X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kącik kulturalny nam się zrobił. :D

To ja zareklamuję co teraz czytam - "Przywróceni" Jasona Mott'a. Jestem w połowie i stwierdzam, że bardzo dobry pomysł - na świecie nie wiadomo skąd powracają osoby zmarłe dawno temu. Nie, nie chodzi o świt żywych trupów ;) ot np. do starszego już małżeństwa wraca ich ośmioletni syn, który przed laty zmarł tragicznie.
    Temat ciężkawy i skłaniający do refleksji, bo wizja rzeczywistości w tej książce jest inna niż można przypuszczać, że byłaby w takich okolicznościach, ale polecam. :)

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzecznie mamusie posłucha i da posprzatać. Masz racje lepiej niech posiedzi do terminu niż by mial się pchać na świat za wcześnie. :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba też sięgnę po Infermo, bo nie czytałam.

Na mnie ogromny wpływ wywarła książka "Ślady małych stóp na piasku".

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polecam kryminały Lackberg :)

Jezu, dziewczyny, ja zwariuję do tej wizyty 20.01 :(( ciągle mam takie bóle lekkie w podbrzuszu, jak na okres, strasznie się denerwuję czy wszystko ok. Pocieszcie mnie!

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:
    A ja polecam kryminały Lackberg :)

Jezu, dziewczyny, ja zwariuję do tej wizyty 20.01 :(( ciągle mam takie bóle lekkie w podbrzuszu, jak na okres, strasznie się denerwuję czy wszystko ok. Pocieszcie mnie!

Under, spokojnie, bo oszalejesz jak ja przed terminem małpy :P :D
    A tak poważnie, ponoć wiele dziewczyn czuje się jak "na okres" będąc już w ciąży.
    Test wyszedł pozytywny, beta piękna, nie plamisz, więc...musi być dobrze :*
    Trzymam mocno kciuki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 18:27

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki!

syy2cwa15lizurwm.png

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

To ja jeszcze polecę thrillery Tess Gerritsen :)
    Chyba mam wszystkie jej pozycje.

Ja to w ogóle mól książkowy jestem...

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under pocieszam Cię !!!!

Mnie brzuch boli cały czas jak na @. Raz troszke mniej raz nawet bardziej. Sa momenty że wogóle mnie nie boli.
    Zauważyłam że jak np dużo siedze, stoje w miejscu to wtedy bardziej boli. Ale jak już boli to kłade się i leże na boku. Jeżeki boli Cię bardzo można wziaść nospe. Nospa w ciazy jest dozwolona. Ale proponuje poleżeć :-)

• rah Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under! To teraz odezwę sie ja;) Pomimo, ze u mnie zakończenie nie było optymistyczne, to gdy zaszłam w ciaze, chwile przed testem zalałam sie krwią, dosłownie ciekło po kolanach. Stan ten utrzymywał sie 3 dni, potem miałam bóle, skurcze i ogólne bóle jak lekkie miesiączki. To wszystko trwało do 10 tygodnia. Naprawdę było "upierdliwe" i byłam u 3 lekarzy(wtedy jeszcze studiowałam i byłam w rożnych miastach) i każdy mowil, ze to normalne. Bóle, skurcze, plamienia(brązowe) byle nie krew. W ciagu kilku tygodni macica sie zmienia, hormony ja dopadają, rozciąga sie. Organizm przezywa szok :) nie przejmuj sie. :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie boli mnie bardzo, tylko po prostu go czuję cały czas :) I właśnie najgorzej jak siedzę.

Dzięki dziewczyny!

Jeszcze w korpo zaczynają się zwolnienia, chyba powiem wcześniej o moim stanie niż planowałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 18:34

syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under:
    W poprzedniej ciazy z lóżka nie wychodziłam z bóli. I mówił lekarz że to normalne. Zastrzyki rozkurczowe mi nie pomagały w szpitalu. Plamiłam. Mdłości miałam 24 godziny na dobe. W lusterku to się przejżeć nie mogłam bo pryszcz na pryszczu.

To jest moja 4 ciaża i daj Boże kochany bym szczęśliwie donosiła, ale czuje się najlepiej. Tfu tfu

Więc Under kochana strach jest cały czas i rosumiem twój nie pokój, ale brzuszek może pobolewać bo macica się rozciaga w koncu będzie tam mieszkał lokator :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 18:42

under_the_snow, rah lubią tę wiadomość

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny, potrzebowałam tego :)

syy2cwa15lizurwm.png

• JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wróciłam od gina i generalnie troszkę się zmartwiłam :( mam dość sporą torbiel na prawym jajniku 4,5 cm! To dlatego tak boli i kłuje mnie jajnik w tym miesiącu. Nie wiem czy owulacja tak naprawdę była, czy ten torbiel wytworzył się z niepękniętego pęcherzyka czy już z ciałka żółtego. Ponieważ test był dziś rano negatywny to jak @ nie przyjdzie mam pójść na bhcg. Jeśli + to wtedy szybko do lekarza bo ta torbiel to zagrożenie, jeśli - to mam czekać na @, muszę wyleczyć zapalenie grzybicze, zrobić cytologię i zbadać męża. Kontrolować do tego torbiel, która wchłania się dość długo, nawet do trzech miesięcy. Tak naprawdę to nie wiem co ze staraniami bo na razie tak boli, że nie mam ochoty na starania :( jakie to wszystko trudne, smutno mi...

uwo943r8xa2yg4kz.png

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoJo86, bardzo mi przykro, trzymam kciuki za pozytywne zakończenie wszystkiego :*

syy2cwa15lizurwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 aż tak Cię ruszyła ta książka? Kurde ja od porodu zrobiłam się miękka pipka i w sumie się zastanawiam czy to będzie dobra lektura dla mnie :P tak czy siak muszę najpierw skończyć Mroczną Więżę i dopiero będę myśleć co dalej :P

Under to nic niezwykłego, nie masz co się przejmować :) Może to być po prostu rozciąganie macicy :) ja też miałam takie bóle, poszłam do gina i miałam małą torbielkę gościu powiedział ,że to zupełnie normalne ponieważ podczas ciąży masz burzę hormonalną w organizmie i jajniki mogą po prostu czasami nie wyrabiać :) po 2 tyg całkowicie się wchłonęła :)
    A jeżeli mocno Cię ciągnie to tak jak agatka196 mówi możesz wziąć no-spe :) dodatkowo magnez :)

ewwiel madlenka tulę <3 powalczymy w następnym cyklu :)

JoJo86 ja jeszcze zielona w tych wykresach ale chyba ładnie Ci do góry idzie? :)Jak wizyta?

Agatka196 rzeczywiście szybko Ci spadło ale to raczej powód do uśmiechu :)

Ja dzisiaj próbowałam nocnikować moje dziecię...dobrze ,że mój narożnik nie wchłania...siusków?...<facepalm>

ewwiel lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoJo86 wrote:
    Dziewczyny wróciłam od gina i generalnie troszkę się zmartwiłam :( mam dość sporą torbiel na prawym jajniku 4,5 cm! To dlatego tak boli i kłuje mnie jajnik w tym miesiącu. Nie wiem czy owulacja tak naprawdę była, czy ten torbiel wytworzył się z niepękniętego pęcherzyka czy już z ciałka żółtego. Ponieważ test był dziś rano negatywny to jak @ nie przyjdzie mam pójść na bhcg. Jeśli + to wtedy szybko do lekarza bo ta torbiel to zagrożenie, jeśli - to mam czekać na @, muszę wyleczyć zapalenie grzybicze, zrobić cytologię i zbadać męża. Kontrolować do tego torbiel, która wchłania się dość długo, nawet do trzech miesięcy. Tak naprawdę to nie wiem co ze staraniami bo na razie tak boli, że nie mam ochoty na starania :( jakie to wszystko trudne, smutno mi...
    kurde ja też właśnie mam takie bóle podczas i po owulacji i tak właśnie myślałam ,ze to torbielki...ide do gina w pn...dostałaś coś na to? a widział coś co by wskazywało na ciąże np pogrubiona ściana macicy? głogwa do góry to częste schorzenia występujące u kobiet :) nie mógł Ci pobrać wymazu do cytologii na miejscu?

• Kati86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maandragora wrote:
    Kati86 aż tak Cię ruszyła ta książka? Kurde ja od porodu zrobiłam się miękka pipka i w sumie się zastanawiam czy to będzie dobra lektura dla mnie :P

Ja w pierwszą ciąże zaszłam po 5,5 roku dzięki IUI a czytałam to wcześniej... jak przeczytasz to będziesz wiedzieć czemu aż tak na mnie podziałała ;) u Ciebie nie powinno tak być :)

Lenka sama się nakręcam :/ i boję jednocześnie bo po listopadowym teście to wszystkiego mogę się spodziewać. Jednak najbardziej boję się powtórki z września :(

Maandragora lubi tę wiadomość

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jojo przykro mi z powodu torbiela.
    Choć znam osobiście dziewczyne która miała torbiela miejwięcej wielkości twojego i zaszła w ciaże. Lekarz mówił że często torbiele podczas ciaży się wchłaniaja. I u niej wchłonoł się. Ona teraz w marcu rodzić bedzie.

Maandragora może lepiej poczekać do lata i wtedy same majtusie jej zakładaj. Zsika się raz, drugi, trzeci i będzie jej przeszkadzać to usiadzie na nocnik. :-)
    Ale powodzenia.

• JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zapomniałam napisać, powiedziała, że mam bardzo grube endometrium ok 25mm! Jeśli jest ciąża to dobrze, że takie grube, ale jak nie ma to trzeba to skontrolować po okresie. Cytologii nie mogła zrobić bo muszę najpierw wyleczyć grzybka ;)
    Na torbiel nic nie dała, trzeba kontrolować czy się wchłania, ewentualnie jak silny ból to mam jechać do szpitala. Jutro zrobię rano bete, popołudniu powinnam mieć wyniki i wtedy wszystko się wyjaśni.

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jojo trzymam kciukolce za bete !

‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ