X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie napisze nic odkrywczego Bedzie Dobrze Kochana.... I tego cienia nadzieji masz sie trzymac :) musi byc dobrze i juz! Pewnie za w przyszlym miesiacu mnie trzeba bedzie pocieszac ale wiem,ze majac takie wsparcie wojowniczek Czarnobylek dam rade i pojde dalej nie poddam sie bo mam o co walczyc.

Ida lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy myślicie, że silne bóle w podbrzuszu, bóle jajników w okresie owulacyjnym mają związek z tym, że przyjmuję wiesiołek? wcześniej mnie nie bolało , dopiero jak od 3 cykli biorę wiesiołek do owulki, to zaczęły się te moje męki. sama nie wiem czy to dobrze. śluzu i tak nie mam więcej. chyba odstawie tego wiesiołka :(

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 jeśli to zaczęło się odkąd bierzesz wiesiołka to może rzeczywiście odstaw.

Kurcze ale mnie leń złapał, tyle mam do zrobienia a siedzę :] to chyba przez ta pogodę

Czy te­go chce­my czy nie, zaw­sze na coś czekamy.
    P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze byc po wiesiolku skoro wywoluje skurcze macicy to moze tez miec wplyw na takie bole jajnikow.
    To prawda pogoda masakryczna ponuro zimno eh...chce sloneczka troszke

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    chce sloneczka troszke
    słoneczka i urlopu oooo marzenie :) w takie pochmurne dni to tylko złe myśli chodzą po głowie. A z nimi trzeba precz i z daleka.

Dziś mój maż rano przyniósł mi serniczka bo miałam od wczoraj taka ogromną chęć :) i jak jadłam i się rozpływałam że pyszne to powiedziałam że tego potrzebowałam ja i kropek :D to ten prawie się kanapką nie udusił bo myslał że juz testowałam, nawet oczy mu sie zaświeciły i zaczą wypytywać :P
    ehh jutro pewnie będę załamana...

P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak urlopu i sloneczka.........

Nie damy Ci sie zalamac, spokojna glowa. No ale mezusia zaskoczylas. Moj dzisiaj juz dzwonil i mowi,ze juz piatek tuz tuz i nie moze sie doczekac jak juz bede po okresie zeby walczyc o babelka.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik :) zaskoczony ale pozytywnie :) od roku już planuje jak bym chciała mu przekazać taką nowine i napewno nie było by to przy seniku choc i tak było miło zobaczyć ten wyraz twarzy.

A staranki oczywiście miły akcent całego tego działania o dzidzie :)
    kciuki żeby oprócz miłych chwil również i owocne były :)

P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliaa wrote:
    Ewik :) zaskoczony ale pozytywnie :) od roku już planuje jak bym chciała mu przekazać taką nowine i napewno nie było by to przy seniku choc i tak było miło zobaczyć ten wyraz twarzy.
    I jaki masz pomysł, żeby to przekazać? Jak dla mnie to serniczek też fajny :)

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczekamy sie i my, a co ! Kazda chyba cos planuje pod tym wzgledem ale najwazniejsze to sie nie lamac mimo niepowodzen i sie nie nakrecac.

Oj tak starania sa bardzo mile :) wierze ze beda owocne

Ida, ewelina27 lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana wrote:
    I jaki masz pomysł, żeby to przekazać? Jak dla mnie to serniczek też fajny :)
    Pomysłów mam tysiące tylko najpierw niech pojawi się ta kropka :)

P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kompletnie nie myślę o tym jak poinformuję Męża, bo zazwyczaj testujemy jak oboje jesteśmy w domu, a gdyby nawet zdarzyło się inaczej to bym nie wytrzymała i od razu mu powiedziała - zresztą od razu by zauważył, że coś jest na rzeczy.

Ewik, Ida, ewelina27 lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora też tak mam jęzorka bym nie utrzymała,żeby nie powiedzieć. Mój jest taki,że musi być o wszystkim informowany na bieżąco.

ewelina27 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny! :) Wróciłam do domu po pracy. Ach, dziś mnie bardzo te moje dzieciaki wymęczyły... :D Ale jeszcze 2 dni i weekend :)

Co do wiesiołka jeszcze - ja wiem, że może powodować jakieś skurcze i dlatego bierze się go do owulacji. Myślałam, że gin odradzał jego brania z innych względów, ale te dobrze znam :) U mnie owulka wyraźna zawsze, więc nie mam problemów z jej ustawieniem :)Biorę dopiero 2 cykl i mam wrażenie, że śluzu więcej. Ale ja biorę go z innych względów niż poprawa płodności - liczę na wzmocnienie organizmu, bo w tym podobno też świetny. No i łagodzi migreny, a u mnie z tym ciężko...

Kor_a - trzymaj się i nie łam się jeszcze. A jeśli nawet nic z tego, to zawsze jest nadzieja na następny cykl :)

Ja też wiele razy zastanawiałam się jak powiem mężowi o ciąży, ale doszłam do wniosku, że nie będę cudować z jakimiś bucikami czy skarpetkami i robić cyrków, bo raz że on może nie załapać od razu i trzeba będzie wprost powiedzieć, co taką akcję spali, a dwa, że nie wytrzymam by robić mu niespodziankę. Myślę, że powiem najnormalniej na świecie, oczywiście z mnóstwem emocji, ale bez wymyślania :0 Ciekawe kiesy to będzie ;)

PS. Mojej koleżance z pracy dzisiaj śniło się, że jestem w ciąży. A podobno miewa one prorocze sny :P

• Ewik Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ida :)

Może ten sen to jakiś zwiastun? Kto wie kochana...

Świetne podejście nie ma co kombinować bo życie i tak weryfikuje po swojemu najlepiej prosto z mostu a i tak będzie to magiczna chwila dla obojga :)

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ewik :)

Ta koleżanka bardzo się cieszyła z tego snu i w ogóle jeszcze dużo wcześniej mi tak mówiła i namawiała, bym teraz zaciążyła, poszła na macierzyński a za rok ona by zaciążyła i poszłaby na macierzyński, a ja wskoczyłabym na jej miejsce, a później na miejsce pani, która odchodzi na emeryturę (bo pracuję tam na zastępstwo, więc to jakieś rozwiązanie by było ;)) Kto wie, kto wie :)

A z przekazywaniem tej informacji to może być tak, że wcale nie będzie to jakaś wielka, doniosłą chwila. Może nawet nie będę podejrzewała że jestem w ciąży i zrobię test z ciekawości albo np przed jakąś imprezą? Albo może testy mi nie będą wychodzić, będę się źle czuła i nie będę wiedziała od czego, pójdę na badania i dopiero wtedy wyjdzie? Różnie to może być i nie nastawiam się na to, że będzie jak na filmie ;)

• Ewik Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednym słowem koleżanka ma bardzo dobry plan :)

Tak masz rację życie to nie film i pisze swoje scenariusze, teraz wychodzę z założenia takiego :

a) najpierw niech się "uda" zaciążyć
    b) później będę się cieszyć i myśleć co dalej

Na razie szczerze jest mi dobrze jak jest chciałabym bardzo żeby się udało ale nie będę się wpędzać w czarną rozpacz bo nie ja pierwsza i ostatnia inni mają zdecydowanie gorzej ... dopóki nikt mi nie powie "nie macie szans" staram się na luzaka z pokorą

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a tak dla rozluźnienia z innej beczki :) Jak poznałyście swoich Mężów?

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki:)

Ida, Ewik, ewelina27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, właśnie wróciłam od lekarza :) miałam monitoring i samo zadowolenie lekarza mówi za siebie - pierwszy cykl z clo endometrium ponad 9 mm, dwa pęcherzyki z prawym jajniku 17mm i 18 mm, w lewym 19mm :) mam podany pregnyl i trzeba działać! :)

Ida, asioczek86, Ewik, ewelina27 lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik - mam wrażenie, że jesteśmy bardzo do siebie podobne. A przynajmniej podejście mamy prawie takie samo :)

Ania1986 - heeeeej :) Co tam?

Miśka - super wieści :) Naprawdę dobre, bo wiem, że nie każda po monitoringu jest taka zadowolona i ma takie dobre parametry :) Działać z tej radości! <3

Ewik, ewelina27 lubią tę wiadomość

‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ