Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja dziś pierwszy raz u endo. Zabieram ze sobą dotychczasowe wyniki badań, USG i zobaczymy.
Androstendion mam nieco podwyższony, ale nie wiem na ile to ma wpływ (mam 4,68 ng/ml przy normie do 3,89 ng/ml).
Reszta niby w normie, choć już sama nie wiem, ehhh
Misiu, Gosiu, a ja dziś u Was z samopoczuciem?
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
Ja jestem przemęczona pracą ale jeszcze dzisiaj i jutro wolne
obudziłam się z,jakims dziwnym uczuciem że moja ciąża była tylko snem, że to nie działo się naprawdę
pierwszy raz słyszę o tym androstendionie ja robię tylko wyniki na tsh i ft4 ale ja mam niedoczynność tarczycy
a tak wogule to skończył mi się okres a nawet miałam sen erotyczny hihihi Oo -
Androstendion to hormon należący do grupy androgenów - hormonów "męskich" (obok np. testosteronu DHEA). Z tego co mi wiadomo to jego zbyt wysoki poziom może sugerować np. PCOS.
Sen erotyczny, hmmm...interesujące:) Też tak chcę! )
Zwiększone libido jest jak najbardziej wskazane )
Dobra, lecę się szykować. Dam znać "po".
Dziękuję dziewczyny!
gosia86 lubi tę wiadomość
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
Witajcie Kochane
MIsiu dużo przeszłaś i czeka Cię powtórka, ale teraz będziesz spać więć bólu brak i dzięki temu nawet więcej zrobić będą mogli, dokładniej obejrzeć i w razie czego przepchać kontrastem jajowody, bo nie będzie Cie bolało, bądź dobrej myśli -
nick nieaktualnydzisiaj już troszkę lepiej, mniej krwawię i ból ustaje prawie całkowicie! za tydzień w poniedziałek wizyta u nowego lekarza i wtedy zobaczymy co zaproponuje, jeszcze niestety podskoczyła mi prolaktyna i tsh takze musze iść do endo. mam kiepski weekend ale musze się ogarnąć i iść dalej to tylko kolejne kroki do upragnionego dziecka
-
Cześć dziewczyny,
Ja już po pierwszej wizycie u endo.
Ogólnie wizyta bardzo udana. Lekarz nie stwierdził żadnych dużych odchyleń.
Prolaktyne i TSH mam w normie, ale w górnej granicy. Zalecono mi przez pewien czas na wyrównanie ich poziomu oraz cykli- niewielką dawkę bromka i euthyrox.
Podwyższonym androstendionem mam się nie zamartwiać bo nie mam żadnych objawów m.in. PCOS.
Zobaczymy... Jak nie zaskoczę to potem sprawdzanie drożności...,ehh
Misiu, cieszę się, że dziś lepiej się czujesz.
Pomyśl, jak bardzo upragniona i kochana będzie ta dzidzia, jak już się urodzi:)
Ja często sobie to powtarzam i jest mi z tym lepiej:)
gosia86 lubi tę wiadomość
-
hej
czy to możliwe że duphaston przestał na mnie dzialać może przez to moje pco kurcze trzy miesiące było ok i teraz znowu nic 11 dzień od dstawienia4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍
01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
3tygodniowe indukowanie poronienia
zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
niedoczynność tarczycy
tyłozgięta, zrotowana macica
05.2021 poronienie 6tc
STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito -
Izik, niestety nie miałam jeszcze styczności z duphastonem.
Nie słyszałam też o przypadkach żeby dupek przestał działać.
Ale tule mocno!
Gosiu, dziękuję :* Niby wizyta u endo ok, ale w sumie tak sobie myślę, że skoro wszystko jest niby w miarę ok, to czemu nie mogę zafasolkować ;/ ?
-
No właśnie TSH mam na poziomie 2,70.
Niby w normie, ale endo powiedziała, że dobrze by było obniżyć troszkę (właśnie do poziomu około 1,00 - 1,50).
-
nick nieaktualny
-
Misiu, przytulam, ale cię wymęczyli nie potrzebnie;/ domyslam się, że w sierpniu będziesz mieć laparoskopie. wierz mi, nie jest taka straszna,będzie dobrze
Lenka, ja mam podwyższony androstendion i ma PCOS (widoczne w obrazie usg jajników). wszystko inne mam w normie, prócz tsh i ft4 (teraz już w normie po 9ciu m-cach leczenia) no i prl, ale prolaktyna też już prawie w normie na starania.
u nas też weekend w pracy. wczoraj byliśmy na "randce" hehe a dziś niedziele szybko przeleciała, bo mąż musiał iść wcześniej do pracy na nocną zmianę niż normalnie. czekam na @. piersi od tygodnia mam mega nabrzmiałe, bolesne, wrażliwe a tu jeszcze do @ kilka dni. mąż się cieszy, że są "duże" hehe do tego jestem śpiąc, dziś nawet drzemałam po południu, ale to pewnie przez pogodę, bo się rozpadało u nas.