X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady gratulacje, a co do negatywnych mysli to hormony wziely gore nad rozsadkiem, zdarza sie

Lokator brzucha szaleje, swieta mam nadzieje, ze w dwupaku i nie zrobi nam dzieciecego narodzenia w swieta, choc w tym roku pewnie ciezej je zniose niz zwykle, bo u nas duzo jezdzenia i jeszcze meza brat chrzciny robi w 1dś wiec troche plany nam skaszanilo, ale damy rade i przynajmniej pojem czegos dobrego jak syneczek mnie zgaga nie bedzie za bardzo torturowal

rah, aja lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Lady gratulacje, a co do negatywnych mysli to hormony wziely gore nad rozsadkiem, zdarza sie

Tak zwalmy wszystko na moją dzidzię ;)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat nie o dzidzi pomyslalam tylko o tym, ze kazdej staraczce co cykl tuz przed okresem poziom dola zniechecenia i innych atrakcji siega zenitu i raz na kilka przypadkow okazuje sie, ze bedzie dzidzia i jest euforia ale w wiekszosci niestety jest okres, placz i jeszcze wiekszy dol przez kilka dni, po czym zbieramy tylki w troki i walczymy dalej :) a jako obecnie ciezarna (zreszta po prawie 1,5 roku staran z przerwa na ciaze biochemiczna po 11 miesiacach) hormony ciazowe to nie tylko wymowka

rah, aja lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się nie mogę doczekać brzuszka XD

rah lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah jestem coś ok 12dpo. Łudzę się jeszcze, że nadzieja jest ;) użyłam testu o czułości 20. Ogôlnie na pierwszy test miałam nasiurać w Wigilię ;) ta silna słaba wola haha

Lenka@, rah, aja lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]

Wysłany: 21 grudnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah a powiedz jeszcze co Ci dokładnie będą robić? W pełnej narkozie?

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nowo-zafasolkowanym, gratuluję !

U mnie przygotowania osiągają chyba szczyt. Dziś mam zamiar upiec testowo sernik z białą czekoladą :) Zobaczymy...

W postanowieniach nadal się trzymam. Zero mierzenia tempki...
    I jakoś tak staram się ogólnie mniej myśleć.

Zobaczymy jak jutrzejsza wizyta i jak wyjdzie monitoring.

Szpilka, cudownie tak mieć dzieciaczka pod serduchem na święta... :*

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Rah jestem coś ok 12dpo. Łudzę się jeszcze, że nadzieja jest ;) użyłam testu o czułości 20. Ogôlnie na pierwszy test miałam nasiurać w Wigilię ;) ta silna słaba wola haha

Magdalenka, nie nakręcam...nie nakręcam, ale prezent pod choinkę by się przydał :) ;)

magdalenka_ka, aja lubią tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • rah Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam zawsze słaba wole ;)

Tak, laparoskopia w pełnej narkozie. A robi sie inaczej? Bo mi sie wydawało, ze chyba nie. Za poważna operacja chyba...
    Zrobią 3 nacięcia, wsadza kamerkę i obejrzą ściany macicy, jajowody. Wstrzykną jeszcze raz kontrast, zeby spróbować przetkać ten zatkany jajowod i ogolnie spróbuja go udrożnić mechanicznie. No i przede wszystkim zobaczą co sie dzieje na tym drugim jajowodzie, bo jest poszerzony wiec cos z nim nie tak. W zależności co tam znajda, cos z tym pewnie zrobią.

magdalenka_ka lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!

My właśnie skończyliśmy sprzatać i ubierać choinke. Jutro jakieś ciasto by się zdało zrobić ale weny brak. Może macie jelakieś sprawdzone przepisy?

W nowy rok powinnam i ja zatestować choć nie wiem czy jeżeli ovulka się opoźniła to czy i @ nie przyjdzie później. Zawsze miałam długie,cykle i ovu jak w zegarku a teraz nie wiem czy czegokolwiek się spodziewać.

Magdalenka odczekaj jeszcze pare dni i sikaj na zielono :-)
    Rah oby udało się udrożnić. A zapalenie napewno szybko wyleczysz. :-*

Lady gratuluję pieknego prezentu <3

rah lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    :) Paczajcie :) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8da10b99e39aeda5.html
    czy mnie wzrok nie myli, czy ja widzę bladziocha,
    No i kto tak narzekał? Gratulacje i wszystkiego dobrego:) rośnijcie zdrowo :)

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dopisuję się do grona '86 starania o pierwsze dziecko :)

rah, magdalenka_ka lubią tę wiadomość

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mieszkanie w sumie mamy posprzątane, a choinki jeszcze nie mamy ubranej, dopiero jutro będziemy ubierać. dziś pomagaliśmy mojemu bratu ubierać. tata mnie jeszcze "zaprzęgnął" do robienia wafla. nie wiem po, co skoro zaraz święta?? z potrawami na święta się nie stresuje, zrobimy tylko sałatke, bo zawsze święta mamy rozwalone i dostosowane do tego jak mąż pracuje. w Wigilie ma dniówkę, więc dopiero po 18 pójdziemy do teściów. w pierwszy dzień świąt posiedzimy u teściów, mąż na 18 idzie do pracy, a w drugi dzień jedziemy do siostry.
    Magdalenka, nie tarć wiary. Ja też jeszcze nie dostałam okresu, ale na test nie mam zamiaru na sikać. zresztą nawet go nie mam i nie pójdę kupić. czekam na @.

Rah, ciesze się, że już lepiej z twoimi jajnikami. Trzymaj się kochana. a laparo zawsze jest w pełnej narkozie. wierzę, że uda się udrożnić jajowód :)

Lenka, powodzenia z sernikiem :) prześlij kawałeczek ;)

u nas też w jednej szafie przydałby sie porzadek, ale to mąż go musi sobie zrobić. już mu nawet dałam wielki wór na stare kurtki, tylko nie ma czasu i wiecznie wszystkiego szkoda wyrzucić wrrr... a jakbym sama zrobiła mu porządek, to by się złościł.

rah, magdalenka_ka, Lenka@ lubią tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj to myślałam że ze śmiech umre. Kazałam szanownemu powiesić firanki. Szkoda że zdjecia nie zrobiłam bo tego się opisać nie da. A robił to pierwszy raz w życiu.
    Ja jutro farsz do krokietów będę robić i ciasata. We wtorek pasztet, indyka - R. strasznie lubi, sałatka, ryba po grecku. Trochę mam jeszcze pracy i tak żałuję że nie mam bliżej rodziny bo bym chociaż raz ja pojechała z "sałatka". Dopiero w 2 gi dzień świat jadę do chrześniaków rozdać prezenty.
    Całe szczęście że mój R bardzo chętnie mi pomaga.
    Jeszcze muszę kupic 2 prezenty i nie mam pojęcia co.
    Siostra ma 26 ur i nie mam koncepcji wogóle na prezent, bo to co wymyśliłam okazało się że niedawno kupiła. I ciotka mojego szanownego- tu to wogóle pomysłu nie ma :-(
    Aja ja zawsze robie porzadek razem z moim R. Już nie raz przerabiałam to jak sama sprzatałam to mu coś schowałam :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dxiewczyny, zdecydowalismy sie na pieska :) we wtorek odbieramy :) boje sie strasznie jak to bedzie, bo pracujemy, ale jest masa rodzim, gdzie ludzie pracuja i jakos daja rade :) zdecydowalismy sie na shi tzu :) we wtorek Hofi bedzie z nami :)

magdalenka_ka, szpilka, rah, aja, Lenka@, ewwiel lubią tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

Wysłany: 21 grudnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorowo :)

Nie krzyczcie - wytrąbiłam pół butli wina :( cycuchy przestały boleć, więc wiem, że szanowna przyjdzie najdalej w środę :/ z szafą się nie uporałam - sprzątnęłam tylko
    połowę. Druga czeka na jutro. A we wtorek będę robiła rybę po grecku, ciasta i sałatki.

Rah głupio napisałam, bo się gubię w tych wszystkich zabiegach - laparoskopia, hiateroskopia i coś tam jeszcze innego jest. Trzymam kciuki, aby wszystko poszło po Twojej myśli :*

Szpilka zazdroszcze Ci świąt z brzuszkiem :* ale tak mega mega pozytywnie :)

Wysłany: 21 grudnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:
    Dxiewczyny, zdecydowalismy sie na pieska :) we wtorek odbieramy :) boje sie strasznie jak to bedzie, bo pracujemy, ale jest masa rodzim, gdzie ludzie pracuja i jakos daja rade :) zdecydowalismy sie na shi tzu :) we wtorek Hofi bedzie z nami :)

Tu ja największa psiara ;) Under dacie radę! My też pracujemy na całe etaty, czasem mam wyrzuty, że psica całe dnie sama w domu, ale daje rade :) tzn psica sobie radzi haha. Czekam na pierwsze relacje :)

Wysłany: 21 grudnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ja i moje otoczenie uwielbiamy woski yankee candle. Znasz je? Są świetne na wszelakie babskie okazje ;) pogoogluj sobie. Kominek plus 2-3 woski ucieszą każdą babkę. Nie znam jeszcze nikogo kto by ich nie polubił :D

agatka196 lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 grudnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo86 wrote:
    Dziewczyny dopisuję się do grona '86 starania o pierwsze dziecko :)

cześć :) napiszesz coś o sobie? Trzymam kciuki za starania!

• under_the_snow Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka, mam tez nadzieje, ze psiak pomoze mi wyluzowac z dzieckiem :)

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ