Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyunder_the_snow wrote:No u mnie chyba się rozkręca ((( zauważylam dzisiaj już leciuteńko różowawy nalot na papierze toaletowym, niby jeszcze krew mnie nie zalała, ale oczekuję jutro.
Mąż zapisał się do lekarza, chcemy sprawdzić jak u niego się sprawy mają. -
nick nieaktualnyvincaminor wrote:Cześć
Przez moment miałam złudzenia, że może jednak rzutem na taśmę ucieknę z tego stołu operacyjnego, ale dzisiejsza negatywna beta wszelkie złudzenia rozwiała i tak oto mam już termin laparoskopii wyznaczony na 23.10. Trzymajcie kciuki, żeby wycieli tylko to co trzeba i nie wyszły przy okazji jakieś nowe rewelacje w stylu niedrożnych jajowodów... -_-
W ogóle to nie polecam strumieniowych testów Facelle z Rossmanna - wczoraj z rana gruby, widoczny gołym okiem cień od razu po użyciu. W związku z tym test ten jako drugi trafił do mojej prywatnej oślej ławki i towarzyszy Pre-testowi. -
Czarnobylki, nie poddajemy się, walczymy dalej!
Mała Myszka, tulę!
Vincaminor, nie bój się laparo, będzie dobrze u mnie 16.10 minie rok jak miałam laparoskopie. od jakiegoś czasu wiem, ze jak jeszcze raz trzeba będzie ją zrobić czy zwykłe hsg bez znieczulenia, zrobię to i tak jak obiecałam mamie, zrobię wszystko, by mieć dziecko.
Under, przeżywam twoje cykle jak swoje własne... dobrze robicie, że mąż idzie na badania.
ja się wysiedziałam dziś 2,5godz w kolejce u lekarza żeby dostać sie na usg. endo ładnie urosło (9,9mm) i co najważniejsze pęcherzyk pękł mam nadzieje, że mimo, iż mąż ma nie za rewelacyjne żołnierzyki jakiś wreszcie dotrze wreszcie wiem, ze bez wspomagaczy mogę "wyhodować" jakieś jajeczka i porządne endo
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyunder_the_snow wrote:a możę WY zaproponujecie jakieś suplementy dla faceta?
u nas po 15 dniach stosowania 2x1 tab w koncentracji i ilości wrosło po 4-5 tys plemniorów:) do tego wit e 400mg i niech pije wit c 1000Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 19:32
-
under_the_snow wrote:a możę WY zaproponujecie jakieś suplementy dla faceta?
u nas z 10mln/ml po 5 miesiącach weszło na 28mln/ml po Androvit ale przy tym też dobrze ACC bo trochę aglutynacja wzrosła
i nie kupuj w aptece bo ceny mega a na allegro nawet połowę mniej
Ja dziewczynki wczoraj zaczęłam drugą @ po [*] zabiegu. Tym razem tą zdecydowanie bardziej czuję ale 28dniowego cyklu to ja dawno nie miałam
Under tulę mocno :*IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Vinacomianor, 3mam kciuki. Wszystko pójdzie dobrze :*
MałaMyszko...Under, tulę mocno mocno :*
Oby w końcu było z górki.
Ja dziś znów miałam ciężki dzień, i chyba zapowiada się ciężki tydzień...
I jak tu w takim stresie zafasolkować
Kati, kochana moja...pięknego wykresu :*
Gosia...where is Gosia.... Jak było w Krakowie ???
małaMyszka lubi tę wiadomość
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
rah wrote:Ale to różnica czy ogólna temperaturę ciała czy ta na dole
Rah, no właśnie nie podali Ale domniemywam, że pewnie chodzi o ogólną temperaturę ciała.Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
under_the_snow wrote:a możę WY zaproponujecie jakieś suplementy dla faceta?
Z takich naturalnych metod, to słyszałam, że szklanka świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy dziennie mobilizuje żołnierzy
A ja czekam, @ powinna przyjść dzisiaj. nie ma. Temperatura zawsze przed @ spadała do 36,6, zobaczymy co jutro termometr pokaże... Nie chcę się łudzić, ale jakieś tam światełko płonie...
Lenka@ lubi tę wiadomość
16.02.15 8tc. *
31.07.2015 9tc. * -
dora13 wrote:Z takich naturalnych metod, to słyszałam, że szklanka świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy dziennie mobilizuje żołnierzy
A ja czekam, @ powinna przyjść dzisiaj. nie ma. Temperatura zawsze przed @ spadała do 36,6, zobaczymy co jutro termometr pokaże... Nie chcę się łudzić, ale jakieś tam światełko płonie...
Dora, nie zapeszam, życzę jedynie powodzenia
Wykres wygląda na prawdę ładnie.
dora13 lubi tę wiadomość
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
Juz sie wyplakalam. Troche pogadalam z babcia. Ulzylo mi, dzus powiedzialam jej jako pierwszej o wszystkim. O kazdym przeplakanym cyklu, a ona: dziecko, tego nie zaplanujesz, im bardziej chceszm tym bardziej nie wyjdzie. Kurcze, te babcie to madre kobiety
Lenka@ lubi tę wiadomość
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
aja wrote:Vincaminor, nie bój się laparo, będzie dobrze u mnie 16.10 minie rok jak miałam laparoskopie. od jakiegoś czasu wiem, ze jak jeszcze raz trzeba będzie ją zrobić czy zwykłe hsg bez znieczulenia, zrobię to i tak jak obiecałam mamie, zrobię wszystko, by mieć dziecko.grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Witam dziewczynki!
Wspieram mocno wszystkie u których @ zawitała. I wierzę że listopad będzie dla nas wszystkich szczęśliwym miesiacem.
Dorka piękna tempka!
A u mnie był piękny owocny weekend . To były nasze pierwsze serduszkowania od zabiegu. I zdecydowaliśmy że nie będziemy się zabezpieczać i co ma być to będzie. Tabletki anty też pójda w kat! Tylko proszę aby @ już przyszła bo ile to można czekać.dora13, aja lubią tę wiadomość
-
M sie umowil do lekarza, kupimy teraz suplementy. Tylko boli mnie strasznie to, ze on juz teraz mowi "to moja wina". Nie chce zeby sie obwinial.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
Under nie wiem nawet co Ci powiedzieć w takiej sytuacji.
A tak nawiasem mówiac to ja i mój R jemy oboje witaminy z olimpu. Wcześniej jak jadłam tylko kwas foliowy (lekarz tak kazał) to nic nie pomagało. Dopiero jak przestalam go jeść i zaczęłam witaminki to po 2 cylkach były 2 kreski. I oczywiście zajęłam sobie głowe czym innym niż myśla "ciaża"(poszłam na prawko) i mimo wysokiej prolaktyny też się udało.
Właśnie w listopadzie mam zamiar kontynuować jazde bo jeszcze 14h muszę wyjeździć. Może i tym razem się uda.