X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane
    a ja się męczę z bólami glowy czwarty dzień
    no i wczoraj dopadł mnie pierwszy ciążowy rzyg i to pod koniec pierwszego trymestru, dzis też rewelacji nie ma, ale na razie nie rzygam bleee

magdalenka_ka lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dała bym chyba wszystko,żeby dopadł mnie taki "rzyg".... Poczekam. Może zdarzy się cud ;)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdarzy się i to juz wkrótce a po dwóch miesiącach pełnych mdłości do tego stopnia, że raz na kilka dni jestem tylko wstanie podejść do zlewu lub kuchenki to cieszę się z dzidzi ogromnie, ale pytam ją czasem co ja CI dziecko takiego zrobiłam, że tak mnie męczysz :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta :)

Zmniejszono mi dawkę bromka do 1/4 tabl. na noc (przez tydzień)i jest w miarę ok.Przyznam szczerze, że miałam schizę jak zasłabłam po drugim dniu brania...

Szpilka ja też męczę się od dwóch dni z bólem głowy. Może to przez pogodę?

Ja jestem w 8dc i w pierwszym miesiącu mierzenia tempki:)
    Ciekawa jestem wyniku i czy w ogóle cokolwiek zdołam zauważyć.

3mam kciuki za wszystkie testujące:)))

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Niunia, a Ty kiedy zaczęłaś starania o fasolkę?
    Bo z opisu widzę, że chyba walczymy od tego samego okresu:)))

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ ja zaczęłam w listopadzie. Od tamtej pory przeszłam dwie torbiele i jedno odtworzenie cyklu bo po tygodniowym wypoczynku za granicą tak mi się pochrzaniło,że miałam krwawienie przez 31 dni... Teraz miałam pierwszy normalny cykl od kwietnia i mam cicha nadzieję,że się udało. Co prawda objawy bardziej na @ z wyjątkiem siusiania od soboty co troche a ja raczej tak często nie biegam.. Dopiero 22 dc więc staram się nie myśleć ale jakoś się nie udaje :(

iv09cbxm68yuj78z.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie nadciąga @, choć piersi mam mega nabrzmiałe i czuje się jak mleczarnia. do tego śluz mam dziwny, dużo jak na zbliżąjąca się @ i kremowy. w szafce mam tylko 4 tampony, więc mam nadzieje, że @ nie przyjdzie, choć marne szanse, bo wczoraj robiłam test i był negatywny.

Niunia86 lubi tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj Dziewczyny ciężko nie myśleć o tym czy się udało czy nie :( raz jestem przekonana, że to TEN cykl, a za chwilę wiem, że te objawy bardziej świadczą o nadciagajacej @...ale jak tak bardzo się chce dziecka, to ciężko nie myśleć...nie umiem się wyłączyć i już. Cierpliwości też mi brak :) wiem, co ma być, to będzie....

Szpilka ja też zazdroszcze tych rzygów :) patrze na Twòj i Kory suwaczek i nie wierzę, jak ten czas ucieka...:) strasznie chciałabym, aby w tym cyklu się udało, mogłabym całe lato być z Dzidziusiem na macierzyńskim :) Szpileczko przesyłaj wiruski, bo się rozmarzyłam! :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokldnie Magdalenka ciężko się nie nakręcać ja do czasu owulki nie myśle kompletnie za to później jazda gwiazda :) mam tak sprany beret że ciężko się ogarnąć nie można tak sama to wiem ale nie da inaczej rady poprostu sam organizm płata figle.. jak już nawet nie chce patrzec na objawy bo i tak kicha z tego. Na razie jestem na etapie oswaja myślenia,że wcale tak super nie pójdzie szybko bo to już 9 cykl więc na 2 cykle odpuszczam monitoring bo szkoda kasy a najważniejsze teraz zeby Mężowi poprawić wyniki

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też zazdrościłam a teraz proszę dzidzi o zlitowanie, oczywiście życze Wam skromnych objawów czyli tyle by sie nie martwić o dzidzię, ale też żeby uciążliwe nie były

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    świeża dostawa wirusków wedle życzenia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

aja, magdalenka_ka, Lenka@, Ewik, gosia86 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • aja Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    świeża dostawa wirusków wedle życzenia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Chętnie się zarażę ;) :) :)

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja, I ja, I ja!!!!! :D

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Niunia, to zaczęłyśmy staranka podobnie:)

Szpilka, też ogromnie zazdraszczam:) rzygów i zmieniającego się suwaczka. Wirusy łapę i ja! A co tam, mogę nawet dwa pod rząd złapać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane żuczki u mnie trochę było spokoju do wczoraj ponieważ pojawił sie różowy śluz pomimo brania lutki i tak znowu zaczynam myślec co jest nie tak sama zwiększyłam dawke o 2 tabl żeby przestawiło się ze śluzem i głupieje może luteina jest dla mnie za słaba ciort wie chyba bede musiała wybrać sie do gina na wizytę

• Ewik Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ewelinka :) tak sobie dzisiaj o Tobie myślałam co u Ciebie słychać itp. Dla świętego własnego spokoju się wybierz na wizytę mam dopiero pod koniec sierpnia bo na razie mam 2 recepty na duphaston.

ewelina27 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje za pamiec moze w sobote pójde jesli mnie przyjmie trzymam kciuki za was i spokoju życzę no i zieloności

Ewik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieszyłam sie i byłam dumna z siebie ze udaje mi sie nie nakręcać a tu taki psikus człowiek nigdy nie bedzie miał spokoju

Ewik lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zaplanowane usg na 19.07 będzie to 28 dc i się zastanawiam czy to trochę nie za późno?ale nie wiem czy uda mi się zarejestrować na wcześniejszy termin
    Szpileczko ale juz masz wolne?czy jeszcze musisz pracować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 22:25

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia a to takie kontrolne usg chciałaś zrobić ? bo jak chcesz zobaczyć czy owulka się zbliża i jak to się tam ma to lepiej po okresie.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ