Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem urodzonym hipochondrykiem traktuję wujka google jak lekarza pierwszego kontaktu śmieję się oczywiście, aż tak źle ze mną nie jest (chyba;) ) Po prostu bardzo dokładnie obserwuję swoje ciało od lat i jak tylko mnie coś niepokoi to interweniuję. Zawsze uważam, że w tym sprawach lepiej być nadgorliwym Kati86 wrote:JoJo pisałam już kilka stron wcześniej że rak nie boli więc nie musisz panikować to takie cholerstwo które ukrywa się ile wlezie ale fajnie że robisz usg bo to potrzebne i samokontrola więc wielka brawa dla Ciebie
gosia86 wrote:Oj Jojo narobilas mi smaka na m&m's lub czekoladę z orzechami a jajaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 13:25
gosia86 lubi tę wiadomość
-
U mnie w sumie PCOS jako takiego nie stwierdził, cykle miałam regularne, wyniki w normie, z tym, że miałam sporo pęcherzyków ale nie bardzo chciały rosnąć. Stwierdził, ze jest lepiej po jakims czasie gin ale czy to Inofolic czy Matka natura to kto to wie
Bąbelek lubi tę wiadomość
-
Lenka, jak się zaczniemy "mnożyć", to nic nas nie powstrzyma!
byłam wczoraj na usg. wczoraj to już totalne szaleństwo było... czekałam na ginke parę godzin. tak to jest iść na usg na oddział do szpitala, dzieci rodziły się jak szalone:) jak przyjechałam za pierwszym razem, to ginka robiła cesarke, to pojechałam do domu. wróciłam, to prawie było po cesarce, to potem kolejna dzidzia się rodziła. dobrze, że wreszcie pielęgniarka poszła poszukać doktorki. Endo troszkę mi podrosło, ma 6mm, a pęcherzyk ponad 20mm. mamy działać, a w piątek kolejne usg.magdalenka_ka, gosia86, Kati86, Lenka@ lubią tę wiadomość
-
Cranberry wrote:U mnie w sumie PCOS jako takiego nie stwierdził, cykle miałam regularne, wyniki w normie, z tym, że miałam sporo pęcherzyków ale nie bardzo chciały rosnąć. Stwierdził, ze jest lepiej po jakims czasie gin ale czy to Inofolic czy Matka natura to kto to wie
Cranberry to ja tak mam! Liczne pecherzyki na jajnikach, cykle regularne, wyniki ok, a ciąży brak. Gin powiedział, że raczej to nie PCOS, ale dla pewności kazał zrobić te dwa hormony - ale nie miałam juz czasu.
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Mi po poronieniu lekarz mówił to samo ze mogę mieć PCOS bo mam dużo malych pęcherzyków i nie rosną
Ale nie kazał robić żadnych badań bo skoro zaszalam w pierwszą ciążę w 2 cyklu to teraz maialam się starać i przyjść po pól roku gdyby sie nie udało
Aja dzialajcie działajcie:*aja, Lenka@ lubią tę wiadomość
-
u mnie też tak samo, niby rozpoznane pcos, a teraz jak monitoruje cykl, to jajniki nie wykazują cech pcos. lewy jajnik praktycznie czysty, a na prawym są drobne pęcherzyki. tak ginka do której teraz chodze twierdzi, że to nie pcos, że one taka budowe drobnopęcherzykową mają. możne to nie pcos skoro w miarę regularnie miesiączkuje i jak pokazuje monitorowanie owulacja występuje naturalnie. martwi mnie brak śluzu płodnego. niby jak wczoraj serduszkowaliśmy, to było ślisko, ale jak badam szyjke to nie ma śluzu. coś musze na ten śluz poradzić. coś muszę brać oprócz wiesiołka w kolejnym cyklu.
-
Dziewczyny, mylicie dwa pojęcia - PCOS i PCO.
PCOS to zespół policystycznych jajników, na który składa się szereg czynników, z których nie wszystkie muszą występować jednocześnie. PCO to charakterystyczna pęcherzykowata budowa jajników. Można mieć PCO i nie mieć PCOS, odwrotnie też się zdarza.
Cranberry gratuluję.Cranberry, rah, gosia86, magdalenka_ka lubią tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Dziewczynki, trzymajcie za mnie jutro kciuki mam rozmowę kwalifikacyjną na wyższe stanowisko
U mnie chyba niedlugo przyjdzie @. Tempka niby się trzyma, ale dzisiaj mnie już pobolewa brzuch, pojawiło się sporo śluzu za to i taki dosyć wodnisty, ale to wszystko możę być skutkiem przyjmowania luteiny. NIc to listopad będzie mój!magdalenka_ka, gosia86, aja, Lenka@ lubią tę wiadomość
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
Under widzę, że następna owulacja u Ciebie pod koniec listopada to tak jak u mnie to co zachodzimy razem ? ja planuję taki prezent na święta sobie zapodać. No chyba, że Twoja tempka się utrzyma na tym poziomie przez najbliższe 9 miesięcy, czego Ci serdecznie życzę
Trzymam jutro mocno kciuki! Powodzenia na rozmowie :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 13:25
under_the_snow, magdalenka_ka, Lenka@ lubią tę wiadomość
-
Under trzymam kciuki!
JoJo mam podobny plan, bo albo zachodze teraz i radosną nowinę ogłaszamy w święta albo pod choinką znajduje dwie kreseczki innej opcji nie przyjmujęunder_the_snow, JoJo86, gosia86, dora13, Lenka@ lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Dziewczynki chcę się pochwalić że z dzidziusiem wszystko ok
Wszystko ma na swoim miejscu ma ponad 7 cm od główki do pupy plus nogi oczywiście i na razie wygląda na kobietę ale doktorek kazał jeszcze nie kupować różowych ciuszków bo na tym etapie łechtaczka i jajeczka wyglądają bardzo podobnie na pewniejsze wieści musimy poczekać do stycznia
Under ten śluz to od luteiny i zawyżona temperatura również
Dziewczynki trzymam za was mocno kciuki za szybkie fasolkowanie :* :*:*magdalenka_ka, dora13, aja, Cranberry, Lenka@ lubią tę wiadomość
-
Under, powodzenia daj znać jak ci poszło
Gosiu, cieszę się, że u was wszystko w porządku i zdrowo rośniecie
u mnie nie za dobrze już prawie wszystko napisałam i nie wiem co wcisnęłam, że się skasowało ale po tym co sie wczoraj stało wieczorem i w nocy w zasadzie mam dość starań. ide dziś ostatni raz do lekarza żeby sprawdzić czy jajeczko pękło, choć to nie mam już sensu i daje sobie siana ze staraniami -
Witaj
Przede wszystkim, to gratulacje :*
Coś o mnie..od prawie 5m-cy szczęśliwa żonka
Nasze starania rozpoczynamy dopiero od tego cykl. Brałam tabsy, ten cykl jest trzecim po odstawieniu. Poprzedni był 44- dniowy
Generalnie wszystkiego się uczę jeśli chodzi o temp itd. Przy tabl nie było mi to potrzebne
Od 10dni biorę także Inofolic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 11:54
gosia86 lubi tę wiadomość