X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spoko spoko! ja Was obserwuję! ;P

Nie udzielam się bo nic się nie dzieje w temacie, miesiąc temu poroniłam, właśnie zaczęłam pierwszy cykl po poronieniu ale kekarz kazał czekać do następnego ze staraniami...także na razie trzymam za Was kciuki, ja później ;)

f2w3dqk3604phf94.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny udało się :) Nie wierzę!!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a223341aa0c.jpg

Kati86, madziara0080, aja, Olciaaa, szpilka, Eklerka lubią tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pięknie! gratulacje! :))

f2w3dqk3604phf94.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczynki!
    Borsuczku moje gratulacje!!! super!!! w którym cyklu starań udało się?

Pamcia, 3maj się Kochana, wszystko się się unormuje i "wrócicie do roboty" ;-) A jak się czujesz?

Roza przykro mi, że w tym cyklu się nie udało :-(

Ja rozpoczęłam 7 cykl starań, 3 z pomocą clo (od 3 do 7 dnia). Niestety poprzedni cykl był najprawdopodobniej bezowulacyjny.

Czasami łapie mnie dołek, bo w koło rodzą się dzieci znajomym, koleżanki zachodzą w ciążę a tu cały czas nic :-( ale staram się wierzyć, że będzie dobrze :-)

Ściskam mocno!!! och jak dobrze, że dziś piąteczek ;-)

• borsuk Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To był 6 cykl starań ale antykoncepcje odstawiłam w zeszłym roku w czerwcu. Kochana u mnie testy owulacyjne nie wykryly owulacji. A jednak się udało. Byłam przekonana, że ten cykl jesteśmy w plecy. Będzie dobrze Olcia, uda się Wam na pewno.

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Borsuk :-)wiem, że trzeba myśleć pozytywnie. Co do testów owu to mam świadomość, że nie ma co im wierzyć w 100%. Ja staram się chodzić na usg (ale zaczęłam dopiero w tamtym miesiącu). Kochana a masz jakieś objawy ciąży poza brakiem miesiączki?

• Pampcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa niby ok, wiadomo że najgorzej było na początku. mniej więcej jak zaczynało do mnie "docierać", zaczęliśmy z mężem życie organizować pod zbliżające się miesiące...stało się "to" :( tak się już cieszylismy, rodzicom powiedzieliśmy ehhh :/
    teraz za to martwi mnie że znowu mogę mieć problemy z zajściem a jestem za granicą wiec dostęp do lekarza mam utrudniony :/ i nie myśl że tylko Ty tak masz z tymi zaciążonymi naokoło. ja mam wrażenie że wszyscy sie rozmnażają tylko nie my...

f2w3dqk3604phf94.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia mam tylko jeden objaw. Odwiedzam kibelek minimum trzy razy dziennie na,, poważniejsza,, sprawę. Choć nie wiem czy to jest objaw, ale wcześniej tak nie miałam, dopierdalania od tygodnia mnie tak wzięło.

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borsuk najważniejsze, że dobrze się czujesz :-) życzę Ci, żeby cała ciąża była spokojna :-) ale super ;-)

Pamcia bardzo mi przykro :-( Musisz być silna i nie myśl o tym, że będziesz miała problemy z zajściem. Pierwsza ciąża pokazała, że możecie mieć dzieci. A badałas np tarczyce? Parę dni temu moja koleżanka poroniła w 6 tyg, okazało się, że ma problemy z tarczycą :-(

Z jedne strony tyle dzieci, a z drugiej tyle osób ma problemy z płodnością. Wiele moich koleżanek ma problemy z zajściem w ciąże. Ja też myślałam, że szybciej pójdzie, a tu już ponad pół roku i jedyne co się dowiedziałam, to że mam problemy z owulacją. Do tego wszyscy pytają o dziecko, bo myślą, że nie mamy z wygodnictwa :-(

• szpilka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest nas wiecej ale te zaciazone i z dziecmi slabo sie udzielaja, zeby staraczek nie dobijac.

Borsuk gratulacje

Pampcia bardzo mi przykro

borsuk, Eklerka lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Borsuk najważniejsze, że dobrze się czujesz :-) życzę Ci, żeby cała ciąża była spokojna :-) ale super ;-)

Pamcia bardzo mi przykro :-( Musisz być silna i nie myśl o tym, że będziesz miała problemy z zajściem. Pierwsza ciąża pokazała, że możecie mieć dzieci. A badałas np tarczyce? Parę dni temu moja koleżanka poroniła w 6 tyg, okazało się, że ma problemy z tarczycą :-(

Z jedne strony tyle dzieci, a z drugiej tyle osób ma problemy z płodnością. Wiele moich koleżanek ma problemy z zajściem w ciąże. Ja też myślałam, że szybciej pójdzie, a tu już ponad pół roku i jedyne co się dowiedziałam, to że mam problemy z owulacją. Do tego wszyscy pytają o dziecko, bo myślą, że nie mamy z wygodnictwa :-(

pokazała że mogę zajść w ciążę, no zawsze coś. boję się bo się naczytałam już głupot o nawykowych poronieniach itp. tym bardziej ze staraliśmy się prawie 1,5 roku a ten szczęśliwy traf był naprawdę na mocnym wspomaganiu hormonalnym. zobaczymy, na razie jakoś na spokojnie czekam na tą kolejną miesiączkę, już zresztą wkurza mnie zabezpieczanie się gumkami cały czas :P

badania robiłam, dzięki Bogu tarczyca jest ok cały czas, mam PCOS, nieregularne cykle, prolaktynę podwyższoną i tak to się kręciło. no i na szczęście żołnierze w normie i w stanie gotowości cały czas :)

f2w3dqk3604phf94.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle to Was chyba Laski pamiętam (Olciaa, borsuk, szpilka) sprzed kilku miesięcy...parę razy się tu udzielałam kilka miesięcy temu....eh, no i jestem z powrotem ;)

borsuk lubi tę wiadomość

f2w3dqk3604phf94.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia wrote:
    w ogóle to Was chyba Laski pamiętam (Olciaa, borsuk, szpilka) sprzed kilku miesięcy...parę razy się tu udzielałam kilka miesięcy temu....eh, no i jestem z powrotem ;)
    jesteśmy już tu trochę ;-) ale mam nadzieje, że w tym roku wszystkie przeniesiemy się na forum ciążowe :-) Ja dziś robiłam badanie krwi, żeby sprawdzić tsh, prolaktynę, żelazo itd.
    Miłego weekendu Dziewczynki:-)

borsuk lubi tę wiadomość

• martula86 Debiutantka

Wysłany: 17 lipca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roza86 wrote:
    Widzę, że zrobił się tu wątek dwóch osób! Nikt nie chce dołączyć? :)

Olcia... u mnie niepowodzenie! Cykl jeszcze nie zakończony, ale testowałam i w połączeniu z niską temperaturą i plamieniem wynik nie może być inny!

W środę idę do ginekologa po jakieś wsparcie, na pewno będziemy chcieli zbadać nasienie i w sumie nie wiem co jeszcze...

Hej Roza,

Ja chętnie dołączę! :) Kto jak nie 30-stki starające się o pierwsze dziecko zrozumie inną 30-stkę... :) Pozdrawiam serdecznie.

borsuk, Roza86 lubią tę wiadomość

MK, lat 30
    Starając się o pierwsze maleństwo...
    od grudnia 2015
  • Betty29 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,co prawda jestem rocznik 87, ale czy mimo to moge dolaczyc?

borsuk lubi tę wiadomość

31.05.24- II 1-2 tc
    07.06.23- II 2-3 tc
    👩‍⚕️18.06.24 ❤️ 6+0 0,34cm 🍀
    👩‍⚕️02.07.24 8+3 1,83 cm 🍀
    🧬 I - 02.08.24 12+6 7,41 cm 🍀
    🧬II - 04.10.24- 21+6 500g zdrowego synusia
    20.11.24 28+ 4 - 40cm 1200g 🧸
    04.12.24 30+4 - 42cm 1720g 🧸
    18.12.24 32+4 - 1950g 🧸

TP 08.02.25 💙
    preg.png
    event.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śmiało! :) nikt tu jeszcze nie banuje chyba za lekkie odchylenia ;P
    i może uda się ożywić watek :)

f2w3dqk3604phf94.png
  • Roza86 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, mile widziany każdy, kto czuje misję tego forum! :D Ja teraz mam przerwę, bo jestem na urlopie. Nie mierzę temperatury nie robiłam testów... za to uprawiałam beztroski seks. Może to jest droga do celu! ;) Pozdrawiam Was siostry staraczki! :D

borsuk, aja, szpilka lubią tę wiadomość

3jgxikgnd94s7ub1.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ponownie. Pisalam tu wcześniej ale potem przestalam regularnie odwiedzać forum. Jestem po 2 nieudanych inseminacjach, roznych abadaniach itd. i efektow nie widać, trochę mnie to zdolowalo i przestalam się nakrecac tak jak wcześniej. Psychika tez duza role odgrywa.

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roza86 trzymam kciuki za owocny uropik <3

zuzanna już nie raz czytałam o tym, że psychika odgrywa ogromna rolę przy zajściu w ciążę. Wiele dziewczyn w czasie gdy odpuściło starania tzn przestało mierzyć temperaturę, robić testy owu to wtedy HOP i zaskakiwało :)

Powodzenia Kochane Staraczki :*

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borsuk wrote:
    Roza86 trzymam kciuki za owocny uropik <3

zuzanna już nie raz czytałam o tym, że psychika odgrywa ogromna rolę przy zajściu w ciążę. Wiele dziewczyn w czasie gdy odpuściło starania tzn przestało mierzyć temperaturę, robić testy owu to wtedy HOP i zaskakiwało :)

Powodzenia Kochane Staraczki :*
    Dokładnie tak. Tylko nie wierze w to ze to tylko psychika jest winowajca braku powodzenia w staraniach. Unas trzy lata to chyba nie tylko wina psychiki. Zdiagnozowany jeden niedrożny jajowód, drugi niby ok a nic się nie zadziało przez taki czas- brakuje już pomysłu na to wszystko. Na razie oddaje się naturze bo stracilam już energie na razie.

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
‹‹ 633 634 635 636 637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ