Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
gosia86 wrote:ja też lubię makaron ale mój M nie do końca zjeść zje bo on wszystko je ale nie uwielbia tak jak ja, śmiejemy się nawet że w poprzednim życiu chyba byłam włochem
może wpływ na wynik miała pora pobrania krwi w poniedziałek rano na czczo a dzisiaj po 16??
no nie wiem postaram się o tym nie myśleć
Gosia, gdybym mogła polubić kilka razy to co napisałaś, to bym to zrobiła
Bo...uśmiechnęłam się do monitora.
Sama jestem makarono-żercąMój M też zawsze mi powtarza, że ja we Włoszech powinnam mieszkać...
Mogłabym codziennie je jeść :)Mmmmm, aż mi ślinka cieknie na samą myśl.
Progesteronem się nie zamartwiaj, na prawdę. Jest jeszcze za wcześnie.
Ja widzę ładny cykl, i tyle :*
gosia86 lubi tę wiadomość
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
Lenka dzięki za słowa pocieszenia, może i ja kiedyś zostanę kierowcą
Gosia lubicie dania z curry? Mam przepyszny przepis na warzywną zupę krem , serwowaną z pieczywem. Jako starter rewelacja. Jeżeli lubicie ostre jedzenie, to też polecam. Albo coś włoch, starter gaspacho i do tego takie prawdziwe risotto.Lenka@, gosia86 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Dziewczyny, piszcie mi tak więcej...a nie zasnę.
Bo ja łasuch jestem...a narobiłyście mi strasznie smaka
Magdalenka, ja z chęcią wezmę te przepisy. Na prawdę
gosia86 lubi tę wiadomość
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
Gosiu skoro mąż uwielbia gołąbki to ja polecam lasagne z kapusty włoskiej zamiast makaronu, mój mąz się tym zajada
Ja też uwielbiam makaryny i ryż. A podobno muszę tego unikać
Dobranoc dziewczyny, zmykam spąc, bo 3 nocki kiepskie miałam, czułam się jakbym w głęboki sen nie wpadała wcale i ciagle niewyspana jestem.gosia86, Lenka@ lubią tę wiadomość
-
M ostre lubi, ja w sumie też ale ostatnio mam zgagę nawet po wodzie mineralnej
ale trudno przemęczę się
zapodaj przepisy
cary M też lubi czasem robię ryż cary z warzywami i mięsem
teść został słomianym wdowcem bo teściowa pojechała do pracy, więc mówię do M tylko tatusia na sobotę nie zapraszaj to ma być nasz dzień
Edzia a pizze też lubisz? Ja bym mogła codziennie:)
a z głębszych przemyśleń to mówię do M że co będzie jak nam się nie uda, onn na to że dlaczego ma się nie udać, uda się
ja: ale ja chcę żeby udało się już teraz:(
on: jak nie teraz to kiedyś się uda zobaczysz
ech faceciWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 22:29
Lenka@ lubi tę wiadomość
-
Baaaaaaa! Oczywiście, że uwielbiam.
Mój M często tez na mnie mówi "człowiek buła" bo ja uwielbiam węglowodany
Pizza na grubym cieście (najlepiej uwielbiam "dupki" haha)...i makarony, makarony, makarony.
gosia86, rah lubią tę wiadomość
-
Ewwiel, Magdalenka, poprosimy w wolnej chwili o te przepisy.
Jak jestem w domu, to może i ja się skuszę i coś upichcę...
To by się mój M zdziwił, bo ja to w kuchni raczej rzadkość, hahahah.
Jedynie co to, ciasta lubię piec.
-
No to dziewczynki wymianka przepisowa, ja poproszę przepis na ciasto do pizzy
Jutro z kompa zapodam przepisy. Może być rosotto z szafranem i kurczakiem? Moje ulubione ;)risotto przygotować tuż przed samym podaniem, gaspacho można dzień wczesniej, to wszystko się ładnie przegryzie.
Lenka@ lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Hej a ja też uwielbiam makarony a szczególnie z każdym rodzajem sosu a najbardziej serowym i jakimiś warzywkami... niestety po mnie to widać ale wy... jak wy to robicie? chyba po takim jedzonku to bieganie dookoła miasta
Gosia przy podobnych rozmowach mój mówi dokładnie to samo... "jak nie teraz to kiedyś się uda"
Ja teraz to chyba wpadnę w wir alkoholujuż nie pamiętam jak smakuje
Gosia jak chcesz coś lekkiego to mój się zajada "pizzerką z ciastem francuskim".
Ciasto do kupienia w biedronce, boczek wędzony, ser żółty, my jeszcze dajemy ser pleśniowy, oliwki i na spód ketchup bądź sos bolognese ten z proszkutylko robisz na gęsto. Generalnie dodajesz tak naprawdę to co lubisz
a tak to wygląda http://zszywka.pl/p/francuskie-z-boczkiem-pieczarkami-i-8809412.htmlLenka@ lubi tę wiadomość
IVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Przepis na grube ciasto do pizzy:
2 szklanki mąki
ok 2 łzki oleju
żółtko
3/4 kostki drożdży
2,5 łyżki cukru
pół łyżeczki soli
3/4 szklanki mleka
Mleko zagrzać dodać drożdże i cukier zamieszać do rozpuszczenia i zostawić aż urośnie.
Resztę składników do miski, jak już drożdże urosną wlać do miski wymieszać (ręką!) jak trzeba dodać mąki, zagnieść i zostawić w ciepłym żeby sobie urosło ok 20minznowu zagnieść i na blachę
Ja to robię na blachę tą dużą co w zestawie w kuchence jestmój później je na śniadanie i obiad
Cranberry lubi tę wiadomość
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Polecam też pierś z kurczaka nafaszerowaną pieczarką z serem i zawiniętą w boczek
do piekarnika.
Trochę zabawy jest ale wartoIVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Dziewczyny, ja na prawdę nie zasnę przez Was:)
Kati, przeze mnie to przechodzi jak przez sito. Także nawet biegi niepotrzebneCzęsto się zastanawiam, kiedy ta dobra przemiana materii mi się skończy
\
A ta pizzerka wygląda mega apetycznie.
Cóż...na razie dokarmiam tasiemca
Cranberry...jutro chyba zrobię carbonarę
A resztę przepisów wypróbuję na kolacyjkę. To się mój M ucieszy...
Cranberry lubi tę wiadomość
-
Co do ciasta francuskiego to pycha też są parówki zawinięte w ciasto też można sera dodać do środka
tylko trzeba mocno zlepić żeby się nie rozjechało w pieczeniu
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Co do makaronów to ja lubię zapiekankę z makaronu, mięsa mielonego, sera i pieczarek
Chyba bedę musiała niedługo zrobić bo dawno nie było
Dopiero do mnie dotarło że ja chyba wszędzie daję ser żółtynawet do kanapek z pasztetem
Jestem obleśna normalnieIVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Kasia bo to nie oni,liczą dni, nie oni po tym ciągle myślą i nie oni na coś ciągle muszą czekać
tylko MY
u mnie robią się schodyto by było zbyt piękne gdyby mialo udać się od razu
chyba czas przestać bujać w obłokach i wrócić na ziemię
tylko,dlaczego ta mała iskierka nadzieji ciągle tli się w sercu?
ja dzisiaj robię wątróbkę z jabłkiem, kiedyś nienawidzilam wątróbki ble, ale odkąd robię sama,to jest pyszna mięciutka
no to milego dnia laski
przepis wstawie jak wrócę z pracy bo musze mój kajecic odkopać
ech czuję że dzisiaj będzie dzień pt gorzkie żale
Kasiu ja też nie mogę sobie pozwalać na nie wiadomo jakie obżarstwo i zawsze coś można by zrzucić
ja to najchetniej z brzucha przeniosłabym na cyckiWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 05:25