X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ja mam 2 razy po jednej tabletce.

gosia86 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ednak to @ grrrtrr!!!

no trudno, moze pisane jest mi idealne dziecko wiec trzrba czekac na idealne jajeczko i idealny plemnik. Swoja droga, we wtorek mam wizyte u mojego gina, to moze cos mi da na idealne jajeczko!

rah lubi tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Under tulę mocno...jedziemy na jednym wózku.
    U mnie też małpa przyszła pełną parą niestety... W tym dniu w którym OF mi wyliczyło...

Cykl mi się skrócił do 29 dni (chyba po braniu bromka i euthyroxu)...

Ale jestem nawet dzielna...już nie płakałam.

Kati...OGROMNIE SIĘ CIESZĘ I JESTEM PEŁNA NADZIEI...3mam kciuki za jutrzejszą bete kochana :*

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolezanka, ktora podobnie jak ja starala sie od paru miesiecy, polecila mi wiesiolek plus castagnus. Zaszla w pierwszym cyklu brania. Wiem, ze im mniej wspomagaczy tym lepiej, ale mocno sie nad nimi zastanawiam.

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• Ewik Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Castagnus lepiej skonsultowac z ginem bo moze tez rozchwic cykl i hormony i njlepiej przed zrobic bdania przed po 3 miesiecznej kuracji zrobic przerwe

rah lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisiolek mi pomógł troche na sluz. Jest go więcej i ładniejszy. Ale jak juz wczesniej pisałam, biorę tez magnez i wit b6, herbata 100% malin! do tego rooibos, no i siemię. Co do Castagnusa, nieco zmniejszył bolesnosc cykli i obniżył prolaktyne, ale tak poza tym nic mi nie pomógł. Wręcz odkąd go zaczęłam brać, to miałam prawie zero sluzu i wydłużył mi cykl! Juz nie raz czytałam, ze wydłuża dziewczynom cykle i w ogole nie wiadomo kiedy ta owu jest....
    Myśle, ze koleżanka po prostu uwierzyła, ze taki zestaw jej pomoże, albo to był jej cykl :) nie mowie, ze leki nie działają, ale jednym pomagają od razu, a innym pogarszają sytuacje. Ile kobiet,tyle zdań. :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ehhh, ja się właśnie zastanawiam co poszło nie tak w tym cyklu...

Ewik, a jak się dziś czujesz? Jakieś objawy przyszłej mamusi :*?

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • rah Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo postu Ewik, mam wrazenie, ze to przez Castagnusa nabawiłam sie problemów z estradiolem. Albo przypadkiem zbiegło sie to w czasie.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenko, nic nie poszło nie tak :) Nie myśl o tym, tak miało byc....
    A moze doprowadzanie cyklu, siebie i męża do perfekcji sprawiło,ze nie tym razem....;)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • rah Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziulek...;*

Lenka@ lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Asiku Ty jeden kochany :*
    Chyba masz rację. Rozmyślanie o tym to ślepy zaułek. Lepiej powiedzieć, że mój organizm czeka jeszcze na wypuszczenie pięknego zdrowego pęcherzyka Lenki...:*

rah lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka i tak bedzie :) piekny mocny i silny pecherzyk bedzie.

Oprocz boli brzucha takich typowo miesiaczkowych i krzyza to nic sie nie dzieje le Maz stwierdzil,ze jestem bardziej nerwowa sama sie nakrecam i nie potrafie wyluzowac.

Lenka@ lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ewik, Ty teraz musisz być silna i zrelaksowana:*
    Wypoczywaj dużo i ciesz się kochana każdą chwilą. Wszystko będzie dobrze i nie ma co się stresować

Ja dziś zrozumiałam, że nie da się wszystkiego w życiu zaplanować i że trzeba cieszyć się z tego co się ma...

rah lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak Lenka masz absolutnie racje. Wiem jak to z boku moze wygladac,ze lamentuje czy cos ale na prawde sie bardzo ciesze wrecz nie moge uwierzyc ale zycie nie jest mimo wszystko uslane rozami i zawsze sie znajdzie jakis debil zeby zdenerwowac robiac to np.specjalnie niestety mam w swoim srodowisku takie osoby ktore nie daja wytchnienia chociaz na chwile

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik a Ty jeszcze pracujesz?wybierasz się na L4?
    ja w ciąży bardzo spotulniałam i zrobilam się spokojna, niestety teraz wszystko wraca do normy i znów się wściekam

Lenka koniec analizowania uda się

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to trochę mnie uspokoiłyście też mam brać dwie tabletki

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie sie wybiore ale juz czuje pismo nosem,ze mnie wyroluja koncertowo jak kolezanke jak tylko sie dowiedzieli,ze jest w ciazy to zaczely sie jazdy. Niestety ciaza dla nich u kobiety to... Jakas abstrakcja i nie wartosciowy pracownik

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenko, wiem ze mam racje (skromniacha :p ), bo mam tak samo. Myśle, analizuje, wszystko dopinam na ostatni guzik, a potem dupa blada i płacz...dobrze, ze nie trzeba sie kochać co 28 godzin 42 minuty, bo potrafiłabym tak pilnować, zeby co do sekundy było. A to tylko w paranoję mozna wpaść :/

Gosiu, szczerze mówiąc nie spotkałam nikogo kto by jadł wiecej niż 2 tabletki, oprócz babek w ciąży...

Ewik "zlam" nogę na 6-8 tygodni ;)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik jak ja zaniosłam zaświadczenie że jestem w ciąży to od razu wypchali mnie na L4
    Rah mam brać 2 tabletki
    w ciąży bralam 3plus luteina 2*2

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze w pracy do 2 w nocy

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ