X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady gratulacje, a co do negatywnych mysli to hormony wziely gore nad rozsadkiem, zdarza sie

Lokator brzucha szaleje, swieta mam nadzieje, ze w dwupaku i nie zrobi nam dzieciecego narodzenia w swieta, choc w tym roku pewnie ciezej je zniose niz zwykle, bo u nas duzo jezdzenia i jeszcze meza brat chrzciny robi w 1dś wiec troche plany nam skaszanilo, ale damy rade i przynajmniej pojem czegos dobrego jak syneczek mnie zgaga nie bedzie za bardzo torturowal

rah, aja lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Lady gratulacje, a co do negatywnych mysli to hormony wziely gore nad rozsadkiem, zdarza sie

Tak zwalmy wszystko na moją dzidzię ;)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat nie o dzidzi pomyslalam tylko o tym, ze kazdej staraczce co cykl tuz przed okresem poziom dola zniechecenia i innych atrakcji siega zenitu i raz na kilka przypadkow okazuje sie, ze bedzie dzidzia i jest euforia ale w wiekszosci niestety jest okres, placz i jeszcze wiekszy dol przez kilka dni, po czym zbieramy tylki w troki i walczymy dalej :) a jako obecnie ciezarna (zreszta po prawie 1,5 roku staran z przerwa na ciaze biochemiczna po 11 miesiacach) hormony ciazowe to nie tylko wymowka

rah, aja lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się nie mogę doczekać brzuszka XD

rah lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah jestem coś ok 12dpo. Łudzę się jeszcze, że nadzieja jest ;) użyłam testu o czułości 20. Ogôlnie na pierwszy test miałam nasiurać w Wigilię ;) ta silna słaba wola haha

Lenka@, rah, aja lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]

Wysłany: 21 grudnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah a powiedz jeszcze co Ci dokładnie będą robić? W pełnej narkozie?

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nowo-zafasolkowanym, gratuluję !

U mnie przygotowania osiągają chyba szczyt. Dziś mam zamiar upiec testowo sernik z białą czekoladą :) Zobaczymy...

W postanowieniach nadal się trzymam. Zero mierzenia tempki...
    I jakoś tak staram się ogólnie mniej myśleć.

Zobaczymy jak jutrzejsza wizyta i jak wyjdzie monitoring.

Szpilka, cudownie tak mieć dzieciaczka pod serduchem na święta... :*

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Rah jestem coś ok 12dpo. Łudzę się jeszcze, że nadzieja jest ;) użyłam testu o czułości 20. Ogôlnie na pierwszy test miałam nasiurać w Wigilię ;) ta silna słaba wola haha

Magdalenka, nie nakręcam...nie nakręcam, ale prezent pod choinkę by się przydał :) ;)

magdalenka_ka, aja lubią tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • rah Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam zawsze słaba wole ;)

Tak, laparoskopia w pełnej narkozie. A robi sie inaczej? Bo mi sie wydawało, ze chyba nie. Za poważna operacja chyba...
    Zrobią 3 nacięcia, wsadza kamerkę i obejrzą ściany macicy, jajowody. Wstrzykną jeszcze raz kontrast, zeby spróbować przetkać ten zatkany jajowod i ogolnie spróbuja go udrożnić mechanicznie. No i przede wszystkim zobaczą co sie dzieje na tym drugim jajowodzie, bo jest poszerzony wiec cos z nim nie tak. W zależności co tam znajda, cos z tym pewnie zrobią.

magdalenka_ka lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!

My właśnie skończyliśmy sprzatać i ubierać choinke. Jutro jakieś ciasto by się zdało zrobić ale weny brak. Może macie jelakieś sprawdzone przepisy?

W nowy rok powinnam i ja zatestować choć nie wiem czy jeżeli ovulka się opoźniła to czy i @ nie przyjdzie później. Zawsze miałam długie,cykle i ovu jak w zegarku a teraz nie wiem czy czegokolwiek się spodziewać.

Magdalenka odczekaj jeszcze pare dni i sikaj na zielono :-)
    Rah oby udało się udrożnić. A zapalenie napewno szybko wyleczysz. :-*

Lady gratuluję pieknego prezentu <3

rah lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    :) Paczajcie :) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8da10b99e39aeda5.html
    czy mnie wzrok nie myli, czy ja widzę bladziocha,
    No i kto tak narzekał? Gratulacje i wszystkiego dobrego:) rośnijcie zdrowo :)

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dopisuję się do grona '86 starania o pierwsze dziecko :)

rah, magdalenka_ka lubią tę wiadomość

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mieszkanie w sumie mamy posprzątane, a choinki jeszcze nie mamy ubranej, dopiero jutro będziemy ubierać. dziś pomagaliśmy mojemu bratu ubierać. tata mnie jeszcze "zaprzęgnął" do robienia wafla. nie wiem po, co skoro zaraz święta?? z potrawami na święta się nie stresuje, zrobimy tylko sałatke, bo zawsze święta mamy rozwalone i dostosowane do tego jak mąż pracuje. w Wigilie ma dniówkę, więc dopiero po 18 pójdziemy do teściów. w pierwszy dzień świąt posiedzimy u teściów, mąż na 18 idzie do pracy, a w drugi dzień jedziemy do siostry.
    Magdalenka, nie tarć wiary. Ja też jeszcze nie dostałam okresu, ale na test nie mam zamiaru na sikać. zresztą nawet go nie mam i nie pójdę kupić. czekam na @.

Rah, ciesze się, że już lepiej z twoimi jajnikami. Trzymaj się kochana. a laparo zawsze jest w pełnej narkozie. wierzę, że uda się udrożnić jajowód :)

Lenka, powodzenia z sernikiem :) prześlij kawałeczek ;)

u nas też w jednej szafie przydałby sie porzadek, ale to mąż go musi sobie zrobić. już mu nawet dałam wielki wór na stare kurtki, tylko nie ma czasu i wiecznie wszystkiego szkoda wyrzucić wrrr... a jakbym sama zrobiła mu porządek, to by się złościł.

rah, magdalenka_ka, Lenka@ lubią tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj to myślałam że ze śmiech umre. Kazałam szanownemu powiesić firanki. Szkoda że zdjecia nie zrobiłam bo tego się opisać nie da. A robił to pierwszy raz w życiu.
    Ja jutro farsz do krokietów będę robić i ciasata. We wtorek pasztet, indyka - R. strasznie lubi, sałatka, ryba po grecku. Trochę mam jeszcze pracy i tak żałuję że nie mam bliżej rodziny bo bym chociaż raz ja pojechała z "sałatka". Dopiero w 2 gi dzień świat jadę do chrześniaków rozdać prezenty.
    Całe szczęście że mój R bardzo chętnie mi pomaga.
    Jeszcze muszę kupic 2 prezenty i nie mam pojęcia co.
    Siostra ma 26 ur i nie mam koncepcji wogóle na prezent, bo to co wymyśliłam okazało się że niedawno kupiła. I ciotka mojego szanownego- tu to wogóle pomysłu nie ma :-(
    Aja ja zawsze robie porzadek razem z moim R. Już nie raz przerabiałam to jak sama sprzatałam to mu coś schowałam :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dxiewczyny, zdecydowalismy sie na pieska :) we wtorek odbieramy :) boje sie strasznie jak to bedzie, bo pracujemy, ale jest masa rodzim, gdzie ludzie pracuja i jakos daja rade :) zdecydowalismy sie na shi tzu :) we wtorek Hofi bedzie z nami :)

magdalenka_ka, szpilka, rah, aja, Lenka@, ewwiel lubią tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

Wysłany: 21 grudnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorowo :)

Nie krzyczcie - wytrąbiłam pół butli wina :( cycuchy przestały boleć, więc wiem, że szanowna przyjdzie najdalej w środę :/ z szafą się nie uporałam - sprzątnęłam tylko
    połowę. Druga czeka na jutro. A we wtorek będę robiła rybę po grecku, ciasta i sałatki.

Rah głupio napisałam, bo się gubię w tych wszystkich zabiegach - laparoskopia, hiateroskopia i coś tam jeszcze innego jest. Trzymam kciuki, aby wszystko poszło po Twojej myśli :*

Szpilka zazdroszcze Ci świąt z brzuszkiem :* ale tak mega mega pozytywnie :)

Wysłany: 21 grudnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:
    Dxiewczyny, zdecydowalismy sie na pieska :) we wtorek odbieramy :) boje sie strasznie jak to bedzie, bo pracujemy, ale jest masa rodzim, gdzie ludzie pracuja i jakos daja rade :) zdecydowalismy sie na shi tzu :) we wtorek Hofi bedzie z nami :)

Tu ja największa psiara ;) Under dacie radę! My też pracujemy na całe etaty, czasem mam wyrzuty, że psica całe dnie sama w domu, ale daje rade :) tzn psica sobie radzi haha. Czekam na pierwsze relacje :)

Wysłany: 21 grudnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ja i moje otoczenie uwielbiamy woski yankee candle. Znasz je? Są świetne na wszelakie babskie okazje ;) pogoogluj sobie. Kominek plus 2-3 woski ucieszą każdą babkę. Nie znam jeszcze nikogo kto by ich nie polubił :D

agatka196 lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 grudnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo86 wrote:
    Dziewczyny dopisuję się do grona '86 starania o pierwsze dziecko :)

cześć :) napiszesz coś o sobie? Trzymam kciuki za starania!

• under_the_snow Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka, mam tez nadzieje, ze psiak pomoze mi wyluzowac z dzieckiem :)

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ