X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mój dzień dziś minął baaardzo leniwie:):)

Aja, a jak wysoki masz androstendion? I jakie miałaś TSH przed leczeniem?
    U mnie nie zdiagnozowano PCOS. Na USG jajniki są dobrej wielkości, bez zmian / torbieli itp. Dlatego mój endo na razie nie kazał mi się tym zamartwiać.

Fakt, jedyna pozytywna sprawa nadchodzącego okresu to nabrzmiałe piersi:) I w sumie tak mogłoby już pozostać:)

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny, a jaki jest dobry poziom PRL do starania?

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • aja Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:
    Mój dzień dziś minął baaardzo leniwie:):)

Aja, a jak wysoki masz androstendion? I jakie miałaś TSH przed leczeniem?
    U mnie nie zdiagnozowano PCOS. Na USG jajniki są dobrej wielkości, bez zmian / torbieli itp. Dlatego mój endo na razie nie kazał mi się tym zamartwiać.

Fakt, jedyna pozytywna sprawa nadchodzącego okresu to nabrzmiałe piersi:) I w sumie tak mogłoby już pozostać:)
    Mój androstendion w lipcu ubr wynosił 4,1 ng/ml przy normie do 3,5. a w marcu br wynosił 3,8ng/ml. leczenie tarczycy rozpoczynałam z poziomu 4,329 ulU/ml. po skokach w trakcie leczenie spowodowanych dobraniem odpowiedniej dawki naraszcie jest na poziomie1,217ulU/ml. co do prl endo mi powiedziała, że dobrze by było żeby była na poziomie 10-15ng/ml, a w moim przypadku bliżej 10 jak 15.

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Czyli faktycznie dobrze by było zbić nieco TSH i PRL do starania.
    Moja PRL jest w granicach 22,03 ng/ml

Dziewczynki, tak na koniec dnia - życzę Wam nabrzmiałych piersi, ale oczywiście przy jednoczesnym braku @ i dwóch kreseczkach !! :) :)

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny,

Strasznie się czuję po bromergonie chyba...czy może po euthyroxie...
    Zasłabłam dziś i wymiotowałam. Nie nadaję się do życia. Bromergonu mam dawkę 1/2 tabl na noc, a euthyrox 1 tabl rano na czczo.

Czy to możliwe, że aż tak ten lek na mnie działa?? Czy może oba w połączeniu?

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja eutyrox biore od ponad roku i nigdy sie po nim źle nie czułam wiec prawdopodobnie to ten drugi lek tak źle.na Ciebie wpływa... warto poczytac ulotke i powiedzieć o tym lekarzowi bo szkoda zdrowia. Pozdrawiam.

iv09cbxm68yuj78z.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Czarnobylki :) jak nastroje dzisiaj? U mnie zaczęła się właśnie faza wkręcania i chęć testowania, a to dopiero 8 dpo. Kiedy ja się z tego wyleczę???

Czy któraś z Was testuje w tym tygodniu?

Izik, Niunia86 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Izik Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie w końcu zaczynają się jakieś krwawe gluty alleluja oby @ przyszła

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce testować za tydzień. Co prawda to dopiero 21 dc ale brzuch pobolewa,sutki bolą i mam cichą nadzieje,że wreszcie sie udało,ale 2 m-ce temu miałam podobnie i nic się nie wykluło :( Cóż...Trzeba być dobrej myśli.

magdalenka_ka lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia no to jesteśmy na tym samym etapie, u mnie też 21dc :) bolą mnie piersi i mam wilczy apetyt, wczoraj i dzisiaj po południu uciełam sobie drzemki, pierwszy raz od wielu lat! No i niby dni niepłodne, ale śluz jakiś jest cały czas. Wiem, że to sprawka progesteronu, więc objawy mogą być zarówno na @ jak i na Dzidziusia...ja zatestuję dopiero 11 lipca o ile @ nie przyjdzie,...obiecałam sobie, że już nie zobaczę 1 krechy na teście ;)

Niunia86 lubi tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka_ka ja też dzisiaj w ciągu dnia złapałam drzemke ale podejrzewam,że to przez pracowity weekend bo miałam wesele z poprawinami. Co do apetytu to zawsze mam wilczy bo choruje na hashimoto... Mam jednak nadzieje,ze sie udalo. W tamtym miesiącu brałam leki na odtworzenie cyklu wiec mam nadzieje,że owulacja była. A co do śluzu to obecnie brak. Od rana sucho. Dobrej nocki.

iv09cbxm68yuj78z.png

Wysłany: 1 lipca 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik dziwny ten Twòj cykl, myślałam, że Ci się udało i dlatego @ nie przyszła po odstawieniu dupka...

Niunia oby to był ten cykl :) trzymam kciuki i informuj mnie o objawach, będziemy porównywać hehe...najgorsze jest to, że to wszystko może wskazywać na @ jak i na bejbi, tylko teścior prawdę Ci powie

• Ewik Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :)

U mnie parszywa pogoda nic się nie chce. U mnie 9dc.biorę donga pije nagietka i zobaczymy co to wyjdzie.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też 9 dc
    Muszę kupić nowy termometr bo ten który mam jest lipny,
    na razie to mój próby miesiąc mierzenia

dziewczyny obyscie zobaczymy II

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja na przyszły cykl zamówie nowy termometr na 2 miejsca po przecinku bo u mnie w aptece nie do zdobycia

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam te Wasze wpisy to chyba i ja od nastepnego cyklu zaczne mierzyc temperature. Nigdy jakoś nie przywiązywalam do tego wagi, ale chyba czas najwyższy.Tylko nie wiem za bardzo kiedy i jaka tempka coś oznacza...:/ Chociaz mam nadzieje,że @ nie przyjdzie :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia wprawisz się na początku żadna z nas nie była obcykana w te klocki :) spróbuj zobaczysz po samej temp. co w Twoim cyklu piszczy.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuje na pewno ;) Jak na razie mam objawy na @ i na Bejbi... Tyle,że na @ nigdy tak wcześnie brzuch nie pobolewal i sama nie wiem.... Chyba za bardzo się nakręcam. Muszę przestać o tym myśleć bo może wszystko w psychice siedzi...

iv09cbxm68yuj78z.png

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia oby to bylo na Bejbi...mi dziś gorzej, oprócz wczorajszych objawów dzisiaj dodatkowo mam ból jajnika identyczny jak na owulke (!) I mleczno biały śluz, którego nigdy wcześniej nie widziałam, jezeli jednak to na @ to od przyszłego cyklu uśpię się na fazę wkręcania bądź nie będę tu zaglądała. Śmieję się sama z własnej głupoty :):):)

Ewik lubi tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć mleczny śluz towarzyszy podczas ciąży więc trzymam kciuki. U mnie wczoraj sucho,dzisiaj dziwny bo rano przezroczysty, teraz żółtaso-kremowy..... cuda na kiju. Chyba przestane sie nastawiać,nakręcać i poczekam na @ :/

iv09cbxm68yuj78z.png
‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ