Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Silkroad wrote:Witam, ja także staram się o dzidzię. Drugi cykl. Co prawda mam już 2 synów, ale może chociaż usprawiedliwi mnie to, że jestem z rocznika 86??
no to działamy wszystkieIda lubi tę wiadomość
-
Ida wrote:Szpilko, przykro mi z powodu straty...
Cieszę się że dołączasz do nas
Mam nadzieję, że wyniki dobre?
Ja też niedawno zaczęłam starania - w styczniu, ale w cyklu jeszcze z grudnia.
Powodzenia Kochana i zaglądaj do nas
wyniki mam pod wykresem i w pamiętniku, również życzę powodzeniaIda lubi tę wiadomość
-
Silkroad wrote:Witam, ja także staram się o dzidzię. Drugi cykl. Co prawda mam już 2 synów, ale może chociaż usprawiedliwi mnie to, że jestem z rocznika 86??
2 synów Ile mają lat?
Ile się już starasz o 3 dzieciątko Silkroad? -
cześć
ja też rocznik 86 i też mam już jedno dzieciątko o ile można tak powiedzieć o 6latku
prawie dwa lata temu straciłam drugą ciąże ;(
i od czerwca 2013 staramy się po raz kolejny
mogę dołączyć bo widzę że te dzieciate tez przyjmujecieIda lubi tę wiadomość
-
karmelek wrote:cześć
ja też rocznik 86 i też mam już jedno dzieciątko o ile można tak powiedzieć o 6latku
prawie dwa lata temu straciłam drugą ciąże ;(
i od czerwca 2013 staramy się po raz kolejny
mogę dołączyć bo widzę że te dzieciate tez przyjmujecie
6-latek to już duże dziecko Ma z takimi do czynienia na co dzień
Powodzenia i zapraszamy -
Iownka wrote:To może warto zmienić tytuł topicu, żeby też te dzieciate się nie bały tu zaglądać Ja wieczorami mam mniej czasu do pisania, więcej czasu mam w ciągu dnia.
A ja mam odwrotnie z tą aktywnością. WW dzień słabiej, a wieczorem więcej. Dziś miałam więcej czasu, bo wypadł mi wolny dzień w pracy. Ale spokojnie, będziemy czekać na siebie -
ja nie robiłam dotąd zadnych badań, ale myślę,że od czerwca coś zacznę w tym kierunku robić. Dotychczas z moich obserwacji wynikało, że cykl mam regularny 28 dni, żadnych większych problemów (no może bóle pierwszego dnia). Problemy moje się zaczęły od kiedy zaczęliśmy się starać o dziecko. nagle brak śluzu, tydzień przed @ ból podbrzusza jak na okres, lub @ spóźniająca się max 7 dni. myślę,ze to przez moją psychikę bo za bardzo chciałam. ( skoro wcześniej było wszystko ok, to jaki może być inny powód?). mam pytanko do dziewczyn. czy można rozpoznać z obserwacji ciała że ma się podwyższone poziomy hormonów, jakie są objawy endometriozy czy innych choróbstw? jak wtedy zachowuje się organizm chciałabym wiedzieć
-
nick nieaktualnyooooo nareszcie rocznik Czarnobyla
Witam sie i ja;)
Ania ,staram sie juz 7 cykl i równie 7 z owu;) pierwszy cykl szczesliwy jednak tylko na chwilke, ostatnie 2 cykle miałam stymulacje clo, obecny tylko na ziolkach o sroki nr 3 i dupku(wlasnie test owu mi wyszedl pozyt i sie zaczyna powoli bol)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2014, 20:48
Ida lubi tę wiadomość
-
asioczek86 wrote:ja nie robiłam dotąd zadnych badań, ale myślę,że od czerwca coś zacznę w tym kierunku robić. Dotychczas z moich obserwacji wynikało, że cykl mam regularny 28 dni, żadnych większych problemów (no może bóle pierwszego dnia). Problemy moje się zaczęły od kiedy zaczęliśmy się starać o dziecko. nagle brak śluzu, tydzień przed @ ból podbrzusza jak na okres, lub @ spóźniająca się max 7 dni. myślę,ze to przez moją psychikę bo za bardzo chciałam. ( skoro wcześniej było wszystko ok, to jaki może być inny powód?). mam pytanko do dziewczyn. czy można rozpoznać z obserwacji ciała że ma się podwyższone poziomy hormonów, jakie są objawy endometriozy czy innych choróbstw? jak wtedy zachowuje się organizm chciałabym wiedzieć
asioczek86 lubi tę wiadomość
-
asioczek86 wrote:ja nie robiłam dotąd zadnych badań, ale myślę,że od czerwca coś zacznę w tym kierunku robić. Dotychczas z moich obserwacji wynikało, że cykl mam regularny 28 dni, żadnych większych problemów (no może bóle pierwszego dnia). Problemy moje się zaczęły od kiedy zaczęliśmy się starać o dziecko. nagle brak śluzu, tydzień przed @ ból podbrzusza jak na okres, lub @ spóźniająca się max 7 dni. myślę,ze to przez moją psychikę bo za bardzo chciałam. ( skoro wcześniej było wszystko ok, to jaki może być inny powód?). mam pytanko do dziewczyn. czy można rozpoznać z obserwacji ciała że ma się podwyższone poziomy hormonów, jakie są objawy endometriozy czy innych choróbstw? jak wtedy zachowuje się organizm chciałabym wiedzieć
asioczek, witaj!
Ja mogę jedynie powiedzieć, że w różnego rodzaju anomaliach czy nieprawidłowościach się niestety (albo i stety) nie orientuję. Tak jak Ty miewam regularne cykle, zawsze czuję owulkę i wszystkie inne objawy. Odkąd zaczęliśmy się strać to nie miałam jakoś większych problemów, ale wiem, że wielu dziewczynom dzieje się to samo co Tobie. I myślę, że to właśnie przez psychikę. Naprawdę wiele zależy od naszego nastawienia i tego co mamy w głowie.
Wiem jedynie, że jeśli na wykresie widać duże wahania temperatur, nie można zaobserwować śluzu płodnego to można podejrzewać jakieś problemy z hormonami. Ale specjalistą nie jestem. -
Rudasek to możemy sobie przebić piątkę ja już czasem na siłę szukam sobie objawów chorób. mój gin nie był skory do badań. siostra robiła badania u innego- prywatnie to niby wszystko było w normie, ale ona i tak rok się starała i poroniła a potem znowu rok i na szczęście jej cudo już jest na świecie Swoje w życiu trzeba przejść.
-
dziewczyny, czy jest to normalne?
Na piersiach i brzuchu powychodziły mi takie jakby pajączki naczyniowe, czerwone punkciki. dzis mi to wylazłoi cały czas przybywa, zaniepokoiło mnie to. czy to moze miec coś wspólnego z ewentualną ciażą?, bo nie chce sobie nic wkrecać. Co myslicie? -
nick nieaktualnyBeata86 wrote:dziewczyny, czy jest to normalne?
Na piersiach i brzuchu powychodziły mi takie jakby pajączki naczyniowe, czerwone punkciki. dzis mi to wylazłoi cały czas przybywa, zaniepokoiło mnie to. czy to moze miec coś wspólnego z ewentualną ciażą?, bo nie chce sobie nic wkrecać. Co myslicie?