Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Test owu dalej dalej negatywnym jedt bledziutka kreseczka, wiec pewnie przyjdzie jutro lub w niedziele - jejku rozregulowaly mnie te wakacje.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
Prawda jest taka, że na te testy szkoda pieniędzy - albo się przegapi moment piku LH, albo za dużo wypije przed zrobieniem i to rozmydli wynik, albo sam test będzie wadliwy... nie ma sensu moim zdaniem sobie tym głowy zawracać.
Z resztą w drugą stronę też to działa - test może pokazać najbardziej pozytywny wynik na świecie a to wcale nie znaczy, że owulacja wystąpiła lub wystąpi w danym cyklu.
Wczoraj wyjęto mi szwy - wreszcie mogę normalnie siedzieć i zająć się produkcją rękodziełaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 13:37
magdalenka_ka, Lenka@, Kati86, Eklerka lubią tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Vincaminor myślałam, że produkcją czego innego haha, za szybko i nieuwaznie dzisiaj czytam.
Dziewczyny moje przede mną dwa ostatnie cykle bez doktorów. Chcę zrobić wszystko, żeby się udało. Więc żre ten wiesiołek, kupię migdały i czerwone wino. I pytanie lampka wina wieczorem jest zalecana na endometrium, ale tylko do owulacji czy cały cykl??? Jestem zdesperowana, albo zostanę mamą albo alkoholiczką .
Czy jest coś jeszcze co może w naturalny sposób wspomóc płodność? Eny ajdijas plis??[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Tez czytam wątek, co kilka dni
Dostałam skierowanie na laparo. W pon ide sie zapisać.
Nam w listopadzie mijają 2 lata od zamieszkania "na swoim", a 2,5 od podpisania aktu not.
Pozdrawiam "stare" i nowe koleżanki -
Dziewczyny, właśnie się zbieram powoli...
Wizytę mam co prawda o 18, ale muszę dojechać jeszcze do Krk.
Normalnie stresa mam okropnego...
3majcie kciuki kochane!!!
Dora, mnie też się rozbił termometr rtęciowy "w idealnym momencie" Kupiłam elektroniczny i po prostu dokończyłam cykl uwzględniając oba termometry.
JoJo witaj w świecie Czarnobylek.
Gosia, Szpilka...i wszystkie zaciążone już Czarnobylki WRACAJCIE :*
Under, chyba znowu się w owulce mniej więcej zgrałyśmy Co prawda kilka dni różnicy, ale u mnie już coś się dzieje.
gosia86, magdalenka_ka lubią tę wiadomość
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
Dziewczynki, i chyba mi się udało wstrzelić w idealny dzień wizyty.
Właśnie test owulacyjny pokazał dwie piękne kreski
(dziękuję Gosiu :* )
Zmykam :*magdalenka_ka, gosia86, aja lubią tę wiadomość
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
Czerwone wino na endometrium! Pierwszy raz słyszę ale bardzo mi się ten sposób podoba Ale wydaje mi się, że raczej tylko w pierwszej fazie do owulacji. Bo jak zafasolkujesz to taka jedna lampka dziennie może być troszkę za dużo
Lenka masz jakiegoś lekarza gin. godnego polecenia w Krk? Lub któraś z dziewczyn? Napiszcie jak możecie tutaj lub na priv.
Ale u Was fajnie tego właśnie mi brakowało przez ten ostatni rok starań :* Ciężko mi nadrobić wszystkie Wasze wpisy bo nie mam za bardzo czasu ostatnio, ale od teraz będę na bieżąco
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 13:27
rah, magdalenka_ka, dora13 lubią tę wiadomość
-
Nie mam pojęcia co Ci chodzi po głowie.magdalenka_ka wrote:Vincaminor myślałam, że produkcją czego innego haha, za szybko i nieuwaznie dzisiaj czytam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 17:28
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
I kto by pomyślał, że rozkleję się w Halloween???dobrze, że jestem sama w domu. Co chwilę przychodzą jakieś dzieci, poprzebierane za strachy, wampiry, czarownice no i była też malutka dynieczka! Idę otworzyć to czerwone wino, jak nie pomoże na endometrium, to może smutki załagodzi???
małaMyszka, aja, Lenka@ lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Dziewczynki,
Ogólnie wizyta udana.
Najpierw wywiad z położną, a potem wizyta u samego ginekologa.
W skrócie...zarówno położna, jak i lekarz stwierdzili, że mam książkowe wyniki. Jedynie androstendion lekko podwyższony, ale z nim na razie nic mamy nie robić.
Trafiłam idealnie, na prawym jajniku pęcherzyk wczoraj osiągnął 24 mm, więc owulka tuż tuż.
Mam sprawdzić jedynie, czy wszystko ładnie pęka w drugiej fazie cyklu.
Potem 2-3 miesiące ewentualnej stymulacji wspomagającej.
I jeśli nie zaskoczę to w styczniu robię drożność jajowodów.
To tak po krótce...przynajmniej wiem, jak działać :*
Dziękuję dziewczyny !!!
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Under ja bym brala. Może skróci cykl. Ja Np brałam na wywołanie @ gdy nie bylo jej ponad 40 dni
Poza tym mam wrażenie że ona chyba też działa na kolejny cykl i Kasia pisała kiedyś że też tak myśliWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 11:23
-
Myślę że nie zaszkodzi
Ja co prawda nie lubię luteiny ani dopochwowej a tym bardziej podjezykowej jak dla mnie duphaston jest wygodniejszy w użytku
Ja dzisiaj ostatnia tabletka dupka i zostaję na samej luteinie
A jutro zaczynam drugi trymestrLenka@, Kati86, magdalenka_ka, aja, Cranberry lubią tę wiadomość
-
gosia86 wrote:Cieszę się że wizyta uda i masz konkretny plan działania
To w przyszłym tygodniu kontrolne usg?
Magdalenko tulę Cię
Gosiaku, w przyszłym tygodniu badam estradiol i robię wymazy.
Owulke chyba miałam w sobotę / ewentualnie wieczorkiem.
Teraz pozostaje mi tylko czekać, nie nakręcać się i być dobrej myśli.
Najważniejsze, że mam plan działania
Jak po Wszystkich Świętych? Przetrwałyście Kochane?
JoJo, z tego co mi wiadomo, to krótka faza lutealna to ta poniżej 10 dni.
Nie martw się kochana :* Badałaś sobie progesteron kiedyś w drugiej fazie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 18:46