Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mój dzień dziś minął baaardzo leniwie:):)

Aja, a jak wysoki masz androstendion? I jakie miałaś TSH przed leczeniem?
    U mnie nie zdiagnozowano PCOS. Na USG jajniki są dobrej wielkości, bez zmian / torbieli itp. Dlatego mój endo na razie nie kazał mi się tym zamartwiać.

Fakt, jedyna pozytywna sprawa nadchodzącego okresu to nabrzmiałe piersi:) I w sumie tak mogłoby już pozostać:)

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny, a jaki jest dobry poziom PRL do starania?

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • aja Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:
    Mój dzień dziś minął baaardzo leniwie:):)

Aja, a jak wysoki masz androstendion? I jakie miałaś TSH przed leczeniem?
    U mnie nie zdiagnozowano PCOS. Na USG jajniki są dobrej wielkości, bez zmian / torbieli itp. Dlatego mój endo na razie nie kazał mi się tym zamartwiać.

Fakt, jedyna pozytywna sprawa nadchodzącego okresu to nabrzmiałe piersi:) I w sumie tak mogłoby już pozostać:)
    Mój androstendion w lipcu ubr wynosił 4,1 ng/ml przy normie do 3,5. a w marcu br wynosił 3,8ng/ml. leczenie tarczycy rozpoczynałam z poziomu 4,329 ulU/ml. po skokach w trakcie leczenie spowodowanych dobraniem odpowiedniej dawki naraszcie jest na poziomie1,217ulU/ml. co do prl endo mi powiedziała, że dobrze by było żeby była na poziomie 10-15ng/ml, a w moim przypadku bliżej 10 jak 15.

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Czyli faktycznie dobrze by było zbić nieco TSH i PRL do starania.
    Moja PRL jest w granicach 22,03 ng/ml

Dziewczynki, tak na koniec dnia - życzę Wam nabrzmiałych piersi, ale oczywiście przy jednoczesnym braku @ i dwóch kreseczkach !! :) :)

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny,

Strasznie się czuję po bromergonie chyba...czy może po euthyroxie...
    Zasłabłam dziś i wymiotowałam. Nie nadaję się do życia. Bromergonu mam dawkę 1/2 tabl na noc, a euthyrox 1 tabl rano na czczo.

Czy to możliwe, że aż tak ten lek na mnie działa?? Czy może oba w połączeniu?

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja eutyrox biore od ponad roku i nigdy sie po nim źle nie czułam wiec prawdopodobnie to ten drugi lek tak źle.na Ciebie wpływa... warto poczytac ulotke i powiedzieć o tym lekarzowi bo szkoda zdrowia. Pozdrawiam.

iv09cbxm68yuj78z.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Czarnobylki :) jak nastroje dzisiaj? U mnie zaczęła się właśnie faza wkręcania i chęć testowania, a to dopiero 8 dpo. Kiedy ja się z tego wyleczę???

Czy któraś z Was testuje w tym tygodniu?

Izik, Niunia86 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Izik Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie w końcu zaczynają się jakieś krwawe gluty alleluja oby @ przyszła

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce testować za tydzień. Co prawda to dopiero 21 dc ale brzuch pobolewa,sutki bolą i mam cichą nadzieje,że wreszcie sie udało,ale 2 m-ce temu miałam podobnie i nic się nie wykluło :( Cóż...Trzeba być dobrej myśli.

magdalenka_ka lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia no to jesteśmy na tym samym etapie, u mnie też 21dc :) bolą mnie piersi i mam wilczy apetyt, wczoraj i dzisiaj po południu uciełam sobie drzemki, pierwszy raz od wielu lat! No i niby dni niepłodne, ale śluz jakiś jest cały czas. Wiem, że to sprawka progesteronu, więc objawy mogą być zarówno na @ jak i na Dzidziusia...ja zatestuję dopiero 11 lipca o ile @ nie przyjdzie,...obiecałam sobie, że już nie zobaczę 1 krechy na teście ;)

Niunia86 lubi tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka_ka ja też dzisiaj w ciągu dnia złapałam drzemke ale podejrzewam,że to przez pracowity weekend bo miałam wesele z poprawinami. Co do apetytu to zawsze mam wilczy bo choruje na hashimoto... Mam jednak nadzieje,ze sie udalo. W tamtym miesiącu brałam leki na odtworzenie cyklu wiec mam nadzieje,że owulacja była. A co do śluzu to obecnie brak. Od rana sucho. Dobrej nocki.

iv09cbxm68yuj78z.png

Wysłany: 1 lipca 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik dziwny ten Twòj cykl, myślałam, że Ci się udało i dlatego @ nie przyszła po odstawieniu dupka...

Niunia oby to był ten cykl :) trzymam kciuki i informuj mnie o objawach, będziemy porównywać hehe...najgorsze jest to, że to wszystko może wskazywać na @ jak i na bejbi, tylko teścior prawdę Ci powie

• Ewik Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :)

U mnie parszywa pogoda nic się nie chce. U mnie 9dc.biorę donga pije nagietka i zobaczymy co to wyjdzie.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też 9 dc
    Muszę kupić nowy termometr bo ten który mam jest lipny,
    na razie to mój próby miesiąc mierzenia

dziewczyny obyscie zobaczymy II

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja na przyszły cykl zamówie nowy termometr na 2 miejsca po przecinku bo u mnie w aptece nie do zdobycia

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam te Wasze wpisy to chyba i ja od nastepnego cyklu zaczne mierzyc temperature. Nigdy jakoś nie przywiązywalam do tego wagi, ale chyba czas najwyższy.Tylko nie wiem za bardzo kiedy i jaka tempka coś oznacza...:/ Chociaz mam nadzieje,że @ nie przyjdzie :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia wprawisz się na początku żadna z nas nie była obcykana w te klocki :) spróbuj zobaczysz po samej temp. co w Twoim cyklu piszczy.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuje na pewno ;) Jak na razie mam objawy na @ i na Bejbi... Tyle,że na @ nigdy tak wcześnie brzuch nie pobolewal i sama nie wiem.... Chyba za bardzo się nakręcam. Muszę przestać o tym myśleć bo może wszystko w psychice siedzi...

iv09cbxm68yuj78z.png

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia oby to bylo na Bejbi...mi dziś gorzej, oprócz wczorajszych objawów dzisiaj dodatkowo mam ból jajnika identyczny jak na owulke (!) I mleczno biały śluz, którego nigdy wcześniej nie widziałam, jezeli jednak to na @ to od przyszłego cyklu uśpię się na fazę wkręcania bądź nie będę tu zaglądała. Śmieję się sama z własnej głupoty :):):)

Ewik lubi tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć mleczny śluz towarzyszy podczas ciąży więc trzymam kciuki. U mnie wczoraj sucho,dzisiaj dziwny bo rano przezroczysty, teraz żółtaso-kremowy..... cuda na kiju. Chyba przestane sie nastawiać,nakręcać i poczekam na @ :/

iv09cbxm68yuj78z.png
‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ