Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja od zawsze wiedziałam, że chcę studiować w Krakowie.
Dla mnie Kraków zawsze był magiczny...do tego stopnia, że uwielbiałam przechadzać się tymi wąskimi uliczkami...godzinami...często sama
No ale cóż, wyjechałam za miłością I nie żałuję :*
Do Krakowa zawsze wracam chętnie...
gosia86, aja lubią tę wiadomość
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
Gosiu, Kraków po prostu czaruje...
Ehh, tak patrzę na ten swój wykres...niby progesteron ładny, ale w sumie nie ma dużego skoku.
Może taki mój urok...
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
Dziewczyny
mega wielka niespodzianka i prośba do Ida o wstawienie serduszka przy moim nicku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 22:36
szpilka, Eklerka, under_the_snow, aja, Izik lubią tę wiadomość
-
gosia86 wrote:Edzia skoku nie musi być
U mnie też szła małymi schodkami w górę
A jak prolaktyna i reszta badań?
Gosiu, reszta badań ok. Jedynie co to prolaktyna standardowo skacze...i wyszła podwyższona (ale usprawiedliwiam się bo to nie był dzień na badanie jej poziomu, dużo stresu itp)
Muszę jeszcze powtórzyć FSH, LH i Estradiol na początku cyklu...i na razie kończę z badaniami.
Odliczam dni do wizyty. :*
-
Lenka@ wrote:Gosiu, reszta badań ok. Jedynie co to prolaktyna standardowo skacze...i wyszła podwyższona (ale usprawiedliwiam się bo to nie był dzień na badanie jej poziomu, dużo stresu itp)
Muszę jeszcze powtórzyć FSH, LH i Estradiol na początku cyklu...i na razie kończę z badaniami.
Odliczam dni do wizyty. :*
Każda z nas ciągle odlicza dni do czegoś i tak to się kręci
Vanilia gratulujęWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 22:43
-
nick nieaktualnyVaniliaa wrote:Dziewczyny
mega wielka niespodzianka i prośba do Ida o wstawienie serduszka przy moim nicku
-
Vaniliaa wrote:To był nasz 21 cykl starań więc troche nam mineło ale udało sie i to jest najważniesze
Gratuluję Vaniliaa...życzę spokojnych 9 miesięcy
Niech fasolka zdrowo się rozwija :*Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
Ania1986 wrote:ja na poganiaczu Partynic i Ołtaszyna:) to musimy sie jakos ustawic na kawke:) długo sie staracie?
Aniu to nasz 5 cykl. Przez prawie rok brałam tabletki, miesiąc przerwy i ruszyliśmy do boju
Tak się obawiam jutrzejszego poranka i spadku temperatury , chciałabym wierzyć, ze to już. Jednak cały dzień pobolewa mnie podbrzusze, jak na @. Zobaczymy.
16.02.15 8tc. *
31.07.2015 9tc. * -
Cześć Dziewczyny! Gratuluję zafasolkowanym ja siedzę w pracy do 19 potem spać i jutro od rana kilka spraw mam do załatwienia. Szkoda, że w tym cyklu nie wyszło...
-
czesc dziewczyny jestem tu nowa mogę sie dołaczyc?
Od roku jestem mężatką i staramy sie o pierwszą dzidzie póki co mineło 3 m-ce i teraz jest 4 cykl starań oby udany bo jeśli nie to od kolejnego cyklu tabletki any 3 m-ce na torbiele czy po tabletkach anty mozna odrazu sie starac czy nalezy odczekac? -
Ja nie polecam brania tabletek anty jako panaceum na jakieś problemy - a torbiele są sygnałem jakiegoś problemu. U mnie po takiej kuracji było gorzej. Jakiekolwiek badania hormonalne miałaś robione?
Vaniliaa gratulujęgrudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
no ja tez nie jestem zwolenniczka , nigdy nie brałam, cykle zawsze mega regularne i wszystko byłoby ok gdyby nie te 2 torbiele i podejrzenie endometriozy...byłam az u 3 Gin bo chcialam porównać ich opinie a tu kazdy ma inne zdanie
1 - laparoskopia nie ma na co czekac skoro sie staramy a to nam bedzie przeszkadzac
2 - nic nie robic absolutnie bo to dopiero poczatek naszych staran a noz sie uda i ciaza wyleczy torbiele (ten był na NFZ
3 - jak przyjdzie @ to od kolejnego cyklu tabletki anty na 3 lub 4 m-ce zeby wyciszyc jajniki
poza USG i Ca-125 nie mialam zadnych badan innych robionych
i co robic skoro kazdy twierdzi inaczej ?? -
Ja bym zaczęła od podstawowych badań hormonalnych, które mogą pokazać skąd torbiele się biorą. Jeśli masz jakieś istniejące zawirowania hormonalne to po braniu tabletek anty prędko z nich nie wyjdziesz - wiem co mówię, bo niestety to przerobiłam.
Duże są? Długo o nich wiadomo? Marker wyszedł w normie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 15:44
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
no właśnie boję się ze jak juz wejdę w tą spiralę leków, tabletek anty to sie cos podzieje i rozreguluje cykl który do tej pory całe zycie mialam bardzo regularny
torbiele są 2 na lewym jajniku o średnicy 1,85 cm czyli chyba nie takie duze
ale za to "o bardziej gestej zawartosci niz torbiel zwykla" dlatego podejzenie o endo.
Marker wyszedł w normie. nie mam tez charakterystycznych objawów dla endo czyli zadnych bolesnych miesiaczek itp więc sama nie wiem...
-
Endometrioza to su...a nie zawsze daje objawy, nawet wynik markera nie jest jednoznaczny.
W każdym razie ja bym na Twoim miejscu porządnie przemyślała sprawę tych tabletek, bo jeśli to torbiele endometrialne to one nic tu nie pomogą, więc tym bardziej nie rozumiem skąd to zalecenie brania antyków... Torbiele masz malutkie jak na standardy do usuwania laparoskopowego, z tego co wiem.
Może warto je poobserwować cykl lub dwa, zobaczyć czy to rośnie, czy może zapada się, w między czasie dla spokojnej głowy porobić badania hormonalne?
Tabletki na leczenie czegokolwiek będę wszystkim odradzać - brałam w 2012 roku "na uregulowanie" - do dzisiaj z tego bagna nie mogę wyjść, a branie ich prawdopodobnie rozkręciło mi trwające do tej pory w jako takim uśpieniu PCOS.grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*