X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Under, dla mnie Kraków to jak drugi dom :) Całe studia i jeszcze troszkę PO tam spędziłam :) Następnym razem dam znać, spotkamy się przy Empiku na rynku (choć już go nie ma ;) albo przy skarbonce ;)

A co do koleżanki to z chęcią i ja bym ją trzasnęła ;)

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ale tu dziś cichutko :*
    Kurcze, nie wiem co zrobić z tym progesteronem...

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:
    Ale tu dziś cichutko :*
    Kurcze, nie wiem co zrobić z tym progesteronem...
    Lenka! prosze udostepnic wykres;) mozesz zrobic 6 dni po owu jak i 8 dni :)

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aniu, tak jest! Już wkleiłam :)
    Hmm tylko 8dpo to wypadnie sobota...bo tam gdzie robię przyjmują do piątku i też lipa :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:
    Aniu, tak jest! Już wkleiłam :)
    Hmm tylko 8dpo to wypadnie sobota...bo tam gdzie robię przyjmują do piątku i też lipa :(
    to zrób w 6dpo to tylko dzien roznicy :):)

• Kati86 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam laseczki :)
    Cały weekend poza domem. w sobotę u przyjaciółki na grillu - jej pół roczna córcia jest boska :) Zapytała gdzie mam piwko to powiedziałam że teraz to już długo bez piwka będzie ;) ale się ucieszyła :D wiedziała że mamy duży problem i nawet rozumiała że mało się odzywałam jak zaszła w ciąże.

Co do grupy krwi to polecam oddanie honorowo krew ;) grupa krwi bezpłatnie + testy na kiłę HIV i coś tam jeszcze + 8 czekolad + dobry uczynek ;)

Od wczoraj męczę się z pleśniawką w buzi na szczęście nie wielką ;) dopiero wujek google pokazał jak wygląda pleśniawka bo nie miałam jak do lekarza iść. Dziś cały dzień przespałam a że pogoda sprzyja a mąż mógł pograć na PS3 to wszyscy zadowoleni ;)

Powiedzieliśmy teściom a teściowa to się mało ze szczęścia nie posikała :P i na jutro już mi krupnik ugotowała ;)

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aniu, tylko czytałam, że szczyt progesteronu jest w 7,8 dpo. Boję się, że wynik w 6dpo będzie mało wiarygodny.
    Robił ktoś może w takim okresie progesteron ?

Kati, Twoja historia poruszyłaby nie jedną osobę...więc się nie dziw, że teściowa sika :P ...

Cieszę się strasznie :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:
    Aniu, tylko czytałam, że szczyt progesteronu jest w 7,8 dpo. Boję się, że wynik w 6dpo będzie mało wiarygodny.

Kati, Twoja historia poruszyłaby nie jedną osobę...więc się nie dziw, że teściowa sika :P ...

ale w 6dpo i tak juz bedzie wzrost :) a nie mozesz gdzies do labu podjechac do szpitala?

Lenka@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski czy ktoras z Was tzn wasi panowie robili badanie nasienia? jak tak to po jakim czasie staran? u nas 13 cs sie zaczol i mam wrazenie ze troche przesadzam wysyłajac juz meza na badania tzn ogolnie szaleje z badaniami i wizytami..:( a co za tym idzie jest to dla mnie mega stresujace to wszystko, bo co jesli badania wyjadą nie tak mojemu a co wydzie u mnie? ja to ogolnie mam sydrom białego fartuszka, a wiec jak bede robic prl to na bank bedzie zafałszowana bo bede w mega stresie

• Kati86 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:

Rób normalnie w 6 bo już powinno być widać skok, u mnie był ;)

Teść to już nawet jakieś 31letnie alko chciał wyciągać ;)

Lenka@ lubi tę wiadomość

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Laski czy ktoras z Was tzn wasi panowie robili badanie nasienia? jak tak to po jakim czasie staran? u nas 13 cs sie zaczol i mam wrazenie ze troche przesadzam wysyłajac juz meza na badania tzn ogolnie szaleje z badaniami i wizytami..:( a co za tym idzie jest to dla mnie mega stresujace to wszystko, bo co jesli badania wyjadą nie tak mojemu a co wydzie u mnie? ja to ogolnie mam sydrom białego fartuszka, a wiec jak bede robic prl to na bank bedzie zafałszowana bo bede w mega stresie

Ja swojego wysłałam po ok 9 miesiącach bez zabezpieczania i tylko 3 miechy po ślubie. Lepiej Aniu wiedzieć wcześniej niż się zastanawiać cały czas. tylko dobre miejsce wybierzcie żebyście nie dostali wyników "z dupy" tak jak my tych pierwszych właśnie :/

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

My jesteśmy w drugiej połowie 9 cyklu starań. Mąż już robił badanie. Nie powiem, że się nie stresowaliśmy...bo tak było...ale od początku chcieliśmy wykluczyć możliwie najbardziej istotne problemy.

Ja też się stresuję przed każdym badaniem...a potem to czekanie na wynik, zamykanie się w aucie, zamykanie oczu i gwałtowne spojrzenie na kartkę z wynikami... MASAKRA. Jak w filmie Hitchcocka...

Teksańska masakra piłą mechaniczną to przy tym pikuś :)

Aniu, w sobotę nie dam rady tego zrobić bo mam wesele. W szpitalu w labie pewnie muszę płacić dodatkowo..i pytanie czy mnie przyjmą bez skierowania tak z marszu??

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kati, już lubię Twojego teścia ;)

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    U nas 16cs i mąż teraz robił badanie komputerowe. Wynik na 3 str A4. Czekaliśmy na wyniki 1,5 godz.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, nie mam niestety czasu napisac. Pewnie dopiero jutro. Ale Lenko, ja robiłam w piatek progesteron! Miałam ten problem co Ty! Dziewczyny mi doradzimy isc 6dpo i wyszedł mi wynik 24,81 ng.

Lenka@ lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    U nas badania nasienia były po dwóch latach starań - od razu jak trafiłam do mojego obecnego gina. Stwierdził, że trzeba wiedzieć zanim zaczniemy mi wdrażać ewentualną stymulację, bo nie ma sensu bomby hormonalnej przyjmować jeśli nie daj Boże coś po drugiej stronie szwankuje.
    W każdym razie chyba oboje na swój sposób przeżywaliśmy te badania - ja się stresowałam o Męża, bo to jednak nic miłego no i o to co wyjdzie, on też swoje przeżyć musiał chociaż to taki typ człowieka, że nie chce gadać jak się martwi. No i jeszcze mój Teściu sobie zrobił z tych badań temat do dowcipów przy niedzielnym stole, także wesoło było, nie ma co. :/
    Moim zdaniem 13 cs to taki rozsądny czas na zrobienie tych badań - sama miałam po tym czasie olbrzymie opory, ale teraz z perspektywy czasu stwierdzam, że lepiej wiedzieć...

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to cześć Dziewczyny.
    Jakoś mało wesoło u mnie to i odzywać się jakoś ciężej -_-

h84fi09kllurhqo8.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

No dobrze dziewczęta, przekonałyście mnie do zrobienia progesteronu 6dpo :) Liczę, że będzie piękny wynik... Przy okazji zbadam grupę krwi, bo aż wstyd :P :)
    Może się okaże, że ja z Venus pochodzę :P

Vincaminor, pamiętaj, że zawsze po burzy wychodzi tęcza. Musi być lepiej :*
    Sama mam czasem takie dni, że wydaje mi się, że wszystko się sypie jak domino...ale potem uzmysławiam sobie, że życie jest zbyt krótkie...i trzeba szanować to co jest :*

3maj się kochana! Wszystkie się trzymajmy :*

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:
    Vincaminor, pamiętaj, że zawsze po burzy wychodzi tęcza. Musi być lepiej :*
    Sama mam czasem takie dni, że wydaje mi się, że wszystko się sypie jak domino...ale potem uzmysławiam sobie, że życie jest zbyt krótkie...i trzeba szanować to co jest :*

3maj się kochana! Wszystkie się trzymajmy :*
    Już ździebko za dużo tego domina zaczyna się robić, ale nikt nie mówił, że będzie super. ;) Przynajmniej w ciągu najbliższych dwóch tygodni mam do florystycznego obsłużenia aż trzy śluby, z czego jeden naprawdę po wypasie, więc chociaż pracy będzie sporo...

Nie jesteś jedyna z tą grupą krwi - ja swoją poznałam dopiero przy okazji kiblowania w szpitalu po poronieniu. Żeby było śmieszniej to okazało się, że mamy z Mężem ryzyko konfliktu serologicznego - on B+ ja B-. To chyba prawda, że przeciwieństwa się przyciągają...

h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za opinie kochane, jednak rozsadek bierze gore na strachem i jutro o 12:20 godzina zero, trzymajcie kciuki za wyniki, ja nie oczekuje nie wiadomo jak dobrego wyniku ale chociaz zeby sie łapał w normie, wiem ze idealne nie beda chodzby po tym ze maz pali papierosy, dzis niby wyczytałam ze przewaznie fajki działają negatywnie jesli pali sie paczke lub wiecej dziennie a moj raptem pol paczki dziennie i to nie zawsze

Boże spraw aby chociaz u niego było wszystko ok, bo naprawde wystarczy to ze u mnie cos jest nie halo..

‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ