X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Roza86 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2016, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie myślę, że z ciążą jest lepiej niż z loterią! Która z Was wygrała w totka? ;> No właśnie... ;)

Olcia, jak Ci się objawia ten brak owulacji?? Chodzi o to, że nie ma krwawienia miesięcznego? Tak czy inaczej trzymam kciuki, żeby w tym miesiącu było co ma być. I tyle ;P

Dobranoc wszystkim!

3jgxikgnd94s7ub1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje problemy zaczęły się po tym jak się pochorowałam w październiku na zapalenie oskrzeli, do tego miałam bardzo duzo stresów... i okres dostałam po 50 dniach, który wywołałam luteiną. od tego czasu robiłam testy owulacyjne, i przez czas 4 miesięcy tylko 1 raz miałam pozytywny test owulacyjny. W kwietniu zrobiłam badania na poziom progesteronu (21 dc) które potwierdziły, ze do owulacji nie doszło. Lekarz przepisał mi clo, i w tym cyklu owulacja raczej byla- tak wynika z wykresu na ovufriend (temp i testu owu) bo monitoringu nie miałam. Teraz czekam na testowanie, które najwcześniej za tydzień

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jeszcze ponad tydzień do testowania ale myślę że to niestety nie ten cykl jeszcze.
    Trzymam Olcia kciuki za Ciebie &&&

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gosia ja tez trzymam kciuki:-) ale tez nam przeczucie, ze to nie teraz. Bolą mnie piersi ale zawsze przed okresem mnie bolą:-( no coz trzeba czekać cały tydzień do weekendu zeby testować. Miłego dnia:-)

• Roza86 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia i Gosia, ja też za Was trzymam... i zazdroszczę, bo będziecie już testować, a ja wciąż na jajeczko czekam :D Oby testy Was zaskoczyły!! Koniecznie dajcie znać. Pozdrawiam, Róża

gosia86 lubi tę wiadomość

3jgxikgnd94s7ub1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roza a ile trwają Twoje cykle? Moje ok 30 dni +/-. Teraz jezeli wystąpiła owulacja to byla w 17 dc. Bralas clo? Ja w tym cyklu bralam 1 raz. Najgorsze jest to czekanie... Ja takie starania "na powaznie" zaczelam w cyklu grudzien-styczen i myslalam, ze szybciej pojdzie. A jedyne co ustalilam, to to ze nie mam owulki. Teraz to mam nadzieje,ze jeszcze w tm roku uda się zaciazyc:-)

• Roza86 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje cykle od początku roku wynosiły: 12, 35, 26, 27, 22. Ten długi był bezowulacyjny, miałam wtedy torbiel na jajniku. Pozostałe raczej okej. Żaden ginekolog nie zwrócił mi uwagi, że coś jest nie tak jak powinno. Poza tym mam objawy owulacji, więc nawet nie przyszło mi do głowy, że mogłoby jej nie być.

Clo nie biorę, w tym cyklu włączam duphaston, na wyrównanie cykli i na plamienie śródmiesiączkowe.

Wolno ten czas płynie jak mierzy się od cyklu do cyklu, od śluzu niepłodnego do płodnego i od temperatury niskiej do wysokiej....

Ale myślę, że z tego okresu starań też można się cieszyć... Kiedyś opowiecie swojemu dziecku, jak bardzo chcieliście, żeby pojawiło się już na świecie. Możecie sobie z partnerem zrobić jakieś prezenty. Wasze amulety szczęścia!! Np. bransoletka, która będzie Ci przypominała o Twoich uczuciach emocjach i chyba też o tym, że wobec życia trzeba być pokornym...

Ja się tego uczę, ale bynajmniej nie z założonymi rękami. My, silne kobiety, nie czekamy przecież biernie na cud! :)

3jgxikgnd94s7ub1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie, ze okres starań na plusy:-) mój mąż nawet się śmieje,ze dobrze ze to jeszcze trochę potrwa bo przy dziecku pewnie nie będzie tyle czasu na przytulanie;-) tak sobie mysle, ze jaka szkoda, ze to ja muszę być w ciąży a nie mąż bo jestem bardzo niecierpliwia i chciałabym "już i teraz" a mąż to oaza spokoju:-) ale troche odkladalam decyzję o macierzyństwie wiec teraz nie moge się doczekać:-)

• Roza86 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w związku podobnie! :)
    Ja jestem naglizna i chciałabym tu i teraz. A jak widzę dziecko na ulicy to pożeram wzrokiem. Trochę nawet żałuję, że tak się zabezpieczaliśmy skutecznie, bo taka "wpadka" też byłaby fajna. Pewnie teraz miałaby 2 lata i plątała się gdzieś między nogami. Czekaaaanie tak się dłuuuży...

Olciaaa lubi tę wiadomość

3jgxikgnd94s7ub1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety bardzo się dłuży, ja cały czas myślę, czytam o śluzie, temperaturze, testach jakby to coś miało dać :-P No właśnie ja też się zabezpieczałam, bałam się zajść w ciążę z powodu pracy :-( Dopiero w tym roku mogę się zdecydować, bo chociaż wiem, że będę miała gdzie wracać po macierzyńskim. Cały czas się słyszy, że Polki odkładają macierzyństwo, a ja np chętnie urodziłabym jakieś 3-4 lata wcześniej jakby w tym w tym kraju Państwo faktycznie dbało o młode matki.

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety młode matki nie mają lekko. Miedzy innymi teraz decydujemy sie na drugie dziecko bo nie mamy co zrobić z córcia gdybym miała wracać do pracy.
    U mnie oczywiście ciąża urojona już się rozkręca i doszukuje się objawów jakie miałam w poprzednich ciążach

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia a jakie miałaś pierwsze objawy? i kiedy je poczułaś Ja też się trochę doszukuję ale już parę razy się rozczarowałam więc myślę, że to bardziej moja psychika tutaj działa. Test będę robić w nd bo to mój 30 dc (a zwykle tyle ma moj cykl), no chyba że do tego czasu dostanę okres.

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W obu ciążach miałam mega pragnienie, mogłam pić i pić, zgaga ale nie taka palącą tylko takie odbijanie nawet samym powietrzem lub po wodzie mineralnej, senność (teraz trudno to brać za objaw bo wstaje w nocy do córki), ciężkie piersi (teraz przy kp też trudno mi określić ale czuje że są jakieś inne).
    Najpewniejszym objawem u mnie jest ta dziwna zgaga właśnie bo tylko w ciąży mialam coś takiego.
    Objawy miałam jakoś kilka dni po owu.
    Śluzu też jest więcej niż normalnie przed miesiączką.

Ja niby powinnam dostać środa -piątek ale nie wiem czy wytrzymam tyle z testowaniem. Może gdybym nie miała testu w domu to bym wytrzymała ale jak na złość dzisiaj kupiłam wiec teraz będzie mnie kusił

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zrób rano, jakby wyszedł negatywny to powtórz za 2 dni. Może coś jest na rzeczy, czego z całego serca Ci życzę ;-) Ja czuje ból piersi (ale często mnie bolą przed miesiączką) i czuję się jakbym miała dostać okres zaraz (tak mnie ciągnie w brzuchu), więc na dwoje babka wróżyła.

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda marnować test bo to jeszcze za wcześnie bo do okresu jeszcze tydzień

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tydzień to faktycznie nie ma sensu. Mi lekarz mówił ze najlepiej w dniu spodziewanej miesiaczki albo po:-) wiadomo psychika robi swoje, doszukujemy się objawów. Chcialabym skupic się na czymś innym ale to trudne.

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam zapas testów na allegro to może w niedzielę zrobię. W ciąży z Polą testowala 4 dni przed @ beta wtedy miałam 56

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 dni przed @ wyszedł Ci test? Czy robiłaś tylko betę?

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test wyszedl taki
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/632692173e15.jpg
    I beta w tym samym dniu 56

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie widać 2 kreskę. Ale mówią dziewczyny, ze każda ciąża moze być inna. mam nadzieję, ze się uda i ze Twoja Córcia szybko bedzie miała rodzenstwo:-) teraz chlopczyk powinien byc;-)

‹‹ 628 629 630 631 632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: