X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym aby zaczęło się samo ale jak nie będę sama w domu :/

Dobrze masz z tym mężusiem ;)
    Bawcie się dobrze :*

gosia86 lubi tę wiadomość

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gosiaku, wszystkiego naj naj naj :)
    Słuchaj, jakby zostały jakieś resztki z Waszej kolacji to podeślij mi je :P
    Z chęcią skosztuję :)

Lekkie kłucia pod pępkiem dziś dalej mam od czasu do czasu.
    Zrobię dziś test owu. Może faktycznie mój organizm się lekko przestawił.

Ehh, czuję się prawie jak dziewica :P :P

Kati86, gosia86, rah lubią tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewico moja droga :D a jak ze śluzem?jest coś?
    szyjkę sprawdzasz?może czas się nauczyć?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia wszystkiego naj naj z okazji urodzin
    1559227xmr8ay638f.gif

a na rocznice dalszych szczęśliwych lat:)noi tego wymarzonego 76473esp8ywk6zm.giforaz udanej kolacji!

gosia86, rah, magdalenka_ka lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki naprawdę bardzo bardzo Wam dziękuję wszystkim na raz i każdej z osobna:*
    jestescie naprawdę wspaniałe cieszę się że mialam to szczęście was poznać :)

magdalenka_ka, Lenka@ lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:
    Gosia wszystkiego Naj Naj Najlepszego, spełnienia marzeń a przede wszystkim tego jednego zdrowego, ślicznego i mało płaczącego ;) :)

Ja wczoraj wieczorem już byłam pewna że nie obędzie się bez szpitala w nocy :/ pojawiła się krew a raczej tylko jeden mały jakby skrzep ale czerwony. Byłam przerażona i miałam koszmarne sny :/ Jednak nadal nic.

Miłego dnia laski :*

Gosia udanego wieczoru :*
    Kasia może to już jakiś początek...dzis postaraj sie o troche wysilku fizycznego i moze sie rozkreci.
    Mi tez sie wydaje ze lepiej jakby samo sie zaczeło bo zabieg to jednak zabieg:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:

Mnie już przestały boleć piersi, więc @ tuż za rogiem, będzie pewnie za 2-3 dni. Dziewczynki, czy to jest objaw spadku progesteronu?
    Szczesciara z Ciebie u mnie to własnie przed okresem bolą cycory, sutki, krzyz, brzuch..jajniki ciagną ktos by powiedział typowe objawy ciazowe jednak moj ogranizm lubi ze mna pogrywac i robic mnie w konia;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 11:46

magdalenka_ka lubi tę wiadomość

• rah Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenko, zgadza sie, w ostatnim dniu cyklu progesteron i estrogeny spadają do minimum i tak utrzymują sie przez pierwsze dni cyklu.

Ania1986, magdalenka_ka, gosia86 lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, te objawy o których piszesz sa przez wzrost progesteronu po owulacji. Im bardziej on skoczy tym bardziej wszystko boli :/ jednak to gwałtowny spadek progesteronu powoduje krwawienie. Dlatego osoby z problemami z progesteronem musza jeść duphaston w przypadku ciąży. Spadek tego hormonu powoduje poronienie imoczyszczanie sie macicy.

Ania1986, magdalenka_ka, Lenka@ lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a8d57b6bc9a2.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a2f65783e46.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b4d1ab3255d.jpg

Ania1986, magdalenka_ka, gosia86 lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak myślałam, bo gdybym była w ciąży to teoretycznie objawy te powinny się utrzymać prawda? Więc raczej napewno to zwiastuje @... Kurde nie umiem się pozbyć myśli, że jestem bezpłodna. Już teraz najchętniej zaczęłabym robić badania, a tu jeszcze tyle trzeba czekać. Od następnego cyklu zaczynam mierzyć temperaturę. Mam nadzieję, że pomóżcie z interpretacją cyklu :)

Gosia brązowe pieczarki mają taki 'orzechowy' posmak, są bardziej aromatyczne od białych, więc ja bym ich nie zastąpiła białymi. Marsala jest medium sweet, więc chyba białe wino musi być pół słodkie ( średnio słodkie?). Nie znam się na wyrażeniach odnośnie win ;) lepiej poczekaj, aż skompletujesz wszystkie składniki, bo smak jest obłędny!

gosia86, rah lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jednak nie wytrzymałam i zrobilam test juz wczoraj wieczorem czulosc 25
    wczoraj-pink test- zarys kreski
    dzis pink eco i komfort i jest mega bladzioch na jednym i drugim no ale nie ma co sie cieszyc jak @ nie przyjdzie to wtedy bedzie powod do radosci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 11:50

Lenka@, gosia86, rah, ewwiel lubią tę wiadomość

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Dziewico moja droga :D a jak ze śluzem?jest coś?
    szyjkę sprawdzasz?może czas się nauczyć?

Chyba faktycznie czas nauczyć się sprawdzać szyjkę...
    Laseczki, jakaś podpowiedź jak to robić, żeby się infekcji nie nabawić ??
    Jestem kompletnie lewa w tym temacie.

Co do śluzu to chyba zaczyna się coś powoli dziać. Choć dziś muszę się wstrzymać z obserwacjami, bo zaaplikowałam sobie w nocy globulkę z dobrymi pałeczkami :)

Kati86, gosia86 lubią tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    A ja jednak nie wytrzymałam i zrobilam test juz wczoraj wieczorem czulosc 25
    wczoraj-pink test- zarys kreski
    dzis pink eco i komfort i jest mega bladzioch na jednym i drugim no ale nie ma co sie cieszyc jak @ nie przyjdzie to wtedy bedzie powod do radosci.

Ania...ale bladzioch to dobre wieści!
    Matko ile ja bym dała za bladziocha :( :(

3ma kciuki !!

Ania1986, gosia86 lubią tę wiadomość

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    No właśnie tak myślałam, bo gdybym była w ciąży to teoretycznie objawy te powinny się utrzymać prawda? Więc raczej napewno to zwiastuje @... Kurde nie umiem się pozbyć myśli, że jestem bezpłodna. Już teraz najchętniej zaczęłabym robić badania, a tu jeszcze tyle trzeba czekać. Od następnego cyklu zaczynam mierzyć temperaturę. Mam nadzieję, że pomóżcie z interpretacją cyklu :)

Madziu, ile razy ja ostatnio się zastanawiałam nad tym, czy ja w ogóle jestem płodna.
    9 pełnych cykli i nawet nie drgnęło.
    Liczę na cud wrześniowy.
    Wrzesień zawsze był dla mnie przychylny....

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to robię zawsze po prysznicu póki co niczego się nie nabawiłam i niech tak pozostanie :) dziewczyny piszą ze myją ręce szarym mydlem przed sprawdzeniem

Aniu czyli problem na bank nie leży po Twojej stronie skoro z miesiąca na miesiąc udaje Ci sie zajść
    życzę Ci aby tym razem się udało już tak na 100% mocno trzymam za Ciebie kciuki
    jestescie teraz w dobrych rekach q tej klinice na pewno dobrze was poprowadzą

Ania1986 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

A jak się dziś ma Moja Kasieńka :P ??
    Kochana, bo mój antyperspirant już nie daje rady ;)
    Chyba zmienię na jakiś apteczny ;) :P

• Kati86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:
    Chyba faktycznie czas nauczyć się sprawdzać szyjkę...
    Laseczki, jakaś podpowiedź jak to robić, żeby się infekcji nie nabawić ??
    Jestem kompletnie lewa w tym temacie.

Co do śluzu to chyba zaczyna się coś powoli dziać. Choć dziś muszę się wstrzymać z obserwacjami, bo zaaplikowałam sobie w nocy globulkę z dobrymi pałeczkami :)

Po pierwsze koniec z paznokciami :/ najlepiej całkiem krótko i dobrze wypiłowane.
    przed każdym sprawdzeniem dobrze wyczyść szczoteczką.
    Ja sprawdzam pod prysznicem, zawsze w jednej pozycji bo pewne że to szyjka się "rusza" a nie my ;)
    Ja sprawdzam jednym palcem, niby piszą że powinno się 2 ale mi się udaje rozróżniać tak. Z resztą i tak będziesz musiała jakiś miesiąc poświęcić na to by nauczyć się w ogóle ją wyczuwać.
    No i nie wymyśl sprawdzania w rękawiczce lateksowej - ja miałam taki głupi pomysł ;) jednak duża różnica ;)

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    J
    Aniu czyli problem na bank nie leży po Twojej stronie skoro z miesiąca na miesiąc udaje Ci sie zajść
    życzę Ci aby tym razem się udało już tak na 100% mocno trzymam za Ciebie kciuki
    jestescie teraz w dobrych rekach q tej klinice na pewno dobrze was poprowadzą
    Niby nie leży ale sama juz nie wiem:( kurcze za kazdym razem doleciał by wadliwy plemnik? boje sie ze to moze jakas genetyka szwankuje i zle sie dzieli, no nic zobaczymy teraz daje to moze troche wieksza nadzieje bo na 25 wychodza te bladziochy a nie tylko na 10tkach to moze beta rosnie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 12:04

gosia86, aja lubią tę wiadomość

• Kati86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:
    A jak się dziś ma Moja Kasieńka :P ??
    Kochana, bo mój antyperspirant już nie daje rady ;)
    Chyba zmienię na jakiś apteczny ;) :P

Tobie już nic nei pomoże bo ja cały czas Cię tu czuje... oka mam pootwierane i zimno ale nawet to nie pomaga hahahahahahahaha

Wczoraj miałam stracha ale dziś cisza :/

Lenka@, gosia86, rah lubią tę wiadomość

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ