X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze wczoraj tak z ciekawości lukalam ile kosztuje iui i tak od 650 wzwyż a dla porównania w 2006 kosztowała zaledwie 250 zł... Aż strach się bać ci będzie dalej ... My jutro się dowiemy czy jest szansa u nas na iui, trzymajcie kciuki proszę ;)

Lenka@, aja lubią tę wiadomość

• kikakika86 Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja, popieram... jestem przewrazliwiona na punkcie piwa u facetow i mojego tez prosze aby chociaz w obrebie ovu sobie darowal. Nie mowie o duzych ilosciach i raczej moj P nie 'chleje do nieprzytomnosci' a jak piwko to z reguly jedno w sobote ale no powiedz sama, nie jest tak, ze kobieta potrafi sobie odmowic przyjemnosci w tym alkoholu dla dobra ogolu a facet ma zawsze wytlumaczenie???! Ja wiem,ze jedno piwo to pewnie nic, ale jesli jemu to nic nie daje to czemu go sobie nie odpusci!
    Gratuluje Szpilka!
    aja wrote:
    Aniu, myślę, że artykuł ci wszystko wyjaśni, więc podaje lin http://badanie-nasienia.pl/o-plemnikach/chromatyna-plemnikowa/
    Nam lekarze tak od półtora roku mówią, że przeszkód nie ma, owu jest, nasienie (te 8%) jest ok, tarczyca i prolaktyna opanowane a tu ciąży dalej brak. czuje, ze trafiamy do "szuflady" z napisem niepłodność idiopatyczna... wole rozszerzyć diagnostykę, bo mój mąż bardzo dużo palił, ale rzucił palenie. palenie wpływa na DNA plemników, a poza tym miał bardzo dużo i długotrwałego stresu, a teraz ma prace gdzie oddziałuję pole elektromagnetyczne, a to wszystko wpływa na plemniki. oczywiście pokłóciliśmy się o witaminy, bo zaproponowałam mu żeby zwiększył dawkę, no to znów usłyszałam, ze przecież źle się czuł po nich. wcześniej dawałam mu androvit, źle się czuł, dawałam salfazin, też się źle czuł. fertilman tez się źle czuje. powiedział, że zrobi badania i zapyta lekarza co brać, to wtedy będzie brał. wku...się na maksa. szkoda, ze nie zapytałam go czy się po piwie nie czuje źle...

Szpilka, gratulacje :) rośnijcie zdrowo i wszystkiego dobrego dla Waszej rodzinki :)

Lenka, sto lat, sto lat! Dużo zdrowia, moc radości i spełnienia marzeń.

Vincaminor, dzięki za rade. Spróbuje tak zrobić.

Dobrej nocy Czarnobylki!

• Ruda86 Znajoma

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, z wielką przyjemnością do Was dołączę:)

Rocznik '86:) Starania zaczynamy za 2 cykle. Już nie mogę się doczekać.
    Badania zrobione, kwas foliowy, jestem na etapie nauki obserwacji...;p
    Cykle zazwyczaj 28 dniowe, w przyszłym cyklu planuje sprawdzać owu za pomocą testów. Zobaczymy jak się mają do kalendarzyka, moich co miesięcznych objawów (kłucie jajnika w 14dc) i kalendarza owulacyjnego z netu..:)

Eklerka lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tu cicho tak.

Vincamonor tak jak mówisz to taka uschła gałazka. Tyle że obciełam ja jakieś w,moesiace temu i wogóle nawe paki się nie pojawiaja na żadnej gałazce. A mam porównanie do innych moich storczyków to ten jest jakiś dziwny. Może taka jego uroda :-)
    Ja dziś zachcianke miałam i wyciagłam R na kebaba. Chyba rok nie jadłam i tak dziś wyjatkowo smakował. Jutro rano ide zrobić glukoze i może okazać się że wcale tak kolorowo nie jest i koniec będzie z moich zachcianek :-)

Weszłam dziś,na styczniówki i tam piękna fotka małego Pawełka, aż nadziwić się nie mogę że takie cudo w brzuszku siedziało. :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Coś tu cicho tak.

Vincamonor tak jak mówisz to taka uschła gałazka. Tyle że obciełam ja jakieś w,moesiace temu i wogóle nawe paki się nie pojawiaja na żadnej gałazce. A mam porównanie do innych moich storczyków to ten jest jakiś dziwny. Może taka jego uroda :-)
    Ja dziś zachcianke miałam i wyciagłam R na kebaba. Chyba rok nie jadłam i tak dziś wyjatkowo smakował. Jutro rano ide zrobić glukoze i może okazać się że wcale tak kolorowo nie jest i koniec będzie z moich zachcianek :-)

Weszłam dziś,na styczniówki i tam piękna fotka małego Pawełka, aż nadziwić się nie mogę że takie cudo w brzuszku siedziało. :-)

Weszłam z ciekawości na forum styczniówek...i faktycznie piękna fotka synka Szpilki.
    Dla mnie w ogóle poczęcie...rozwój i poród to prawdziwe cuda...
    Cieszę się, że kobiety mogą tego doświadczać...

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • aja Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, trzymam kciuki :)
    umówił się mąż na badania, 400zł i ok. 7 dni czekania na wyniki. Z tego co sprawdzałam cene inseminacji, to 600zł.

Kikakia86, no niestety, taka prawda, że my potrafimy sobie wszystkiego odmówić, ze wszystkiego zrezygnować. ja z reguły słyszę wymówkę, żeby nie przesadzała, bo inni piją więcej i dzieci mają. no i po rozmowie.

Dziewczyny, gdzie to zdjęcie synka Szpilki, bo nie mogę namierzyć?

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozwolilam sobie przekopiowac , mam nadzieje ze szpilka nie bedzie zła:)
    oto Pawełek:
    099f0f577bbe7fb3m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 20:45

Lenka@, aja, agatka196 lubią tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uroczy :-)

Właśnie moja koleżanka wstawila zdjecie na fb synka. Słyszałam tylko ze słyszenia ale jednak prawda. 5160 waga i 65 cm normalnie klocek wielki.

Lenka@, aja, Eklerka lubią tę wiadomość

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Uroczy :-)

Właśnie moja koleżanka wstawila zdjecie na fb synka. Słyszałam tylko ze słyszenia ale jednak prawda. 5160 waga i 65 cm normalnie klocek wielki.
    O matko, mam nadzieję, że to cesarka :D

Dziewczyny, każdej z Was z całego serducha życzę abyście jeszcze w tym roku poczuły pierwsze kopniaczki :)
    Ja z początku byłam w szoku gdy ujrzałam dwie kreski i nawet byłam na siebie zła, że do tego nieświadomie dopuściłam. Ale podglądając Was regularnie podpisuję się rękoma i nogami - ciąża to cud. Zajście w ciążę jest czymś wyjątkowym, a donoszenie jej jest niemal czymś niewiarygodnym, bo tak naprawdę nie ma bezpiecznego momentu i sama nie odetchnę z ulgą dopóki nie będę tulić w ramionach Synka :(
    Ciąża daje niekiedy w kość. Ja czasem mam chwile zwątpienia i po kolejnej nieprzespanej z bólu nocy zastanawiam się po co mi to było, ale wystarczy mocniejszy kopniak czy czkawka Małego i jestem postawiona do pionu zaciskając zęby :)
    Każda kobieta powinna tego doświadczyć... A Wam to się należy w szczególności, choćby z racji tego przez co wiele z Was już przeszło :( <3

ewwiel, aja, agatka196 lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka, gratulacje!

Lenka, nic z Tobą nie jest nie tak! Przestań!

Ja dzisiaj jestem po pierwszej wizycie :) wszystko jest ok :) dzidzia rośnie, dostałam zwolnienie, żeby trochę odpocząć do 29.01. Trochę męczą mnie wymioty, ale możliwe, że to spowodowane jest stresem w pracy, także lekarka zasugerowała, żebym sobie odpoczęła.

To niesamowite widzieć jak takiemu Kropeczkowi bije serduszko :) wszystkim Wam tego życzę.

Lenka@, agatka196, olimama, ewwiel, aja, gosia86, Eklerka, szpilka, dora13 lubią tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Under, cieszę się, że u Ciebie i fasolki wszystko dobrze :*
    Odpoczynek dobrze Ci zrobi!

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under super wieści i gratuluje serduszka :-)
    Współczuje wymiotów :-( U mnie za to bóle podbrzusza i krzyża. Do tego straszne mdłości niemal że 24h czasami to wolałabym zwymiotować i miec spokój.

Ja idę w czwartek i mam takiego stresa że spać w nocy normalnie nie mogę.
    Dziś zrobiłam mocz, morfologię i glukozę i wszystko jest w pozadku choć obawiałam się anemii bo przynajmniej raz dziennie leci mi krew z nosa. Ale całe szczęście wszystko ok.

Aniu1986 daj znać co tam po wizycie!

Elkerka uwież mi że wszystko zniose by czuć to samo co ty teraz :-)

• madlenka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro rano zabieg... stresa mam

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Madlenka, jaki masz jutro zabieg ?
    Przepraszam, ale nie było mnie sporo na forum :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane my juz po wizycie u tej babki i troche mi namieszała w głowie i mam doła:( zasugerowała dodatkowe badania za 250 zł tu niby gada ze przy samej suplementacji trzeba czasu aby wyniki sie poprawily bardziej, tu ze mały wzrost za chwile ze objetosc mała i ze jakby była wieksza to ze pewnie tych plemnikow bylo by wiecej...aaa szkoda gadac musze to przetrawic, mam nadzieje ze w weekend m załatwi hormony i w poniedziałek bedziemy mogli pojsc do androloga...ale puki co skrzydła zostały mi podciete:/

• madlenka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:
    Madlenka, jaki masz jutro zabieg ?
    Przepraszam, ale nie było mnie sporo na forum :*

Lenk@ mam zabieg wymrażania. Porobiły mi się jakieś zmiany. Badanie na hpv (za 400zł!!!) nic nie wykazało. Lepiej to wymrozić, choć nie wiem co to może być. Zabieg też 400zł!!! A jeszcze jutro badania przed ciążowe z krwi 240zł. Ehhh kupa kasy. Na dodatek po zabiegu miesiąc wstrzemięźliwości… :( Oby po tym wszystkim kolejny cykl okazał się tym szczęśliwym.

Ania1986 przykro mi :(

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Hej kochane my juz po wizycie u tej babki i troche mi namieszała w głowie i mam doła:( zasugerowała dodatkowe badania za 250 zł tu niby gada ze przy samej suplementacji trzeba czasu aby wyniki sie poprawily bardziej, tu ze mały wzrost za chwile ze objetosc mała i ze jakby była wieksza to ze pewnie tych plemnikow bylo by wiecej...aaa szkoda gadac musze to przetrawic, mam nadzieje ze w weekend m załatwi hormony i w poniedziałek bedziemy mogli pojsc do androloga...ale puki co skrzydła zostały mi podciete:/

Kurcze pocieszenie żadne. Ale za jakiś tydzień macie wizytę u dr. łukaszuka może on coś więcej powie. Przecież i tak się wyniki poprawiły. Kurna nie kumam tego wszystkiego :-I

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenka powodzenia na zabiegu. Daj znać po jak się czujesz.
    Teraz niestety ale nie ma nic za darmo. A człowiek takie składki płaci, a i tak musi chodzić prywatnie bo inaczej wielkie G będziesz miał.

• madlenka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda. Ale muszę o siebie zadbać przed. Lepiej się za to wziąć teraz niż potem w ciąży się z tym bujać. A może to przez to te trzy cykle są stracone? Najbardziej boję się znieczulenia. Igła??? Na sam widok mdleje :(

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Aniu, wiem, że ci ciężko. Tulę mocno! Pani doktor tak narzekała, a nic nie doradziła co brać żeby armię poratować? dobrze, że już niedługo macie wizytę u specjalisty. mam nadzieję, że tchnie w was wiarę i znów będziesz mogła latać :)
    ja też mam nadzieje, że wreszcie trafimy do dobrego specjalisty i dowiemy się dlaczego nie może u nas "zaskoczyć" i że szybko pokonamy przeszkody. dziś rano byłam zrobić lh, fsh i estradiol. w przyszłym tygodniu muszę zrobić tarczyce i wybrać się do kontroli do endo, bo już styczeń zbliża się ku końcowi. mąż mi powiedział, że boi się badania, a w zasadzie wyników, że będzie miał kiepskie wyniki. dziś żeby się rozerwać poszliśmy po pracy na lodowisko. śmigalismy półtorej godziny :) było cudownie :)

Madlenka, ja miałam nadżerkę usuwana laserowo. przy laserze odczuwa się taki piekacy ból. lekarze usuwają nadżerki, bo z nieleczonej możne się zrobić rak szyjki macicy. u mnie jak usłyszał, że mama miała raka szyjki macicy (a w końcu umarła przez inny rodzaj nowotworu, bo ten rak szyjki udało się wyłapać we wczesnym stadium), to tym szybciej chciał mi usunąć. zresztą u mnie częściowo blokowała wejście do macicy. mnie całe leczenie, wizyty i recepty pochłonęły prawie 1000zł (a to było w 2012r.). po zabiegu trochę plamiłam, tak jak się plami jak się małpa kończy.

Czarnobylki, trzymajcie się :) a tym zafasolkowanym życzę żeby mdłości wam nie dokuczały już :)

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ