X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu teraz z ta tarczyca musicie sobie poradzic, bo jak ona miesza to ivf w donoszeniu ciazy nie pomoze, wiem, ze Ci ciezko, ale wierze ze jak ta paskuda sie jakos unormuje to bedzie wreszcie dobrze

Vinca kciukam

Jak pamietacie KOre jeszcze z czasow staran to wczoraj urodzila coreczke MIchaline
    co do mierzenia mi najwiecej to dalo dopiero po kilku cyklach, bo linia wyznaczajaca ovu pojawia sie, znika i przemieszcza po kilka razy, ale jak juz skonczy nam sie kilka cykli to mozemy patrzac na wykres zauwazyc ze np @ jest zawsze na 13 dni po tym malutkim skoku i mozemy zalozyc ze wtedy byla owu a niekoniecznie tak jak pokazuje program albo najczesciej 3 dni po skoku mega bola nas piersi, bez obserwacji takie info umykaja szczegolnie jak ktos ma nieregularne cykle, oczywiscie zycze kazdej z Was zeby nie zdazyla sobie zinterpretowac kilku kolejnych wykresow bo bedzie juz upragnionej ciazy

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Dziewczyny!

Jaki ruch na forum dzisiaj LUBIĘ TO!
    Szpilka ja pamiętam Korę i nadal podczytuję sobie Wasz wątek, ale się nie ujawniam co byście mnie za wariatkę nie wzięły ;) jestem naprawdę pod mega, mega wrażeniem jak szybciutko przebiegła akcja porodowa. Czyli osobiście dotarłam do etapu, kiedy koleżanki z forum zaczynają rodzić. Aż nie chcę się wierzyć, że czas tak szybko ucieka...

Ania, oby jak najszybciej wyregulowali Ci tą tarczycę :) A jak Mąż? Poprawiły mu się wyniki?

Co do owulacji to ja sama nie wiem co myśleć. Mierzyć tempki nie zamierzam, bom leń i to w dodatku niesystematyczny. Testy owu kilka razy mnie oszukały. Mówiłam Wam, że będę szła na ten progesteron w dniu 21. I poczytałam sobie na forum uk i stronach ich funduszu narodowego. Progesteron wg ich norm powinien być powyżej 30 7 dpo. Jeżeli jest poniżej, czyli nawet 28, to oznacza to, że jest czegoś za mało, żeby się zarodek zagnieździł. Ciekawe czy kierują się takim samym przelicznikiem co Polska?

Lenka@, szpilka, JoJo86 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • sa-rna Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    To co mówi Vincaminor to prawda, ja też na wyznaczanie owulacji przez Ovufriend sceptycznie, sugeruję się testami owulacyjnym. W tym cyklu np ovufriend przecunęło mi owulację aż 10 razy, co dzień innaczej ;/ Wybaczam bo to tylko komputer.

no właśnie mi ostatnio też z 3 razy przesunął :/ tak sobie pomyślałam, że gdybym miała stosować kalendarzyk jako antykoncepcję to na bank wpadne :p

szpilka lubi tę wiadomość

bfa81c258bf1de877bf1b4b01d155981.png
  • sa-rna Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    swoją drogą, owu nie powinna być odnotowana po spadku temm po którym jest wzrost temp? bo ja się z moim wykresem w tym miesiącu nie do końca zgadzam. Albo czegoś nie rozumiem ;)

bfa81c258bf1de877bf1b4b01d155981.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka nie wiemy jak u męża ostatnie robił we wrześniu i była po miesiącu kuracji poprawa w parametrach,dziś miał iść ale przemyslelismy sprawę i daliśmy sobie spokój poczekamy co będzie się dziać jak mi tsh spadnie do poziomu staraczki, bo w końcu dochodziło do zapłodnienia ale się nie utrzymywalo i tu właśnie może być wina tarczycy i Hashimoto, a druga sprawa to taka ze juz mi wystarczy złych wieści na ten rok a jakby znów u niego było nie tak z nasieniem to pewnie bym wyla przez całe święta, może w lutym, marcu zrobi.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sa-rna wrote:
    no właśnie mi ostatnio też z 3 razy przesunął :/ tak sobie pomyślałam, że gdybym miała stosować kalendarzyk jako antykoncepcję to na bank wpadne :p

Oj tak :P tak myśląc by się od razu wpadło, a jak sie człowiek stara to nic nie wychodzi

sa-rna lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Magdalenka nie wiemy jak u męża ostatnie robił we wrześniu i była po miesiącu kuracji poprawa w parametrach,dziś miał iść ale przemyslelismy sprawę i daliśmy sobie spokój poczekamy co będzie się dziać jak mi tsh spadnie do poziomu staraczki, bo w końcu dochodziło do zapłodnienia ale się nie utrzymywalo i tu właśnie może być wina tarczycy i Hashimoto, a druga sprawa to taka ze juz mi wystarczy złych wieści na ten rok a jakby znów u niego było nie tak z nasieniem to pewnie bym wyla przez całe święta, może w lutym, marcu zrobi.

Wiem że łatwo jest mówić :) wycie nic tutaj nie da :) ale sama wyłam nie raz i pewnie nie raz zaryczę, jak 24 grudnia przyjdzie okres to też będę mieć smutne święta

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    To co mówi Vincaminor to prawda, ja też na wyznaczanie owulacji przez Ovufriend sceptycznie, sugeruję się testami owulacyjnym. W tym cyklu np ovufriend przecunęło mi owulację aż 10 razy, co dzień innaczej ;/ Wybaczam bo to tylko komputer.
    Testy owulacyjne też tak naprawdę nic Ci nie mówią, bo sugerują tylko, że do owulacji może dojść w najbliższym czasie, ale sam pik hormonu LH też nie gwarantuje, że pęcherzyk pęknie. :/
    Ja to w ogóle na testy owulacyjne nie mam cierpliwości i pieniędzy mi szkoda. ;)

Szpilka dzięki za kciuki ale już raczej pozamiatane - test negatywny i wczoraj i dzisiaj, do tego zaczęłam nieznacznie ale jednak plamić. Nie będzie prezentu pod choinkę.

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć Czarnobylki!

Magdalenka, lekarz powiedział, że chce sprawdzić jak będę reagowała przy stymulacji clo przez dwa cykle i jak nie zaskoczę to robimy HSG.

Ja jestem drugi dzień na clo i jak na razie super się czuję...ale zobaczymy jak będzie dalej.
    W poniedziałek kolejna wizyta.

Aaaa, i cudny sen dziś miałam :) W końcu zobaczyłam upragnione dwie kreski :)
    Ale super uczucie...i to tak wyraźnie :)

magdalenka_ka, gosia86 lubią tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane jestem po wizycie u endo,zmienil mi euthyrox na letrox 75 i uwaga, prawdopodobnie moje hashi jest w fazie remisji :) co do rosnacego tsh byl w szoku ze nie zaczelo spadac ale mowi ze tak sie zdarza chodzby przez to ze euthyrox ma laktoze a moj organizm moze jej nie wchłaniac i dlatego tez tyroksyny mogl nie wchlaniac a jesli chodzi prl mam dalej brac bromka 1x1 a to ze prl jest ponizej normy to i lepiej bo do niczego nie jest potrzebna:)

magdalenka_ka, szpilka, aja lubią tę wiadomość

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka i Ania najważniejsze, że jest jakiś plan działania. W ogóle mam jakieś takie dobre przeczucie, że w 2015 roku będziemy miały zieloną rewolucję :D

Ania1986, JoJo86, aja, Lenka@ lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vinca dobrze, że znów walczycie z clo, mam nadzieję, że uda się wkrótce

Aniu z tym nasieniem to chyba bardzo dobra decyzja, bo jeszcze wyszlyby wyniki rewelacyjne i szlag by Was trafił, że to tsh za duze, jak spadnie zrobicie nasienie a w miedzy czasie może się uda

a ja teraz głównie z tel więc co sie u Was na wykresach dzieje nie wiem, bo moj tel cenzuruje mi obrazki :)wiec zostaje forum

Ania1986 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • aja Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    dziewczyny byłam dzisiaj u mojego lekarza
    obawy się potwierdziły - HSG najprawdopodobniej będzie trzeba powtórzyć :( na owulacje w tym cyklu nie mam co liczyc... jajniczki niczego nie zapowiadają :/
    od jutra biore luteine, czekam na @ i od nowego cyklu clostilbegyt... jesli za 2 cykle nici to znowu HSG...

któraś z was brała clostilbegyt? jak sie po nim czułyście? udało się zajść w ciąże?
    Natalia, u mnie pierwszy cykl z clo i od razu doszło do hiperstymulacji, brak śluzu, endo nie urosło, miałam nabrzmiały brzuch. i więcej clo nie wzięłam.

czekam na @, jutro pierwszy termin. raczej przyjedzie, bo wczoraj porządnie płakałam. szef mnie wkur....okropnie, na maxa i w ogóle brak słów. odpuszczam starania do wiosny, a potem mąż bedzie musiał zrobić badanie fragmentacji plemników i zastanawiam się nad inseminacją.

Lady Savage lubi tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja to mnie wystraszyłaś...
    zobaczymy jak ja zareaguje...

nie przejmuj się szefem... czasami zdarzają się palanci, którzy nikim się nie przejmują <tulę>

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja wrote:
    Natalia, u mnie pierwszy cykl z clo i od razu doszło do hiperstymulacji, brak śluzu, endo nie urosło, miałam nabrzmiały brzuch. i więcej clo nie wzięłam.

czekam na @, jutro pierwszy termin. raczej przyjedzie, bo wczoraj porządnie płakałam. szef mnie wkur....okropnie, na maxa i w ogóle brak słów. odpuszczam starania do wiosny, a potem mąż bedzie musiał zrobić badanie fragmentacji plemników i zastanawiam się nad inseminacją.

kurcze chciałam cię zacytować a nie polubić ;/
    Nie wiem który cykl się staracie, ale mnie facet dziś wkurzył w dniu moich urodzin ;/ powiedział ze go to męczy i idziemy na inseminację, ;/ Spadła mi temperatura i znowu w tym cyklu nic nie będzie :(

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!

Widze że u każdej jakieś problemy jak i w pracy tak i w domu. Tule mocno i czymam kciuki za poprawe. :-)

Ja dziś byłam u internisty bo strasznie zaczeły mi wypadać włosy i strasznie jestem osłabiona. Ciśnienie niskie 100/65. Ale babka konkretna dała skierowanie na badania chyba wszystkie jakie możliwe sa. Dodatkowo dała skierowanie na wizyte do kardiologa na echo serca, usg jamy brzusznej, dziś zrobiłam rtg klatki piersiowej.
    Powiedziala że sprawdzimy wszystko co jest możliwe, a do zrobienia mam:
    Tsh
    OB
    INR/PT
    MOCZ
    CRP
    FT3, FT4
    GGTP
    HBS AG
    P.CIAłA JADROWE ANA1 I ANA2
    HCV
    ALT
    AST
    HBS
    TOXOPLAZMOZA
    ROżYCZKA
    Troche tego jest ale mam nadzieje na lepsze jutro!
    I jeszcze jedno pisalam ostatnio że w tym miesiacu raczej ovu nie bedzie bo dużo stresu i nerwów w pracy a tu dzis wstaje a jajniki bola strasznie i śluzu jak bym się posikała. Czyli ierwszy raz w zyciu ovu przesuneła się.

Miłego i pozytywnego dnia życzę Dziewczynki :-)

szpilka lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mam doła, ;/ jakies rady

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    aja to mnie wystraszyłaś...
    zobaczymy jak ja zareaguje...

nie przejmuj się szefem... czasami zdarzają się palanci, którzy nikim się nie przejmują <tulę>
    Natalia, nie bój się. ja miałam z burakami doczynienia i zamiast sprawdzić czy mam naturalną owu, to dali mi lek na stymulacje. jak poszłam do moejej starej doktorki, to pytała dlaczego nikt tego nie sprawdził, tylko mnie zaczęli szprycować.

Lady Savage, my już się staramy ponad 3 lata. Widzę, że dziś masz urodziny jak ja:) Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :)

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja wrote:
    Lady Savage, my już się staramy ponad 3 lata. Widzę, że dziś masz urodziny jak ja:) Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :)

Prędzej popełnię samobójstwo, rozstanę się z facetem albo zostanę bezdomną alkoholiczką niż 3 lata będę się starać, ja wariuję po 3 miesiącach, jak se pomyślę ze będą jedną z tych starających się 3-6 lat to mnie szlak trafia. Sąsiadka tłucze swoje dzieci, co dziennie ryczą cały dzień ;/ dlaczego takim się trafia, :( ja bym utalała takie zapłakane buzie, właśnie mnie Rafał powstrzymał, bo już tam chciałam iść, mam dość.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Prędzej popełnię samobójstwo, rozstanę się z facetem albo zostanę bezdomną alkoholiczką niż 3 lata będę się starać, ja wariuję po 3 miesiącach, jak se pomyślę ze będą jedną z tych starających się 3-6 lat to mnie szlak trafia. Sąsiadka tłucze swoje dzieci, co dziennie ryczą cały dzień ;/ dlaczego takim się trafia, :( ja bym utalała takie zapłakane buzie, właśnie mnie Rafał powstrzymał, bo już tam chciałam iść, mam dość.
    Lady nie mozesz tak mysleć, zyczę Ci abys szybko zaszla w zdrową ciążę i miała upragnione dzieciątko, ale do roku starań o ciążę jest normą u zdrowych par, bo zajsc to nie jest takie hop siup jak nam sie wydaje, tu niestety cierpliwosc jest wazna, a to, że zdarzają się chwile zwatpienia, dołki i inne atrakcje, to u kazdej z nas i tej co sie stara 3 miesiace i tej co sie stara 3 lata

3maj sie

no i spełnienia marzeń dla Ciebie i Aji

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ