Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kącik kulturalny nam się zrobił.
To ja zareklamuję co teraz czytam - "Przywróceni" Jasona Mott'a. Jestem w połowie i stwierdzam, że bardzo dobry pomysł - na świecie nie wiadomo skąd powracają osoby zmarłe dawno temu. Nie, nie chodzi o świt żywych trupówot np. do starszego już małżeństwa wraca ich ośmioletni syn, który przed laty zmarł tragicznie.
Temat ciężkawy i skłaniający do refleksji, bo wizja rzeczywistości w tej książce jest inna niż można przypuszczać, że byłaby w takich okolicznościach, ale polecam.grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
A ja polecam kryminały Lackberg
Jezu, dziewczyny, ja zwariuję do tej wizyty 20.01( ciągle mam takie bóle lekkie w podbrzuszu, jak na okres, strasznie się denerwuję czy wszystko ok. Pocieszcie mnie!
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
under_the_snow wrote:A ja polecam kryminały Lackberg
Jezu, dziewczyny, ja zwariuję do tej wizyty 20.01( ciągle mam takie bóle lekkie w podbrzuszu, jak na okres, strasznie się denerwuję czy wszystko ok. Pocieszcie mnie!
Under, spokojnie, bo oszalejesz jak ja przed terminem małpy
A tak poważnie, ponoć wiele dziewczyn czuje się jak "na okres" będąc już w ciąży.
Test wyszedł pozytywny, beta piękna, nie plamisz, więc...musi być dobrze :*
Trzymam mocno kciuki :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 18:27
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
Under pocieszam Cię !!!!
Mnie brzuch boli cały czas jak na @. Raz troszke mniej raz nawet bardziej. Sa momenty że wogóle mnie nie boli.
Zauważyłam że jak np dużo siedze, stoje w miejscu to wtedy bardziej boli. Ale jak już boli to kłade się i leże na boku. Jeżeki boli Cię bardzo można wziaść nospe. Nospa w ciazy jest dozwolona. Ale proponuje poleżeć -
Under! To teraz odezwę sie ja;) Pomimo, ze u mnie zakończenie nie było optymistyczne, to gdy zaszłam w ciaze, chwile przed testem zalałam sie krwią, dosłownie ciekło po kolanach. Stan ten utrzymywał sie 3 dni, potem miałam bóle, skurcze i ogólne bóle jak lekkie miesiączki. To wszystko trwało do 10 tygodnia. Naprawdę było "upierdliwe" i byłam u 3 lekarzy(wtedy jeszcze studiowałam i byłam w rożnych miastach) i każdy mowil, ze to normalne. Bóle, skurcze, plamienia(brązowe) byle nie krew. W ciagu kilku tygodni macica sie zmienia, hormony ja dopadają, rozciąga sie. Organizm przezywa szok
nie przejmuj sie.
-
Nie boli mnie bardzo, tylko po prostu go czuję cały czas
I właśnie najgorzej jak siedzę.
Dzięki dziewczyny!
Jeszcze w korpo zaczynają się zwolnienia, chyba powiem wcześniej o moim stanie niż planowałamWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 18:34
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
under:
W poprzedniej ciazy z lóżka nie wychodziłam z bóli. I mówił lekarz że to normalne. Zastrzyki rozkurczowe mi nie pomagały w szpitalu. Plamiłam. Mdłości miałam 24 godziny na dobe. W lusterku to się przejżeć nie mogłam bo pryszcz na pryszczu.
To jest moja 4 ciaża i daj Boże kochany bym szczęśliwie donosiła, ale czuje się najlepiej. Tfu tfu
Więc Under kochana strach jest cały czas i rosumiem twój nie pokój, ale brzuszek może pobolewać bo macica się rozciaga w koncu będzie tam mieszkał lokatorWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 18:42
under_the_snow, rah lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wróciłam od gina i generalnie troszkę się zmartwiłam
mam dość sporą torbiel na prawym jajniku 4,5 cm! To dlatego tak boli i kłuje mnie jajnik w tym miesiącu. Nie wiem czy owulacja tak naprawdę była, czy ten torbiel wytworzył się z niepękniętego pęcherzyka czy już z ciałka żółtego. Ponieważ test był dziś rano negatywny to jak @ nie przyjdzie mam pójść na bhcg. Jeśli + to wtedy szybko do lekarza bo ta torbiel to zagrożenie, jeśli - to mam czekać na @, muszę wyleczyć zapalenie grzybicze, zrobić cytologię i zbadać męża. Kontrolować do tego torbiel, która wchłania się dość długo, nawet do trzech miesięcy. Tak naprawdę to nie wiem co ze staraniami bo na razie tak boli, że nie mam ochoty na starania
jakie to wszystko trudne, smutno mi...
-
nick nieaktualnyKati86 aż tak Cię ruszyła ta książka? Kurde ja od porodu zrobiłam się miękka pipka i w sumie się zastanawiam czy to będzie dobra lektura dla mnie
tak czy siak muszę najpierw skończyć Mroczną Więżę i dopiero będę myśleć co dalej
Under to nic niezwykłego, nie masz co się przejmowaćMoże to być po prostu rozciąganie macicy
ja też miałam takie bóle, poszłam do gina i miałam małą torbielkę gościu powiedział ,że to zupełnie normalne ponieważ podczas ciąży masz burzę hormonalną w organizmie i jajniki mogą po prostu czasami nie wyrabiać
po 2 tyg całkowicie się wchłonęła
A jeżeli mocno Cię ciągnie to tak jak agatka196 mówi możesz wziąć no-spedodatkowo magnez
ewwiel madlenka tulępowalczymy w następnym cyklu
JoJo86 ja jeszcze zielona w tych wykresach ale chyba ładnie Ci do góry idzie? :)Jak wizyta?
Agatka196 rzeczywiście szybko Ci spadło ale to raczej powód do uśmiechu
Ja dzisiaj próbowałam nocnikować moje dziecię...dobrze ,że mój narożnik nie wchłania...siusków?...<facepalm>
ewwiel lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJoJo86 wrote:Dziewczyny wróciłam od gina i generalnie troszkę się zmartwiłam
mam dość sporą torbiel na prawym jajniku 4,5 cm! To dlatego tak boli i kłuje mnie jajnik w tym miesiącu. Nie wiem czy owulacja tak naprawdę była, czy ten torbiel wytworzył się z niepękniętego pęcherzyka czy już z ciałka żółtego. Ponieważ test był dziś rano negatywny to jak @ nie przyjdzie mam pójść na bhcg. Jeśli + to wtedy szybko do lekarza bo ta torbiel to zagrożenie, jeśli - to mam czekać na @, muszę wyleczyć zapalenie grzybicze, zrobić cytologię i zbadać męża. Kontrolować do tego torbiel, która wchłania się dość długo, nawet do trzech miesięcy. Tak naprawdę to nie wiem co ze staraniami bo na razie tak boli, że nie mam ochoty na starania
jakie to wszystko trudne, smutno mi...
nie mógł Ci pobrać wymazu do cytologii na miejscu?
-
Maandragora wrote:Kati86 aż tak Cię ruszyła ta książka? Kurde ja od porodu zrobiłam się miękka pipka i w sumie się zastanawiam czy to będzie dobra lektura dla mnie
Ja w pierwszą ciąże zaszłam po 5,5 roku dzięki IUI a czytałam to wcześniej... jak przeczytasz to będziesz wiedzieć czemu aż tak na mnie podziałałau Ciebie nie powinno tak być
Lenka sama się nakręcami boję jednocześnie bo po listopadowym teście to wszystkiego mogę się spodziewać. Jednak najbardziej boję się powtórki z września
Maandragora lubi tę wiadomość
IVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Jojo przykro mi z powodu torbiela.
Choć znam osobiście dziewczyne która miała torbiela miejwięcej wielkości twojego i zaszła w ciaże. Lekarz mówił że często torbiele podczas ciaży się wchłaniaja. I u niej wchłonoł się. Ona teraz w marcu rodzić bedzie.
Maandragora może lepiej poczekać do lata i wtedy same majtusie jej zakładaj. Zsika się raz, drugi, trzeci i będzie jej przeszkadzać to usiadzie na nocnik.
Ale powodzenia. -
Właśnie zapomniałam napisać, powiedziała, że mam bardzo grube endometrium ok 25mm! Jeśli jest ciąża to dobrze, że takie grube, ale jak nie ma to trzeba to skontrolować po okresie. Cytologii nie mogła zrobić bo muszę najpierw wyleczyć grzybka
Na torbiel nic nie dała, trzeba kontrolować czy się wchłania, ewentualnie jak silny ból to mam jechać do szpitala. Jutro zrobię rano bete, popołudniu powinnam mieć wyniki i wtedy wszystko się wyjaśni.