X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja doskonale Cię rozumiem Gosjja :-) Mam tak samo, chciałabym już i teraz. A tu proszę... trzeba czekać :-) Ważne, żeby myśleć pozytywnie bo w końcu się uda ;-)

• Gosjja Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki powiedzcie mi prosze.

Do okresu pozostaly 3 dni.Owu (wg testow owulacyjnych) obstawiam,ze mialam w czwartek 21.04 (pozytywny test-szczyt śluzu) lub w piątek test juz negatywny) 22.04. Przytulasy z mężem były 17,18 i 20 ( test owu byl prawie pozytywny)Powiedzcie mi proszę czy jest sens robić już test ciązowy czy się wstrzymać...?

Ta moja niecierpliwość...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 16:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ostatniej wizycie moja gin mówiła, żeby testować w dniu spodziewanej miesiączki, albo nawet po tym dniu. Myślę, że 1 dzień wcześniej też mozesz spróbować bo wcześniej to chyba nie ma sensu. 3mam kciuki :-)

• Gosjja Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziś zrobiłam niebieski Bobo-Test i wyszedł cień drugiej kreski. ale spokojnie z entuzjazmem:) zobaczymy co los przyniesie! Wstawiłabym zdjęcie ale nie mam zielonego pojęcia jak się to robi;/

borsuk lubi tę wiadomość

• Gosjja Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki zrobilam Pinkt Test i wyszły dwie krechy:)

Olciaaa, borsuk, aja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!! super!!! :-)

• Gosjja Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki zrobilam Pinkt Test i wyszły dwie krechy:)dziekuje! Oby bylo wszystko dobrze:)

aja, BabyBe lubią tę wiadomość

• borsuk Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosjja moje gratulację :) :)
    Zapodaj.net.
    Poprawej wybierasz - NA FORUM
    Wybierasz zdjęcie, klikasz w opcje 500x500 i dajesz zapodaj.
    Kopiujesz ostatni wygenerowany link :)
    Dajesz fotkę :) To zawsze pozytywnie nastraja :)

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie wracam na różową stronę. Mam nadzieję że nie na długo.
    Trzeba dziewczyny rozkręcić wątek ;)

aja, szpilka lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia86 3mam kciuki, żeby szybko Ci się udało :-) Ja już staram się 5 cykl, jak na razie okazało się, że mam problemy z owulacją, i brałam clo. Teraz czekam na efekty, ale dziś dopiero 19 dzień cyklu.

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia u mnie 18 dc. Daję nam dwa cykle bez spiny. To oczywiście wersja dla męża. Ale tak na prawdę to nie potrafię myśleć o nuczym innym. Ale na razie jeszcze się wstrzymam z mietzeniem temperatury i z testami owu bo to mierzenie mnie za bardzo stresowało

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam podobny problem, też cały czas o tym myslę, a wiem, że niestety to nie wystarczy. Temp mierze, ale jakoś za specjalnie mi to nie wychodzi - spore wahania temperatury, a test owu w 16dc pokazał 2 kreski - ale jedna była ciut jaśniejsza. ok 15-17 dc bolały mnie jajniki, ale czy owulacja była to nie wiem niestety. Gosia a ile się już staracie?

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja mam roczną córeczkę i teraz staramy się o rodzeństwo, to pierwszy cykl dopiero.
    Testy owu trzeba robić przez kilka dni o tej samej porze, najlepiej nie pić minimum 3 godziny przed zrobieniem testu. Testy jest dobrze naklejać na kartkę i obserwować jak zmienia się kolor kresek, bo to że pojawi się druga wcale nie oznacza ze owulacja jest. A i nie powinno sie ich robic z samego rana. Podobno poziom lh wyższy jest po południu ale ile w tym.orawdy to nie wiem. Nie mam dużego doświadczenia bo używałam testów tylko w jednym cyklu

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia jak o 2 to mam nadzieje, że szybko Wam pójdzie ;-) Ja dopiero 1, i się stresuję. Połowa sukcesu, że okazał się, że mam problemy z owulacją, może to clo pomoże. Mąż przebadany i z nim ok. Teraz czekam na testowanie, i jakby teraz się nie udało to mam brać podwójną dawkę clo (2x 1 tabl przez 5 dni) bo w tym cyklu brałam 1 tabl dziennie przez 5 dni.

• Roza86 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny!

Czy któraś może podzielić się odczuciami po zażywaniu duphastonu???? Mam zacząć w bieżącym cyklu, ale trochę się obawiam, sama nie wiem czego. Nie chcę sobie w żaden sposób zaszkodzić... Jestem dopiero na początku drogi do macierzyństwa, więc może za wcześnie na tabsy...

A tak btw. staram się o pierwszego w życiu dzidziusia. Ta myśl jest dla mnie tak niesamowita, że aż trudno mi uwierzyć w to co się dzieje. A w ciążę to chyba nie uwierzę, dopóki mi brzuch nie urośnie! :D

3jgxikgnd94s7ub1.png
  • Roza86 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

jak miło zobaczyć jakiś test, który jest pozytywny ... do tej pory w całym życiu wszystkie testy /oczywiście ciążowe/ były negatywne

hehe 2 kreski na teście owulacyjnym .. a tyle radości :P :D[/QUOTE]

Hahahaha... uśmiałam się, bo w poprzednim cyklu też zastosowałam testy ovu i miałam podobne odczucia. Byłam szczęśliwa i bardzo dumna z tych dwóch kreseczek!

3jgxikgnd94s7ub1.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola oby Clo zadziałało.
    Jeśli chodzi o mnie to w obie ciążę (jedną poroniłam) zaszłam szybko. Ale teraz obawiam się że przy karmieniu piersią może to potrwać dłużej. A z pewnych względów czasu mam nie wiele bo w sierpniu konczy mi się urlop i albo do pracy albo na wychowawczy.

Roza86 a dlaczego lekarz zlecił Ci duphaston? Nie masz się czego obawiać. Ja brałam prawie całą ciążę. Ze względu na wcześniejsze poronienie i na plamienia. Czasem lekarze dają duphaston gdy cykle są nieregularne.

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Roza86 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston dostałam ze względu na częste plamienia w środku cyklu. Cykle też mam trochę nieregularne, więc mam nadzieję, że po tym leku będzie jak w zegarku.
    Chociaż prawdę mówiąc wolałabym być naturalnie wyregulowana i nie faszerować się chemią... Ale cóż... Może tego właśnie potrzebuję?

Gosiu, z tego co zrozumiałam karmisz i starasz się o drugie dziecko? To chciałam Ci przytoczyć historie z życia wzięte. Moja mama urodziła jedno dziecko w czerwcu, a drugie... też w czerwcu rok później! Historia nr 2: teściowa urodziła jedno dziecko w marcu, a drugie... w marcu! Mało tego - dokładnie w tym samym dniu, w Dzień Kobiet! Zaciążanie w trakcie karmienia niekoniecznie musi trwać dłużej ;) Więc głowa do góry.

3jgxikgnd94s7ub1.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Roza ;) wiem że kp to nie metoda antykoncepcji i że można zajść w ciążę ale lekarz mnie uprzedził że może być trudniej.
    Nie bój się brać duphatonu raczej nie zaszkodzi a może tylko pomóc

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :-)Roza ja jeszcze nie brałam duphastonu, ale moja pani dr wypowiadała się o nim dobrze, wiec myślę, że Ci nie zaszkodzi. 3mam kciuki, żeby Ci się udało, ja też staram się o 1 dzidziusia, i już pare miesięcy ale u mnie to problem z owulacją wystąpił, a raczej z jej brakiem. W każdym razie mam nadzieje, że w tym roku się uda ;-)

Gosia dobrze, że do sierpnia jeszcze trochę czasu :-) Ale wiele moich koleżanek jest w podobnej sytuacji, też chciałyby zajść w 2 ciąże przed zakończeniem macierzyńskiego. A wiadomo z ciążą jak z loterią ;-)

Najważniejsze,że mamy pozytywne nastawienie!!! :-)

‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ