X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka wrote:
    Bardzo dziękuję. Byłoby super gdyby się udało. Mój mąż jak o czymś rozmawiamy to mówi: … bo jak będziemy mieć dzidziusia … W jego ustach to tak słodko brzmi :)
    Kochana oni tak tylko do pierwszego poważniejszego płaczu dzidziusia :P

ewwiel lubi tę wiadomość

• madlenka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domyślam się ;)

Maandragora lubi tę wiadomość

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:
    Która następna fasolkuje w tym miesiącu :) przyznać się :)
    Ja mam niby testować równo za tydzień także mogę się ustawić już chyba w kolejkę. ;)

Gosia ale wstydzioszka małego nosisz. ;)

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To po tatusiu taki nieśmiałek ;)
    Dziewczynki życzę Wam aby kazda z Was zobaczyła na kolejnym teście II kreseczki

ewwiel, Maandragora, Lenka@, aja lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja zdecydowałam, że testuję w sobotę...jeśli oczywiście małpa wcześniej nie przyjdzie.
    Wtedy to będzie mój 30 dzień cyklu, nie będę musiała iść do pracy, więc "na spokojnie" zrobię test.

Właśnie obejrzałam cudowny film, popłakałam się strasznie.
    Kochane...trzeba cieszyć się każdą chwilą :*

ewwiel, gosia86, aja lubią tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka a jaki film ogladałas?

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

"Bez mojej zgody".
    Dziś mam wyjątkowo ckliwy dzień...film mnie totalnie rozkleił.

ewwiel lubi tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Sis Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, gratuluje nowozafasolkowanym :)
    Ja planuje testować w niedziele ale już chyba z góry założyłam że nic z tego..
    to oczekiwanie jest okropne, a wszystkie ewentualne objawy mogą oznaczać również @..

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

3mam kciuki za wszystkie testujące :*

Cudownością by było zafasolkować w miesiącu swoich urodzin :)
    Co prawda jeszcze 10 dni do urodzin, ale mogłabym prezent dostać ciut wcześniej ;)

agatka196, gosia86, aja lubią tę wiadomość

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    to oczekiwanie jest okropne, a wszystkie ewentualne objawy mogą oznaczać również @..

Sis, to prawda...dopóki nie zobaczy się II kresek na teście, to wszystko może wskazywać zarówno na okres, jak i na ciążę. Oszaleć można.

Dziś byłam w sklepie...i nie kupiłam podpasek...
    Ryzykownie :D

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:
    "Bez mojej zgody".
    Dziś mam wyjątkowo ckliwy dzień...film mnie totalnie rozkleił.
    Film dobry, książka moim zdaniem lepsza. :) Nie rozumiem tylko dlaczego tak dramatycznie zmienili zakończenie - książka kończy się zupełnie inaczej.

Lenka@ lubi tę wiadomość

h84fi09kllurhqo8.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:

Sis trzymam kciuki za pozytywny test! Pamiętam Cię sprzed kilku miesięcy. Strasznie mi przkro z powodu straty maleństwa :( pamiętam, że mialaś jakąś wadę macicy - czy to było powodem poronienia? Ja mam tą cholerną przegrodę, ale jak do tej pory to nawet cienia cienia nie zobaczyłam i czasem się zastanawiam czy to przez to?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Film dobry, książka moim zdaniem lepsza. :) Nie rozumiem tylko dlaczego tak dramatycznie zmienili zakończenie - książka kończy się zupełnie inaczej.

Książki niestety nie czytałam, a szkoda, bo z reguły są znacznie lepsze od ekranizacji :)

Tak, czy inaczej - buczałam jak małe dziecko :)

• Sis Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj taki prezent to byłoby coś :)

postanowiłam,że jeśli w tym miesiącu się nie uda to nie będzie płaczu (i tak będzie ale można się łudzić:), od następnego cyklu mam zamiar przestać traktować te całe starania tak poważnie bo ostatnio mnie oświeciło..że się nakręcam jak wariatka, że ostatnimi czasy to mój jedyny cel i sens życia a to życie właśnie ucieka mi gdzieś bokiem podczas gdy ja siedzę i wyje gdzieś w kącie. Nadal najmocniej na świecie chcę dziecka ale postanowiłam pamiętać w tym wszystkim o sobie i o mężu bo ostatnio traktuje go tylko jako nasieniodawce.. Dziś w nocy nie mogłam spać i mnie oświeciło..mam tyko nadzieje że to nie jest chwilowe :] Wybaczcie mi te nagłe mądrości ale musiałam to gdzieś napisać :p

Lenka@, JoJo86, ewwiel, gosia86, aja, Maandragora lubią tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:

Jodi Picoult! Uwielbiam ją, choć dopiero przeczytałam jej pierwszą książkè 'drugie spojrzenie'. Recenzje jej ksiazek bardzo mnie zachecily i myślę, że dopadnę je wszystkie :)

Lenka@ lubi tę wiadomość

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:
    Książki niestety nie czytałam, a szkoda, bo z reguły są znacznie lepsze od ekranizacji :)

Tak, czy inaczej - buczałam jak małe dziecko :)
    Polecam przeczytać - choćby i dla tego zakończenia, bo totalnie na głowie to postawili w filmie. :)

Lenka@ lubi tę wiadomość

h84fi09kllurhqo8.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    oj taki prezent to byłoby coś :)

postanowiłam,że jeśli w tym miesiącu się nie uda to nie będzie płaczu (i tak będzie ale można się łudzić:), od następnego cyklu mam zamiar przestać traktować te całe starania tak poważnie bo ostatnio mnie oświeciło..że się nakręcam jak wariatka, że ostatnimi czasy to mój jedyny cel i sens życia a to życie właśnie ucieka mi gdzieś bokiem podczas gdy ja siedzę i wyje gdzieś w kącie. Nadal najmocniej na świecie chcę dziecka ale postanowiłam pamiętać w tym wszystkim o sobie i o mężu bo ostatnio traktuje go tylko jako nasieniodawce.. Dziś w nocy nie mogłam spać i mnie oświeciło..mam tyko nadzieje że to nie jest chwilowe :] Wybaczcie mi te nagłe mądrości ale musiałam to gdzieś napisać :p

Sis, chyba każdy przez to przechodzi :*
    Po to tu jesteśmy, żeby można było się wygadać, wypłakać...

Życie jest zbyt krótkie i nie będzie nam dane drugi raz go przeżyć :*
    Ściskam Was mocno dziewczyny :) Ot, tak na zakończenie dnia :*

• Sis Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Sis trzymam kciuki za pozytywny test! Pamiętam Cię sprzed kilku miesięcy. Strasznie mi przkro z powodu straty maleństwa :( pamiętam, że mialaś jakąś wadę macicy - czy to było powodem poronienia? Ja mam tą cholerną przegrodę, ale jak do tej pory to nawet cienia cienia nie zobaczyłam i czasem się zastanawiam czy to przez to?

Też mam przegrodę w macicy tyle że całkowitą i macica jest jakby podzielona na 2 części. Niestety nie znam odpowiedzi czy to wada zawiniła. Teoretycznie to nie było poronienie na zasadzie że był krwotok i samo poszło tylko nage serduszko przestało bić. Krwawienia też miałam ale za każdym razem jak leciałam do szpitala to było ok.
    Z tymi wadami to ciężka sprawa bo niektórzy lekarze namawiają do operacji-która nie gwarantuje że coś się poprawi, a inni odradzają.

Być może Twoje problemy z zajściem mają związek z przegrodą bo też już słyszałam w szpitalu że to może być niestety utrudnieniem :(
    Uda Ci się zobaczysz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 23:13

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g

Wysłany: 8 stycznia 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam tyle do napisania, że chyba mi esej ztego wyjdzie, także z góry przepraszam ;)

U mnie samopoczucie się zmieniło o 180 stopni! Pierwszy raz od kilku miesięcy poczułam taki wewnętrzny spokój odnośnie starań. W sensie, że jak nie teraz , to kiedyś w końcu się uda. Dosłownie kamień z serca - dawno się tak nie czułam i niech tak zostanie. Ostatnią noc przespałam bez żadnego budzenia się :) mam nadzieję, że nie oszaleję tuż przed terminem @. W tym roku obiecałam sobie, że nie nasikam na test przed terminem, poczekam aż się spóźni. Obym wytrwała w tym postanowieniu - bo to widok jednej krechy bardziej mnie dobijał niż sama miesiączka. Nie pytajcie czemu - nie mam pojęcia...
    A więc będę testować nie wczesniej niż za dwa tygodnie, bo owulacja chyba dwa dni temu (chyba, bo testy ovu też poszły w kąt).

Ida fajny brzucho!

Dziewczyny pytałyście o czym Inferno Browna? Nie powiem ;P nie pogadamy na ten temat, bo nie chcę zdradzać zakończenia, a o nim chciałam pogadać. Jeżeli go lubicie, to baaardzo polecam Wam tą książkę w momencie walki o bejbika. Jest tam pewna teoria spiskowa, która mogłaby odpowiedzieć na pytanie dlaczego tyle par ma problemy z płodnością - i wcale nie chodziło o jedzenie czy zanieczyszczenie środowiska. Jak przeczytacie, to podyskutujemy ;)

Sis z tymi przegrodami właśnie tak jest - oprócz tego, że są to za wiele nie można o nich powiedzieć. Rozmawiałam z trzema lekarzami i usłyszałam trzy różne odpowiedzi - od, że mogę poronić do 'nic się na pewno nie stanie'. Mam nadzieję, że tym razem ciąża zakończy się w terminie. Bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki!

Ewwiel powtórzę to co dziewczyny póki @ brak, to nie mówimy, że się nie udało ;) jeszcze fasolinka usłyszy i zrobi się jej przykro ;)

Dziewczynki ustawcie się w kolejkę do testowania, co bym za każdą mogła trzymać kciuki :) a już się pogubiłam kto i kiedy sika na zielono :)

Dobra lecę spać, bo znów zaśpię.

P.S Muszę to napisać - strasznie się cieszę, że wróciłam do pracy hehe uwielbiam swoją rutynę. (żenada stęsknić się za pracą po tygodniu wolnego co ;) ??? )

szpilka, ewwiel, gosia86, Maandragora lubią tę wiadomość

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-) wiec ja wypadam z kolejki, temp poleciała dzis bardzo w dol :-( to zmykam jeszcze na chwile spania, bo zakręcony dzień mnie czeka.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ