X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina27 wrote:
    cieszyłam sie i byłam dumna z siebie ze udaje mi sie nie nakręcać a tu taki psikus człowiek nigdy nie bedzie miał spokoju

kochana zawsze musi być coś ale nie przejmuj się może za duża dawka nie wiem bo nie miałam nigdy styczności z luteiną tyle będę brała 2 cykl dupka

ewelina27 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    postaram pójsc w sobotę i niech lekarz kombinuje co dalej musi być dobrze nie ma innej opcji

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane ja uciekam do krainy bajek może jutro sie odezwę jak dam radę powodzenia każdej z was i zielnośći

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gosiu, w 28dc to może nie być już nic widać. Chyba, że masz długie cykle i owulka występuje po 20 dc (ja tak miałam 3 cykle temu).

Ewik, a jak się udały urodzinki męża?

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny milego dnia
    Ewik wrote:
    Gosia a to takie kontrolne usg chciałaś zrobić ? bo jak chcesz zobaczyć czy owulka się zbliża i jak to się tam ma to lepiej po okresie.
    ginka chciala zobaczyć jak wyglądają jajniki bo ostatnio jak byłam to zaczela sie @ i kazala przyjść kiedykolwiek byle nie w @
    cykle mam 32 dni
    no i nie wiem co robić?
    będę dzwonić i pytać o wcześniejszy termin

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym poszła po @ tak ok.14dc jak masz cykle 32 dniowe bo wtedy jest największe prawdopodobieństwo zobaczenia co piszczy w jajnikach jak pracują, zadzwoń i powiedz o co chodzi na pewno Cie przyjmie wcześniej :)

Lenka a dziękuje nawet szybko przeszedł najazd teściów, Maż zadowolony z prezentów to najważniejsze.

gosia86 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zczęłam plamic, więc @ tu za rogiem

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja przytulam mocno :)

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu parę ostatnich dni jeszcze do pracy, ale od jutra wolne o ile mnie nie wezwą pod jakimś pretekstem

gosia86 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to w końcu się wyśpisz i odpoczniesz :* a w pracy już wiedzą o ciąży?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ukrywam się, bo mam umowę na zastępstwo, 3 dziewczyny wiedzą bo jedna zczaiła, ale dyrowi nie powiedzą, bo tez kiedys byly w ciąży a dyr jest bardzo anty

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia mi sie wydaje czy moje wiruski zadziałały ekspresowo??

Niunia86 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Niunia, pisz koniecznie!
    Co to za info na suwaczku :))) ?

Szpileczko, straszne to wszystko jest, że kobiety w ciąży muszą się w pracy ukrywać:( U mnie też nie ma atmosfery pro-rodzinnej...
    A Państwo narzeka wielce, że kurcze kobiety nie chcą zachodzić w ciążę...

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia prosimy o wiadomości bo nie wytrzymamy w takim napięciu :)

Szpileczko współczuję bo dodatkowo taka sytuacja stresująca w Twoim stanie nie jest dobra. Brak słów narzekają,że coraz mniej dzieci się rodzi ale nie robią nic żeby ułatwić od podjęcia decyzji o chęci posiadania dzieciątka po sytuację w pracy,że trzeba ukrywać. Porażka..........

Lenka@ lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

A tak z innej beczki Czarnobylki, ostatnio widzę same kobiety w ciąży...i wózki...i bociany. Bo nie wiem jak w Waszych stronach, ale w moich, bociany są oznaką zbliżającej się ciąży.

Wiem, zabobon..ale teraz jakoś taki bardziej przyjemny:)

• Poli Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

jestem tu nowa :) to znaczy często czytam Wasze posty ale rzadko się udzielam:)

Chiałabym się Was poradzić, co o tym myślicie, bo nie mam z kim o tym pogadać :)

Cykle mam 27-30 dniowe, zazwyczaj co 28 dni. Dzisiaj mam 25 dc, nie wiem dokładnie kiedy miałam owulkę bo nie prowadzę obserwacji.

21 i 23 dc miałam lekkie prawie niezauważalne pojedyncze plamienie- widziałam tylko na papierze toaletowym, bez żadnych innych objawów.

Ostatnie przytulanie z mężem mieliśmy w 11 dc. Później na tydzień poleciałam do Grecji z mamą. Jak myśliscie czy te krótkie plamienia mogły być spowodowane wyjazdem, czy mogą świadczyć o tym że coś tam się zadziało w końcu? :)

Torbieli i takich innych rzeczy raczej nie mam bo niedawno byłam przebadana.

O dziecko staramy się 8 cykl.

Będę wdzięczna za Wasze wszystkie sugestie, chociaż zdaję sobie sprawę że bez pomiarów ciężko oceniać:)

Pozdrawiam

Poli
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka rozumiem sytuację
    u mnie w zakładzie jest tak że nie ma miejsca dla ciężarnych i od razu trzeba iść na L4 a ja głupia w poprzedniej ciąży pracowałam dwa tygodnie bo zaświadczenie dostałam dopiero po usg

Poli najprościej zrobić test lub bhcg

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak więc szybko odpisuję;) Ja już mówiłam @ powinna być 9 lipca ale ostatnio brałam 10 dni estrofen i 10 dupka na odtworzenie cyklu. Miałam ale plamienie ok 5 czerwca a później normalną @ 10 czerwca. Dzisiaj coś mnie tknęło bo jakos za szybko po planowanej owulce zaczął pobolewać brzunio i zrobiłam test. Ponieważ wynik wyszedł pozytywny to podejrzewam,że te plamienia przed @ to już mogła być @ bo 23 dc i test + to dziwne troche... Najważniejsze ,że pozytywny. Jutro Beta! Trzymać kciuki kochane to podeśle jeszcze więcej fluidów ciążowych :D

magdalenka_ka, ewelina27 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Niunia 3mam kciuki! Oby wszystko było ok i beta ładnie rosła.

Poli, z tym plamieniem to na dwoje babka wróżyła - mogło być zwiastunem np. zagnieżdżania się zarodka, albo po prostu jest to efekt wyjazdu.

Test może jeszcze nie do końca pokazywać prawdy, więc ja radziłabym bhcg...albo zaczekać do dnia @ :) Wiem, łatwo się pisze...

Mnie chyba jakaś choroba bierze, super jeszcze tego mi trzeba...

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia trzymam kciuki!!! Daj znać po becie :)
    Szpileczko nie miałam okazji podziękować za wiruski, oby zadziałały :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ