X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja doskonale Cię rozumiem Gosjja :-) Mam tak samo, chciałabym już i teraz. A tu proszę... trzeba czekać :-) Ważne, żeby myśleć pozytywnie bo w końcu się uda ;-)

• Gosjja Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki powiedzcie mi prosze.

Do okresu pozostaly 3 dni.Owu (wg testow owulacyjnych) obstawiam,ze mialam w czwartek 21.04 (pozytywny test-szczyt śluzu) lub w piątek test juz negatywny) 22.04. Przytulasy z mężem były 17,18 i 20 ( test owu byl prawie pozytywny)Powiedzcie mi proszę czy jest sens robić już test ciązowy czy się wstrzymać...?

Ta moja niecierpliwość...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 16:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ostatniej wizycie moja gin mówiła, żeby testować w dniu spodziewanej miesiączki, albo nawet po tym dniu. Myślę, że 1 dzień wcześniej też mozesz spróbować bo wcześniej to chyba nie ma sensu. 3mam kciuki :-)

• Gosjja Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziś zrobiłam niebieski Bobo-Test i wyszedł cień drugiej kreski. ale spokojnie z entuzjazmem:) zobaczymy co los przyniesie! Wstawiłabym zdjęcie ale nie mam zielonego pojęcia jak się to robi;/

borsuk lubi tę wiadomość

• Gosjja Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki zrobilam Pinkt Test i wyszły dwie krechy:)

Olciaaa, borsuk, aja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!! super!!! :-)

• Gosjja Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki zrobilam Pinkt Test i wyszły dwie krechy:)dziekuje! Oby bylo wszystko dobrze:)

aja, BabyBe lubią tę wiadomość

• borsuk Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosjja moje gratulację :) :)
    Zapodaj.net.
    Poprawej wybierasz - NA FORUM
    Wybierasz zdjęcie, klikasz w opcje 500x500 i dajesz zapodaj.
    Kopiujesz ostatni wygenerowany link :)
    Dajesz fotkę :) To zawsze pozytywnie nastraja :)

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie wracam na różową stronę. Mam nadzieję że nie na długo.
    Trzeba dziewczyny rozkręcić wątek ;)

aja, szpilka lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia86 3mam kciuki, żeby szybko Ci się udało :-) Ja już staram się 5 cykl, jak na razie okazało się, że mam problemy z owulacją, i brałam clo. Teraz czekam na efekty, ale dziś dopiero 19 dzień cyklu.

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia u mnie 18 dc. Daję nam dwa cykle bez spiny. To oczywiście wersja dla męża. Ale tak na prawdę to nie potrafię myśleć o nuczym innym. Ale na razie jeszcze się wstrzymam z mietzeniem temperatury i z testami owu bo to mierzenie mnie za bardzo stresowało

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam podobny problem, też cały czas o tym myslę, a wiem, że niestety to nie wystarczy. Temp mierze, ale jakoś za specjalnie mi to nie wychodzi - spore wahania temperatury, a test owu w 16dc pokazał 2 kreski - ale jedna była ciut jaśniejsza. ok 15-17 dc bolały mnie jajniki, ale czy owulacja była to nie wiem niestety. Gosia a ile się już staracie?

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja mam roczną córeczkę i teraz staramy się o rodzeństwo, to pierwszy cykl dopiero.
    Testy owu trzeba robić przez kilka dni o tej samej porze, najlepiej nie pić minimum 3 godziny przed zrobieniem testu. Testy jest dobrze naklejać na kartkę i obserwować jak zmienia się kolor kresek, bo to że pojawi się druga wcale nie oznacza ze owulacja jest. A i nie powinno sie ich robic z samego rana. Podobno poziom lh wyższy jest po południu ale ile w tym.orawdy to nie wiem. Nie mam dużego doświadczenia bo używałam testów tylko w jednym cyklu

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia jak o 2 to mam nadzieje, że szybko Wam pójdzie ;-) Ja dopiero 1, i się stresuję. Połowa sukcesu, że okazał się, że mam problemy z owulacją, może to clo pomoże. Mąż przebadany i z nim ok. Teraz czekam na testowanie, i jakby teraz się nie udało to mam brać podwójną dawkę clo (2x 1 tabl przez 5 dni) bo w tym cyklu brałam 1 tabl dziennie przez 5 dni.

• Roza86 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny!

Czy któraś może podzielić się odczuciami po zażywaniu duphastonu???? Mam zacząć w bieżącym cyklu, ale trochę się obawiam, sama nie wiem czego. Nie chcę sobie w żaden sposób zaszkodzić... Jestem dopiero na początku drogi do macierzyństwa, więc może za wcześnie na tabsy...

A tak btw. staram się o pierwszego w życiu dzidziusia. Ta myśl jest dla mnie tak niesamowita, że aż trudno mi uwierzyć w to co się dzieje. A w ciążę to chyba nie uwierzę, dopóki mi brzuch nie urośnie! :D

3jgxikgnd94s7ub1.png
  • Roza86 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

jak miło zobaczyć jakiś test, który jest pozytywny ... do tej pory w całym życiu wszystkie testy /oczywiście ciążowe/ były negatywne

hehe 2 kreski na teście owulacyjnym .. a tyle radości :P :D[/QUOTE]

Hahahaha... uśmiałam się, bo w poprzednim cyklu też zastosowałam testy ovu i miałam podobne odczucia. Byłam szczęśliwa i bardzo dumna z tych dwóch kreseczek!

3jgxikgnd94s7ub1.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola oby Clo zadziałało.
    Jeśli chodzi o mnie to w obie ciążę (jedną poroniłam) zaszłam szybko. Ale teraz obawiam się że przy karmieniu piersią może to potrwać dłużej. A z pewnych względów czasu mam nie wiele bo w sierpniu konczy mi się urlop i albo do pracy albo na wychowawczy.

Roza86 a dlaczego lekarz zlecił Ci duphaston? Nie masz się czego obawiać. Ja brałam prawie całą ciążę. Ze względu na wcześniejsze poronienie i na plamienia. Czasem lekarze dają duphaston gdy cykle są nieregularne.

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Roza86 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston dostałam ze względu na częste plamienia w środku cyklu. Cykle też mam trochę nieregularne, więc mam nadzieję, że po tym leku będzie jak w zegarku.
    Chociaż prawdę mówiąc wolałabym być naturalnie wyregulowana i nie faszerować się chemią... Ale cóż... Może tego właśnie potrzebuję?

Gosiu, z tego co zrozumiałam karmisz i starasz się o drugie dziecko? To chciałam Ci przytoczyć historie z życia wzięte. Moja mama urodziła jedno dziecko w czerwcu, a drugie... też w czerwcu rok później! Historia nr 2: teściowa urodziła jedno dziecko w marcu, a drugie... w marcu! Mało tego - dokładnie w tym samym dniu, w Dzień Kobiet! Zaciążanie w trakcie karmienia niekoniecznie musi trwać dłużej ;) Więc głowa do góry.

3jgxikgnd94s7ub1.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Roza ;) wiem że kp to nie metoda antykoncepcji i że można zajść w ciążę ale lekarz mnie uprzedził że może być trudniej.
    Nie bój się brać duphatonu raczej nie zaszkodzi a może tylko pomóc

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :-)Roza ja jeszcze nie brałam duphastonu, ale moja pani dr wypowiadała się o nim dobrze, wiec myślę, że Ci nie zaszkodzi. 3mam kciuki, żeby Ci się udało, ja też staram się o 1 dzidziusia, i już pare miesięcy ale u mnie to problem z owulacją wystąpił, a raczej z jej brakiem. W każdym razie mam nadzieje, że w tym roku się uda ;-)

Gosia dobrze, że do sierpnia jeszcze trochę czasu :-) Ale wiele moich koleżanek jest w podobnej sytuacji, też chciałyby zajść w 2 ciąże przed zakończeniem macierzyńskiego. A wiadomo z ciążą jak z loterią ;-)

Najważniejsze,że mamy pozytywne nastawienie!!! :-)

‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ