X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel jutro ide zrobić tsh przed wizyta i nie wiem czy rano mam brac tabletke przed badaniem czy po badaniu?

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Ewwiel jutro ide zrobić tsh przed wizyta i nie wiem czy rano mam brac tabletke przed badaniem czy po badaniu?
    po badaniu :)

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Myśle, ze powinnas wziąć przed badaniem jeśli jesteś non stop na leku, bo chodzi o sprawdzenie poziomu TSH na dawce jaką teraz bierzesz. Jak ja szłam do szpitala na operację to też pobierali mi krew po połknięciu tabletki i tak samo w dniu operacji, kazali połknąć tabletkę i małym łyczkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 15:26

agatka196 lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel wrote:
    Dzisiaj mam 15 dpo, a druga faza u mnie trwa max 18 dni wiec jeszcze czekam...

Ida piękny brzuszek :-) jak ja tęsknie za takim brzuszkiem :-) jeszcze nie aż tak uiążliwy a czuć maleństwo :-)
    to czekanie jest najgorsze...:P ja mam jeszcze jakieś 14 dni...ehh i tak pewnie szybciej zrobię test bo zamówiłam sobie 10-cio pak hehehe mam nadzieje ,ze przyda mi się tylko jeden :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel wrote:
    Myśle, ze powinnas wziąć przed badaniem jeśli jesteś non stop na leku, bo chodzi o sprawdzenie poziomu TSH na dawce jaką teraz bierzesz. Jak ja szłam do szpitala na operację to też pobierali mi krew po połknięciu tabletki i tak samo w dniu operacji, kazali połknąć tabletkę i małym łyczkiem
    mi zawsze mówił endo żebym przed badaniem nie brała :)

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maandragora wrote:
    mi zawsze mówił endo żebym przed badaniem nie brała :)

Czyli różne opinie są. Mi mówiono, właśnie tak jak napisałam wcześniej.
    Więc agatka196 bedziesz musiała zdecydowac sama :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel wrote:
    Czyli różne opinie są. Mi mówiono, właśnie tak jak napisałam wcześniej.
    Więc agatka196 bedziesz musiała zdecydowac sama :-)
    Czyli można brać przed..kurde a ja tak długo głoduję na każdym pobraniu :P

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze właśnie wcześniej już słyszałam podzielone zdania na ten temat. Ale wezme i pójde na badanie.
    Poszłam dziś do luxmedu na wizyte u endo dość że siedziałam na poczekalni 35min to jeszcze pani z rejstracji powiedziała mi że mnie nie moga przyjać bo nie mam endokrynologa w pakiecie. Nosz tak sie w ku..... za przeproszeniem bo byłam tydzień temu i problemu nie było. Musiałam na szybko szukać jakiegoś endo i ide prywatnie w sobote. No i mam miec ze soba aktualne badania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Kurcze właśnie wcześniej już słyszałam podzielone zdania na ten temat. Ale wezme i pójde na badanie.
    Poszłam dziś do luxmedu na wizyte u endo dość że siedziałam na poczekalni 35min to jeszcze pani z rejstracji powiedziała mi że mnie nie moga przyjać bo nie mam endokrynologa w pakiecie. Nosz tak sie w ku..... za przeproszeniem bo byłam tydzień temu i problemu nie było. Musiałam na szybko szukać jakiegoś endo i ide prywatnie w sobote. No i mam miec ze soba aktualne badania.
    i

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 21:45

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maandragora wrote:
    i tak nie masz tak źle, przynajmniej są u was endo na NFZ ja jeżdżę do Legnicy i to prywatnie..;]

Nie też ide prywatnie i 150zl wizyta.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A upiekłam ciacho, któraś ma ochote to zapraszam.

A taka rozczepana jestem na niczym skupić sie nie mogę. Myśle jedno robie drugie. Masakra to chyba hormony :-)

Maandragora, JoJo86 lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maandragora endo na nfz na 2016 chyba teraz rejestruje u mnie i Agatki :) a TY Agatka to masz przejscia z tym lux medem

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda słów Szpilka normalnie zrezygnuje z tego pakietu bo o dupe rozbić. A dziś pół dnia próbowałam się dodzwonić do tej co mi poleciłaś ale to graniczy z cudem. Non stop zajete. :-(

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do endo też prywatnie chodziłam na poczatku, pozniej prywatnie do innego endo-chirurga, który mnie ciął, a teraz już na kasę chorych w tych Gliwicach, ale za to że się tam dostałam z dnia na dzień musze kupić dwa wina za 200 zł jedno :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ja jeszcze przed ciaza mialam ustawione hormony, ale raz w m-cu kontrolowalam i jak mi sie wynik nie spodobal to pojechalam z wynikami i mnie przyjela skomentowala i wyznaczyla wizyte na 5/6 miesiac, ale juz mieli moja karte, a TY musisz sie niestety dostac do niej po raz pierwszy a to tez ze 2/3 mce czekania, ale mysle ze warto, przy czym mow o ciazy, bo jak sie terminy zwalniaja to ta mila pani z rejestracji dzwoni :) a do gina ktorego idziesz?

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide w sobote do dr. Bielasika. A do endo to Bolanowski Marek nie wiem słyszałaś coś o nim?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 16:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bo Wy dziew

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 21:45

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maandragora a Ty skąd jestes?

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora nie jestem z Wroclawia, alez okolic. U nas też ciężko o dobrego lekarza a to podstawa. :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel wrote:
    Maandragora a Ty skąd jestes?
    a Ty ewwiel z Gliwic?

agatka dokładnie szkoda ,ze większość to niemiłe konowały...;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 21:46

‹‹ 492 493 494 495 496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ