X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenk@ życzę Ci wszystkiego tego czego tylko zapragniesz :*

Lenka@ lubi tę wiadomość

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziękuję Vincaminor...dziękuję Madlenka :*
    Wolałabym się w grudniu urodzić...przynajmniej tak szybko bym się nie starzała :)

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Lenka wszystkiego najlepszego 0vishenka_33.gif

Wogóle to zagladam tu ale nawet siły naskrobać nie mam. Ciagle bym spała i jadła. To chyba ostatnio moje hobby. W czwartek ide na pdglad bobasa i już się zaczynam stresować.
    A jeszcze Szpilka urodziła o 14.42 3250g i 55cm.

Więc gratulujemy droga mamusiu i wszystkiego dobrego. Ciocie czekaja na fotki :-)

Lenka@, rah lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Szpilka gratuluję i wszystkie dobrego :)

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka ogromne gratulacje. Mam nadzieję, że maluszek mocno Cię nie wymęczył. Życzę szybkiego powrotu sił, oraz powrotu do domku :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka wszystkiego najlepszego:* spełnienia marzeń:*
    Szpilka gratulacje :* dużo zdrówka

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak więc zaczał się nam pięknie nowy rok i już jest pierwszy bobasek na świecie:-) i oby tak przez caly rok się tu działo.

Vinkaminor skoro mowa o kwiatkach to ja mam w domu storczyki. Jeden storczyk tak nam choruje bo cały czas,mu gałazki usychaja. Już wiziełam troszke ta chora gałazke przyciełam, ale chwila była poprawy i znowu coś mu się dzieje. Już R dziś stwierdził,że chyba się go pozbędziemy. Może masz jakaś dobra rade na uratowanie mu życia?

• madlenka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pier...!!!!! To mi się odsunie w czasie staranie o dziecko. Kur...!!!! Sorry za taki humorek, ale płakać mi się chce i krzyczeć! W środę mam ginekologa, mamy zrobić badania przed ciążowe i ma mnie obejrzeć czy potrzebny jest zabieg wymrażania bo porobiły mi się zmiany. Jako że jestem bojąca się wszystkiego to poczytałam o tym zabiegu. I 3tyg trzeba czekać na zagojenie bez seksu! Zabieg powinien być wykonany w pierwszej polowie cyklu. Czyli jak nie będzie miała terminu na dniach to czekam miesiąc, potem zagojenie i co, dopiero kwiecień? Super...... :(

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka poczekaj do wizyty i sie nie denerwuj i nie czytaj nic w necie bo nie warto czasmi się sugerować i nakręcać. Także spokojnie :-)

A czasmi warto poczekać niż by miały wystapić jakieś komplikacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 21:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka gratuluję :) chyba był szybki poród bo na belly przed 12 jeszcze coś skrobala ;)czekamy na fotki malucha!

rah lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka wrote:
    Ja pier...!!!!! To mi się odsunie w czasie staranie o dziecko. Kur...!!!! Sorry za taki humorek, ale płakać mi się chce i krzyczeć! W środę mam ginekologa, mamy zrobić badania przed ciążowe i ma mnie obejrzeć czy potrzebny jest zabieg wymrażania bo porobiły mi się zmiany. Jako że jestem bojąca się wszystkiego to poczytałam o tym zabiegu. I 3tyg trzeba czekać na zagojenie bez seksu! Zabieg powinien być wykonany w pierwszej polowie cyklu. Czyli jak nie będzie miała terminu na dniach to czekam miesiąc, potem zagojenie i co, dopiero kwiecień? Super...... :(
    Kochana może ta chwila przerwy się przyda na zrobienie badania u męża :) główka do góry! :-*

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka gratuluje serdecznie :-)

Lenka - spełnienia marzeń :-)

Madlenka, przykro mi... Ja wczoraj dowiedziałam się, ze moje leczenie w związku ze staraniami prawdopodobnie będę mogla wznowić najszybciej jesienią... Także dzisiaj tylko siedzę i ryczę :-(

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Vinkaminor skoro mowa o kwiatkach to ja mam w domu storczyki. Jeden storczyk tak nam choruje bo cały czas,mu gałazki usychaja. Już wiziełam troszke ta chora gałazke przyciełam, ale chwila była poprawy i znowu coś mu się dzieje. Już R dziś stwierdził,że chyba się go pozbędziemy. Może masz jakaś dobra rade na uratowanie mu życia?
    To jest przekwitnięta gałązka? Jak tak to to jest normalne. ;) Roślinka odrzuca to co jej niepotrzebne. Są dwie szkoły - jedna mówi, żeby przyciąć tylko do węzła pod tym co uschło a druga, żeby ciachać cały pęd, który zasycha. Ja ciacham cały i czekam na nowe bo nie lubię takich gołych kikutów, aczkolwiek jak się zostawi to w niektórych przypadkach on odbija w bok i są nowe kwiaty. :)

Szpilka gratulacje :)

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 14:39

ewwiel, malgo86 lubią tę wiadomość

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka spełnienia marzeń :*

Szpilka gratulacje! Nareszcie się doczekałaś :*

Madlenka i Ewwiel przykro mi. Dziewczyny trzymajcie się!

Jutro mam wizyte u lekarza. Jeszcze przed siknę na test, ale na nic nie liczę. Poproszę o kciuki na jutro :) trochę się denerwuję...

Kolorowych snów Czarnobylki!

ewwiel lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • aja Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    hehe 8 % to na te czasy kochana naprawde bardzo dobry wynik, my ze swoimi sie chowamy;) a powiedz mi ile ta chromatyna kosztuje i co wnosi do diagnostyki?
    Aniu, myślę, że artykuł ci wszystko wyjaśni, więc podaje lin http://badanie-nasienia.pl/o-plemnikach/chromatyna-plemnikowa/
    Nam lekarze tak od półtora roku mówią, że przeszkód nie ma, owu jest, nasienie (te 8%) jest ok, tarczyca i prolaktyna opanowane a tu ciąży dalej brak. czuje, ze trafiamy do "szuflady" z napisem niepłodność idiopatyczna... wole rozszerzyć diagnostykę, bo mój mąż bardzo dużo palił, ale rzucił palenie. palenie wpływa na DNA plemników, a poza tym miał bardzo dużo i długotrwałego stresu, a teraz ma prace gdzie oddziałuję pole elektromagnetyczne, a to wszystko wpływa na plemniki. oczywiście pokłóciliśmy się o witaminy, bo zaproponowałam mu żeby zwiększył dawkę, no to znów usłyszałam, ze przecież źle się czuł po nich. wcześniej dawałam mu androvit, źle się czuł, dawałam salfazin, też się źle czuł. fertilman tez się źle czuje. powiedział, że zrobi badania i zapyta lekarza co brać, to wtedy będzie brał. wku...się na maksa. szkoda, ze nie zapytałam go czy się po piwie nie czuje źle...

Szpilka, gratulacje :) rośnijcie zdrowo i wszystkiego dobrego dla Waszej rodzinki :)

Lenka, sto lat, sto lat! Dużo zdrowia, moc radości i spełnienia marzeń.

Vincaminor, dzięki za rade. Spróbuje tak zrobić.

Dobrej nocy Czarnobylki!

kikakika86 lubi tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja kochana piwo to zabójstwo dla plemników :(
    Mój do czasu też wymyslal cuda niewidy, doszło do tego ze jak u mnie zaczynała się owu to jemu nagle zabrakło ochoty na <3 a przed i po to mógł nawet by po 4 razy dziennie, nie raz wojna była ale od jakiegoś czasu wszystko się zmieniło, może dorósł?

• aja Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Aja kochana piwo to zabójstwo dla plemników :(
    Mój do czasu też wymyslal cuda niewidy, doszło do tego ze jak u mnie zaczynała się owu to jemu nagle zabrakło ochoty na <3 a przed i po to mógł nawet by po 4 razy dziennie, nie raz wojna była ale od jakiegoś czasu wszystko się zmieniło, może dorósł?
    My już ten etap przerabialiśmy w październiku i listopadzie ubiegłego roku. paskudnie się pokłóciliśmy przez to i zapowiedziałam mu żeby w następnym cyklu nawet się do mnie nie zbliżał.i nawet pomogło, bo w poprzednim cyklu gru/stycz było wsio ok. a tu znów się wszystko zaczęło jak dostałam okres. tak mnie wczoraj wkurzył, że nie płakałam przez to, ze mam okres, tylko przez jego podejście. Nie napisałam ci ceny badania. Tam gdzie chcemy je zrobić to razem z seminogramem w ubr kosztowało ok.400zł. a w tym jeszcze nie wiemy, dowiem się jak zadzwonimy.

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • rah Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:
    Czarnobylki, macie tak...że czasem wychodzicie na dwór...patrzycie w niebo...bierzecie głęboki oddech i zastanawiacie się, co jest z Wami nie tak... ?

Wczoraj zaczęłam swój 29 rok...i oczywiście wszyscy życzyli mi...bobasa...
    Kochana wszystkiego naj, naj!!! :) uśmiechu i radości mimo wszystko!
    Niestety zasmuce Cie, bo chyba skończyłaś 29 rok zycia (29 urodziny), a zaczęłaś 30 ;)

Lenka@ lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja wrote:
    My już ten etap przerabialiśmy w październiku i listopadzie ubiegłego roku. paskudnie się pokłóciliśmy przez to i zapowiedziałam mu żeby w następnym cyklu nawet się do mnie nie zbliżał.i nawet pomogło, bo w poprzednim cyklu gru/stycz było wsio ok. a tu znów się wszystko zaczęło jak dostałam okres. tak mnie wczoraj wkurzył, że nie płakałam przez to, ze mam okres, tylko przez jego podejście. Nie napisałam ci ceny badania. Tam gdzie chcemy je zrobić to razem z seminogramem w ubr kosztowało ok.400zł. a w tym jeszcze nie wiemy, dowiem się jak zadzwonimy.
    To bardzo podobne badanie do fragmentacji dna plemnika jest u nas ta fragmentacja z seminogramem kosztuje 500 zł.

‹‹ 518 519 520 521 522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ