X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Sandra0 Debiutantka

Wysłany: 23 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny
    mam pytanie czy któras z Was miała ciążę biochemiczną? i czy okres przy ciąży biochemicznej rozni sie czyms od zwyklego? Ja po raz pierwszy w tym miesiącu miałam wszystko "inaczej" niz do tej pory tzn
    - okres przyszedl o 4 dni za wczesnie (cykle mam 28 dni)
    - trwał tylko 2 dni! a zawsze 6 w tym w drugim dniu okropny krwotok i mega wielkie skrzepy jakich w zyciu nie widzialam!
    - inny ból niz przy okresie tak jakby skurcze macicy ponizej pepka
    czy to mogła byc ciaza biochemiczna?

e9e951d9fd632ef264d3414c651b72fe.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, melduje sie ☺ juz po strachu, jeszcze z lekarzem nie rozmawialam, ale ponoc wszystko jest w porzadku a ja dochodze do siebie, juz normalnie przeszlam o wlasnych silach do toalety i nawet specjalnie mocno nie krecilo mi sie w glowie ☺

Dziekuje za dobre slowa ☺

aja, Ania1986, małaMyszka, Ida, Lenka@, magdalenka_ka lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M wczoraj był u lekarza, ten mu zlecił badania. Najgorsze jest to, że on już założył, że nie ma tych plemników wcale (na domiar złego jeszcze wczoraj poszliśmy do kina na Służby Specjalne i tam jest wątek właśnie faceta bezpłodnego) i jest piekielnie załamany. Tłumaczę mu, że teraz to może być tylko lepiej. Bo albo po badaniach okaże się, że wszystko jest ok i się uspokoi, albo jak się okaże, że coś jest nie tak,to będziemy wiedzieć jak to poprawić i nie będziemy już szukać po omacku, czemu nie wychodzi.

Bleh. Jestem w paskudnym jesiennym nastroju. Nawet ćwiczyć mi się nie chce.

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam nowe koleżanki :*

Dziewczyny, a ja chyba troszkę odetchnęłam.
    Zakupiłam buty, czapkę, szalik i piękny sweterek...i jestem przygotowana na paskudną jesień...:)

Kati, jak pojawi się Diesel u Was, to tabletki pozostaną tylko wspomnieniem. Szczeniak jest przesłodki i na pewno wniesie wiele radości w wasze życie :*

małaMyszko...kciukam mocno za udany cykl.

Ania, wszystko się unormuje, zobaczysz. Ja akurat nie narzekam na Lux Med. Tyle badań ile ja zrobiłam...to chyba mało kto zrobił.

Under, chyba kochana faceci już tak mają. Bardziej się załamują jeśli chodzi o ich płodność. Będzie dobrze!

Sandra, ja niestety nie pomogę. Nigdy nie miałam ciąży biochemicznej:*

Magdalenka, ja chyba jeszcze nie jestem przygotowana na myślenie o in vitro. Ciągle wierzę, że się uda. Ale oczywiście, dobrze wiedzieć, że jest jeszcze inna opcja...cieszę się, że żyję w takich czasach

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Vincaminor, cieszę się, że już jesteś "po"
    Wracaj do pełnych sił :*

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aja, ja też jestem typem osoby bardzo poukładanej, lubiącej mieć wszystko zaplanowane.
    I też przeżyłam ogromny szok, że ciąży nie mogę sobie zaplanować...ot tak :(

Od zawsze pragnęłam trójki ślicznych bobasów...a tu jak się uda choć jedno to będzie cud...

Piękne słowo..."cud"...

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się już z domu, dzisiaj mnie wypisali, bo wszystko jest ok. :) Na wypisie coś co mnie ucieszyło mianowicie macica prawidłowa, jajowody oba drożne i wszystko ładnie wygląda. Pani doktor przy wypisie życzyła mi miłego zachodzenia w ciążę. :)
    Teraz tylko muszę do mojego doktorka zadzwonić i zapytać czy w tym cyklu już wolno nam działać czy dopiero po kontroli. :)

Mam L4 do 2 listopada, więc na działalności trochę mniejszy ZUS zapłacę i szalony zasiłek chorobowy na preferencyjnych składkach dostanę - nie wiem co zrobię z taką mamoną. ;) ;)

aja, małaMyszka, Hauka86, Lenka@ lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Melduję się już z domu, dzisiaj mnie wypisali, bo wszystko jest ok. :) Na wypisie coś co mnie ucieszyło mianowicie macica prawidłowa, jajowody oba drożne i wszystko ładnie wygląda. Pani doktor przy wypisie życzyła mi miłego zachodzenia w ciążę. :)
    Teraz tylko muszę do mojego doktorka zadzwonić i zapytać czy w tym cyklu już wolno nam działać czy dopiero po kontroli. :)

Mam L4 do 2 listopada, więc na działalności trochę mniejszy ZUS zapłacę i szalony zasiłek chorobowy na preferencyjnych składkach dostanę - nie wiem co zrobię z taką mamoną. ;) ;)
    Cieszę się, że wszystko u ciebie dobrze :) :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć Czarnobylki!

Spokojnego weekendu Wam życzę.
    Chyba już dawno nie cieszyłam się tak z weekendu i odpoczynku.

Vincaminor, cieszę się bardzo z dobrych wieści :*

• Kati86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka w przyszły weekend to będziemy się wszystkie chyba cieszyć z Twoich dobrych wieści :*

Chociaż za tydzień 1 listopada i pomimo że w czwartek już byłam na cmentarzu zapalić mojemu maluszkowi światełko to ciężko będzie za tydzień :/ szczególnie jak na grobie mamy i dziadka zapalę jeden znicz więcej i na 100% padnie pytanie dlaczego 3 :/

Lenka@ lubi tę wiadomość

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • rah Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, wybacz pytanie ale nie moge sie opanować;) hehe

To na globach jest jakaś określona liczba zniczy, ktore mozna postawić ? ;D
    Ktos sprawdza ilosc??
    Jakos parzyście, czy nieparzyscie jak kwiatki? ;)

Hehhe, przepraszam :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah to bardziej chodzi o to że mama jest pochowana z dziadkiem i u nas jakoś się przyjęło że po zniczu dla każdego więc zawsze każdy stawiał 2. Teraz czułabym się dziwnie stawiając tylko 2

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • rah Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę myślisz, ze ktos bedzie sie zastanawiał czemu jest wiecej zniczy? :/ hmm...skoro tak Cie to martwi, to moze postaw 4?inni pomyślą, ze po 2 stawiasz, a Ty będziesz wiedziała swoje...no a czwarty mozesz postawić za wszystkie duszyczki, których mamy sa tutaj :)
    Wiem, ze 1listopada to trudny dzien. Nie nauczyłam sie sobie z nim radziIc, wiec szybko "oblatuje" cmentarze zeby miec z głowy...mysle i pamietam o zmarłych cały rok...nie wiem dlaczego "za karę" musze jeszcze siedziec 1 listopada na cmentarzu...:(

małaMyszka lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie sie za to skupiać na halloween :) juz mam super dynie do wycięcia ;) bieda dyniowe pesteczki ususzone:)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To że ktoś się będzie zastanawiał to mam gdzieś tylko nie chciałabym usłyszeć pytania od taty lub babki czemu 3...

1 listopada to dla mnie masakra od śmierci mamy a teraz się jeszcze podwoiło :(

A Halloween jakoś do mnie nie przemawia :/

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • rah Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowie Ci, postaw 4 :) a jak ktos spyta czemu 4, to powiedz "a czemu nie?".
    Niestety 1 listopada ma w sobie ta smutna aurę i tego nie zmieni y :/

A do halloween nie bede przekonywać, nie przebieram ani nic, ale lubie "grzebać" w dyni, potem mam fajny lampion i pyszne, suszone pesteczki dyni :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • rah Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak juz minie ten nieszczęsny 1listopada, to lada moment bedzie diesel! :)

Kati86, dora13 lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten Diesel to mnie chyba najbardziej trzyma przy tym ze każdy dzień musi przyjść i minąć ;)

U mnie niestety takie dynie to byłoby przekleństwo bo mamy tyle muszek w powietrzu że szok i najgorsze jest to że ciężko to wytępić i wszystko trzeba chować a taka dynia byłaby dla nich idealnym miejscem :/

Co do pestek to już zazdroszczę ;)

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • rah Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam ten bol(meszki). W lato, gdy z ogródka mamy reklamówki jabłek, to do samej jesieni mamy meszki w domu....:(

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też walczyłam z muszkami i znalazłam na nie sposób!
    Do sloiczka po np koncentracie pomidorowym trzeba wlać jakieś wino lub słodki sok na słoiczek szczelnie naciągnąć folię spożywczą lub strech i wykałaczką zrobić dziurki w foli nie wielkie takie żeby muszki mogły wlecieć
    A jak już wlecą to nie mają jak wyjść:)

Dawno się nie odzywałam ale czytam co u Was
    Niestety kilka dni byłam w szpitalu a teraz dopadło mnie przeziębienie

Kasiu wszystkich świętych to bardzo trudny dzień
    W zeszłym roku był dla mnie tragiczny bo pierwszy raz bez Taty nie wytrzymałam i rozpłakałam się już wychodząc z domu

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ