X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina27 wrote:
    cieszyłam sie i byłam dumna z siebie ze udaje mi sie nie nakręcać a tu taki psikus człowiek nigdy nie bedzie miał spokoju

kochana zawsze musi być coś ale nie przejmuj się może za duża dawka nie wiem bo nie miałam nigdy styczności z luteiną tyle będę brała 2 cykl dupka

ewelina27 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    postaram pójsc w sobotę i niech lekarz kombinuje co dalej musi być dobrze nie ma innej opcji

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane ja uciekam do krainy bajek może jutro sie odezwę jak dam radę powodzenia każdej z was i zielnośći

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gosiu, w 28dc to może nie być już nic widać. Chyba, że masz długie cykle i owulka występuje po 20 dc (ja tak miałam 3 cykle temu).

Ewik, a jak się udały urodzinki męża?

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny milego dnia
    Ewik wrote:
    Gosia a to takie kontrolne usg chciałaś zrobić ? bo jak chcesz zobaczyć czy owulka się zbliża i jak to się tam ma to lepiej po okresie.
    ginka chciala zobaczyć jak wyglądają jajniki bo ostatnio jak byłam to zaczela sie @ i kazala przyjść kiedykolwiek byle nie w @
    cykle mam 32 dni
    no i nie wiem co robić?
    będę dzwonić i pytać o wcześniejszy termin

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym poszła po @ tak ok.14dc jak masz cykle 32 dniowe bo wtedy jest największe prawdopodobieństwo zobaczenia co piszczy w jajnikach jak pracują, zadzwoń i powiedz o co chodzi na pewno Cie przyjmie wcześniej :)

Lenka a dziękuje nawet szybko przeszedł najazd teściów, Maż zadowolony z prezentów to najważniejsze.

gosia86 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zczęłam plamic, więc @ tu za rogiem

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja przytulam mocno :)

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu parę ostatnich dni jeszcze do pracy, ale od jutra wolne o ile mnie nie wezwą pod jakimś pretekstem

gosia86 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to w końcu się wyśpisz i odpoczniesz :* a w pracy już wiedzą o ciąży?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ukrywam się, bo mam umowę na zastępstwo, 3 dziewczyny wiedzą bo jedna zczaiła, ale dyrowi nie powiedzą, bo tez kiedys byly w ciąży a dyr jest bardzo anty

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia mi sie wydaje czy moje wiruski zadziałały ekspresowo??

Niunia86 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Niunia, pisz koniecznie!
    Co to za info na suwaczku :))) ?

Szpileczko, straszne to wszystko jest, że kobiety w ciąży muszą się w pracy ukrywać:( U mnie też nie ma atmosfery pro-rodzinnej...
    A Państwo narzeka wielce, że kurcze kobiety nie chcą zachodzić w ciążę...

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia prosimy o wiadomości bo nie wytrzymamy w takim napięciu :)

Szpileczko współczuję bo dodatkowo taka sytuacja stresująca w Twoim stanie nie jest dobra. Brak słów narzekają,że coraz mniej dzieci się rodzi ale nie robią nic żeby ułatwić od podjęcia decyzji o chęci posiadania dzieciątka po sytuację w pracy,że trzeba ukrywać. Porażka..........

Lenka@ lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

A tak z innej beczki Czarnobylki, ostatnio widzę same kobiety w ciąży...i wózki...i bociany. Bo nie wiem jak w Waszych stronach, ale w moich, bociany są oznaką zbliżającej się ciąży.

Wiem, zabobon..ale teraz jakoś taki bardziej przyjemny:)

• Poli Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

jestem tu nowa :) to znaczy często czytam Wasze posty ale rzadko się udzielam:)

Chiałabym się Was poradzić, co o tym myślicie, bo nie mam z kim o tym pogadać :)

Cykle mam 27-30 dniowe, zazwyczaj co 28 dni. Dzisiaj mam 25 dc, nie wiem dokładnie kiedy miałam owulkę bo nie prowadzę obserwacji.

21 i 23 dc miałam lekkie prawie niezauważalne pojedyncze plamienie- widziałam tylko na papierze toaletowym, bez żadnych innych objawów.

Ostatnie przytulanie z mężem mieliśmy w 11 dc. Później na tydzień poleciałam do Grecji z mamą. Jak myśliscie czy te krótkie plamienia mogły być spowodowane wyjazdem, czy mogą świadczyć o tym że coś tam się zadziało w końcu? :)

Torbieli i takich innych rzeczy raczej nie mam bo niedawno byłam przebadana.

O dziecko staramy się 8 cykl.

Będę wdzięczna za Wasze wszystkie sugestie, chociaż zdaję sobie sprawę że bez pomiarów ciężko oceniać:)

Pozdrawiam

Poli
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka rozumiem sytuację
    u mnie w zakładzie jest tak że nie ma miejsca dla ciężarnych i od razu trzeba iść na L4 a ja głupia w poprzedniej ciąży pracowałam dwa tygodnie bo zaświadczenie dostałam dopiero po usg

Poli najprościej zrobić test lub bhcg

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak więc szybko odpisuję;) Ja już mówiłam @ powinna być 9 lipca ale ostatnio brałam 10 dni estrofen i 10 dupka na odtworzenie cyklu. Miałam ale plamienie ok 5 czerwca a później normalną @ 10 czerwca. Dzisiaj coś mnie tknęło bo jakos za szybko po planowanej owulce zaczął pobolewać brzunio i zrobiłam test. Ponieważ wynik wyszedł pozytywny to podejrzewam,że te plamienia przed @ to już mogła być @ bo 23 dc i test + to dziwne troche... Najważniejsze ,że pozytywny. Jutro Beta! Trzymać kciuki kochane to podeśle jeszcze więcej fluidów ciążowych :D

magdalenka_ka, ewelina27 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Niunia 3mam kciuki! Oby wszystko było ok i beta ładnie rosła.

Poli, z tym plamieniem to na dwoje babka wróżyła - mogło być zwiastunem np. zagnieżdżania się zarodka, albo po prostu jest to efekt wyjazdu.

Test może jeszcze nie do końca pokazywać prawdy, więc ja radziłabym bhcg...albo zaczekać do dnia @ :) Wiem, łatwo się pisze...

Mnie chyba jakaś choroba bierze, super jeszcze tego mi trzeba...

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia trzymam kciuki!!! Daj znać po becie :)
    Szpileczko nie miałam okazji podziękować za wiruski, oby zadziałały :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ