X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo;) Od razu mordka się cieszy,jak się wie,że ktoś jest Ci przychylny. Na razie nikomu nie mówimy o Bejbiątku,bo nie chcemy kolejnych rozczarowań i tłumaczeń "a dlaczego? A co się stało?".. Dopiero jak zobacze nasze upragnione serduszko będę się chwalić. Dlatego jeszcze raz dziękuję bo wiecie tylko Wy :*

magdalenka_ka, gosia86 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj tam Eklerko mimo wszystko warto, zresztą ciąża najlepszą wymowką, zderzaki rosną owszem, ale mnie juz np duzo mniej bolą niz niekiedy przed @, męzus ma radochę a co do roztargnienia, jak jest Twoim stanem normalnym to chyba sie jakos znacząco nie pogorszy :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :)

Poratujcie mnie kochane. Ovu wyznaczyło mi owulkę na 9dc przerywaną linią i teraz nie wiem co z braniem progesteronu bo od wczoraj robie testy ovu i są negatywne pierwsza linia jest widoczna ale jasniejsza. Ja już nie ogarniam według mnie to jest to niemożliwe tak wcześnie bo zawsze miałam 14,15 dc tylko już teraz sama nie kumam co z tym dupkiem żebym miała przynajmniej powiedziane "masz brać od ...do... dc " to bym wiedziała a tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 17:18

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nadrobiłam Was :) jeszcze raz gratulacje Niunia :)

Niunia86 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczekaj moze jeszcze 2 dni jak jeszcze bardziej skoczy to bedziesz pewna że jest po i juz nie bedzie ważne czy to był 9dc czy któryś dzień później

Ewik lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • marti_marti Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik ja w minionym cyklu miałam tak samo - owulka zawsze 14 / 15 dc, a temperatura wskazywała na 10 dc (już wtedy miałam skok i wyższe temperatury, choć nigdy tak nie miałam), a test owu wyszeł 13 dc! Brałam dupka od 16 dc - 25 dc, tak jak gin przykazał... Dodam, że to był mój drugi cykl z dupkiem, może on tak miesza?

Ja wczoraj zaczęłam kolejny cykl, płacz był, ale się podniosłam. W środę mam HSG, które musiałam przesunąć o tydzień wcześniej, bo cykl mi się skrócił... Samego badania się nie boję, a diagnozy, żeby były drożne...

We are the champions, my friends
    And we'll keep on fighting...till the end!
  • rah Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tylko Kobietki przywitam. Od dawna tu zaglądam. Chciałabym się "wygadać", ale jakos nie mogę się zebrać żeby opisać swoją historię..4 lata temu poroniłam w 11 tyg. Powodu nie znam, "tak miało byc" mówią inni. To była "wpadka", ale jestem z tym facetem już 5 lat i to miłość mojego życia :) Po poronienia od razu chcieliśmy znowu...ale potem troche nam przeszło...chyba każdy po stracie chciałby natychmiast "cofnąć czas" i znowu byc w ciąży....2 lata cierpielismy, trzeci rok był "szybki", duzo sie działo, kupiliśmy mieszkanie, przeprowadzka, remont itp. Rok temu zaczęliśmy "interesować sie" tematem, nie zabezpieczaliśmy się, zaczęliśmy się badać. Nasienie w miarę ok. Moje hormony gorzej, torbielki na jajnikach...no i jakoś nam nie idzie...od jesieni staramy się na poważnie. Powoli mam dosyć. Popadam w złe myśli...nie mam siły...tracę wiarę...nie rozumiem dlaczego to nas spotyka...ile razy się jeszcze nie uda? Boję się dalej badać. Gin. poleciła sprawdzic drożność jajników...a czas leci...mam wyrzuty sumienia, że czekaliśmy tyle lat. ..

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti marti, mi dupek miesza w drugą stronę. 4 cykle za mną, od dwóch przesunął mi owulację z 11 na 14 dzień. Temperatura i testy wskazują na 14 dzień, ale moje odczucia (bol podbrzusza, jajników, lepszy humor) "kończą się" nadal około 11 dnia. Muszę pochodzić na usg w przyszłym cyklu i sprawdzic jak to naprawdę jest.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • marti_marti Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah, strasznie mi przykro :( nie rozumiem, czemu tak jest - niby jesteśmy stworzeni do rozmnażania się, a to nie jest tak łatwo, maksymalizujemy szanse, a tu nic nie wychodzi :( pocieszające jest to, że chyba każdy prędzej czy później się doczeka :)

rah lubi tę wiadomość

We are the champions, my friends
    And we'll keep on fighting...till the end!
  • rah Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uśmiechnęłam się widząc Twój podpis :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane uszy do góry cyc do przodu i pchamy ten wózek wiem że jest ciężko i to bardzo gdy kolejna @ przychodzi a co nas nie zabije to nas wzmocni i sprawi ze pod innym kontem patrzymy na sytuacje codziennego życia ja jutro idę do gina prosić o dupka i clo może to pomorze bo w tym cyklu płodny śl miałam jakoś 7-8 dc i w trakcie lutki na różowo brudziłam wiec cuda na kiju nie z tej ziemi no i czekam na @

marti_marti, gosia86 lubią tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje Kochane za radę :) tak zrobię poczekam cierpliwie i zobaczymy jak to wyjdzie z temp. no nie wiem co się dzieje masakra jakaś wogóle żadnych objawów nie miałam bo jak zmieniam temp.z dnia wcześniej na 36.8 to mi cofa tą przerywaną linię. Bo ja już nie wiem czy jak mierze np.o 5 rano (bo tak wstaję kilka dni w cyklu) to mam dodawać to tej temp. za każde pół godz.0,05 bo tak na jakimś wątku dziewczyny pisały

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti przytulam mocno mocno wiem,że już nie masz sił na każdy kolejny cykl ale jesteśmy z Tobą i zawsze wysłuchamy i pocieszymy.

Rah bardzo mi przykro mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze w kolejnych badaniach my ze swojej strony pomożemy wspieraniem i poprawianiem humoru.

Ewelinka daj znać co powie ginekolog (o co chodzi z tą lutką itp). oczywiście trzymam kciuki żeby było dobrze.

marti_marti, gosia86, ewelina27 lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam Wasze wpisy i widzę, że chwila załamania nie tylko u mnie...:( Dziewczyny pewnie pomyślicie, że fiksuje przy 4 cyklu, ale uświadomiłam sobie, że odkąd przestałam brać tabletki (3 lata temu), to uważaliśmy tylko od 13dc, a teraz okazuje się, że mam owulacje 13-14 dc, oczywiście domyślną, bo nie potwierdzoną monitoringiem. Więc już dawno powinniśmy zaliczyć 'wpadkę'.

Marti bądź silna, mam nadzieję że hsg pomoże i rozwieje wątpliwości.

Witaj Rah :) bardzo mi przykro, że tyle przeszlaś, mam nadzieję, że już niedługo zobaczysz upragnione dwie kreseczki.

Ewelinka dzięki Ty pocieszycielko nasza :)

W ogóle super, że jesteście tutaj wszystkie, wystarczy, że Wam się wygadam i odrobinkę lżej :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jakie to wszystko jest trudne
    im bardziej się chce to chyba tym trudniej to osiągnąć:(

ale wierzę że kiedyś uda się każdej z nas <3
    dobrze że chociaż starania same w sobie należą do przyjemności;)

magdalenka_ka, ewelina27, aja lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Gosia to prawda :) starania są bardzo przyjemne, a seks odkąd się staramy jest o niebo lepszy - pewnie przez to, że nie boję się ciąży ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W cyklu w którym zaszłam w ciążę seks był najwspanialszy
    i wtedy wcale nie byłam nastawiona że musi się udać
    niestety teraz nie jest tak kolorowo po pierwsze do pierwszej @ odczuwałam ból i plamiłam <3 po drugie paraliż żeby teraz nie wpaść, choć przecież pragniemy dziecka ale bałam się że za wcześnie na kolejną ciążę (na szczęście to już mi minęło) a po trzecie mam jakiś taki żal w sobie czy jak to nazwać to nie wiem, zawsze po myślę o naszym dziecku i uronię łezkę;(

ale teraz musi być już tylko dobrze;)

Niunia martwi mnie to Twoje tsh , posłuchaj lekarza stosuj dawkę jaką Ci zalecił, dobrze że następna wizyta już nie długo, trzymam kciuki:*

mojej soboty:)

Niunia86, lys lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

kochane jak dzisiaj humorki? musimy walczyć nie ma innej rady.

Magdalenka każda z nas Cię rozumie bo chcesz dzieciątka i to zupełnie naturalne,że "fiksujesz" ja miałam tak samo. Ja już 9cs to pomyśl jakie ja mam "kiełbie we łbie". Niby też kochamy się tak jak zalecał gin w czasie owulacji itp.a jednak się nie udaje.

Odpoczywajcie przy sobocie i nie martwcie się robaczki :) Ewelinko daj znać jak wizyta.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to miło zajrzeć tutaj rano i poczytać Wasze wpisy.:)
    Od jakiegoś czasu wszystkim powtarzam,że lepiej jest jednak wpaść ;) bo dopóki do tego nie dojdzie,człowiek sie nie zastanawia, ni analizuje, nie skupia, nie liczy i nie czeka...
    Wiadomo, staranie jest przyjemne :) ale bywa też odwrotnie, gdy np. akurat chorujemy, ktos przyjdzie i nie da sie go wyprosić ;) lub gdy po pracy następuje "zmęczenie materialu" i zasypiamy o 21 dwa dni po rząd...i potem nie wiadomo czy sie zloscic na siebie czy "los" ;p Nie lubię tego uczucia, gdy mam świadomość, ze kolejny cykl zmarnowany...tak jest i w tym, stąd mój smuteczek i złość....od zeszłego piątku mój mąż miał nerwy w pracy (wszystko przez jednego! faceta,którego teraz szczerze nienawidzę bo zmarnował nam cykl ;p), cały weekend "odpoczywał" i próbował sie odstresować ale aż do środy non stop gadał o tej pracy...i co z tego, ze robiliśmy cos razem, skorocaly czas byliśmy we trójkę :p W czwartek odwiedziła nas znajoma,ktora "zaległa" u nas do 2 w nocy, a rano do pracy...wczoraj ja jakos wysiedzialam do wieczora, ale mąż chyba się do tego wszystkiego przeziebil i zasnął o 18, po czym przetransportowal sie tylko do sypialni ok 23 i zasnął snem kamiennym...tak oto mieliśmmy tylko 1 wieczór razem i to taki "byle jaki", wiec w tym cyklu ZNOWU nie ma szansy....

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • rah Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik, mimo wszystko humor dopisuje. To taki śmiech przez łzy, glupawka :) ale jest słoneczko, gorąco. Zaraz biorę kawusie i ide na leżaczek łapać witaminki szczęścia :) radosnego i spokojnego weekendu życzę!

gosia86, Ewik lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ