X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Roza86 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, Gosiu! Gratuluję! Zrobisz jeszcze jeden dla pewności? A zarażasz? :D

3jgxikgnd94s7ub1.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża nie ma co gratulować bo to testy z poprzedniej ciąży.

Ola mi to w sumie bez różnicy czy corka czy syn. Chociaż mam wrażenie że gdyby się udało i bylaby druga dziewczynka to miały by lepszy kontakt niż Np brat i siostra.

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Roza86 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Haha Gosia, to w takim razie niech to będą gratulacje na dobrą wróżbę! :D

gosia86, Olciaaa lubią tę wiadomość

3jgxikgnd94s7ub1.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha niech tak będzie :)

Ola a Ty jak sie masz przed testowaniem?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki:-) dzis 28 dc ale rano bardzo spadła mi temp wiec raczej w tym cyklu nic z tego. Jak do nd nie dostanę okresu to dopiero wtedy zrobie test bo wczesniej nie ma sensu. Ale 3mam za Was mocno kciuki. :-) od nowego cyklu mam brac większa dawkę clo wiec mam nadzieje, ze czerwiec bedzie moim miesiacem:-) zwlaszcza ze w czerwcu mam 30 urodzinki i to bylby najfajniejszy prezent:-)

Roza86, aja lubią tę wiadomość

• borsuk Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa trzymam kciuki aby w tym cyklu juz się Wam udało :)

Olciaaa lubi tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i klops... Dostałam okres. Zaczynam od nowa z pozytywnym nastawieniem.:-)

• borsuk Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oczywiście, że z pozytywnym nastawieniem! Inaczej nie ma sensu :) :) Ten cykl będzie udany!!! :*

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Czesc dziewczynki:-) dzis 28 dc ale rano bardzo spadła mi temp wiec raczej w tym cyklu nic z tego. Jak do nd nie dostanę okresu to dopiero wtedy zrobie test bo wczesniej nie ma sensu. Ale 3mam za Was mocno kciuki. :-) od nowego cyklu mam brac większa dawkę clo wiec mam nadzieje, ze czerwiec bedzie moim miesiacem:-) zwlaszcza ze w czerwcu mam 30 urodzinki i to bylby najfajniejszy prezent:-)
    Którego masz urodziny? Ja 8 też czerwca ;) I jak wynika z rocznika 86 również trzydzieste ;)

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodzinki mam 24:-) stuknie mi 30 wiec fajnie byłoby powiększyć rodzinkę! Borsuk ile się staracie? Ja zaczelam dzis 6 cykl starań.2 na clo.

• borsuk Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czerwcu 2015r. odstawiłam krążki, a wcześniej przez ponad 10 lat brałam tabletki. Staramy się od grudnia, czyli teraz mamy również 6 cykl starań :)
    Ja brałam duphaston, ale z forum dowiedziałam się o wiele więcej o tym leku i jak zmieniłam ginekologa na takiego z polecenia, to kazał mi odstawić dupka, bo przy mojej późnej owulacji (24-25dc) raczej mi nie pomoże, a może zaszkodzić (brałam go od 16-25dc- poprzednia Pani doktor nie widziała w tym nic złego :/)

Trzymam kciuki abyście zrobili sobie piękny prezent na trzydziestkę ;)

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobrze,że zmienilas lekarza. Ja na razie bralam samo clo teraz mam brac z duphastonem i mam mieć monitorowany cykl. Ja tez mam nadziej,ze Wam się uda teraz. :-) ogolnie bardzo się cieszę ze sa takie fora:-) wiele z nas ma problem z zajsciem w ciążę, a dzięki dziewczynom z forum mozna sporo się dowiedzieć.:-) no i jest wsparcie! 3majmy sie razem dziewczyny!

gosia86 lubi tę wiadomość

• borsuk Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz z monitoringiem na pewno się Wam uda :) Ja również się cieszę, że jest to forum. Gdyby nie pomocne dziewczyny, to nadal bym chodziła do tej mojej ginekolog z przekonaniem, że wie co robi!

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodziłam do 2 gin w tym samym czasie bo jeden byl endokrynologiem-ginekologiem. Zawsze lepiej poradzic się kilku osob. Tym bardziej ze obie powiedziały ze jak nie udaa sie po 4 cyklach z clo to trzeba isc do poradni niepłodności bo czas leci.

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Ja chodziłam do 2 gin w tym samym czasie bo jeden byl endokrynologiem-ginekologiem. Zawsze lepiej poradzic się kilku osob. Tym bardziej ze obie powiedziały ze jak nie udaa sie po 4 cyklach z clo to trzeba isc do poradni niepłodności bo czas leci.
    Spokojnie z tym clo ;) ja przy mega problemach zaciązyłam z clo dopiero w ostatnim, szóstym cyklu ;) spinanie się w temacie na pewno nie pomaga.

Moje "dwie kreski" wczoraj mialy rocznicę, wlaśnie rok temu, centralnie na urodziny dostalam taki piękny prezent. <3 teraz mój prezent lezy obok w łóżeczku i guga sobie wesoło :)

gosia86, borsuk, aja, ewelina27 lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Spokojnie z tym clo ;) ja przy mega problemach zaciązyłam z clo dopiero w ostatnim, szóstym cyklu ;) spinanie się w temacie na pewno nie pomaga.

Moje "dwie kreski" wczoraj mialy rocznicę, wlaśnie rok temu, centralnie na urodziny dostalam taki piękny prezent. <3 teraz mój prezent lezy obok w łóżeczku i guga sobie wesoło :)

I takie komentarze lubię:-) staram się pozytywnie podchodzić do starań o maluszka i każda historia z happy endem podnosi mnie na duchu :-)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj test na I ale jeszcze się łudzę że to może jednak za wczesnie na testowanie. Gdyby nie ta durna zgaga to bym się nie wkręcała ale takie coś to tylko w ciąży miałam. No cóż pozostało mi czekać do terminu @

Olcia doczekasz sie i Ty ;*
    Róża a jak u Ciebie?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Roza86 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2016, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie? Wczoraj dostałam, mówiąc wprost, biegunkę! Pomyślałam, że to może dobra wróżba, bo rozwolnienie to oznaka pewnej rewolucji. Od razu skojarzyło mi się z przewijaniem pieluch... :-)
    A tak serio to dopiero dzisiaj miałam zdecydowane dwie kreski na teście owu. Testy ciążowe będę robić w Dniu Dziecka ;-) może do tego czasu beda tez jakies inne oznaki. Niekoniecznie biegunka.

gosia86, Olciaaa lubią tę wiadomość

3jgxikgnd94s7ub1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :-) jak moja weekend? Piękna pogoda sprawia, że ma się pozytywne nastawienie do życia, zwłaszcza do starań o maluszka :-) Gosia i Roza jak się czujecie? Buziaki

• Roza86 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I slusznie Olu! Pozytywne nastawienie jest mega ważne. Ja dzisiaj luz. Mam owulke, będzie serduszkowanie... a co dalej? Zobaczymy! Jak się uda to super. Jak nie to uda się w nastepnym cyklu :-)

3jgxikgnd94s7ub1.png
‹‹ 629 630 631 632 633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ