X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • aja Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    aja nowy cykl nowe nadzieje więc cycki do przodu i działamy razem a na pewno za jakiś czas się zazieleni u każdej z nas.
    Tak, u nas się zazieleni na zime! :D a kto powiedział, że ma się tylko zielenić na wiosnę? ;)
    u mnie też cycki bez szału, ale dam do przodu to co ma ;) :D

ja też tak mam, że jak idę na badanie krwi, to panie mnie poznają. mam nadzieje, że kiedyś do nich pójdę żeby mi zrobiły betę... <buja w obłokach>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 22:25

Lenka@, Ewik, gosia86 lubią tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Skąd ja to znam...
    Babeczki, które pobierają mi krew, już po imieniu się ze mną witają :)

Dziękuję Ewik :* Wyniki jutro.

Ewik, aja lubią tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadzam się dziewczynki :) niech w naszym roczniku zieleni się cały rok. Jestem pewna,że i my się doczekamy. Tak już jest jedni czekają krócej inni dłużej ale i nam czekanie zostanie wynagrodzone. Dawniej miałam takie myślenie "matko jaka byłam głupia,że wcześniej się nie rozpoczęliśmy starań" ale im jestem starsza to mi przeszło bo co ma być to będzie i niestety nie jesteśmy w stanie nic przyśpieszyć.

gosia86 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dokładnie Ewik.
    Dziecko jest jednak cudem. A cała sytuacja uczy troszkę pokory.

Wierzę głęboko, że teraz jestem bardziej świadoma, i że każdej z nas na tym forum uda się!

Aja, życzę zieloności w każdej porze roku:)

Spokojnej nocy Czarnobylki :*

gosia86 lubi tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w piątkowy poranek :)

Lenka kciukam za dzisiejszy wynik :*
    u mnie cycków też niet ;) ale w ciąży już było coś widać:D
    dzisiaj tempka 36,0 o co kaman?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Moje Panie;) Wynik bety już mam. Chyba dobry bo 383,8 więc wychodzi mój 4tc;) TSH tragiczne. Mówili mi,że w ciąży rośnie,ale żeby aż 23 mieć to chyba przesada.. chociaż w ostatniej miałam niecałe 5 i nici z Dzidziusia to może teraz jest wreszcie dobrze i tak się objawia:) Jeszcze 6 dni do wizyty u gina... Zamęczę się mimo,że wiem,że raczej nic tam nie znajdzie jeszcze.. Ale mam pozytywne nastawienie:D

Miłego dzionka życzę <3

iv09cbxm68yuj78z.png
  • gosiek285 Nowa

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! mam ogromną prośbę: za kilka dni mam urlop, mój lekarz już na urlopie a mi zbrakło clo!!! nie ma któraś z Was na odsprzedanie opakowania? ratujcie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Dzień dobry Moje Panie;) Wynik bety już mam. Chyba dobry bo 383,8 więc wychodzi mój 4tc;) TSH tragiczne. Mówili mi,że w ciąży rośnie,ale żeby aż 23 mieć to chyba przesada.. chociaż w ostatniej miałam niecałe 5 i nici z Dzidziusia to może teraz jest wreszcie dobrze i tak się objawia:) Jeszcze 6 dni do wizyty u gina... Zamęczę się mimo,że wiem,że raczej nic tam nie znajdzie jeszcze.. Ale mam pozytywne nastawienie:D

Miłego dzionka życzę <3

Gratulacje Niunia! Spokojnych 9 miesięcy zyczę i roześlij troszkę wirusków, żebyśmy i my się zaraziły :)

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozsyłam,rozsyłam.... Martwi mnie tylko tarczyca bo 23 bo "ciut" za dużo... lekarz kazał mi brać eutyroxu 25mg więcej ale chyba od razu wezmę setke bo powiedział,ze jak 75 nie poprawi to setke będe musiała brać. Więc chyba od razu lepiej wziąć steke i mieć spokojniejszą głowe bo w końcu wysokie tsh prowadzi bardzo często do obumarcia ciąży.. A już raz to przeżyłam i drugi raz chyba nie dałabym rady przez to przechodzić...

Trzymajcie kciuki - kolejne badanie tsh za 5 dni... :/

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia gratuluję :-)

Szpilka - czytałam w książce "W oczekiwaniu na dziecko", że mózg kobiety w ciąży się kurczy, ale po porodzie wraca do normy :-) U mnie się to objawia masakrycznym roztargnieniem!

gosia86, szpilka, aja lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia gratulacje!!! Bardzo się cieszę :) mogę się zapytać, w którym cyklu Ci się udało?

Ja jeszcze do wczoraj czułam się bardzo ciążowo, dzisiaj popadłam w czarną rozpacz...dziś zrobiłam test i nie było nawet cienia cienia a to już 12 dpo, więc znów nici z tego. Nie wytrzymałam i zatestowalam, @ pewnie przylezie w poniedziałek...no i wszystkie objawy powoli ustępują, więc nie ma czym sę na przyszłość sugerować. Chciałabym wiedzieć, jak będzie wyglądał ten cykl w którym się uda?? I czy w ogóle się uda?????

Kora kocham Twòj suwaczek :) powiedz Kochana jak się czujesz i czy już brzuszek widać?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się dobrze. Dokucza mi tylko jeden objaw - senność :-) W drugim trymestrze miałam być wulkanem energii, a tu najchętniej bym spała :-) Poza tym walczymy z Panią doktor z infekcją pęcherza - bakterii było na tyle dużo, że trzeba było zdecydować się na antybiotyk, ale czuję że działa i ufam Pani doktor.

Brzuszek jest, ale wszyscy mówią, że nie wygląda na ciążowy, a na mocno przejedzony :-) Są jeszcze ubrania, które całkowicie go kryją :-) Mówię, że po prostu mam takie nieśmiałe dziecko :-)
    Od dwóch dni wydaje mi się, ze poczułam ruchy dziecka, ale tak naprawdę to nie wiem czego się spodziewać, więc nie jestem przekonana, że to to. Obserwuje się dalej :-)

magdalenka_ka, gosia86 lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka_ka moje starania trwały 7 miesięcy... w tym czasie miałam dwie torbiele i jedno odtworzenie cyklu takze łatwo nie bylo ale mam nadzieje że warto i wszystko bedzie dobrze choc strasznie martwie sie tarczycą ;(

magdalenka_ka lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a wrote:
    Niunia gratuluję :-)

Szpilka - czytałam w książce "W oczekiwaniu na dziecko", że mózg kobiety w ciąży się kurczy, ale po porodzie wraca do normy :-) U mnie się to objawia masakrycznym roztargnieniem!
    juz mi troche lepiej, przypomnaiłam sobie jak mężuś stanął na zielonym i dziwił się, że na niego trabią a ja pytam co on robi, przecież zielone jest :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a poza tym Witajcie Kochane

Niunia beta piekna a z tsh to może zrób na razie wg lekarza, bo za bardzo dawki zwiekszać tez nie mozna, mowil Ci kiedy tsh powtórzyć?? lub skonsultuj sie z innym endokrynologiem, żebys nie wpadła z kolei w nadczyność

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazał mi powtórzyć tsh za tydz,ale że 10.07 mam wizyte to kazał zrobić 9,żeby zobaczyć czy spada. Sama nie wiem co robić.. Może masz i racje i faktycznie wziąć 75 i poczekać. W ogóle mój wynik wydał mu się wątpliwy bo przy takim tsh ft4 powinno być bardzo niskie a ja miałam w normie i mam cichą nadzieje,że może coś w laboratorium pomieszali?? Chociaż to raczej mało prawdopodobne. Zobaczymy

iv09cbxm68yuj78z.png

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam nadzieję, że uporacie się z bakteriami i tsh szybciutko.

Niunia u mnie zaraz piąty cykl i jakoś dzisiaj paraliżuje mnie strach, że nigdy się nie uda...pierwszy raz tak mam. Niby wiem, że może to potrwać i rok i, że to jest zupełnie normalne, ale czuję jak mnie ogarnia panika. Zawsze mi się wydawało, że jak się zdecydujemy to zajdę od razu heh. No nic na smutki najlepsza praca, to zmykam posprzątać dom.

Niunia86 lubi tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sie co martwić na zapas. Ja też myślałam,że chyba nigdy mi sie nie uda. Co miesiac wyszukiwanie objawów i kolejna @. W tym miesiącu dzień przed zrobieniem testu sie poryczałam bo też byłam pewna,że znowu nici a tu masz! Dwie krechy. Tylka ta jebana tarczyca (przepraszam ale załamuje sie ze nic nie moge zrobic)... Bede trzymac za Ciebie kciuki ;)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cycki rosną, mózg się kurczy? Co Wy piszecie? :D To ja chyba zrezygnuję z ciąży, bo jestem roztargniona i bez tego, a mnie akurat natura hojnie obdarzyła zderzakami... ;) :D
    Niuna wielkie gratulacje!!! :) Udanych kolejnych miesięcy :) I trzymam kciuki za Twoją tarczycę!

Niunia86, gosia86 lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za Ciebie Niunia. Musi być dobrze!

Niunia86 lubi tę wiadomość

‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ