Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny!
Lenka wszystkiego najlepszego
Wogóle to zagladam tu ale nawet siły naskrobać nie mam. Ciagle bym spała i jadła. To chyba ostatnio moje hobby. W czwartek ide na pdglad bobasa i już się zaczynam stresować.
A jeszcze Szpilka urodziła o 14.42 3250g i 55cm.
Więc gratulujemy droga mamusiu i wszystkiego dobrego. Ciocie czekaja na fotkiLenka@, rah lubią tę wiadomość
-
Tak więc zaczał się nam pięknie nowy rok i już jest pierwszy bobasek na świecie:-) i oby tak przez caly rok się tu działo.
Vinkaminor skoro mowa o kwiatkach to ja mam w domu storczyki. Jeden storczyk tak nam choruje bo cały czas,mu gałazki usychaja. Już wiziełam troszke ta chora gałazke przyciełam, ale chwila była poprawy i znowu coś mu się dzieje. Już R dziś stwierdził,że chyba się go pozbędziemy. Może masz jakaś dobra rade na uratowanie mu życia? -
Ja pier...!!!!! To mi się odsunie w czasie staranie o dziecko. Kur...!!!! Sorry za taki humorek, ale płakać mi się chce i krzyczeć! W środę mam ginekologa, mamy zrobić badania przed ciążowe i ma mnie obejrzeć czy potrzebny jest zabieg wymrażania bo porobiły mi się zmiany. Jako że jestem bojąca się wszystkiego to poczytałam o tym zabiegu. I 3tyg trzeba czekać na zagojenie bez seksu! Zabieg powinien być wykonany w pierwszej polowie cyklu. Czyli jak nie będzie miała terminu na dniach to czekam miesiąc, potem zagojenie i co, dopiero kwiecień? Super......
-
madlenka poczekaj do wizyty i sie nie denerwuj i nie czytaj nic w necie bo nie warto czasmi się sugerować i nakręcać. Także spokojnie
A czasmi warto poczekać niż by miały wystapić jakieś komplikacje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 21:30
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymadlenka wrote:Ja pier...!!!!! To mi się odsunie w czasie staranie o dziecko. Kur...!!!! Sorry za taki humorek, ale płakać mi się chce i krzyczeć! W środę mam ginekologa, mamy zrobić badania przed ciążowe i ma mnie obejrzeć czy potrzebny jest zabieg wymrażania bo porobiły mi się zmiany. Jako że jestem bojąca się wszystkiego to poczytałam o tym zabiegu. I 3tyg trzeba czekać na zagojenie bez seksu! Zabieg powinien być wykonany w pierwszej polowie cyklu. Czyli jak nie będzie miała terminu na dniach to czekam miesiąc, potem zagojenie i co, dopiero kwiecień? Super......
główka do góry! :-*
-
agatka196 wrote:Vinkaminor skoro mowa o kwiatkach to ja mam w domu storczyki. Jeden storczyk tak nam choruje bo cały czas,mu gałazki usychaja. Już wiziełam troszke ta chora gałazke przyciełam, ale chwila była poprawy i znowu coś mu się dzieje. Już R dziś stwierdził,że chyba się go pozbędziemy. Może masz jakaś dobra rade na uratowanie mu życia?
Roślinka odrzuca to co jej niepotrzebne. Są dwie szkoły - jedna mówi, żeby przyciąć tylko do węzła pod tym co uschło a druga, żeby ciachać cały pęd, który zasycha. Ja ciacham cały i czekam na nowe bo nie lubię takich gołych kikutów, aczkolwiek jak się zostawi to w niektórych przypadkach on odbija w bok i są nowe kwiaty.
Szpilka gratulacjegrudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
nick nieaktualny
-
Lenka spełnienia marzeń :*
Szpilka gratulacje! Nareszcie się doczekałaś :*
Madlenka i Ewwiel przykro mi. Dziewczyny trzymajcie się!
Jutro mam wizyte u lekarza. Jeszcze przed siknę na test, ale na nic nie liczę. Poproszę o kciuki na jutrotrochę się denerwuję...
Kolorowych snów Czarnobylki!ewwiel lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ania1986 wrote:hehe 8 % to na te czasy kochana naprawde bardzo dobry wynik, my ze swoimi sie chowamy;) a powiedz mi ile ta chromatyna kosztuje i co wnosi do diagnostyki?
Nam lekarze tak od półtora roku mówią, że przeszkód nie ma, owu jest, nasienie (te 8%) jest ok, tarczyca i prolaktyna opanowane a tu ciąży dalej brak. czuje, ze trafiamy do "szuflady" z napisem niepłodność idiopatyczna... wole rozszerzyć diagnostykę, bo mój mąż bardzo dużo palił, ale rzucił palenie. palenie wpływa na DNA plemników, a poza tym miał bardzo dużo i długotrwałego stresu, a teraz ma prace gdzie oddziałuję pole elektromagnetyczne, a to wszystko wpływa na plemniki. oczywiście pokłóciliśmy się o witaminy, bo zaproponowałam mu żeby zwiększył dawkę, no to znów usłyszałam, ze przecież źle się czuł po nich. wcześniej dawałam mu androvit, źle się czuł, dawałam salfazin, też się źle czuł. fertilman tez się źle czuje. powiedział, że zrobi badania i zapyta lekarza co brać, to wtedy będzie brał. wku...się na maksa. szkoda, ze nie zapytałam go czy się po piwie nie czuje źle...
Szpilka, gratulacjerośnijcie zdrowo i wszystkiego dobrego dla Waszej rodzinki
Lenka, sto lat, sto lat! Dużo zdrowia, moc radości i spełnienia marzeń.
Vincaminor, dzięki za rade. Spróbuje tak zrobić.
Dobrej nocy Czarnobylki!kikakika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAja kochana piwo to zabójstwo dla plemników
Mój do czasu też wymyslal cuda niewidy, doszło do tego ze jak u mnie zaczynała się owu to jemu nagle zabrakło ochoty naa przed i po to mógł nawet by po 4 razy dziennie, nie raz wojna była ale od jakiegoś czasu wszystko się zmieniło, może dorósł?
-
Ania1986 wrote:Aja kochana piwo to zabójstwo dla plemników
Mój do czasu też wymyslal cuda niewidy, doszło do tego ze jak u mnie zaczynała się owu to jemu nagle zabrakło ochoty naa przed i po to mógł nawet by po 4 razy dziennie, nie raz wojna była ale od jakiegoś czasu wszystko się zmieniło, może dorósł?
-
Lenka@ wrote:Czarnobylki, macie tak...że czasem wychodzicie na dwór...patrzycie w niebo...bierzecie głęboki oddech i zastanawiacie się, co jest z Wami nie tak... ?
Wczoraj zaczęłam swój 29 rok...i oczywiście wszyscy życzyli mi...bobasa...uśmiechu i radości mimo wszystko!
Niestety zasmuce Cie, bo chyba skończyłaś 29 rok zycia (29 urodziny), a zaczęłaś 30Lenka@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaja wrote:My już ten etap przerabialiśmy w październiku i listopadzie ubiegłego roku. paskudnie się pokłóciliśmy przez to i zapowiedziałam mu żeby w następnym cyklu nawet się do mnie nie zbliżał.i nawet pomogło, bo w poprzednim cyklu gru/stycz było wsio ok. a tu znów się wszystko zaczęło jak dostałam okres. tak mnie wczoraj wkurzył, że nie płakałam przez to, ze mam okres, tylko przez jego podejście. Nie napisałam ci ceny badania. Tam gdzie chcemy je zrobić to razem z seminogramem w ubr kosztowało ok.400zł. a w tym jeszcze nie wiemy, dowiem się jak zadzwonimy.