Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdalenko ja też korzystałam z pomocy psychologa po poronieniu po prostu nie dawałam sobie rady. Byłam tylko na jednej wizycie bo chyba trafiłam do nie odpowiedniej osoby ale mimo wszystko trochę mi to pomogło
A tak naprawdę to pomógł mi przyjaciel który razem z żoną przeszedł to samo co ja z mężem i właśnie dzięki niemu zrozumiałam męża
Strata dziecka (ciąży) to okropne przeżycie ale także ogromna próba dla związku i naprawdę człowiek inaczej patrzy na tą drugą połowę docenia to co mamagdalenka_ka lubi tę wiadomość
-
Vincaminor i Gosia dziękuję :* znalazłam fundację, która wspiera kobiety po poronieniu na każdym etapie. Poczytałam ich ulotki i jeżeli nadal będzie mi źle za kilka tygodni to się z nimi skontaktuję.
Gosia nic się ostatnio nie odzywałaś. Pisz szybciutko co u Ciebie i jak Polusia. Ile dni do terminu porodu?[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Zaglądam tu codziennie ale nie zawsze wiem co napisać
Jeszcze 63 dni do terminu wg om ale ostatnio gin zmieniła termin na 02.05 wiec niby by zostalo 54 dni no ale czas pokaże:) kiedy Pola zechce przyjść do nas
No i z Poli już kawał baby 1700 g miała w czwartek
Naprawdę warto skorzystać z pomocy psychologa tylko że w takich wypadkach lepiej do kobiety a ja niestety trafiłam do faceta -
magdalenka_ka wrote:Vincaminor i Gosia dziękuję :* znalazłam fundację, która wspiera kobiety po poronieniu na każdym etapie. Poczytałam ich ulotki i jeżeli nadal będzie mi źle za kilka tygodni to się z nimi skontaktuję.grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Magdalenko ja uważam że jeżeli masz możliwość to jak najszybciej skorzystaj z porady psychologa. Samemu jest bardzo ciężko i nawet w pewnym momencie wydaje Ci się że jest lepiej ale to tylko siebie oszukujesz.
Ja też zwlekałam i może głupio to zabrzmi ale potwornie się wstydziłam Psychologa i się nie zdecydowałam na niego. Ale o moich odczuciach wiedział mój Rafał i on naprawdę był dla mnie ogromnym wsparciem. Pozwolił porządnie się wypłakać i wygadać i W rzeczywistości on Sam nie wiedział że ja to tak źle przechodzę.
Był nawet moment że sex to temat tabu był bo bałam się że zajdę w ciąże i znowu ją stracę. Uparłam się, że chce adoptować dziecko, że ja tego więcej nie zniosę. Rafał stanowczo mi powiedział, że adopcja jest ostatecznością i że On doskonale wie że będziemy mieli swoje dziecko.
-
Hej Czarnobyliny :* dzisiaj mam lepszy dzień być może to za przyczyną wiosennej pogody. Dziękuję za każdą cenną radę :* postanowiłam sobie dać czas i tak jak wcześniej napisałam - jeżeli za kilka tygodni nie będzie mi lepiej, to poszukam fachowej pomocy.
Szpilka weszłam na aniołkowe mamy, ale akurat ten wątek dołuje mnie najbardziej mi pomaga nie myślenie o tym co się stało ani o tym jak szybko znów uda się zaciążyć. Myślę, że sezon wiosenno letni pomoże uporać się ze smuteczkiem. A i ostatnie dwie noce przespałam i to bez żadnych koszmarów jestem dobrej myśliLenka@, Kati86, aja lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Witam czarnobylki :*
Magdalenka strasznie mi przykro mi psycholog pomógł, może usłyszałam to co w końcu oczekiwałam ok drugiej osoby a może po prostu chciałam i musiałam wyrzucić to z siebie czujesz się lepiej - super! ale jeśli będzie Ci gorzej nie zwlekaj!
U mnie pomimo pięknej temp po owulacji, plamień oraz dziwnego bólu 3dpo dziś zaczął się kolejny cykl... od jutra stymulacja i jeszcze w marcu pochodzimy do kolejnej IUI. Mocno wierzę i bardzo pragnę aby tym razem udało się i nie było nie miłych "niespodzianek".
Wpadłam tylko na chwilkę bo czasu brak... proszę tylko o kciuki a ja za Was trzymam cały czas :*Lenka@, szpilka, magdalenka_ka, under_the_snow, agatka196, gosia86, aja lubią tę wiadomość
IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
O psychologu myślałam już wielokrotnie. Wczoraj nawet mój gin dał mi namiar do pewnej kobietki. Myślę nad tym głęboko... A tak poza tym wczoraj zaczęłam kolejną stymulację, pierwszą po HSG. Siedemnastka zawsze była dla mnie szczęśliwa...Kati86, magdalenka_ka, agatka196, gosia86, aja lubią tę wiadomość
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
Kati i Lenka trzymam kciuki, aby ten cykl był tym szczęśliwym! Lenka statystyki mówią, że dużo kobiet zachodzi po drożności. Za 28 dni sikasz na zielono :*
Wczoraj postanowiliśmy wybrać się do Polski na długi majowy weekend pod koniec maja tak więc po zimowym przebudzeniu biorę się za siebie, bo mam 3 pary super rurek, w które nie mogę się wbić! Najważniejsze, że cel i motywacja są. Na wszelakie smuteczki u mnie najlepiej sprawdza się planowanie wakacji i różnych wyjazdówvincaminor, gosia86, agatka196, aja, szpilka, Lenka@ lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Vinca wykres wygląda naprawdę super
Pewnie będąc na Twoim miejscu już bym testowała (zresztą pierwszy test zrobiłam w 8dpo i to po poludniu bo wytrzymać nie mogłam oczywiście wyszła tylko jedna kreska, drugi zrobiłam w 9 dpo ale druga kreska pojawiła się dopiero po jakimś czasie więc też się nie nastawiałam że coś z tego może być no a kolejny już z II kreskami w 11dpo) tak więc mocno mocno trzymam kciuki
Lenka Kasia za Was równie mocno kibicuję i za pozostale staraczki także
Rah jak tam u Ciebie?
Aniu gdzie zaginęłaś?Lenka@ lubi tę wiadomość
-
gosia86 wrote:
Lenka Kasia za Was równie mocno kibicuję i za pozostale staraczki także
Dziękuuję :*
Czytam Twój pamiętnik cały czas i nie wiem co mam pisać strasznie się cieszę że wszystko dobrze i już tak niedługo będziesz tulić córcię
A mąż dobrze wybierze - nie martw się daj Mu się wykazać a Ty odpoczywaj :*gosia86 lubi tę wiadomość
IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Kasiu ja też zaglądam na bieżąco do Twojego pamiętnika wrzuciłam do ulubionych żeby nie przegapić żadnego wpisu bo tu rzadko zaglądasz a chcę wiedzieć co tam u Ciebie:*
Kasia co do męża to mam syndrom wicia gniazda i wszystko bym chciała na juz a najlepiej na wczoraj a mąż teraz dużo pracuje a poza tym to uparty zodiakalny byk (kolejny siedzi w brzuchu więc lekko z uparciuchami nie będzie)i czasem trudno cokolwiek od niego wyegzekwować
Vinca najważniejsze to umieć znalesc sobie zajecie i zająć głowę czymś innymWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 14:59
Kati86 lubi tę wiadomość
-
Cześć! Byliśmy wczoraj u lekarza. Na szczęście immunologia wyszła w porządku estradiol i progesteron z poprzedniego cyklu bardzo ładne. Niestety wyszła mi infekcja, co gorsza tym razem przebiega bezobjawowo. Pierwszy raz mi się to zdarzyło. Dostaliśmy lek i mam brać probiotyk. Niestety owulki w bieżącym cyklu nie miałam. Tak jak przypuszczałam. W następnym cyklu stymulacja clo, ale w mniejszej dawce. Boje się, ale mam nadzieję, że będzie dobrze. Jak będzie wsio ok, to podchodzimy do pierwszej IUI.
Koleżanka z pracy nareszcie powiedziała oficjalnie, że jest w ciąży powiedziałam jej, że od jakiegoś czasu przypuszczałam, że spodziewa się dziecka. Pogadałyśmy sympatycznie Śmiałam się, że muszę blisko niej siedzieć żeby mnie "zaraziła" ;)Teraz w pracy 2 z nas są w ciąży. Moja siostra się śmieje, że może to epidemia
Dziewczyny, naprawdę wam polecam, przeczytajcie sobie "Dzieci z chmur".
Aniu, kochana, daj znać co u ciebie.
Pozdrowionka dla wszystkich Czarnobylekmagdalenka_ka, Lenka@ lubią tę wiadomość