X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:
    Oj przyniesie na pewno :)

Ja po inofemie az czuje pracujace jajniki, dosloewnie! Oby ladnie wypracowaly pecherzyk!

Under, też rzucasz termometr w kąt :) ??

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tyle rzucilam, co mi go odebrano sila ;) przynajmniej sie wysypiam ;)

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• sa-rna Znajoma

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie rocznik 86 :)

liczba prób 10, na ovu jestem od 2 miesięcy - trochę taka "ostatnia deska" ale już chyba tracę nadzieję

bfa81c258bf1de877bf1b4b01d155981.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Sa-rna! Widzę, że jesteśmy na tym samym etapie, albo prawie takim samym, bo to mój 10 cykl :) czasem tracę nadzieję, a potem sobie myślę, że jak już 10 miesięcy to pewnie bliżej jak dalej :)

Lenka a co z HSG? Będziesz robić?

Odkąd wiem, że kuzynka w ciąży, to co chwilę zaglądam na forum, jak by miało mi to pomóc ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • sa-rna Znajoma

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tracę nadzieje z każdym nowym cyklem, a potem od połowy znowu się łudzę, że może tym razem - błędne koło! :/

ale przeglądając forum widzę, że czasem się udaje :)

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa-rna to chyba jak każda z nas :) ale w końcu się uda!! Robiliście już jakieś badania?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • sa-rna Znajoma

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłam hormony - niby wszystko ok. Lekarz skierował mnie na nie chyba dla świętego spokoju ;) kazał się wyluzować i przyjść w lutym jak nic się nie wydarzy

• nat_alia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny byłam dzisiaj u mojego lekarza
    obawy się potwierdziły - HSG najprawdopodobniej będzie trzeba powtórzyć :( na owulacje w tym cyklu nie mam co liczyc... jajniczki niczego nie zapowiadają :/
    od jutra biore luteine, czekam na @ i od nowego cyklu clostilbegyt... jesli za 2 cykle nici to znowu HSG...

któraś z was brała clostilbegyt? jak sie po nim czułyście? udało się zajść w ciąże?

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam monitoring i clo, udalo sie jak widac na suwaczku (w miedzyczasie unormowalam tarczyce)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka super - w którym cyklu brania clo WAM sie udało?

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam takie pytanie, odnośnie śluzu, czy któraś miała podobnie, ja zawsze miałam tego ogromnie dużo, ale od kiedy z chłopakiem staramy się to śluz zniknął, już drugi cykl jak nic nie ma :( czy to normalne?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj urodziła moja najlepsza przyjaciółka, i dokładnie jak z Tobą Magdalenka, pierwsza ciąża i poród, który mnie nie załamał, a wręcz przeciwnie, zmotywował do walki bo Malutki jest tak piękny, że można go schrupać na śniadanie! I marzę o takim swoim i wiem, że się takiego doczekam :)
    Teraz po przymusowych 4 miesiącach przerwy i po 3 miesiącach na bromergonie jestem gotowa do walki :)
    Powodzenia Kochane !!!

gosia86, sa-rna, Lenka@, aja lubią tę wiadomość

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszym co bardzo mnie zdziwilo, bo z reguly jednak kilku trzeba, mysle ze ustawiona tarczyca tez miala na to wplyw

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    któraś z was brała clostilbegyt? jak sie po nim czułyście? udało się zajść w ciąże?
    Ja właśnie jadę na pierwszym cyklu z clo. Czułam się nieźle - trochę mnie pobolewał brzuch, trochę było słabo i przede wszystkim bolała mnie głowa, ale generalnie u mnie jest do przeżycia.
    Co prawda raczej już nie ma szans na to, żeby w pierwszym cyklu brania (chociaż dziwnie z deka to wszystko wygląda i są tacy co mi wpierają, że to musi być ciąża) się udało, ale owulacja najprawdopodobniej była a to już i tak jakiś sukces.

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochanie! Ja juz chciałbym wam życzyć zdrowych wesołych świąt Bożego Narodzenia aby Wasze największe marzenie się spełniło :) u mnie lipa na całej linii tsh zamiast spadać przy braniu tab rośnie z 6,36 uroslo przez 2 miesiące do 8,89, prl tak sobie bromkiem obnizylam ze jest poniżej normy ja mam 2,12 a norma od 4,79 tak więc bosko. Coraz bardziej skłaniamy się ku ivf ale ja najpierw ta przeklęta tarczyce musze unormowac,dziś wizyta u endo ciekawe co wymyśli bo tak mnie zapewniał ze do grudniowej wizyty tsh będzie w normie staraczki to się zdziwi chłop ;) od kad odstawiłam bromka waga leci w dół a tak to sukcesywnie rosła. A więc jedyny plus:) buziaki i pozdrowienia dla was ;)

• sa-rna Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jako, że jeszcze nie do końca wdrożyłam się w temat mierzenia temp analizy wykresu itp czy ktoś mi może powiedzieć co właściwie mogę wyciągnąć z tego całego mierzenia? O owu powiadamia po fakcie więc gdzie tu sens?

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sa-rna wrote:
    jako, że jeszcze nie do końca wdrożyłam się w temat mierzenia temp analizy wykresu itp czy ktoś mi może powiedzieć co właściwie mogę wyciągnąć z tego całego mierzenia? O owu powiadamia po fakcie więc gdzie tu sens?
    Sens taki, że mierzenie temperatury daje Ci jako takie pojęcie o wyglądzie cyklu - czy do owulacji w ogóle ma szansę dojść, czy faza lutealna jest właściwej długości itp. Aczkolwiek wzrost temperatury i to, że ovufriend owulację wyznaczył wcale nie znaczy, że do owulacji doszło - a niestety tu na forum często te czerwone linie traktuje się jak świętość. ;)
    Mierzenie temperatury jakimś panaceum na wszystko nie jest, ale może pomóc się rozeznać w temacie. :)

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • sa-rna Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie, poza większym wkręceniem się w temat nic narazie z tego nie wynika :/

dzięki za odpowiedź :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Sens taki, że mierzenie temperatury daje Ci jako takie pojęcie o wyglądzie cyklu - czy do owulacji w ogóle ma szansę dojść, czy faza lutealna jest właściwej długości itp. Aczkolwiek wzrost temperatury i to, że ovufriend owulację wyznaczył wcale nie znaczy, że do owulacji doszło - a niestety tu na forum często te czerwone linie traktuje się jak świętość. ;)
    Mierzenie temperatury jakimś panaceum na wszystko nie jest, ale może pomóc się rozeznać w temacie. :)

To co mówi Vincaminor to prawda, ja też na wyznaczanie owulacji przez Ovufriend sceptycznie, sugeruję się testami owulacyjnym. W tym cyklu np ovufriend przecunęło mi owulację aż 10 razy, co dzień innaczej ;/ Wybaczam bo to tylko komputer.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: