Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania1986 wrote:Taka jest tak kreska Twoja czy ciemniejsza , jasniejsza? (zdjecie pozyczone , mam nadzieje ze mnie nikt nie ubije:P)
No taka jest.
Tylko błagam nie zabij moich marzeń i nie mów, że to negatywIVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
nick nieaktualny
-
Buuuu...jednak jak człowiek zacznie myślec i analizować to zawsze cos wymyśli ;(
Mój maz jest konserwator,em obecnie pracuje przy renowacji i zużywa tony farby, rozpuszczalnikow i innych trujących rzeczy. Cały dzien to wdycha i wlasnie zdałam sobie sprawę z tego, ze przed naszym wyjazdem zatruje wszystkie swoje plemniczki! ;(
Napewno ma to na nie negatywny wpływ, skoro on sam po sobie czuje po takich wyjazdach, ze boli go głowa, jest zmęczony, częściej śpi i sie poci....;(((((
A miało byc tak pięknie.... -
Rah przykro mi
ale może tak szybko to nie wplywa na jakość plemników może do urlopu uchowaja się te zdrowiutkie i pełno sprawne
ja już świruję poczytałam o tym duphastonie i teraz mam wątpliwości czy go brać czy nie:(
najchetniej poszlabym do jakiegoś Gina na konsultacje ale mogę dopiero w piątek
a nie wiem czy do tego czasu okres nie przyjdzie -
Gosiu, no wlasnie pojęcia nie mam jak wpływa...według mnie to takie samo,zatrucie jak po alkoholu :p
A cóż tym dupkiem? Zaczęłaś go brać czy nadal nie? No tak na oko to Ci nie pomożemy piatek juz pojutrze, to chwilka....a jak dostaniesz w piatek okres, to i tak za pozno na Dupka, a przynajmniej będziesz wiedziała na czym stoisz... -
Under,jeszcze wszystko moze sie zmienić. Widze, ze nawet ta owulka taka chyba nie 100% to domiesiaczki moze jeszcze daleko. No i moze juz nie przyjdzie
-
Gosia niektóre rzeczy co tam piszą są nad wyrost pytałam mojej ginekolog np. czy podwyższa temp. ciała po owulacji mówiła,że absolutnie nie. Tak samo jesli chodzi o blokowanie owulacji nie blokuje bo byś musiała jeść mega dawki dziennie. Moje zdanie jest takie,że jak ma pomóc to warto
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Kati86 wrote:No to ja się dołączę do tych nowin
Przyjechałam do taty, po drodze weszłam do apteki bo zżera mnie ciekawość a do jutra chyba bym oszalała... to już 3 test z drugą bladą kreską ale ta się pojawiła po ok 30sek oby tylko beta jutro potwierdziła
Ewik cieszę się, że wszystko dobrze :* ja bym się z bliźniaków cieszyła
Gratulacje -
No cóż...ja bym stosowała sie tego co jest w ulotce :p. Czyli jak ma pomoc, należy trzymać sie bezwzględnie rad lekarza....skoro w piatek do niego idziesz, to ja bym poczekała. Rozwieje Twoje wątpliwości i przy okazji moze odpowie co robić gdy w przyszłości wątpliwości sie pojawia. Ja brałam teraz 2 x dziennie po tabletce. Miałam brać od 16 dc 10 dni i tak zaczęłam. Raz zapomniałam i wzięłam od 17 dc, to skończyłam brać 1 dzien wczesniej, zeby imPuls o zaprzestaniu podawania był tego samego dnia. Jeżeliby jeszcze nie zaczęłaś brać to chyba nie ma sensu kombinować
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Odnośnie tego co piszą na forum, to jest tam ze blokuje owulacje powyżej 30 mg, zazwyczaj dziewczyny biorą 20mg (10mg jedna tab). Po drugie jest napisane, ze dupek nie ma działania termogennego.
Nie wiem czy nie pomylilyscie list. Pierwsza dotyczy progesteronu naturalnego, a dopiero niżej dla porównania jest duphastongosia86 lubi tę wiadomość