X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja od zawsze wiedziałam, że chcę studiować w Krakowie.
    Dla mnie Kraków zawsze był magiczny...do tego stopnia, że uwielbiałam przechadzać się tymi wąskimi uliczkami...godzinami...często sama :)

No ale cóż, wyjechałam za miłością :) I nie żałuję :*
    Do Krakowa zawsze wracam chętnie...

gosia86, aja lubią tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te krakowskie dorożki jak z bajki (poza zapachem ;))
    Jestem oczarowana

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gosiu, Kraków po prostu czaruje... ;)

Ehh, tak patrzę na ten swój wykres...niby progesteron ładny, ale w sumie nie ma dużego skoku.
    Może taki mój urok...

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia skoku nie musi być
    U mnie też szła małymi schodkami w górę
    A jak prolaktyna i reszta badań?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 14 października 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    mega wielka niespodzianka i prośba do Ida o wstawienie serduszka przy moim nicku :)
    <3 <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 22:36

szpilka, Eklerka, under_the_snow, aja, Izik lubią tę wiadomość

Czy te­go chce­my czy nie, zaw­sze na coś czekamy.
    P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Edzia skoku nie musi być
    U mnie też szła małymi schodkami w górę
    A jak prolaktyna i reszta badań?

Gosiu, reszta badań ok. Jedynie co to prolaktyna standardowo skacze...i wyszła podwyższona (ale usprawiedliwiam się bo to nie był dzień na badanie jej poziomu, dużo stresu itp)

Muszę jeszcze powtórzyć FSH, LH i Estradiol na początku cyklu...i na razie kończę z badaniami.

Odliczam dni do wizyty. :*

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:
    Gosiu, reszta badań ok. Jedynie co to prolaktyna standardowo skacze...i wyszła podwyższona (ale usprawiedliwiam się bo to nie był dzień na badanie jej poziomu, dużo stresu itp)

Muszę jeszcze powtórzyć FSH, LH i Estradiol na początku cyklu...i na razie kończę z badaniami.

Odliczam dni do wizyty. :*
    Zrób w 3 dc te badania
    Każda z nas ciągle odlicza dni do czegoś i tak to się kręci

Vanilia gratuluję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 22:43

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliaa wrote:
    Dziewczyny
    mega wielka niespodzianka i prośba do Ida o wstawienie serduszka przy moim nicku :)
    <3 <3 <3 <3
    Gratulacje kochana!! jak długo sie staraliście? cos w szczesliwym cyklu stosowaliscie? widziałam ze mieliscie tez problem z plemnikami ?

• Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 14 października 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To był nasz 21 cykl starań więc troche nam mineło ale udało sie :D i to jest najważniesze :)

małaMyszka, aja, Izik lubią tę wiadomość

Czy te­go chce­my czy nie, zaw­sze na coś czekamy.
    P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliaa wrote:
    To był nasz 21 cykl starań więc troche nam mineło ale udało sie :D i to jest najważniesze :)

Gratuluję Vaniliaa...życzę spokojnych 9 miesięcy
    Niech fasolka zdrowo się rozwija :*

• dora13 Ekspertka

Wysłany: 14 października 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    ja na poganiaczu Partynic i Ołtaszyna:) to musimy sie jakos ustawic na kawke:) długo sie staracie?

Aniu to nasz 5 cykl. Przez prawie rok brałam tabletki, miesiąc przerwy i ruszyliśmy do boju ;-)
    Tak się obawiam jutrzejszego poranka i spadku temperatury , chciałabym wierzyć, ze to już. Jednak cały dzień pobolewa mnie podbrzusze, jak na @. Zobaczymy.

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
  • Cranberry Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilia gratulację !!!!

Dziś mają być wyniki nasienia męża... i jeszcze wieczorem o 19.40 do gina na monitoring.

Badania hormonów mi wyszły wszystkie w normie prawie oprócz trochę za wysokiego progesteronu.

Jakie to wszystko stresujące...

c55fdqk3kdbgplqm.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Gratuluję zafasolkowanym :D ja siedzę w pracy do 19 potem spać i jutro od rana kilka spraw mam do załatwienia. Szkoda, że w tym cyklu nie wyszło...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillia gratulacje przeogromne

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Sandra0 Debiutantka

Wysłany: 15 października 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny jestem tu nowa mogę sie dołaczyc?
    Od roku jestem mężatką i staramy sie o pierwszą dzidzie :) póki co mineło 3 m-ce i teraz jest 4 cykl starań oby udany bo jeśli nie to od kolejnego cyklu tabletki any 3 m-ce na torbiele :( czy po tabletkach anty mozna odrazu sie starac czy nalezy odczekac?

e9e951d9fd632ef264d3414c651b72fe.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie polecam brania tabletek anty jako panaceum na jakieś problemy - a torbiele są sygnałem jakiegoś problemu. U mnie po takiej kuracji było gorzej. Jakiekolwiek badania hormonalne miałaś robione?

Vaniliaa gratuluję :)

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Sandra0 Debiutantka

Wysłany: 15 października 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tez nie jestem zwolenniczka , nigdy nie brałam, cykle zawsze mega regularne i wszystko byłoby ok gdyby nie te 2 torbiele i podejrzenie endometriozy...byłam az u 3 Gin bo chcialam porównać ich opinie a tu kazdy ma inne zdanie
    1 - laparoskopia nie ma na co czekac skoro sie staramy a to nam bedzie przeszkadzac
    2 - nic nie robic absolutnie bo to dopiero poczatek naszych staran a noz sie uda i ciaza wyleczy torbiele (ten był na NFZ :)
    3 - jak przyjdzie @ to od kolejnego cyklu tabletki anty na 3 lub 4 m-ce zeby wyciszyc jajniki
    poza USG i Ca-125 nie mialam zadnych badan innych robionych
    i co robic skoro kazdy twierdzi inaczej :/??

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zaczęła od podstawowych badań hormonalnych, które mogą pokazać skąd torbiele się biorą. Jeśli masz jakieś istniejące zawirowania hormonalne to po braniu tabletek anty prędko z nich nie wyjdziesz - wiem co mówię, bo niestety to przerobiłam.

Duże są? Długo o nich wiadomo? Marker wyszedł w normie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 15:44

h84fi09kllurhqo8.png
  • Sandra0 Debiutantka

Wysłany: 15 października 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie boję się ze jak juz wejdę w tą spiralę leków, tabletek anty to sie cos podzieje i rozreguluje cykl który do tej pory całe zycie mialam bardzo regularny
    torbiele są 2 na lewym jajniku o średnicy 1,85 cm czyli chyba nie takie duze
    ale za to "o bardziej gestej zawartosci niz torbiel zwykla" dlatego podejzenie o endo.
    Marker wyszedł w normie. nie mam tez charakterystycznych objawów dla endo czyli zadnych bolesnych miesiaczek itp więc sama nie wiem...

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endometrioza to su...a nie zawsze daje objawy, nawet wynik markera nie jest jednoznaczny. :/
    W każdym razie ja bym na Twoim miejscu porządnie przemyślała sprawę tych tabletek, bo jeśli to torbiele endometrialne to one nic tu nie pomogą, więc tym bardziej nie rozumiem skąd to zalecenie brania antyków... Torbiele masz malutkie jak na standardy do usuwania laparoskopowego, z tego co wiem.
    Może warto je poobserwować cykl lub dwa, zobaczyć czy to rośnie, czy może zapada się, w między czasie dla spokojnej głowy porobić badania hormonalne?

Tabletki na leczenie czegokolwiek będę wszystkim odradzać - brałam w 2012 roku "na uregulowanie" - do dzisiaj z tego bagna nie mogę wyjść, a branie ich prawdopodobnie rozkręciło mi trwające do tej pory w jako takim uśpieniu PCOS.

h84fi09kllurhqo8.png
‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ