Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel jutro ide zrobić tsh przed wizyta i nie wiem czy rano mam brac tabletke przed badaniem czy po badaniu?

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Ewwiel jutro ide zrobić tsh przed wizyta i nie wiem czy rano mam brac tabletke przed badaniem czy po badaniu?
    po badaniu :)

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Myśle, ze powinnas wziąć przed badaniem jeśli jesteś non stop na leku, bo chodzi o sprawdzenie poziomu TSH na dawce jaką teraz bierzesz. Jak ja szłam do szpitala na operację to też pobierali mi krew po połknięciu tabletki i tak samo w dniu operacji, kazali połknąć tabletkę i małym łyczkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 15:26

agatka196 lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel wrote:
    Dzisiaj mam 15 dpo, a druga faza u mnie trwa max 18 dni wiec jeszcze czekam...

Ida piękny brzuszek :-) jak ja tęsknie za takim brzuszkiem :-) jeszcze nie aż tak uiążliwy a czuć maleństwo :-)
    to czekanie jest najgorsze...:P ja mam jeszcze jakieś 14 dni...ehh i tak pewnie szybciej zrobię test bo zamówiłam sobie 10-cio pak hehehe mam nadzieje ,ze przyda mi się tylko jeden :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel wrote:
    Myśle, ze powinnas wziąć przed badaniem jeśli jesteś non stop na leku, bo chodzi o sprawdzenie poziomu TSH na dawce jaką teraz bierzesz. Jak ja szłam do szpitala na operację to też pobierali mi krew po połknięciu tabletki i tak samo w dniu operacji, kazali połknąć tabletkę i małym łyczkiem
    mi zawsze mówił endo żebym przed badaniem nie brała :)

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maandragora wrote:
    mi zawsze mówił endo żebym przed badaniem nie brała :)

Czyli różne opinie są. Mi mówiono, właśnie tak jak napisałam wcześniej.
    Więc agatka196 bedziesz musiała zdecydowac sama :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel wrote:
    Czyli różne opinie są. Mi mówiono, właśnie tak jak napisałam wcześniej.
    Więc agatka196 bedziesz musiała zdecydowac sama :-)
    Czyli można brać przed..kurde a ja tak długo głoduję na każdym pobraniu :P

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze właśnie wcześniej już słyszałam podzielone zdania na ten temat. Ale wezme i pójde na badanie.
    Poszłam dziś do luxmedu na wizyte u endo dość że siedziałam na poczekalni 35min to jeszcze pani z rejstracji powiedziała mi że mnie nie moga przyjać bo nie mam endokrynologa w pakiecie. Nosz tak sie w ku..... za przeproszeniem bo byłam tydzień temu i problemu nie było. Musiałam na szybko szukać jakiegoś endo i ide prywatnie w sobote. No i mam miec ze soba aktualne badania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Kurcze właśnie wcześniej już słyszałam podzielone zdania na ten temat. Ale wezme i pójde na badanie.
    Poszłam dziś do luxmedu na wizyte u endo dość że siedziałam na poczekalni 35min to jeszcze pani z rejstracji powiedziała mi że mnie nie moga przyjać bo nie mam endokrynologa w pakiecie. Nosz tak sie w ku..... za przeproszeniem bo byłam tydzień temu i problemu nie było. Musiałam na szybko szukać jakiegoś endo i ide prywatnie w sobote. No i mam miec ze soba aktualne badania.
    i

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 21:45

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maandragora wrote:
    i tak nie masz tak źle, przynajmniej są u was endo na NFZ ja jeżdżę do Legnicy i to prywatnie..;]

Nie też ide prywatnie i 150zl wizyta.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A upiekłam ciacho, któraś ma ochote to zapraszam.

A taka rozczepana jestem na niczym skupić sie nie mogę. Myśle jedno robie drugie. Masakra to chyba hormony :-)

nick nieaktualny, JoJo86 lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maandragora endo na nfz na 2016 chyba teraz rejestruje u mnie i Agatki :) a TY Agatka to masz przejscia z tym lux medem

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda słów Szpilka normalnie zrezygnuje z tego pakietu bo o dupe rozbić. A dziś pół dnia próbowałam się dodzwonić do tej co mi poleciłaś ale to graniczy z cudem. Non stop zajete. :-(

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do endo też prywatnie chodziłam na poczatku, pozniej prywatnie do innego endo-chirurga, który mnie ciął, a teraz już na kasę chorych w tych Gliwicach, ale za to że się tam dostałam z dnia na dzień musze kupić dwa wina za 200 zł jedno :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ja jeszcze przed ciaza mialam ustawione hormony, ale raz w m-cu kontrolowalam i jak mi sie wynik nie spodobal to pojechalam z wynikami i mnie przyjela skomentowala i wyznaczyla wizyte na 5/6 miesiac, ale juz mieli moja karte, a TY musisz sie niestety dostac do niej po raz pierwszy a to tez ze 2/3 mce czekania, ale mysle ze warto, przy czym mow o ciazy, bo jak sie terminy zwalniaja to ta mila pani z rejestracji dzwoni :) a do gina ktorego idziesz?

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide w sobote do dr. Bielasika. A do endo to Bolanowski Marek nie wiem słyszałaś coś o nim?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 16:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bo Wy dziew

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 21:45

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maandragora a Ty skąd jestes?

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora nie jestem z Wroclawia, alez okolic. U nas też ciężko o dobrego lekarza a to podstawa. :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel wrote:
    Maandragora a Ty skąd jestes?
    a Ty ewwiel z Gliwic?

agatka dokładnie szkoda ,ze większość to niemiłe konowały...;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 21:46

‹‹ 492 493 494 495 496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ