X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zapomniałam termometru zabrać od rodziców. Mąż mówi, że to znak i żeby olać temperaturę i po prostu działać :) i tak zrobimy chyba :)

małaMyszka, aja, gosia86, Lenka@, szpilka lubią tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• aja Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    :D byłam na monitoringu, jajeczko idzie z prawego jajnika !!! Szok! A ja cały czas czuję lewy. Może będzie drugi?

MałaMyszka, ja tak miałam w tym cyklu, prawy jajnik bolał, a to w lewym była owu :)

my też chyba nawet z monitoringu zrezygnujemy. mąż się za bardzo stresuje, że "to ten dzień" i trzeba działać.

małaMyszka, Lenka@ lubią tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • Daeneris Znajoma

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny....pytanko mam niecierpiące zwłoki....od dwóch miechów biore duphaston. dziś wzięłam ostatnią tabletke z serii i zrobiłam test - wyszedł pozytywny!!! ale od 4 dni mam plamienia. byłam rano u gina i powiedziała że chyba cos źle odczytałam..ze to za wcześnie...i kazała mi normalnie jak zawsze przestać brac dupgaston...a ja się boję bo jak jestem w ciąży to mogę chyba doprowadzić do poronienia....nie wiem co mam robić! macie jakieś rady?

Daeneris
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daeneris wrote:
    Hej dziewczyny....pytanko mam niecierpiące zwłoki....od dwóch miechów biore duphaston. dziś wzięłam ostatnią tabletke z serii i zrobiłam test - wyszedł pozytywny!!! ale od 4 dni mam plamienia. byłam rano u gina i powiedziała że chyba cos źle odczytałam..ze to za wcześnie...i kazała mi normalnie jak zawsze przestać brac dupgaston...a ja się boję bo jak jestem w ciąży to mogę chyba doprowadzić do poronienia....nie wiem co mam robić! macie jakieś rady?

Ja na twoim miejscu zrobiłabym bete i w zależności od bety odstawiła albo dalej brała dupka

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziękuję dziewczyny za wsparcie...

Ten cykl niósł ze sobą ogromne nadzieje. Na prawdę.
    Owulka była książkowa i jak się okazało hormony też...

Chyba przeżywam załamanie...

Madziulek, ja widzę piękną drugą kreskę.
    Gratuluję i 3mam mocno kciuki :*

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Nat_alia niestety nie pomogę.

Lenka ja miewałam,,ale ostatnim czasy mi przeszło i nie wiem skąd sie brało bo wyniki krwi były dobre.
    Najprawdopodobniej to na tle nerwowym lub zwykle przemęczenie.
    Miewałam tak: cały dzien drgania, drugi, trzeci nic i znowu cały dzien. I tak 2-3 lub wiecej razy, ale nie wiecej niż 5-6. Przechodziło i wracało po 2-3 tyg. Przechodziło i wracało za 3 miesiące. Zupełnie niezależnie od czegokolwiek :/ ostatnimraz tak miałam chyba na wiosnę i jakos przeszło poki co.

Rah, byłam u neurologa.
    Okazało się, że jestem...jak to ładnie Pan doktor ujął: "nadwrażliwa...i permanentnie zestresowana"...przez co, uszkodziłam sobie m.in. nerw w oku.

Dostałam leki na odbudowanie i uspokojenie układu nerwowego.
    Chyba działa, bo od wczoraj drgania ustały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 19:20

rah lubi tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • aja Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka, przytulam!
    ja też już się załamałam, tzn. rozkleiłam się. @ przyszła. zaczęłam plamić. dziś 24dc, niby @ w terminie ale ciut za wcześnie. ale skoro owu była wcześniej to i małpa przylazła wcześniej. mąż zdziwiony, że tak wcześnie. z racji, że plamienie było małe, to pojechałam po test. zrobiłam przed chwilą i oczywiście negatywny :(już mam dość po tych 3 lat. 3 lata starań, 3 lata nadziei, 3 lata rozczarowań. definitywny koniec starań. już powiedziałam mężowi, że jak będą płodniaki to nie będziemy serduszkować, że nie chce płakać w kolejnym miesiącu jak przyjdzie @.

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aju, kochana...jakie to wszystko jest trudne i niesprawiedliwe.
    Nie wiem czemu musi być wiecznie pod górkę...

Moja nadzieja zamieniła się w załamanie...zastanawiam się, czy kiedykolwiek uda mi się osiągnąć szczyt tej góry...

Tak bardzo bym chciała, żeby każda z nas zaznała tego szczęścia :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki ja trzymam za was kciuki wiem ze cieżko sie starac gdy kolejny cykl idzie w odstawkę nie traćcie nadziei u mnie też stuknęły trzy lata i doskonale was rozumiem im dłużej sie staramy tym bardziej doceniamy wartość bycia matka

magdalenka_ka, olala35, aja lubią tę wiadomość

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi kuzynka, która sama starała się trzy lata (b.ciężkie PCOS) powiedziała, że bardzo długo wyczekiwane dzieci są ładniejsze i mądrzejsze ;) tego się trzymajmy! Jest ciężko, ale w końcu zostaniemy wynagrodzone :)

rah, olala35, aja, Lenka@ lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka jak pomyślę że u nas za chwilę będzie 6lat to nasze bobo chyba w 2dobie życia zacznie czytać...

Dziewuszki czytam Was może mało regularnie ale czytam. Dieselek pochłania cały czas między pracą, posiłkami i snem więc nie mam jak wyskrobać parę słów :/

U mnie w porównaniu do dostatnich czasów jest znacznie lepiej. Diesel daje nam wiele radości. Rośnie coraz większy i piękniejszy ;)

W pracy tfu tfu odpukać mi się układa :) dostałam nawet odpowiedzialne stanowisko i od wczoraj mam szybki przyspieszony kurs samodzielności bo dziewczyny która miała mnie szkolić poszła na chorobowe...

No i chyba najważniejsze... im dłużej mamy Dieselka tym bardziej chcę znów zobaczyć pozytywną betę ;)

Dziewczyny nie poddawajcie się! Bardzo dobrze wiem że jest bardzo ciężko, że coraz częściej myśl o dziecku niszczy wszystkie piękne chwile, wiem że każda kolejna @ to jak nóż w serce i żyletka w dłoń... ale wiem także jak to jest po wielu długich latach, wielu kłótniach i milionie wylanych łez zobaczyć na monitorze usg wczesną ciążę.
    Nie wiem czy dzieci tak długo wyczekiwane są mądrzejsze i piękniejsze ale jestem pewna że rekompensują te długie lata czekania i będziemy je kochać najmocniej na świecie i będziemy świetnymi mamami ;)

Ania1986, szpilka, aja, Lenka@, ewelina27 lubią tę wiadomość

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati mój wpis był żartobliwy, chciałam rozluźnić atmosfere. Pewnie, że na mądrość i urodę dziecka nie wpływa długość starań rodziców ;) ja jestem przepiękną wpadeczką :):):)

aja, Lenka@ lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • olala35 Koleżanka

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dołączam do Waszego grona :) i ja i mąż jesteśmy rocznik 1986. Staramy się od 1,5 roku

• aja Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze mi się humor poprawia jak tu zaglądam i czytam co naskrobałyscie :) u mnie plamienia ciąg dalszy, czekam aż się małpa rozkręci.

Lenka@ lubi tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Dziewczyny mi kuzynka, która sama starała się trzy lata (b.ciężkie PCOS) powiedziała, że bardzo długo wyczekiwane dzieci są ładniejsze i mądrzejsze ;) tego się trzymajmy! Jest ciężko, ale w końcu zostaniemy wynagrodzone :)

Magdalenko...to moje dziecię to chyba będzie miss świata :)

Cześć Olala. Opowiedz nam swoją historię... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 20:59

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Jestem po wizycie kontrolnej po laparoskopii - wszystko w porządku, nawet torbiele chwilowo przynajmniej dały mi spokój, bo jajniki zupełnie spokojne. Wychodzi na to, że one nie lubią kompromisów - albo pracują za mocno, albo wcale. ;)
    W każdym razie dzisiaj zaczynam moją pierwszą stymulację CLO. Zobaczymy co z tego wyjdzie... w przyszłym tygodniu stuknie rok odkąd te bardzo długo wyczekane dwie kreseczki zobaczyłam...

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja się dopiszę...u mnie w styczniu stuknie dwa lata starań. Jestem po dwóch bardzo wczesnych poronieniach (7tc),a teraz od lutego cisza...ostatnio miałam HSG i łudziłam się, że może w tym cyklu się uda...jak dotąd jednoznacznej @ nie dostałam, ale wiem, że menda już się zbiera by wpaść z wizytą :(

Już nawet nie pamiętam jakie to uczucie zobaczyć dwie kreski na teście...

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! nie wiem co o tym myśleć, małpa się nie rozwinęła, trzeci dzień plamię. wczoraj wieczorem z ciekawości zmierzyłam tempke było 37,84, chwile później zmierzyłam drugi raz, bo nie wierzyłam termometrowi i było 37,24. dziś przed wstaniem z łóżka też zmierzyłam, było 36,8, a godzinne później było już 37,34. przyszłaby ta wredna małpa zamiast mnie na nerwy wyciągać. do tego jestem przeziębiona i przypuszczam, że to dlatego plamię już kolejny dzień. aptekę mam rzut beretem, ale boje się iść po test.

Neyla, jedziemy na tym samym wózku. owu tez miałam wyznaczone na 6 listopada i obie mamy 14dpo, plamienie i negatywne testy.

Vincaminor, powodzenia, pięknej owulki ci życzę i zielonego groszka :)

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
  • aja Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam po test, bo mi to wszystko spokoju nie daje. oczywiście negatywny ;( zbieram się do pracy. zastanawiam się co sie znów pochrzaniło, że tak plamie a okresu brak.

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja wrote:
    byłam po test, bo mi to wszystko spokoju nie daje. oczywiście negatywny ;( zbieram się do pracy. zastanawiam się co sie znów pochrzaniło, że tak plamie a okresu brak.
    Aja, ale wiesz jak maly sens ma test robiony tak wczesnie nie z porannego moczu
    poki co trzeba czekac a jak Cie znow natchnie na testowanie to zrob z pierwszego siku

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 454 455 456 457 458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ