X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu 1986 jak tam wyniki??
    Dora witamy

dora13 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • małolata Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś kryzys...dowiedziałam się od kolezanki z pracy (obydwoje z mężem maja po 34 lata), że jest w ciązy...za bardzo nie chciała dziecka, mąż ja namówił, by raz zaszaleli bez zabezpieczenia, a ona sobie pomyślała, że przecież dookoła ludzie maja takie problemy z zajściem w ciążę, w dodatku nie jest to chyba jej dzień płodny bo do owulki jeszcze z 4-5 dni zostało to szalejemy...i tym sposobem zaliczyli złoty strzał, bo potem już nie serduszkowali ;)
    Ciesze się ogromnie, chyba nawet bardziej niż ona sama, bo na razie jest w szoku ;) ale gdzies tam troszeczke zazdrości jest, czemu im tak łatwo poszło, a jak się cche to nie idze...
    Mój mąż twierdzi, że pewnie po prostu jeszcze nie nadszedł nasz czas i trzeba byc cierpliwym...to ja się pytam kurcze kiedy ten czas wreszcie przyjdzie? Niestety tego nie wie nikt, więc póki co trzeba mieć nadzieje i cieszyc się sobą i tym co się ma ;)

Cranberry lubi tę wiadomość

201710037452.png
    201505144565.png
  • Cranberry Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz tak to jest w życiu... Trzeba wierzyć, że nic się nie dzieję bez przyczyny.
    Wszystkie tu jesteśmy bo chcemy dwóch ślicznych kreseczek a nie od razu wychodzi...
    Wierzę, że dzięki temu będziemy bardziej świadomie i z większą radością będziemy doceniać każdy dzień naszego macierzyństwa ( już w niedalekiej przyszłości mam nadzieję) !!!!!
    Tego życzę Wszystkim i Każdej z osobna :)))))

c55fdqk3kdbgplqm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ,dziewczynki! powiem tyle jest zle:( wyniki ponizej normy, jestem załamana:(

• szpilka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu nie jest zle tylko mogloby byc lepiej, 3 razy jakiemus plemnikowi udalo sie dotrzec do jajeczka, teraz tylko trzeba powalczyc, zeby byly lepszej jakosci, ale cos tam jest, nie pamietam czy robiliscie posiew nasienia, ale sa takie bakterie, ktore uszkadzaja plemniki chyba myco/ureaplaasma, dobrze byloby sprawdzic tez pod tym katem, mi gin zlecil po poronieniu tylko sprawdzalismy u mnie, bo i tak robilam wymazy, mozna to sprawdzic zarowno u kobiety jak i u mezczyzny, ale nie wiem czy u mezczyzny tez wymaz w tym kierunku czy wlasnie z posiewu nasienia, wspieram z calych sil

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Cranberry Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu teraz już wiecie co jest nie tak i jak można próbować to rozwiązać!!!
    Są różne suplementy, możne trochę zmiana diety pomoże itp.
    Teraz potrzebujecie czasu i dużo SIŁY czego Wam bardzo życzę!!!

c55fdqk3kdbgplqm.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aniu, musisz być silna. Zwłaszcza teraz. Wspieram mocno i służę ramieniem jeśli będziesz miała ochotę się wygadać :*

Ja odebrałam wynik progesteronu. 25,59 ng/ml w 6dpo...

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • rah Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, nie łam się. Mojemu mężowi powiedzieli 5 lat temu, ze nigdy nie bedzie miał dzieci, ze wyniki sa tak złe...
    Robił badania nie mówiąc mi nic. Chciał sie ze mną rozstać, nie mówił o powodach...dla mojego dobra...

Teraz to Ty musisz byc facetem w tym związku. Dać mu poczucie bezpieczeństwa, pewności. Z pewnością czuje sie "gorszy", czuje z Cie zawiódł. Musisz zabrać od niego wszystkie złe myśli! Wiem, ze to trudne, ale czego sie nie robi dla miłości :)

P.s. Okazało sie, ze wyniki męża po 3-4 miesiącach były o niebo lepsze. Po 5 zaszłam w ciąże :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, mojej kolezanik mąż robił badania 3 miesiace temu, wszystkie parametry paktycznie 0. lekarz powiedział, że zero szans na naturalną ciążę, tylko inseminacja. Kazał powtórzyć wyniki, bo jej mąż przez te 3 miechy łykał suplementy. tydzień temu byliśmy wspolnie na badaniach (tzn. nasi męzowie a my do towarzystwa) i okazało się, że jej mąż ma niektóre wyniki lepsze od mojego, a biorąc średnią mają porównywalne i mieszczące się w normie :-) Więc glowa do góry, trzeba walczyć !!!

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • dora13 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki i wierzę, że wszystko się poukłada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 07:31

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Ale tu cisza...

Ania trzymajcie się kochani i walczcie! Dzisiaj do pracy przyszła koleżanka ze swoim dzidziusiem, w pracy maleńka jest nazywana 'miracle baby' jako, że dla rodziców jest mega cudem. Koleżanka nie mogła mieć dzieci, ale walczyli i się udało. Nam też się uda. Ania poszukaj jakiegoś porządnego lekarza, który Was poprowadzi.

Zwracam się do Was z ogromną prośbą. Będę matką chrzestną u synka mojej kuzynki, szukam prezentu i nie chcę strzelić żadnej gafy. Po prostu nie wiem co się teraz kupuje. Pomożecie? Osobiście spodobał mi się album na zdjęcia, na albumie jest napisane 'moje chrzciny' i jest miejsce na wygrawerowanie imienia. Album to biała 'skóra' z posrebrzanymi elemantami. No ale nie wiem, czy to nie za mało. Nie chciałabym dawać pieniędzy, chcialabym, żeby chrześniak miał pamiątkę.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:

Ania trzymajcie się kochani i walczcie! Dzisiaj do pracy przyszła koleżanka ze swoim dzidziusiem, w pracy maleńka jest nazywana 'miracle baby' jako, że dla rodziców jest mega cudem. Koleżanka nie mogła mieć dzieci, ale walczyli i się udało. Nam też się uda. Ania poszukaj jakiegoś porządnego lekarza, który Was poprowadzi.

Zwracam się do Was z ogromną prośbą. Będę matką chrzestną u synka mojej kuzynki, szukam prezentu i nie chcę strzelić żadnej gafy. Po prostu nie wiem co się teraz kupuje. Pomożecie? Osobiście spodobał mi się album na zdjęcia, na albumie jest napisane 'moje chrzciny' i jest miejsce na wygrawerowanie imienia. Album to biała 'skóra' z posrebrzanymi elemantami. No ale nie wiem, czy to nie za mało. Nie chciałabym dawać pieniędzy, chcialabym, żeby chrześniak miał pamiątkę.
    tez mam byc chrzestna u synka mojej kuzynki, wiem, że chrzestna kupuje taka biala szatke (to nie jest czesc ubranka do chrztu tylko jak swieca takie tradycyjne coś), ale spytaj wczesniej rodzicow, bo moze chca kupic sami, no i mozesz sie delikatnie podpytac co by na te chrzciny, moze byc krzyzyk lub medalik chyba, ale tez warto sie dowiedziec czy nie ma jakiejs tradycji w rodzinie ze dziadkowie kupuja coś tam a chrzestni coś innego, ja wtepnie myslalam o krzyżyku, ale dopiero za jakis czas bede sie rozgladac

magdalenka_ka lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:

Ja swojemu chrześniaki na chrzest kupiłam srebrną kolejkę - ciuchcia + dwa wagoniki - jeden an pierwszy ząbek drugi na pierwszy pukiel włosów.
    też nie chciałam dawać pieniędzy ;) i wyszło tak że to był jedyny prezent dla małego bo reszta dała kasiorę :/

magdalenka_ka lubi tę wiadomość

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • aja Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Czarnobylki, wróciliśmy z urlopu. szybko przeleciało :( jak będe mieć chwilę postaram się was nadrobić :)

magdalenka_ka, ewwiel, rah lubią tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczynki :* Kati tez właśnie się zastanawiałam nad taką ciuchcią i tym albumem. Popatrzylam jeszcze na necie i zastanawiam sie nad takim zestawikiem: album, biblia dla dzieci, albo obrazek z Aniołem Stróżem i do tego zabawka z fisher price do wody. Chyba nie bedzie za biednie?

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka dobrze, że podpowiedziałaś o tej szatce :) mamusia dzieciaczka zapomniała, że trzeba to kupić! Ja bede pl dopiero dzień przed chrzcinami, więc nie ogarne ubranka...

• aja Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nadrabiam Was :)
    Vincaminor, my też mamy ryzyko konfliktu serologicznego. ja 0Rh-, mąż ARh+ ;/ wy przynajmniej macie tą samą grupę krwi, a my to już w ogóle...

Kati, czyżbyś nie lubiła krupniku tak jak ja? jak byłam w szpitalu to dzień przed laparo co dostałam na obiad? oczywiście niemiły krupnik! :D

u nas badanie nasienia zrobiliśmy po roku bezowocnych starań. ciężko było męża przekonać, ale w końcu zrobił i też przeżyliśmy szok, bo wyniki były bez rewelacji. ilość i ruch ok, ale morfologia plemników zła. mój niestety zaczął więcej piwkowac jak się dowiedział jakie ma wyniki, a mnie szlag trafiał jeszcze bardziej, bo on zamiast zacząć dbać o siebie, to pił coraz więcej. ale jakoś przetrwaliśmy to wszystko. teraz lekarz też stwierdził, ze za nim zaczniemy mnie stymulować musimy zrobić dodatkowe badania nasienia (test HBA, czyli test "funkcjoinalności" i dojrzałości plemników), wynik nam wyszedł ciut ponad dolną granice normy oraz test MAR też wyszedł ok, wiec spokojnie możemy zacząć stymulacje od przyszłego miesiąca.
    Vincaminor,z całym szacunkiem,ale strzeliłabym twojego teścia. u nas wiedzą, że się staramy, ale o żadnych badaniach i wyjazdach, wizytach u lekarzy nic nie mówimy.Kochana, u nas też jak się wali, to wszystko na raz. głowa do góry!
    Szpilko, jakie miałaś problemy z androgenami? ja mam podwyższony androstendion ;/

Aniu, wspieram cię bardzo, bardzo mocno. Wiem co czujecie i przeżywacie! Będzie dobrze, zobaczysz! niech mąż zrezygnuje mimo wszystko z papierosów i zażywa witaminy.
    Nie wiecie dziewczyny jak długo ważna jest recepta? Bo ja zamiast od razu clo wykupić byłam zaaferowana wyjazdem na urlop, a recepta wypisana tydzień temu ;/

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja podwyzszony androstendion i dheaso4 w gornej granicy podejrzewam, ze wczesniej bylo jeszcze gorzej bo wlosy wypadaly mi garsciami i to dermatolog kazal mi to sprawdzic
    co do recepty to zwykla wazna jest miesiac a na antybiotyk tydzien o ile od maja nie zmienily sie przepisy :) czyli masz jeszcze czas wykupic clo

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja zazwyczaj tego nie jadałam bo ani wyglądu ani smaku dla mnie nie miało a teraz może nie codziennie ale co drugi mogłabym wcinać ;)

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane moje dziękuje za wsparcie <3 <3, swoje musiałam wypłakać i po uprawiac czarnowidztwasmileys-witches-799912.gif , ale teraz stajemy do walki, wieczorkiem opisze bardziej szczegółowo jaki jest plan! poddamy sie i załamiemy dopiero wtedy jak nie dostaniemy sie do refundowanego invitro(na prywatne na chwile obecna nas nie stac) ale jeszcze przed tym leczenie meza i duzooo mozliwosci!
    rozmawiałam z moim ginem i on Twierdzi ze te 3 ciaze biochemiczne to na 99% przez słabe nasienie.. :( ale mimo to mamy sie starac tylko bardziej celowac w owulacje a nie robic sex maratony ;P aby nasienie bylo silniejsze bo tak naprawde to jeden super mocny przystojniak nam potrzebny..

a tak poza tym to rewolucje owulacyjne w jajnikach zaczynaja sie , a wiec owu w ciagu paru h powinna byc..

Kasiulka czytałam Twoj wpis na belly , trzymam kciuki oby było wszystko dobrze i za tydzien nie tylko byl zarodek ale i pieknie bijace serduszko!! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 13:36

rah, aja, Cranberry lubią tę wiadomość

‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ