Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wątek znów nam podupada!
Nie ma czym się chwalić, ale i tak napisę, że rozpoczelam kolejny cykl a tak bardzo liczyłam, że się udało, bo płodziaki wypadły akurat w wakacje, więc zero stresu, słońce itp. A tutaj znów wielka jedna doopa...
No więc jak mamy robić, żeby zrobić ???próbuje do końca roku, potem zdaję się na doktorów...
A jak humorki u Was?małaMyszka lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Oj Magdalenka no i jak ja bym miała tutaj pisać jak ja zestresowana że mam 3dpo a mąż mnie "zmusił" na akurat w dzień owulki i dzień przed trochę się boję że się może udało a wiem jak taki lęk działa na tych co próbują i nie mogą
ja mam ten tydzień jakiś do dupy... w pon pojechałam do Wrocławia wczoraj wróciłam a tu dzisiaj info z pracy że badania mam we Wrocławiu i jeszcze dziś znów jadę na Wrocław... masakra... tym bardziej że jutro też muszę wrócić a w piątek znów na Wro i w sobotę powrót w sob to już mąż po mnie przyjedzie ale włącznie z piątkiem to cały czas busem gdyby nie $ to może bym nie narzekała.
Jedyny plus w tym jest taki że tydzień szybko minie i przyjazd Dieselka oraz bliżej
No a od 3 listopada zaczynam pracę z normalną umową i normalną pensjąrah, Lenka@, szpilka, magdalenka_ka, aja lubią tę wiadomość
IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Hej
Ja jutro idę na ściągnięcie szwów po laparo, gin dał zielone światło na starania już teraz, ale szczerze to czekam na kolejną wizytę, 19 listopada i dalszy plan działania (była mowa o clo i zastrzykach na pękanie) bo jakoś w naturalną owulację w tym cyklu wątpię.grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Kati wcale mnie nie dziwi,,że się boisz, to całkiem naturalne. Ale oświeć mnie, macie już zielone światło na starania czy jeszcze nie? Twoje obawy nie działają na nas jak płachta na byka, ale nie powiem zrobiłam się bardziej przewrazliwiona i uczulona na pewne typy zachowań chyba jak każda z nas heh
Vincaminor super wiadomości! Działające od razu, a może akurat uda się bez Clo i innych medykamentów???
Lekarz powiedział że najpierw muszę zbić kg ale nic nie powiedział że na razie powinniśmy uważać... a ja też nie pytałam czy w ogóle bym mogła z resztą wyszło jakoś tak "nagle" bo przecież owulacja u mnie to coś dziwnego
Wiesz z tym strachem to bardziej boję się powtórkiIVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Magdalenka wątpię, patrząc na to co się działo przez ostatnie kilka cykli - pęcherzyki rosły i się luteinizowały - wykres wyglądał ładnie, dwufazowo a owulacji nie było -_- Już się psychicznie na stymulację nastawiłam.
Czekam do jutra na zdjęcie szwów, bo raczej mało atrakcyjne są granatowe sznurki wystające z brzucha a później zaczynam się ładować pod mężowską kołdręmałaMyszka, aja lubią tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
No troszkę wątek upadł...
U mnie nic ciekawego. Dziwi mnie mój wykres. Na nic nie liczę, ale jest wyjątkowo ... spokojny, poukładany? Nie wiem co o nim myśleć. W zasadzie, to cieszę się, bo poprzedni był strasznie górzysty.
Jutro idę na pogrzeb dawnego sąsiada z osiedla. Miał 35 lat, straszne... od wczoraj nie mogę zebrać myśli. Nie byłam z nim jakoś szczególnie zżyta, ale z jego młodszą siostrą spędziłam praktycznie całe dzieciństwo , wiadomo jedno osiedle, wspólne zabawy, siedzenie przed blokiem do późna itp...
Zbieram się powoli na nockę. Będę z Wami całą noc jak coś
-
Kati, kochana, musisz przełamać strach. Uwierz mi, że będzie dobrze, że następnym razem się uda
MałaMyszka, wykres masz bardzo ładny, oby tempka szła tak pięknie w górę jak do tej pory
u mnie niestety tez nie ma dobrych wiadomości. umówiłam się do endo na jutro zgodnie z tym jak się umówiliśmy na kontrole w październiku. wczoraj zrobiłam badania tsh i prl. dziś odebrałam wyniki i myślałam, że spadnę. tsh jeszcze nie jest takie złe, prawie 2,6ulU/ml, choć w sierpniu było 1,5 ;/ za to prolaktyna 98,90ng/ml (a w sierpniu było 12,03ng/ml). nie rozumiem tego, a przecież cały czas biorę bromergon. tylko, że najmniejsza dawkę i może organizm mi się do niej przyzwyczaił ;/ ale nawet jak zaczynałam swoje leczenie to nie miałam tak wysokiej prl. już nie wiem co zrobić żeby unormować wszystko i żeby sie nam udało oby endo coś jutro zaradził.
pogoda taka piękna dziś, a mnie dziś głowa tak napierdziela, że masakra. w zasadzie pół głowy i nawet tabletka nie pomogła. zamiast prać firanki, drzemałam całe popołudnie.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej!
Ja też dziś do dooopy jestem.
Właśnie wróciłam z USG, ale...stopy. I mam wszystkie więzadła naderwane.
Byłam już u 4 konowałów, wybaczcie za określenie, i okazało się, że żaden mnie dobrze nie leczył.
A tak poza tym, w piątek wizyta. Boję się jak jasna...
Dziś śluz pełną gębą. Piękny wodnisty...chociaż dobry termin wybrałam na wizytę, przynajmniej oceni, czy jest owulka.
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
aja wrote:MałaMyszka, wykres masz bardzo ładny, oby tempka szła tak pięknie w górę jak do tej pory
Dziękuję. Mam nadzieję,że będzie w miarę rosła, chociaż już chyba na nic nie liczęWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 20:23
-
I jak dzisiaj Dziewczyneczki? U mnie humor odrobinkę lepszy, ale pogoda nie pomaga...
Aja jesteś już po wizycie? Zastanawiam się co Ci lekarz powiedział na prolaktyne??
Mała Myszko rozumiem co czujesz, straciliśmy bliskiego kolegę dwa lata temu. Najgorzej jest jak zaczynają umierać bądź chorować osoby w podobnym wieku do naszego...życie jest tak kruche, zawsze przypominam sobie jakimi jesteśmy szczęściarzami, że jesteśmy zdrowi...
Kati no to życzę Ci, aby z tej niespodziewanej owulki powstał piękny, zdrowy Dzidziuś :* starajcie się, a w międzyczasie walcz z kilogramami. Wydawało mi się, że kiedyś napisałaś, że będziecie musieli poczekać około roku - stąd moje pytanie.
Lenka wizyta już jutro??? Zrobiłaś już listę pytań ??? No i co teraz będzie że stopą???małaMyszka lubi tę wiadomość
Muszę się pochwalić bo nie wytrzymam... mój jeden suwaczek nieaktualny Diesel będzie u nas za ok 10 dni
Magdalenka jeśli się udało to będzie cud prawdziwy cud za który chyba powinnam iść i dziękować do kościoła ale jakoś na to nie liczę owulkę przesunęło mi na poniedziałek więc dziś znów 3dpo a w sob i niedz więc mniejsze prawdopodobieństwo
A z serduchami pozwalam dojechać do parzystej a później to ani się waż dodawać kolejne :*
Ja a raczej ja i mąż rok temu przeżyliśmy szok jak dowiedzieliśmy się o śmierci koleżanki z pracy (pracowałam z mężem) miała 24 lata :'( jej facet to debil, ćpun i alkoholik... podczas kłótni wypchnął ją z okna nawet teraz jak o tym pisze to mnie ściska w gardle wiedziała że powinna go zostawić ale nie mogła, niestety to długa historia. Dziewczyna robiła wszystko by było im lepiej a on ją na koniec zwyczajnie zabiłIVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Kati wiesz, że ja psiara czemu Diesel trafi do Was tak szybko? Pytam, bo szczenięta powinny być z mamą do 8 tyg życia, jeżeli zostaną zabrane szybciej, to mogą być chrowitkami a także mieć bardzo poważne problemy ze socjalizacją. Wiem, że się cieszysz, że to już za 10 dni, ale zrób wszystko, żeby Diesel został z mamą do 8 tygodnia. To może Ci oszczędzić bardzo dużo problemów i pieniążków!
Diesel już wpierdziela wszystko i bardzo dużo za tydzień mamy długi weekend i 100% 24h uwagi będzie miał dla siebie a i do mamusi już tak nie ciągnie. Rozmawiałam z tą dziewczyną i mówiła że za tydzień będzie już ok a i weterynarz a raczej 2 nie związanych ze sobą powiedział że już można tylko żeby zapewnić też dużo kontaktu z innymi zwierzakami a to też już przemyśleliśmy i ma zagwarantowane
Wiem że trochę szybko i chciałam żeby przynajmniej ten tydzień jeszcze ale później będzie nam ciężko po niego jechać
A poza tym tam to on połowę dnia spędza samopas a u nas cały czas ktoś będzie.magdalenka_ka, dora13 lubią tę wiadomość
IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
A no właśnie... wyprawka... wydawało nam się że "spokojnie" ale teraz jak tak myślę to się okazuje że nic nie mamy - oprócz misek
Do niedzieli to szybko teraz minie a od poniedziałku nowa praca więc też szybko zleci tym bardziej że właśnie będziemy musieli wszystko szybko dla psiura kupić
Ale przyjmę pomysły co dobrze mieć od razu by nie spanikować że czegoś brakujeIVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Dziewczyny, mam problemm od 18 dnia cyklu mialam brac lutrine, a ani temperatura, ani testy nie potwierdzily owulacji jeszcze,
Co z luteina? Wiem, ze moze blokowac owu wiec chyba powinnam poczekac, prawda? Ile dni po owu powinnam zaczac ja brac?matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
A więc - miski, karma, obroża, smycz, legowisko - najlepiej tanie, bo szczeniaczki lubią gryźć, kilka zabawek,sprej do psikania od 'niegryzienia', woreczki na kupy i to chyba tyle
Bardzo polecam Ci zabawkę KONG, wygląda jak gruszka i ma dwa otwory. Wpychasz do niej smakołyki i psina ma zajęcie, pomaga na nudę i ząbkowanie. I to w sumie tyle Kati jak czytasz po angielsku, to mam super książkę 101 trików i jest w niej pokazane jak nauczyć psa siad, łapa, leżeć, zostań, zdechł pies, i bardziej zaawansowane jak przynieś piwo z lodówki haha. Mogę Ci zeskanować i podesłać na meila.[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Ja nie wiem jak to jest z tym blokowaniem ale ja tak brałam w zeszłym miesiącu i cykl pięknie 28d był. Ten obecny owulacyjny pięknie w 16dc więc może coś ta luteina daje też na kolejny cykl.IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019