X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Roza86 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, Gosiu! Gratuluję! Zrobisz jeszcze jeden dla pewności? A zarażasz? :D

3jgxikgnd94s7ub1.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża nie ma co gratulować bo to testy z poprzedniej ciąży.

Ola mi to w sumie bez różnicy czy corka czy syn. Chociaż mam wrażenie że gdyby się udało i bylaby druga dziewczynka to miały by lepszy kontakt niż Np brat i siostra.

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Roza86 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Haha Gosia, to w takim razie niech to będą gratulacje na dobrą wróżbę! :D

gosia86, Olciaaa lubią tę wiadomość

3jgxikgnd94s7ub1.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha niech tak będzie :)

Ola a Ty jak sie masz przed testowaniem?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki:-) dzis 28 dc ale rano bardzo spadła mi temp wiec raczej w tym cyklu nic z tego. Jak do nd nie dostanę okresu to dopiero wtedy zrobie test bo wczesniej nie ma sensu. Ale 3mam za Was mocno kciuki. :-) od nowego cyklu mam brac większa dawkę clo wiec mam nadzieje, ze czerwiec bedzie moim miesiacem:-) zwlaszcza ze w czerwcu mam 30 urodzinki i to bylby najfajniejszy prezent:-)

Roza86, aja lubią tę wiadomość

• borsuk Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa trzymam kciuki aby w tym cyklu juz się Wam udało :)

Olciaaa lubi tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i klops... Dostałam okres. Zaczynam od nowa z pozytywnym nastawieniem.:-)

• borsuk Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oczywiście, że z pozytywnym nastawieniem! Inaczej nie ma sensu :) :) Ten cykl będzie udany!!! :*

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Czesc dziewczynki:-) dzis 28 dc ale rano bardzo spadła mi temp wiec raczej w tym cyklu nic z tego. Jak do nd nie dostanę okresu to dopiero wtedy zrobie test bo wczesniej nie ma sensu. Ale 3mam za Was mocno kciuki. :-) od nowego cyklu mam brac większa dawkę clo wiec mam nadzieje, ze czerwiec bedzie moim miesiacem:-) zwlaszcza ze w czerwcu mam 30 urodzinki i to bylby najfajniejszy prezent:-)
    Którego masz urodziny? Ja 8 też czerwca ;) I jak wynika z rocznika 86 również trzydzieste ;)

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodzinki mam 24:-) stuknie mi 30 wiec fajnie byłoby powiększyć rodzinkę! Borsuk ile się staracie? Ja zaczelam dzis 6 cykl starań.2 na clo.

• borsuk Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czerwcu 2015r. odstawiłam krążki, a wcześniej przez ponad 10 lat brałam tabletki. Staramy się od grudnia, czyli teraz mamy również 6 cykl starań :)
    Ja brałam duphaston, ale z forum dowiedziałam się o wiele więcej o tym leku i jak zmieniłam ginekologa na takiego z polecenia, to kazał mi odstawić dupka, bo przy mojej późnej owulacji (24-25dc) raczej mi nie pomoże, a może zaszkodzić (brałam go od 16-25dc- poprzednia Pani doktor nie widziała w tym nic złego :/)

Trzymam kciuki abyście zrobili sobie piękny prezent na trzydziestkę ;)

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobrze,że zmienilas lekarza. Ja na razie bralam samo clo teraz mam brac z duphastonem i mam mieć monitorowany cykl. Ja tez mam nadziej,ze Wam się uda teraz. :-) ogolnie bardzo się cieszę ze sa takie fora:-) wiele z nas ma problem z zajsciem w ciążę, a dzięki dziewczynom z forum mozna sporo się dowiedzieć.:-) no i jest wsparcie! 3majmy sie razem dziewczyny!

gosia86 lubi tę wiadomość

• borsuk Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz z monitoringiem na pewno się Wam uda :) Ja również się cieszę, że jest to forum. Gdyby nie pomocne dziewczyny, to nadal bym chodziła do tej mojej ginekolog z przekonaniem, że wie co robi!

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodziłam do 2 gin w tym samym czasie bo jeden byl endokrynologiem-ginekologiem. Zawsze lepiej poradzic się kilku osob. Tym bardziej ze obie powiedziały ze jak nie udaa sie po 4 cyklach z clo to trzeba isc do poradni niepłodności bo czas leci.

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Ja chodziłam do 2 gin w tym samym czasie bo jeden byl endokrynologiem-ginekologiem. Zawsze lepiej poradzic się kilku osob. Tym bardziej ze obie powiedziały ze jak nie udaa sie po 4 cyklach z clo to trzeba isc do poradni niepłodności bo czas leci.
    Spokojnie z tym clo ;) ja przy mega problemach zaciązyłam z clo dopiero w ostatnim, szóstym cyklu ;) spinanie się w temacie na pewno nie pomaga.

Moje "dwie kreski" wczoraj mialy rocznicę, wlaśnie rok temu, centralnie na urodziny dostalam taki piękny prezent. <3 teraz mój prezent lezy obok w łóżeczku i guga sobie wesoło :)

gosia86, borsuk, aja, ewelina27 lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Spokojnie z tym clo ;) ja przy mega problemach zaciązyłam z clo dopiero w ostatnim, szóstym cyklu ;) spinanie się w temacie na pewno nie pomaga.

Moje "dwie kreski" wczoraj mialy rocznicę, wlaśnie rok temu, centralnie na urodziny dostalam taki piękny prezent. <3 teraz mój prezent lezy obok w łóżeczku i guga sobie wesoło :)

I takie komentarze lubię:-) staram się pozytywnie podchodzić do starań o maluszka i każda historia z happy endem podnosi mnie na duchu :-)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj test na I ale jeszcze się łudzę że to może jednak za wczesnie na testowanie. Gdyby nie ta durna zgaga to bym się nie wkręcała ale takie coś to tylko w ciąży miałam. No cóż pozostało mi czekać do terminu @

Olcia doczekasz sie i Ty ;*
    Róża a jak u Ciebie?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Roza86 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2016, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie? Wczoraj dostałam, mówiąc wprost, biegunkę! Pomyślałam, że to może dobra wróżba, bo rozwolnienie to oznaka pewnej rewolucji. Od razu skojarzyło mi się z przewijaniem pieluch... :-)
    A tak serio to dopiero dzisiaj miałam zdecydowane dwie kreski na teście owu. Testy ciążowe będę robić w Dniu Dziecka ;-) może do tego czasu beda tez jakies inne oznaki. Niekoniecznie biegunka.

gosia86, Olciaaa lubią tę wiadomość

3jgxikgnd94s7ub1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :-) jak moja weekend? Piękna pogoda sprawia, że ma się pozytywne nastawienie do życia, zwłaszcza do starań o maluszka :-) Gosia i Roza jak się czujecie? Buziaki

• Roza86 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I slusznie Olu! Pozytywne nastawienie jest mega ważne. Ja dzisiaj luz. Mam owulke, będzie serduszkowanie... a co dalej? Zobaczymy! Jak się uda to super. Jak nie to uda się w nastepnym cyklu :-)

3jgxikgnd94s7ub1.png
‹‹ 629 630 631 632 633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ