X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13 dc było <3 elektryzowanie nie wiem czy nie za późno

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliaa wrote:
    no to przewiduje dołek na czwartek bo wtedy mam termin @
    Dziewczyny, to ja mam pierwsze pytanie długo już się staracie ??
    Wszystko bedzie dobrze zobaczysz ja staram sie 28 cykli jesli sie nie mylę

• Ewik Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm...nigdy nie mialam takiej sytuacji wiec nie bardzo sie wypowiem ale kto wie moze cos w brzuszku babelkuje. Zycze Ci tego kochana.

Pocieszcie sie kobitki,ze Wy przynajmniej mozecie sobie poserduszkowac a u mnie posucha taka,ze hej jak policzylam kiedys ile bylo w przeciagu tej rozlaki to zal sie przyznac i wszystko w nieplodne albo pod koniec owulacji bo zawsze akurat musial mi okres figa splatac i sie przesunac 2,3 dni ale co tam jestem trwam i walcze sama ze soba zeby nie dostac fiola.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Ida Myszy86 należy się serduszko :)
    Już to nadrobiłam, ale szczerze się przyznam, że musiałam chyba przeoczyć tą dobrą nowinę...

Ewik, ewelina27 lubią tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mezem od 1,5 roku moze ciut dluzej sie nie zabezpieczamy ale to bylo luzne podejscie na zasadzie co los przyniesie. Od 8 miesiecy na odleglosc hehe, a od 5 cykli pod obserwacja lekarza.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliaa wrote:
    Ja jestem na początku - 3 cykl w trakcie, właśnie zbliża się owulka. Ale mamy tu 'weteranki', które starają się nawet kilka lat...
    A Ty ile?

• Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm to my staramy się niecały rok. i już dostaje jakiś dołów szczególnie jak jednak przychodzi okres.
    U mnie teraz tez posucha w przytulankach bo abstynencja musi być kilka dni przed badaniami męża.

Ida, Ewik, ewelina27 lubią tę wiadomość

Czy te­go chce­my czy nie, zaw­sze na coś czekamy.
    P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko - ja mam tak za każdym razem jak mam owulkę i serduszkuję z mężem. Czuję jajnik wyraźnie, a nawet boleśnie.
    Spokojnie, może to właśnie TEN czas? :)

ewelina27 lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Hmm...nigdy nie mialam takiej sytuacji wiec nie bardzo sie wypowiem ale kto wie moze cos w brzuszku babelkuje. Zycze Ci tego kochana.

Pocieszcie sie kobitki,ze Wy przynajmniej mozecie sobie poserduszkowac a u mnie posucha taka,ze hej jak policzylam kiedys ile bylo w przeciagu tej rozlaki to zal sie przyznac i wszystko w nieplodne albo pod koniec owulacji bo zawsze akurat musial mi okres figa splatac i sie przesunac 2,3 dni ale co tam jestem trwam i walcze sama ze soba zeby nie dostac fiola.
    Kochana, nie dostaniesz fioła! Nie mam mowy!!! :D

Ewik, ewelina27 lubią tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliaa najwazniejsze to sie nie lamac bo sama wiem po sobie,ze dolki i psychika potrafi tak czlowieka nakrecic..... Jakis czas temu tak sie nakrecilam,ze cos wyszlo i mialam doslownie wiekszosc objawow ciazy okresu nie bylo na co mnie gin sprowadzila na ziemie tekstem: ja sie nie dziwie,ze masz objawy jak na poczatku ciazy ale to niestety anemia.

Teraz wrzucilam na luz i biore co mi los daje nie ma sensu sie przepychac z samym soba, trzeba sie cieszyc z bycia razem, okazywac sobie czulosc i czerpac przyjemnosc z serduszkowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 20:40

Miśkaa, Vaniliaa, ewelina27, Ida lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie czuję nigdy żadnych objawów owulki chyba jedynie po wzroście temp. mogę ja stwierdzić mniej więcej.

P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliaa wrote:

my trzeci cykl się nie zabezpiczamy, z czego pierwszy za późno już było, po owulce, drugi bez owulacji, a być może pierwszy też (tak lekarz podejrzewa) a teraz pierwszy cykl na stymulacji :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Vaniliaa najwazniejsze to sie nie lamac bo sama wiem po sobie,ze dolki i psychika potrafi tak czlowieka nakrecic..... Jakis czas temu tak sie nakrecilam,ze cos wyszlo i mialam doslownie wiekszosc objawow ciazy okresu nie bylo na co mnie gin sprowadzila na ziemie tekstem: ja sie nie dziwie,ze masz objawy jak na poczatku ciazy ale to niestety anemia.

Teraz wrzucilam na luz i biore co mi los daje nie ma sensu sie przepychac z samym soba, trzeba sie cieszyc z bycia razem, okazywac sobie czulosc i czerpac przyjemnosc z serduszkowania.

ja po pierwszym cyklu starań byłam "w ciąży" ;p wszystkie objawy, ale organizmy płatają nam figle ;p teraz podchodzę z dużym dystansem i co ma być to będzie :)

• Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkaa no to mega dużo kciuków żeby to był ostatni cykl :)
    Ja na początku myślałam że to takie proste będzie, jak ludzie wpadają, to ja raz i po sprawie a tu proszę

ewelina27, Miśkaa lubią tę wiadomość

P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie ma tak latwo ale co tam damy rade laseczki :) moj maz ostatnio sam stwierdzil, ze zawsze myslal o ciazy jako o stosunku bez zabezpieczenia i siuk dzidzius jest a tu sie okazuje,ze to niezla robota

ewelina27, Vaniliaa lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę byc spokojna i basta będę musiała poprawić farbowanie włosów ponieważ z tyłu głowy niezbyt mi pokryło odrosty :( tak to jest jak sie posłucha kogoś na temat farby ktoś polecił a ja sie skusiłam zamiast brac tą co zawsze cholera jasna

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój tez tak myślał raz wystarczy i spokój a tu jednak sie okazuje ze trzeba troszki popracować

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ewelinko - ja mam tak za każdym razem jak mam owulkę i serduszkuję z mężem. Czuję jajnik wyraźnie, a nawet boleśnie.
    Spokojnie, może to właśnie TEN czas? :)
    Cyba wezmę sie za prace<3 i za m

• Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój już się śmiał że pójdziemy na dyskotekę :D i odwiedzimy toaletę i wtedy będzie dzidzia haha

ewelina27 lubi tę wiadomość

P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha może jest to myśl ;p ja się stresuję tym pregnylem jutro, tak dziwnie trochę będzie jutro <3 :)

‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ