Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under psiaki sa cudowne :-) ja mam 2.
    Myślę że jak pochłoniesz swoje myśli nowym zajęciem to na bank się odstresujesz i wyluzujesz :-)
    Magdalenka pierwszy raz słyszę o tym ale z miła chęvia nawet do domu sobie kupie. My razem z R mamy bzika na punkcie świeczek, świeczuszek i róznych zapachów. Tylko boje się tych kominów bo w zeszłym roku mi się jeden zapalił. Fakt faktem był to taki ozdobny swiateczny komin i malowany wzorkami. Może to te farby się zapaliły.
    Ale dziekuję i napewno skorzystam. :-)

magdalenka_ka lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under jeszcze w moim awararze jest zdjęcie mojego obecnego Czesława.
    Więc mimo wszystko iż nabroi Ci nie jedno to i tak mu wybaczysz.
    Mój nieźle dał mi popalić ale i tak go Kocham :-)

magdalenka_ka lubi tę wiadomość

• aja Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka, nie będziesz sama. u nas też nici z prezentu pod choinkę. pojawiło się plamienie ;/

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwykle w moim przypadku szybkie decyzje byly najlepsze :) widzialam zdjecia psiaka, zakochalam sie od pierwszego wejrzenia. Jeszcze mama powiedziala, ze przy psie dzieci sie ladnie wychowuja :)

I caly czas sonie tlumacze, ze nie tylko my pracujemy, damy rade z psiakiem :)

magdalenka_ka, aja, Blondik lubią tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ja mam originalny kominek z yankee już ponad rok, używany codziennie i na szczęście nic mu nie jest. Moja psica ma uczulenie na większość odświeżaczy powietrza, a lubię jak coś ładnie pachnie w domu ;)

Under nic się nie martw :) mieszkacie w domu czy w bloku? My na szczęście w domu i mamy klapkę na ogród, więc nie muszę martwić sie o jej toalete ;) spacerujemy rano i po pracy. Czasem jak ktos z rodziny ma wolne, to podrzucamy 'wnusie' bądz 'siostrzenice' rodzince, a jak ktos z przyjaciol to 'ciocia' badz 'wujek' zabierają na spacerek haha. Psica nie cierpi na chorobe sierocą ;) także uszy do góry ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]

Wysłany: 21 grudnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieszkamy w bloku, rodzinka 200km stad. Na szczescie maz ma prace zmianowa, wiec w najgorszym przypadku psiak bedzie 7h sam.

syy2cwa15lizurwm.png

Wysłany: 21 grudnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja wrote:
    Magdalenka, nie będziesz sama. u nas też nici z prezentu pod choinkę. pojawiło się plamienie ;/

Aja przytulam :( staram sie byc twarda, ale nerwy mi puszczają, warczę na wszystkich i co chwilę latam do lazienki oczka suszyć. Z miesiąca na miesiąc co raz gorzej..ale nue tracimy nadzieji :*

Wysłany: 21 grudnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:
    My mieszkamy w bloku, rodzinka 200km stad. Na szczescie maz ma prace zmianowa, wiec w najgorszym przypadku psiak bedzie 7h sam.

a macie balkon??? Pamiętam, że sąsiadka nad nami nauczyła sikać psa przez balkon haha nasze pranie czasem obrywało ;) i tak dacie rade! U nas w bloku było z 20 psôw i prawie wszyscy pracowali ;)

Wysłany: 21 grudnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy mamy :) jakos damy rade, nie my pierwsi, nieostatni :) poza tym w salonie mamy plytki, wiec tragedii nie bedzie :)

syy2cwa15lizurwm.png

• szpilka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za mile slowa

Under swietny pomysl z pieskiem

under_the_snow lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane, ze mna tez los pogrywa a raczej organizm wykres piekny jeszcze takiego nie miałam temperatura zamiast spadac rosnie a nawet pepino negatywny , dzis powinno byc juz plamienie a go nie ma a dobrze wiem ze nic z tego:/pewnie podła @ czeka aby mnie zalac w wigilie taki prezencik zrobic:/

ja na swieta juz zrobilam gołabki ,sledzie z cebulka, makowiec wlasnie sie piecze, jutro zrobie farsz do krokietow i sernik, sałatke i bigosik distane od mamy a uszka kupilam gotowe(ze sprawdzonej firmy):) wiecej nie robie bo we 2 tego i tak nie zjemy moj maz dopiero w 2 dzien swiat ma miec wolne ale czy bedzie miec okaze sie jutro, dlatego tylko w wigilie jedziemy do moich rodzicow, ja w 1 dzien swiat bede siedziec sama a w 2 pewnie udamy sie na jakis spacerek.

under gratuluje psiaka ja mam 2 mieszkam w bloku w ktorym tylko my mamy pieski i podłego sasiada obok ktoremu wiecznie cos nie pasuje kiedys psiaki szczekały bo nad nami dzieciak szalal to ten nagrał wszystko na telefon jak one szczekały i aferke krecił zamiast przyjsc powiedziec na spokojnie ze szczekaja i zeby cos z tym zrobic , my nawet sie tego nie spodziewalismy bo jak wychodzilismy i wracalismy do domu to byla cisza, a d*pek nie pomyslal ze zaraz bedzie miał małe dziecko i to dziecko bedzie całe noce wrzeszczec i ludzią spac nie dawac, teraz jak naszym psiaka zdarzy sie czekac to nawet słowa nie powie bo wie dobrze co jego dzieciak po nocach wyprawia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 22:56

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania póki nie ma @ jest nadzieja !! :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Ania póki nie ma @ jest nadzieja !! :-)
    oj kochana przy tsh 8,89 raczej marne szanse, a wrecz nie wskazane:(

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under wspaniała wiadomość że zdecydowaliście sie na czworonoga :) pochwal się oczywiście zdjęciami i cudownie że trafi do Was na święta :)
    Magdalenka może jeszcze jest czas na test mi w pierwszej ciąży jakoś tydzień po terminie @ wyszedł ledwo widoczny bladzioch
    Życzę Wam kochane miłego dnia i szybkich świątecznych przygotowań
    Lenka specjalne kciuki za wizytę:*

Lenka@ lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Ja dziś powtórzyłam test tym razem wzięłam z innej firmy, i znowu dwie kreseczki, wiec wzrok mnie nie myli :) czekam aż wybije 8 by lecieć na betę

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia jak ty zrobilaś ten kalendarz ciąży Belly Best? Bo ja dałam udostepniam ale nic nie widzę? W ogóle dziewczyny jak wy robicie te śmieszne paski pod waszymi postami.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Aja przytulam :( staram sie byc twarda, ale nerwy mi puszczają, warczę na wszystkich i co chwilę latam do lazienki oczka suszyć. Z miesiąca na miesiąc co raz gorzej..ale nue tracimy nadzieji :*

mam tak samo i czuje tak samo ;/ tulę :*

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."

Wysłany: 22 grudnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Lenka przeoczyłam, że masz dziś monitoring! Trzymam kciuki! Melduj po wizycie co i jak :)

Ania moja kuzynka walczy z tarczycą, zaszła w ciążę przy ok 6! Więc teraz się martwi czy to nie zaszkodzi, a więc chyba lepiej unormować i się nie martwić później...kiedy będziesz robić powtórne badanie?

Lady powodzenia na becie.

Zmykam, bo dziś hormony szaleją i nie chcę pisać głupot ;) mam nadzieję, że nikomu się dzisiaj ode mnie nie oberwie ani w pracy ani w domu hehe PMS mam :P

Lenka@ lubi tę wiadomość

Wysłany: 22 grudnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja wrote:
    mam tak samo i czuje tak samo ;/ tulę :*

Aja robiliście już jakieś badania? Wiecie z czym walczycie? Ja w tym momencie najbardziej się boję tych wszystkich badań i diagnozy :( myślę, że rok 2015 upłynie nam w oczekiwaniu na przeróżne wizyty lekarskie ;( a to tutaj idzie wszystko bardzo, bardzo ślamazarnie...

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w 6 przychodniach ginekologicznych ;/ wszystkie zamknięte do 6 stycznia ;/ ja pierdziu ;/ i zachodź tu w ciążę pod koniec roku, a 31 grudnia idę do pracy, do maka na 11 godzin, ;/ muszę skądś załatwić l-4 bo sobie nie wyobrażam tyle stać na kasie ;/ zostaje mi albo prywatnie zapłać ;/ albo rodzinny lekarz

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 467 468 469 470 471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ