X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Myszko :) Nooo, coraz więcej nas :) To cieszy :)
    Przykro mi z powodu straty Kochana...:( Głowa do góry i ujrzysz znów II :)

• szpilka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, ja podobnie jak Mysz jestem już po poronieniu, dziś odebrałam ostatnie wyniki i zaczynamy na nowo starania, na ovu jestem od czerwca 2013 a starania od stycznia 2013, pozdrawiam

Ida lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ida Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilko, przykro mi z powodu straty... :(
    Cieszę się że dołączasz do nas :) :)
    Mam nadzieję, że wyniki dobre?
    Ja też niedawno zaczęłam starania - w styczniu, ale w cyklu jeszcze z grudnia.
    Powodzenia Kochana i zaglądaj do nas :)

szpilka lubi tę wiadomość

• Silkroad Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja także staram się o dzidzię. Drugi cykl. Co prawda mam już 2 synów, ale może chociaż usprawiedliwi mnie to, że jestem z rocznika 86??

Ida, weronika86 lubią tę wiadomość

11.03.2010 Kacperunio
    12.08.2011 Michaś
    23.02.2014 [*] Aniołek
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silkroad wrote:
    Witam, ja także staram się o dzidzię. Drugi cykl. Co prawda mam już 2 synów, ale może chociaż usprawiedliwi mnie to, że jestem z rocznika 86??
    witaj :)
    no to działamy wszystkie :)

Ida lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Szpilko, przykro mi z powodu straty... :(
    Cieszę się że dołączasz do nas :) :)
    Mam nadzieję, że wyniki dobre?
    Ja też niedawno zaczęłam starania - w styczniu, ale w cyklu jeszcze z grudnia.
    Powodzenia Kochana i zaglądaj do nas :)

wyniki mam pod wykresem i w pamiętniku, również życzę powodzenia

Ida lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ida Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silkroad wrote:
    Niepotrzebne Ci żadne usprawiedliwienia!
    2 synów :) Ile mają lat?
    Ile się już starasz o 3 dzieciątko Silkroad?

• karmelek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :)
    ja też rocznik 86 :) i też mam już jedno dzieciątko :) o ile można tak powiedzieć o 6latku :)
    prawie dwa lata temu straciłam drugą ciąże ;(
    i od czerwca 2013 staramy się po raz kolejny

mogę dołączyć bo widzę że te dzieciate tez przyjmujecie :D

Ida lubi tę wiadomość

• Iownka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może warto zmienić tytuł topicu, żeby też te dzieciate się nie bały tu zaglądać :) Ja wieczorami mam mniej czasu do pisania, więcej czasu mam w ciągu dnia.

Ida, weronika86 lubią tę wiadomość

w5wqkrhmcawmir87.png

relg3e5e4t96ae00.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    cześć :)
    ja też rocznik 86 :) i też mam już jedno dzieciątko :) o ile można tak powiedzieć o 6latku :)
    prawie dwa lata temu straciłam drugą ciąże ;(
    i od czerwca 2013 staramy się po raz kolejny

mogę dołączyć bo widzę że te dzieciate tez przyjmujecie :D
    Witaj karmelku ponownie (bo spotkałyśmy się już na innym wątku) :)
    6-latek to już duże dziecko :) Ma z takimi do czynienia na co dzień :)
    Powodzenia i zapraszamy :)

• Ida Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iownka wrote:
    To może warto zmienić tytuł topicu, żeby też te dzieciate się nie bały tu zaglądać :) Ja wieczorami mam mniej czasu do pisania, więcej czasu mam w ciągu dnia.
    Dziękuję za uwagę, zaraz zmienię :) Bo mile widziane są wszystkie dziewczyny Czarnobyla :D
    A ja mam odwrotnie z tą aktywnością. WW dzień słabiej, a wieczorem więcej. Dziś miałam więcej czasu, bo wypadł mi wolny dzień w pracy. Ale spokojnie, będziemy czekać na siebie :)

• asioczek86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie robiłam dotąd zadnych badań, ale myślę,że od czerwca coś zacznę w tym kierunku robić. Dotychczas z moich obserwacji wynikało, że cykl mam regularny 28 dni, żadnych większych problemów (no może bóle pierwszego dnia). Problemy moje się zaczęły od kiedy zaczęliśmy się starać o dziecko. nagle brak śluzu, tydzień przed @ ból podbrzusza jak na okres, lub @ spóźniająca się max 7 dni. myślę,ze to przez moją psychikę bo za bardzo chciałam. ( skoro wcześniej było wszystko ok, to jaki może być inny powód?). mam pytanko do dziewczyn. czy można rozpoznać z obserwacji ciała że ma się podwyższone poziomy hormonów, jakie są objawy endometriozy czy innych choróbstw? jak wtedy zachowuje się organizm chciałabym wiedzieć :)

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooo nareszcie rocznik Czarnobyla :)

Witam sie i ja;) <3
    Ania ,staram sie juz 7 cykl i równie 7 z owu;) pierwszy cykl szczesliwy jednak tylko na chwilke, ostatnie 2 cykle miałam stymulacje clo, obecny tylko na ziolkach o sroki nr 3 i dupku(wlasnie test owu mi wyszedl pozyt i sie zaczyna powoli bol)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2014, 20:48

Ida lubi tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    ooooo nareszcie rocznik Czarnobyla :)

Witam sie i ja;) <3

HEj :):)

Ania1986 lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:
    ja nie robiłam dotąd zadnych badań, ale myślę,że od czerwca coś zacznę w tym kierunku robić. Dotychczas z moich obserwacji wynikało, że cykl mam regularny 28 dni, żadnych większych problemów (no może bóle pierwszego dnia). Problemy moje się zaczęły od kiedy zaczęliśmy się starać o dziecko. nagle brak śluzu, tydzień przed @ ból podbrzusza jak na okres, lub @ spóźniająca się max 7 dni. myślę,ze to przez moją psychikę bo za bardzo chciałam. ( skoro wcześniej było wszystko ok, to jaki może być inny powód?). mam pytanko do dziewczyn. czy można rozpoznać z obserwacji ciała że ma się podwyższone poziomy hormonów, jakie są objawy endometriozy czy innych choróbstw? jak wtedy zachowuje się organizm chciałabym wiedzieć :)
    Ja mam cykle 24 dniowe :) tez bylo wszystko oki, pomijajac mega bolesny @. Od momentu kiedy zaczelismy starac sie o dziecko, mam to samo co TY. Czuje sie jakbym non stop miała @. @ mam ok 6 dni, bolący tak, ze ostatnio myslalam ze wylodauje na pogotowiu, po @ boli mnie podbrzusze, jajniki i ogolnie wszystko od pępka w dół..w ok 15dc już zaczynają mnie boleć piersi co wczesniej nawet przed @ sie nie zdarzało..Nie wiem o co chodzi :(

asioczek86 lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:

asioczek, witaj!
    Ja mogę jedynie powiedzieć, że w różnego rodzaju anomaliach czy nieprawidłowościach się niestety (albo i stety) nie orientuję. Tak jak Ty miewam regularne cykle, zawsze czuję owulkę i wszystkie inne objawy. Odkąd zaczęliśmy się strać to nie miałam jakoś większych problemów, ale wiem, że wielu dziewczynom dzieje się to samo co Tobie. I myślę, że to właśnie przez psychikę. Naprawdę wiele zależy od naszego nastawienia i tego co mamy w głowie.
    Wiem jedynie, że jeśli na wykresie widać duże wahania temperatur, nie można zaobserwować śluzu płodnego to można podejrzewać jakieś problemy z hormonami. Ale specjalistą nie jestem.

• asioczek86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek to możemy sobie przebić piątkę ;) ja już czasem na siłę szukam sobie objawów chorób. mój gin nie był skory do badań. siostra robiła badania u innego- prywatnie to niby wszystko było w normie, ale ona i tak rok się starała i poroniła a potem znowu rok i na szczęście jej cudo już jest na świecie :) Swoje w życiu trzeba przejść.

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, powiem Wam, że mam wrażenie, że coraz więcej par ma jakieś problemy...Gdyby to jeszcze były jakieś konkretne powody, ale z wieloma dziewczynami niby wszystko jest ok, a tu II brak...

• Beata86 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, czy jest to normalne?
    Na piersiach i brzuchu powychodziły mi takie jakby pajączki naczyniowe, czerwone punkciki. dzis mi to wylazłoi cały czas przybywa, zaniepokoiło mnie to. czy to moze miec coś wspólnego z ewentualną ciażą?, bo nie chce sobie nic wkrecać. Co myslicie?

CZEKAMY NA CIEBIE KRUSZYNKO<3<3

bfarxzdv3th8qr08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata86 wrote:
    dziewczyny, czy jest to normalne?
    Na piersiach i brzuchu powychodziły mi takie jakby pajączki naczyniowe, czerwone punkciki. dzis mi to wylazłoi cały czas przybywa, zaniepokoiło mnie to. czy to moze miec coś wspólnego z ewentualną ciażą?, bo nie chce sobie nic wkrecać. Co myslicie?
    W sensie zyly sa widoczne?

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ