieś badania, ja nie moglam teraz zostac, dlatego na sierpien mnie zapisali.

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia przykro mi strasznie, że się tak wycierpiałaś i nic nie dowiedziałaś. Trzymaj się Kochana :*

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też jest przykro, zastanawiam się czy mogłam zrobić coś lepiej, ale chyba nie, starałam się bardziej rozluźnić, lekarz niby powiedział, że to wina wąskiej szyjki macicy i już... trzeba ją balonikiem rozszerzyć i dopiero zrobić hsg

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też jest przykro, zastanawiam się czy mogłam zrobić coś lepiej, ale chyba nie, starałam się bardziej rozluźnić, lekarz niby powiedział, że to wina wąskiej szyjki macicy i już... trzeba ją balonikiem rozszerzyć i dopiero zrobić hsg

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Misiu, przytulam mocno.
    Wszystko zrobiłaś jak należy...a samo badanie nie należy niestety do przyjemnych:(

Spokojnej nocy.

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Lenka, ide spać chociaż w szpitalu spałam 3 godziny po badaniu to padam ze zmęczenia :( za tydzień wizyta u lekarza, zobaczymy co powie, ważne że wyniki męża są dobre :)

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja dziś idę do lekarza.
    Strasznie się stresuję tym co powie...
    Dam znać po powrocie.

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka trzymam kciuki

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ