SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:
    Oj przyniesie na pewno :)

Ja po inofemie az czuje pracujace jajniki, dosloewnie! Oby ladnie wypracowaly pecherzyk!

Under, też rzucasz termometr w kąt :) ??

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tyle rzucilam, co mi go odebrano sila ;) przynajmniej sie wysypiam ;)

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• sa-rna Znajoma

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie rocznik 86 :)

liczba prób 10, na ovu jestem od 2 miesięcy - trochę taka "ostatnia deska" ale już chyba tracę nadzieję

bfa81c258bf1de877bf1b4b01d155981.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Sa-rna! Widzę, że jesteśmy na tym samym etapie, albo prawie takim samym, bo to mój 10 cykl :) czasem tracę nadzieję, a potem sobie myślę, że jak już 10 miesięcy to pewnie bliżej jak dalej :)

Lenka a co z HSG? Będziesz robić?

Odkąd wiem, że kuzynka w ciąży, to co chwilę zaglądam na forum, jak by miało mi to pomóc ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • sa-rna Znajoma

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tracę nadzieje z każdym nowym cyklem, a potem od połowy znowu się łudzę, że może tym razem - błędne koło! :/

ale przeglądając forum widzę, że czasem się udaje :)

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa-rna to chyba jak każda z nas :) ale w końcu się uda!! Robiliście już jakieś badania?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • sa-rna Znajoma

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłam hormony - niby wszystko ok. Lekarz skierował mnie na nie chyba dla świętego spokoju ;) kazał się wyluzować i przyjść w lutym jak nic się nie wydarzy

• nat_alia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny byłam dzisiaj u mojego lekarza
    obawy się potwierdziły - HSG najprawdopodobniej będzie trzeba powtórzyć :( na owulacje w tym cyklu nie mam co liczyc... jajniczki niczego nie zapowiadają :/
    od jutra biore luteine, czekam na @ i od nowego cyklu clostilbegyt... jesli za 2 cykle nici to znowu HSG...

któraś z was brała clostilbegyt? jak sie po nim czułyście? udało się zajść w ciąże?

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam monitoring i clo, udalo sie jak widac na suwaczku (w miedzyczasie unormowalam tarczyce)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka super - w którym cyklu brania clo WAM sie udało?

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam takie pytanie, odnośnie śluzu, czy któraś miała podobnie, ja zawsze miałam tego ogromnie dużo, ale od kiedy z chłopakiem staramy się to śluz zniknął, już drugi cykl jak nic nie ma :( czy to normalne?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj urodziła moja najlepsza przyjaciółka, i dokładnie jak z Tobą Magdalenka, pierwsza ciąża i poród, który mnie nie załamał, a wręcz przeciwnie, zmotywował do walki bo Malutki jest tak piękny, że można go schrupać na śniadanie! I marzę o takim swoim i wiem, że się takiego doczekam :)
    Teraz po przymusowych 4 miesiącach przerwy i po 3 miesiącach na bromergonie jestem gotowa do walki :)
    Powodzenia Kochane !!!

gosia86, sa-rna, Lenka@, aja lubią tę wiadomość

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszym co bardzo mnie zdziwilo, bo z reguly jednak kilku trzeba, mysle ze ustawiona tarczyca tez miala na to wplyw

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    któraś z was brała clostilbegyt? jak sie po nim czułyście? udało się zajść w ciąże?
    Ja właśnie jadę na pierwszym cyklu z clo. Czułam się nieźle - trochę mnie pobolewał brzuch, trochę było słabo i przede wszystkim bolała mnie głowa, ale generalnie u mnie jest do przeżycia.
    Co prawda raczej już nie ma szans na to, żeby w pierwszym cyklu brania (chociaż dziwnie z deka to wszystko wygląda i są tacy co mi wpierają, że to musi być ciąża) się udało, ale owulacja najprawdopodobniej była a to już i tak jakiś sukces.

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochanie! Ja juz chciałbym wam życzyć zdrowych wesołych świąt Bożego Narodzenia aby Wasze największe marzenie się spełniło :) u mnie lipa na całej linii tsh zamiast spadać przy braniu tab rośnie z 6,36 uroslo przez 2 miesiące do 8,89, prl tak sobie bromkiem obnizylam ze jest poniżej normy ja mam 2,12 a norma od 4,79 tak więc bosko. Coraz bardziej skłaniamy się ku ivf ale ja najpierw ta przeklęta tarczyce musze unormowac,dziś wizyta u endo ciekawe co wymyśli bo tak mnie zapewniał ze do grudniowej wizyty tsh będzie w normie staraczki to się zdziwi chłop ;) od kad odstawiłam bromka waga leci w dół a tak to sukcesywnie rosła. A więc jedyny plus:) buziaki i pozdrowienia dla was ;)

• sa-rna Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jako, że jeszcze nie do końca wdrożyłam się w temat mierzenia temp analizy wykresu itp czy ktoś mi może powiedzieć co właściwie mogę wyciągnąć z tego całego mierzenia? O owu powiadamia po fakcie więc gdzie tu sens?

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sa-rna wrote:
    jako, że jeszcze nie do końca wdrożyłam się w temat mierzenia temp analizy wykresu itp czy ktoś mi może powiedzieć co właściwie mogę wyciągnąć z tego całego mierzenia? O owu powiadamia po fakcie więc gdzie tu sens?
    Sens taki, że mierzenie temperatury daje Ci jako takie pojęcie o wyglądzie cyklu - czy do owulacji w ogóle ma szansę dojść, czy faza lutealna jest właściwej długości itp. Aczkolwiek wzrost temperatury i to, że ovufriend owulację wyznaczył wcale nie znaczy, że do owulacji doszło - a niestety tu na forum często te czerwone linie traktuje się jak świętość. ;)
    Mierzenie temperatury jakimś panaceum na wszystko nie jest, ale może pomóc się rozeznać w temacie. :)

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • sa-rna Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie, poza większym wkręceniem się w temat nic narazie z tego nie wynika :/

dzięki za odpowiedź :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Sens taki, że mierzenie temperatury daje Ci jako takie pojęcie o wyglądzie cyklu - czy do owulacji w ogóle ma szansę dojść, czy faza lutealna jest właściwej długości itp. Aczkolwiek wzrost temperatury i to, że ovufriend owulację wyznaczył wcale nie znaczy, że do owulacji doszło - a niestety tu na forum często te czerwone linie traktuje się jak świętość. ;)
    Mierzenie temperatury jakimś panaceum na wszystko nie jest, ale może pomóc się rozeznać w temacie. :)

To co mówi Vincaminor to prawda, ja też na wyznaczanie owulacji przez Ovufriend sceptycznie, sugeruję się testami owulacyjnym. W tym cyklu np ovufriend przecunęło mi owulację aż 10 razy, co dzień innaczej ;/ Wybaczam bo to tylko komputer.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ