X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aniu, mąż robił już dwa razy badanie nasienia...w tym chromatynę.
    Ostatnie badanie około 2 miesiące temu. I wszystko wyszło dobrze.

Powiem Wam, że już mi ręce opadają...:(

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:
    Aniu, mąż robił już dwa razy badanie nasienia...w tym chromatynę.
    Ostatnie badanie około 2 miesiące temu. I wszystko wyszło dobrze.

Powiem Wam, że już mi ręce opadają...:(
    to albo blokada psychiczna albo moze trzeba zagłebic sie w mutacje? moze jest jakas ktora blokuje zajscie w ciaze?

• under_the_snow Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sprobuj Kochana, nic nie tracisz, ja tez bylam sceptycznie nastawiona, ale akurat u nas zdalo egzamin.

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane.

Lenka@ my tez w szczęśliwym cyklu kochaliśmy się co pare dni. Nawet bardzo żadko bo miałam problemy w pracy bardzo poważne i nie miałam ochoty. Prez stres owulacja przesuneła mi się o tydzień i wtedy zaskoczyliśmy. Mi kiedyś lekarz powiedział, że kobiety starajace się o dziecko powinny uprawiać seks co 2-3 dni ze wzgledu na jakość nasienia.

Under gratulacje cudownych wieści :-)

To i ja się pochwalę my też po prenatalnych i wszystko jest dobrze jeszcze czekamy na wynik testu papaa.

under_the_snow, Lenka@, aja lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png

Wysłany: 2 marca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, super, bardzo sie ciesze.

ja dzis poczulam ulge, bo moja kuzynka (dalsza rodzina) urodzila 3 dziecko z zespolem dauna i bylam zafiksowana na tym punkcie strasznie.

Lenka, jeszcze jedna rzecz,mw tym cyklu, w ktorym zaszlam bralam inofem. Lekarka mi polecila, ze jej pacjentki chwala, ze skuteczny. Bralam go tylko tamten cykl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 07:31

Lenka@ lubi tę wiadomość

syy2cwa15lizurwm.png

• madlenka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkraczam w etap wkręania sobie objawów ciąży. Co miesięczny etap :(

qdkk2n0ao2txirxa.png

Wysłany: 3 marca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam ten bol :)

syy2cwa15lizurwm.png

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gdyby nie beznadziejna temperatura w moim przypadku, to też bym się wkręcała...

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • aja Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Czarnobylki! Dostałam wyniki badań na przeciwciała blokujące. Wyszły (lekarz mówił, że jak ma być dobrze, to mają wyjść), ale trochę się martwię, że za niskie. Niestety nie ma przedziałów referencyjnych, a u wujka Googl'a nie łatwo coś znaleźć na ten temat i zbytnio nie wiem jak ten wynik zinterpretować. Chyba jajo zniosę do przyszłego wtorku zanim pojedziemy do lekarza.
    Coś mi się wydaje, że ten cykl mam bezowulacyjny. wszystkie testy owu wyszły mi negatywne, choć inne objawy owulki mam. a kupiłam inne testy niż te które zazwyczaj. Mam nadzieje, że testy kłamały ;] choć kupiłam różową świeczkę, nie mam kiedy jej zapalić, ale paliły się lawendowe tealighty ;)

Agatka, Under, ciesze się, że u was ok i dzieciaczki zdrowo rosną :)

Lenka, wspieram cię z całego serca. U nas tez wszystko w normie, a jakoś się nam nie udaje.

Lenka@ lubi tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aju...dziękuję za ciepłe słowa. Na prawdę. A co do testów to potrafią przekłamywać wynik. Ja w poprzednim cyklu miałam potwierdzoną owulkę monitoringiem...a testy za każdym razem były negatywne.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki gdzie wy jesteście. Chyba podupadło coś nam forum. Zjawcie się czasem i napiszcie co u Was. :-*

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie piszę, bo nie bardzo mam o czym. ;)
    Przyszedł teraz taki czas, że z każdym dniem coraz bardziej "będę w ciąży" a później pewnie znowu przyjdzie rozczarowanie.Zła na siebie jestem, bo mimo to, że oprócz tego cyklu co trwa czekają mnie jeszcze dwa z clo to ja chyba się poddałam. :/ Zajście w ciążę powoli przestaje być planem a zaczyna być jakąś totalną abstrakcją.
    Jeszcze Teściu mnie ostatnio wkurzył, bo zaczął piłować o "zapisanie się w kolejkę na in vitro" i siedziałam cicho zamiast mu wygarnąć, że to nie jego króliczkowany interes a ja w ogóle nie wiem czy po skończeniu kuracji z clo w ogóle podjęłabym się inv...

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądam do Was ale nie wiem co napisać...co kolwiek zaczynałam nie miało sensu...
    Ja czekam na wizytę pod tytułem 'ocena płodności'. Nie wiem na czym to ma polegać ani kiedy w końcu otrzymam datę wizyty.
    Buziaki dla Was Dziołchy :*

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpisuję się pod Wami dziewczyny. Cykl idzie ku końcowi więc czekam na nowy. Myślałam, że to wszystko będzie inaczej. Przede wszystkim szybciej. W sumie nie jestem tu bardzo długo, ale bez względu na to ile każda z nas tu jest, to wydaje się za długo. Pamiętam jak napisałam do Was w pierwszym cyklu, twierdziłam, że się uda (bo niby dlaczego nie) a Wy studziłyście mój zapał. To było w listopadzie. Teraz Was rozumiem. Ehh ciężkie to wszystko.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny sama już kilkanaście razy zaczynałam coś pisać, a zachwilę kasowałam ten wpis. Poprostu już nie wiem co Wam napisać w Waszej sytuacji. Jednak cały czas o Was myślę i z niecierpliwościa czekam na to by cieszyć się Waszym szczęściem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki moje kochane doskonale was rozumiem te które są w ciąży nie chcą strzelić gafy tym które sie dalej starają ja jestem w podobnej sytuacji ponieważ dorwała mnie chandra długo czekam na dzidziusia wiem ze są kobietki które dłużej czekają i robię ukłon w ich stronę za cierpliwośc ale jakoś tak dzisiaj mi smutno paliłam swieczke i nawet @ mi sie spóżnia 5 dni ale jakoś nie jestem przekonana ze sie udało bo coś powolutku zaczynam brudzic wiec za rogiem @ i badania ,jutro dzień kobiet a ja dostane idealny prezent potwierdzający to ze jestem kobietą @ życzę aby każda z was czekała krócej na ten wymarzony prezent aby kazdej sie spełniło marzenie

under_the_snow lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 marca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka siuraj na test! Jak Ci normalnie się nie spóźnia to może coś tam się zadziało?

U mnie w końcu coś do przodu. Właśnie dostałam pocztą informacje z kliniki niepłodności. Listę badań do zrobienia i opis jak będzie wyglądała pierwsza wizyta. Wszystkie hormonki mam do powtórzenia oprócz progesteronu. No i mąż nasienie ma powtórzyć - pomimo, że wynik z lutego był ok? Mus to mus. Wstąpiła we mnie nadzieja i będę walczyć aż do porodu :P niezaciążone ciągnę za sobą :*:*

agatka196, ewelina27, under_the_snow, szpilka, JoJo86, Eklerka, rah lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka to dobrze teraz tylko do przodu ja tez musze zrobic kortyzol antyTG antyTPO estriadol fsh lh prolaktyna i tsh w 12dc usc dowcipnie i usg tarczycy kochana poczekam zobacze czy sie rozkreca czy nie choic czuje ze to @ az dzisiaj sobie popłakałam z tej bezsilności trudno bedzie ja to wiem może kiedys doczekam sie dzidziusia a za Ciebie Trzymam mocno kciuki aby ta droga do spełnienia marzenia była dużo krótsza

Wysłany: 7 marca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, siusiaj na test! Ja tez bylam przekonana, ze u mnie sie @ rozkreca, a 3 miesiac juz sie nie rozkrecila :)

syy2cwa15lizurwm.png

Wysłany: 7 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina27 wrote:
    Magdalenka to dobrze teraz tylko do przodu ja tez musze zrobic kortyzol antyTG antyTPO estriadol fsh lh prolaktyna i tsh w 12dc usc dowcipnie i usg tarczycy kochana poczekam zobacze czy sie rozkreca czy nie choic czuje ze to @ az dzisiaj sobie popłakałam z tej bezsilności trudno bedzie ja to wiem może kiedys doczekam sie dzidziusia a za Ciebie Trzymam mocno kciuki aby ta droga do spełnienia marzenia była dużo krótsza

Mimo wszystko ja bym nasikała ;) bezsilność bardzo dobrze znam :( po prostu życie jest tak cholernie niesprawiedliwe :/ ciężkie to wszystko jest, ale Ewelina (i inne Czarnobyliny) damy radę, bo jak nie my to kto??? ;)
    Miłego dnia! Ja zmykam na dzisiaj, bo dziś obchodzimy przyśpieszony dzień kobiet :)

ewelina27, rah lubią tę wiadomość

‹‹ 553 554 555 556 557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ