X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że odżył troszeczke watek. Bardzo mnie to cieszy :-)

Dziewczyny, Lenka, Kati oby marzec był dla was szczęśliwy :-)
    Vincaminor Twój wykres naprawde ładnie wyglada. Fajnie że sama sobie wymyślasz zajęcie by tyle nie myśleć. Powodzenia życzę :-)

Aja fajnie że coś ruszyło. Oby tylko infekcja sobie poszła szybciutko :-)

U nas dalej walka z cukrzyca i insulina. Schudłam już 5kg ale każa się nie martwić tym spadkiem bo zdaże nadrobić.

Lenka@ lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, założycielka naszego wątku została mamą :) Zajrzałam do pamiętnika Idy, a tu niespodzianka 10 marca 2015 ciąża zakończona :)

vincaminor lubi tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka laski <3
    Zapraszam na wątek https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/lista-wszystkich-staraczek,6008.html , połączmy się wszystkie :)

i przy okazji zostawiam wiruski ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ <3 graphics-food-581986.gif

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, to moze wyslijmy dziewczynkom mase wiruskow, zeby marzec okazal sie TYM miesiacem :) wiruuuuuuuuskiiiii

Ja mialam wczoraj wizyte, wyszlo mi lekkie nadcisnienie 130/90 i nie wiem czy juz mam panikowac, czy jeszcze nie, bo kolezanka juz mnie nastraszyla martwica plodu -_-

Mam skierowanie na CRP, nie wiecie, czy do tego badania trzeba byc na czczo, czy nie?

Lenka@ lubi tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• aja Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Aja przynajmniej cos sie dzieje nowego u Was powodzenia :*

Pozytywne wiadomości chyba pojawiły się dlatego, że nim weszliśmy do lekarza powiedziałam mężowi, że jak lekarz przekaże nam złe wiadomości, to dajemy sobie spokój ze staraniami na jakiś czas, że już nie mam siły jeździć i znosić tego wszystkiego. A tu pierwszy raz wróciłam z Krakowa niezdołowana, nie płakałam, nie bolała mnie głowa...

Under, chyba na czczo.

gosia86, under_the_snow, agatka196, Lenka@ lubią tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under ja co wizytę mam 140/80 i w karcie wpisane Emocje :-), ale mimo to dr kazał mi mierzyć w domu co drugi dzień i zawsze jest ksiażkowe. Tak robi stres z nami.
    Na Crp też mi się wydaje że naczczo trzeba być.

Dziewczyny łapcie ode mnie i Under wiruski :-)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Zarażajcie cię :-)

• bubka Znajoma

Wysłany: 12 marca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U MNIE DZISIAJ DZIEWCZYNY 6 DZIEŃ PO OWU Z NIECIERPLIWOŚCIĄ CZEKAM AŻ BĘDE MOGŁA ZROBIĆ HCG ALBO TEŚCIK :)

BUBA

Wysłany: 12 marca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniłam do luxmedu, jednak nie trzeba na czczo, wiec wracając z firmy podjechałam i mam już pobranie krwi za sobą :)

syy2cwa15lizurwm.png

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Under ja co wizytę mam 140/80 i w karcie wpisane Emocje :-), ale mimo to dr kazał mi mierzyć w domu co drugi dzień i zawsze jest ksiażkowe. Tak robi stres z nami.
    Moja koleżanka jak chodziła w ciąży do lekarza to miała dwa razy mierzone ciśnienie - raz przed USG i raz po - za pierwszym razem zawsze podwyższone. ;) Co stres to stres.

Oj, jak ja bym chciała się od Was zarazić... wykres cały czas bez zmian - to planowane testowanie chyba będzie dla mnie najbardziej stresujące ze wszystkich przez te cztery lata. -_-

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincaminor nie widzę Twojego wykresiku ale wierzę Ci na słowo, że jest dobrze ;) baaardzo mocno trzymam kciuki!!! Kiedy jest wielki dzień testowania?

Jak pojechałam z krwawieniem do szpitala to musiałam najpierw wszystko opowiedzieć a zaraz po tym pielęgniarka zmierzyła mi ciśnienie 189/99 ! Puls 132. To z nami robi stres. Jak się trochę uspokoiłam to i ciśnienie zrobiło się normalne.

Do nas już chyba wiosenka zawitała na dobre :) nie do wiary, że z dnia na dzień może się zrobić tak pięknie :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja bardzo się cieszę, że coś rusza się do przodu :) pięknie by było jak by nam wszystkim się udało :)

aja lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Vincaminor nie widzę Twojego wykresiku ale wierzę Ci na słowo, że jest dobrze ;) baaardzo mocno trzymam kciuki!!! Kiedy jest wielki dzień testowania?
    Nigdy w życiu nie miałam takiego wykresu i aż się go boję...
    Test w poniedziałek, chyba, że wcześniej coś się spierniczy.

h84fi09kllurhqo8.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincaminor mi zawsze lekarz mierzy 2x ciśnienie i za drugim zawsze jest niższe, ale w karte ciaży wpisuje pierwszy pomiar.

Ja dzis dostałam kolejna dawke insuliny bo cukry dalej wysokie mimo drastycznej diety. A już mi się marzy zjeść jakieś dobre ciacho lub napić się soku owocowego. Echh takie moje marzenia :-)

Wysłany: 12 marca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam juz wynik CRP, mam podwyzszone 13,85, norma niby 0-5, ale wyczytalam, ze dla ciezarnych 10. ogolnie nie ma tragedii.

Bylam dzis w firmie, nie spodziewaja sie mnie juz tam raczej. glupia zolza juz nie pracuje, a moj obecny przelozony bardzo ok, kazal mi dbac o siebie i niczym sie nie przejmowac.

Kati86, Lenka@, magdalenka_ka, aja lubią tę wiadomość

syy2cwa15lizurwm.png

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:
    Ja mam juz wynik CRP, mam podwyzszone 13,85, norma niby 0-5, ale wyczytalam, ze dla ciezarnych 10. ogolnie nie ma tragedii.

Bylam dzis w firmie, nie spodziewaja sie mnie juz tam raczej. glupia zolza juz nie pracuje, a moj obecny przelozony bardzo ok, kazal mi dbac o siebie i niczym sie nie przejmowac.

Też chętnie bym sobie odpoczęła od mojej korpo...

A tak z innej beczki..jutro robię kolor... :) W życiu nie robiłam :)
    Swój mam taki ciemny blond, jasny brąz...i chcę przyszaleć i zrobić taki miodowy / karmelowy z refleksami :D

under_the_snow, gosia86, magdalenka_ka, aja lubią tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja jestem po wynikach
    estriadol 256,4 46-607
    fsh 8,82 3,5-12,5
    lh 20,38 2,4-12,6
    prolaktyna 484 127-637
    przeciw ciała p/peroksydazie tarczycowej <5,0 norma <34
    przeciw ciałatyreoglobulinie 148,4 norma <115
    tsh 2,66 norma 0,4-4
    kortyzol 20,51 norma rano:6,2-19,4 wieczorem 2,3-11,9
    Jak myslicie czy te przeciw ciała to niejest ta belka którą trzeba wyeliminowac

Wysłany: 12 marca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, nie mam pojecia, poza tym nauczona jestem juz, zeby samemu nie interpretowac wynikow, bo mozna sie tylko zdenerwowac. Skonsultuj z lekarzem, te normy laboratoryjne czasem sa o tylek potluc, a wyniki lepiej interpretowac indywidualnie dla kazdego pacjenta.

syy2cwa15lizurwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem tylko w głowie sie robi mętlik i rózne głupoty przychodzą musze jakos wytrzymac i trzezwo muslec ale wiem ze to bedzie trudne

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam Was prosić o kciuki i dobre myśli. Rano pomyślałam, że dla jaj zrobię test z okazji piątku trzynastego i nie da się ukryć, że blada i ledwie różowa ale jest na nim druga kreska, równie gruba jak kontrolna.

agatka196, gosia86, under_the_snow, magdalenka_ka, Kati86, Eklerka, rah, Kasia1986, aja, ewelina27, szpilka, Lenka@, JoJo86 lubią tę wiadomość

h84fi09kllurhqo8.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor super :-) trzymamy mocno kciuki!!!!!!!

vincaminor lubi tę wiadomość

‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ