X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia gratuluję :) zimowe dzieciaczki to fajna sprawa, polecam ;)

Kati86, gosia86 lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Roza86 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 5 cykl starań. (w sumie to zaczęłam 6.). Styczeń i luty to tylko taka luźna myśl i odbezpieczenie się. W ogóle nie brałam pod uwagę, że będę w ciąży. ;) Takie tam ot... na próbę :) Marzec wizyta u ginekologa i okazało się, że jest torbiel. Udało się jej pozbyć bez komplikacji. Kwiecień, maj dwa normalne cykle, z którymi wiązałam już duże nadzieje. Szczególnie ten majowy, mierzyłam tempkę jadłam samo zdrowe itd. Nie udało się... Ja też nie jestem taka, żeby się załamywać, chociaż po ostatnim niepowodzeniu byłam nerwowa i pociekła mi łezka. Teraz staram się być bardziej na luzie i bardziej racjonalnie podchodzić do rzeczy. Mam nadzieję, że się uda! A u Ciebie Olcia, jak historia się układa. Ty chyba zaczęłaś od grudnie, nie?

3jgxikgnd94s7ub1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak od grudnia i u mnie okazalo sie,ze problemem sa cykle bezowulacyjne. od kwietnia na to sie lecze, teraz jestem na 2 cyklu z clo ale testy caly czas wychodzą mi negatywne wiec obawiam sie ze znów byl cykl bezowulacyjny. Na monitoringu bylam 18 dc i byl pecherzyk 22 mm i w koncu nie wiem czy pękł czy nie. W kazdym razie w myślach ten cykl spisalam ba straty i będę próbować dalej.

• borsuk Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa a jakich testów owu używasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 08:55

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mam testy które kupiłam na allegro. I w tamtym cyklu wychodziły pozytywne w tym samym czasie, w krorym OF również wyznaczylo owulacje. A w tym cyklu caly czas negatywne.

• borsuk Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że może testy są do dupy, ale skoro w poprzednim cyklu wychodziły, to pewnie z nimi jest wszystko ok.

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borsuk wrote:
    Myślałam, że może testy są do dupy, ale skoro w poprzednim cyklu wychodziły, to pewnie z nimi jest wszystko ok.
    Dlatego caly czas je robię. Czytałam na forum, ze czasami pi clo owulacja wystepuje później. W kazdym razie nie mam innych objawów dni plodnych np sluzu. A co do wykresu to nie wiem jak go interpretować bo to 2 miesiąc jak mierze temp.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Dlatego caly czas je robię. Czytałam na forum, ze czasami pi clo owulacja wystepuje później. W kazdym razie nie mam innych objawów dni plodnych np sluzu. A co do wykresu to nie wiem jak go interpretować bo to 2 miesiąc jak mierze temp.
    Olcia zajrzalam na Twoj wykres i wg niego owu na razie nie bylo, ale dzialajcie z mezem, bo a nuz bedzie pozniej.

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Olcia zajrzalam na Twoj wykres i wg niego owu na razie nie bylo, ale dzialajcie z mezem, bo a nuz bedzie pozniej.
    Działamy działamy :-) ale obawiam, że ten cykl jest stracony bo dziś 24 dc a testy owulacyjne cały czas negatywne... mam nadzieje, że w 3 cyklu z clo będę miał w końcu owulację. Jak tam u Was Dziewczynki? Zaraz mecz ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, coś ucichło nasze forum :-( jak tam u Was? Ja czekam na okres i kolejną kurację clo...

• Roza86 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    cześć dziewczyny, coś ucichło nasze forum :-( jak tam u Was? Ja czekam na okres i kolejną kurację clo...

Okres? A owu było? Ty robisz monitoring cyklu? Jestem ciekawa, jak to wygląda... Może ciążowy zrób, jak @ bedzie się spóźniała...

U mnie mega spokojnie... dzisiaj 10 dc i zrobiłam test owu- wyszedł negatywny. Ale zmienił mi się śluz, więc wolę pilnować! Jestem ciekawa, jak mój organizm zachowa się po duphastonie. Przyjęłam jedno opakowanie, za tydzień zaczynam drugie. A [poza tym to nudy... wolno ten czas leci, a jednocześnie tak szybko!!

Nie mam już konta premium. Podobno można dostać je za darmo za jakieś punkty... Orientujecie się, dziewczyny, jak te punkty zdobyć?

3jgxikgnd94s7ub1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacji raczej nie było :-( testy wychodziły negatywne, wykres tez nie pokazał owulacji. Jak byłam na usg w 18 dniu cyklu był pęcherzyk dominujący ale najprawdopodobniej nie pękł. Jak byłam na kolejnym usg w 25 dc to nic nie było widać, poza tym, że mam dobre endometrum i "ładny" prawy jajnik :P Teraz kolejny cykl z clo, już 3. Całe szczęście, że teraz jest ładna pogoda bo dzięki temu nie myśle cały czas o tych cyklach, testach itd :-)
    Roza nie wiem jak z punktami premium, mi kiedys wyskoczyła informacja, że są jakieś punkty za udostępnienie wykresu.
    3mam kciuki za te dni :-)

Roza86 lubi tę wiadomość

• Roza86 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Olcia! W końcu jakiś skok temperatury u ciebie! Myślisz, że to ovu?
    U mnie w tym miesiącu też jakoś mało czytelnie na wykresie, ale ovu chyba było... chociaż nie w tym dniu, w którym zaznaczył mi system.

Ech czasem ten czas tak się wlecze... Masz rację, że wakacyjna pogoda pomaga w niemyśleniu! Człowiek zajmuje się innymi rzeczami i tylko temperaturę z rana mierzy :)

3jgxikgnd94s7ub1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roza86 wrote:
    Hej Olcia! W końcu jakiś skok temperatury u ciebie! Myślisz, że to ovu?
    U mnie w tym miesiącu też jakoś mało czytelnie na wykresie, ale ovu chyba było... chociaż nie w tym dniu, w którym zaznaczył mi system.

Ech czasem ten czas tak się wlecze... Masz rację, że wakacyjna pogoda pomaga w niemyśleniu! Człowiek zajmuje się innymi rzeczami i tylko temperaturę z rana mierzy :)

Cześć Roza, wykres w tym cyklu jest beznadziejny :-( owulacja została oznaczona, na 28 dc a jak byłam u gina na usg w 25 dc to stwierdził, że nic nie widać, że prawdopodobnie owu była, ale nie ma na 100% pewności. Testy owulacyjne wychodziły mi negatywne przez cały ten czas, wiec obstawiam, ze to najprawdopodobniej cykl bezowulacyjny :-( dziś 35 dc a nie dostałam okresu, od 5 dni biorę luteinę. test ciążowy robilam 2 dni temu i wyszedł negatywny.

Jak tam u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 17:05

• Roza86 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchaj, a jaki test owul. robiłaś? Polecam Domowe Laboratorium. Kupiłam też jakies tanie i robiłam je rownolegle. Tanie nie wykazały owulki, a wiem, że była. Teraz to życzę Ci szybkiego okresu i duzo pozytywnej energii w Nowym Cyklu! Ściskam!

3jgxikgnd94s7ub1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kochana:-) ja robie testy z allegro i w tamtym cyklu wychodzily a w tym nie:-( po usg lekarka tez niepotrafila stwierdzic czy doszlo do owulacji.teraz czekam na @ i zaczne działac od nowa. Starania o dziecko uczy cierpliwości...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:-) po 40 daniach w koncu dostałam okres, mogę zacząć staranka od nowa:-)

• Roza86 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! W końcu... brałaś coś, czy sam przyszedł? Ciesz się beztroską, bo za moment znów owulacyjny stresik i celowanie w ten odpowiedni moment!:)
    A u mnie zaczęło się plamienie :( niby w 7 dpo, ale jakoś nie jestem przekonana, że to implantacja.
    No nic... trzeba walczyć dalej! ;)
    Pozdrawiam i powodzenia!

3jgxikgnd94s7ub1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Roza, 3mam kciuki żeby to nie była @, daj znać jak tam :-)

Ja brałam luteinę, przez 10 dni. Cykl trwał 40 dni :-( Masakra bo poprzedni 27 dni i myślałam, że już się unormowało. Rozpoczęłam 3 cykl z CLO, mam nadzieje, że ten będzie szczęśliwy :-) to już 7 cs

• Roza86 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że zrobił się tu wątek dwóch osób! Nikt nie chce dołączyć? :)

Olcia... u mnie niepowodzenie! Cykl jeszcze nie zakończony, ale testowałam i w połączeniu z niską temperaturą i plamieniem wynik nie może być inny!

W środę idę do ginekologa po jakieś wsparcie, na pewno będziemy chcieli zbadać nasienie i w sumie nie wiem co jeszcze...

3jgxikgnd94s7ub1.png
‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ