X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Cranberry Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under a dziś testy owu wychodzą Ci pozytywnie?
    A co do koleżanki to tak zawsze jest... jak się nie planuje to wychodzi a jak się chce to zawsze pod górkę :) Dla niej narazie to szok bo nie planowała :)

Ale jak będzie dłużej przeżywać to strzel jej i ode mnie :D

magdalenka_ka, rah lubią tę wiadomość

c55fdqk3kdbgplqm.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under gratulacje!!!!!

Koleżance powiedz, że to nie wpadka, to 'łaska Pańska na nią zstąpiła' haha. Sorry dziewczyny, ale ja nie wierzę we wpadk, bo mi się to nigdy nie przydarzyło ;) a tak serio to koleżanka niech się cieszy...

Cranberry, ewwiel lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Cranberry Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brała któraś z Was Duphaston na początku cyklu? Np. od 7-8 dnia?
    I jeszcze jedno ... wstyd, ale nie znam grupy krwi swojej i gin kazał mi zrobić koniecznie. Pamiętacie czy się płaci czy można na NFZ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 19:30

c55fdqk3kdbgplqm.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie jak poprosisz lekarza 1 kontaktu, to moze da skierowanie. Jak nie, to ja placilam chyba 14zl. I tez nie znałam swojej grupy krwi do 24 roku życia ;)

Cranberry lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Madzik614 Nowa

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja dalej się staram. Miałam w tym cyklu strasznie długi czas i czekałam co się wydarzy. W 48 dniu cyklu przyjechała @ właśnie po Duphastonie. Czy wiecie może co można jeszcze stosować aby mieć jakoś te cykle bardziej regularnie? Byłam na usg bo wmawiałam sobie że wreszcie się udało i nie spytałam...

• Cranberry Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik614 - zawsze masz takie cykle długie? Mówiłaś lekarzowi? Miałaś robione jakieś badania?

c55fdqk3kdbgplqm.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wpadłam się pożegnać przed wyjazdem. jestem mega przerażona tym spaniem pod namiotem, bo pogodę nie bardzo zapowiadają. mam nadzieję, że jakoś to będzie.

Under, gratuluję awansu :)

Czarnobylki, trzymajcie się i do "zobaczenia" :)

rah, Cranberry, Lenka@ lubią tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • rah Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanego wypoczynku! I moze owocnego? ;D

aja lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Cranberry Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja to owocnego wypoczynku :)

aja lubi tę wiadomość

c55fdqk3kdbgplqm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik614 wrote:
    Cześć dziewczyny, ja dalej się staram. Miałam w tym cyklu strasznie długi czas i czekałam co się wydarzy. W 48 dniu cyklu przyjechała @ właśnie po Duphastonie. Czy wiecie może co można jeszcze stosować aby mieć jakoś te cykle bardziej regularnie? Byłam na usg bo wmawiałam sobie że wreszcie się udało i nie spytałam...
    hej! z tego co piszesz wynika ze nie masz kochana owulacji niestety skoro @ musisz wywoływać dupkiem, jesli moge Ci cos polecic z naturalnych wspomagaczy to Dong quai biorac go zaraz po zakonczeniu @ az do wystapienia owulacji(dong to naturalne estrogeny ktore wywołują owulacje i pogrubiają endometrium) jesli wywolasz sobie owulacje moge Ci zagwarantowac ze @ bedzie w termine:) jesli masz jakies pytania , pytaj śmiało:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki!!!
    under gratuluje awansu:)
    aja udanego wypoczynku kochana wróćcie juz we trojkę!:)

aja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cranberry wrote:
    Brała któraś z Was Duphaston na początku cyklu? Np. od 7-8 dnia?
    I jeszcze jedno ... wstyd, ale nie znam grupy krwi swojej i gin kazał mi zrobić koniecznie. Pamiętacie czy się płaci czy można na NFZ?
    Kochana a co to ma na celu, branie dupka na początku cyklu?rozumiem ze gin Ci tak kazała a wytłumaczyła po co to? bo szczerze mowiac ja sie z tym pierwszy raz spotykam;)

A co do grupy krwi nie jesteś sama ja tez nie wiem jaka mam grupę :P

Cranberry lubi tę wiadomość

• Cranberry Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo w sumie to było tak, może od początku zacznę...
    Tydzień temu w niedzielę i poniedziałek miałam krwawienie spore. Wtedy myślałam, że to jakieś krwawienie w ciąży bo wyszły mi kilka dni wcześniej 3 pozytywne testy. Okres miał być w środę testy robiłam pon, wt i środa. W tamtą niedzielę akurat wracałam z urlopu z zagranicy (24 godz w drodze) a do gina dostałam się we środę dopiero. Na usg nic nie widział, kazał zrobić bhcg w ten sam dzień i brać właśnie Duphaston na podtrzymanie jakby ciąża była... Którego w sumie nie wzięłam bo bhcg wyszło 0.2 - czyli nie było czego podtrzymywać. Skąd pozytywne testy?? Nie wiadomo. Czyli krwawienie mogło być miesiączką. Jeszcze 2 dniowych okresów nie miałam nigdy, ale cóż różnie bywa. Nie przyznałam mu się, że wtedy nie wzięłam tego duphastonu więc kazał "zmniejszyć" do 2x1 żeby wywołać okres.
    Skomplikowane to wiem. Podsumowując jeżeli tamto krwawienie było okresem to czy jak zacznę ten Duphaston brać od jutra (a to będzie np 9 dzień cyklu) nie rozreguluje się jakoś? Brać nie brać ?? heh...

c55fdqk3kdbgplqm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie brała bo może Ci zablokować owulacje, weź na 3 dzień po skoku temp

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane miłego dnia! U mnie zaczynają się idź dziś stresowe dni bo mąż idzie na badanie nasienia, normalnie paraliżuje mnie ten strach że coś będzie nie tak:( i jeszcze 2-3 dni trzeba czekać na wynik..

• Cranberry Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu 3maj się tam !!!
    Musisz być silna za siebie i za niego teraz !!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 10:04

c55fdqk3kdbgplqm.png
  • Izik Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane ja znowu po dupku czekałam prawie 2 tyg na okres ale przyszla malpa nastepny cykl juz z clo;-)
    teraz leze i dogorywam bo spalona jestem....

Ida, magdalenka_ka, Lenka@ lubią tę wiadomość

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • Ida Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik - mam nadzieję, że clo przyniesie skutek :) Tego Ci życzę :)

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć Dziewczynki! Wróciłam :*

Smok Wawelski kazał Wam przekazać tonę wirusków &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Tylko trzeba je równomiernie rozdzielić ;)

Weekend super. Nie sądziłam, że będę się aż tak świetnie bawiła...dowiadując się o kolejnej ciąży...(w ciągu kliku dni, było ich dwie)

Co u Was:)? Grupy krwi też nie znam :P:P:P A myślałam, że jestem ewenementem... :P Mam zamiar na dniach iść na badania.

A właśnie Czarnobylki. Doradźcie proszę...chciałam zrobić w tym cyklu progesteron. Gosiaczek mi słusznie doradził, żebym robiła go 23dc (7 dni po owu).
    I tak miałam zrobić. Ale dzisiaj po wpisaniu kolejnej tempki ovu wyznaczyło mi owulke na 17dc...a licząc od tego dnia - 7dpo będzie wypadało w piątek...czyli w wolne :(:( Co robić?? Popatrzycie na mój wykresik :*

Nie wiem teraz, czy się wstrzymać z badaniem na kolejny cykl :( Czy robić go w 6dpo czyli w najbliższy czwartek...

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cranberry wrote:
    Under a dziś testy owu wychodzą Ci pozytywnie? /QUOTE]

Od wczoraj juz negatywne wychodzą.

Ale dzisiaj mnie strasznie jajniki bolą, tak klują i miałam (chyba) jakieś plamienie lekkie, bo na wkładce brązowa strużka.

KOleżanka dzisiaj zobaczyła jedną kreskę i się uspokoiła. Kazałam teraz kciukać za moje dwie :OP

@Lenka, byłaś u mnie w Krakowie!

Lenka@ lubi tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ