Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
zuzanna 3 lata to już troszkę czasu jest. A może poszukasz innego lekarza? No chyba że już ,,swojego" znalazłaś. Nie wiem co bym mogła napisać
Ale dobrze piszesz, że oddajesz się teraz w ręce natury Oby się spięła i spełniła Wasze marzenie -
zuzanna wrote:Witam się ponownie. Pisalam tu wcześniej ale potem przestalam regularnie odwiedzać forum. Jestem po 2 nieudanych inseminacjach, roznych abadaniach itd. i efektow nie widać, trochę mnie to zdolowalo i przestalam się nakrecac tak jak wcześniej. Psychika tez duza role odgrywa.
Wg mnie nakręcenie się nie ma sensu. Na pewno warto mieć nadzieję i brać stąd co najlepsze, ale chorobliwe przesiadywanie na ovu nie pomoże, a na pewno może zdołować. Przerabiałam to na własnej skórze i teraz próbuję z dystansem.
Zuzanna, już sporo przeszłaś i pewnie z nadzieją u Ciebie kiepsko, ale jak to się mówi - kropla drąży skałę! Działasz pomimo niepowodzeń, dlatego, że chcesz zostać mamą - jak my wszystkie...
A może z tą zmianą lekarza to dobry pomysł? Trzymam za ciebie kciuki i wierzę, że ten miesiąc będzie dla Ciebie szczęśliwy!
-
Roza86 wrote:Wg mnie nakręcenie się nie ma sensu. Na pewno warto mieć nadzieję i brać stąd co najlepsze, ale chorobliwe przesiadywanie na ovu nie pomoże, a na pewno może zdołować. Przerabiałam to na własnej skórze i teraz próbuję z dystansem.
Zuzanna, już sporo przeszłaś i pewnie z nadzieją u Ciebie kiepsko, ale jak to się mówi - kropla drąży skałę! Działasz pomimo niepowodzeń, dlatego, że chcesz zostać mamą - jak my wszystkie...
A może z tą zmianą lekarza to dobry pomysł? Trzymam za ciebie kciuki i wierzę, że ten miesiąc będzie dla Ciebie szczęśliwy!ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI , 28.04.16 2 IUI
-
Zuzanna, życzę Ci powodzenia z całego serca. Nie poddawaj się i nie trać nadziei. Jeśli czujesz, że coś jest nie tak przy obecnym lekarzu, szukaj porady u innego. Wiele trudnych historii kończy się jednak happy endem i mam nadzieję, że doda Ci to sił do dalszych starań. Trzymam kciuki!MK, lat 30
Starając się o pierwsze maleństwo...
od grudnia 2015 -
martula86 wrote:Zuzanna, życzę Ci powodzenia z całego serca. Nie poddawaj się i nie trać nadziei. Jeśli czujesz, że coś jest nie tak przy obecnym lekarzu, szukaj porady u innego. Wiele trudnych historii kończy się jednak happy endem i mam nadzieję, że doda Ci to sił do dalszych starań. Trzymam kciuki!ponad 3 lata starań...
-
Hannka86 wrote:Dziewczyny ... a może polecacie jakieś leki
dla mnie
i dla męża , bez recepty ....
............. biorę witaminy, kwas foliowy ...
a mąż leczy się na nadciśnienie , stosuje codziennie Co-Prestariu 5mgponad 3 lata starań...
-
Hej dziewczęta
Trochę Was pocieszę - większość Was nowych jest na początku swojej drogi i lepiej się nie spinać
Jestem w 11tygodniu ciąży, pozytywną bHCG zobaczyłam dokładnie po 7latach i 7miesiacach od decyzji o dziecku... czego oczywiście Wam nie życzę - mam na myśli tak długich starań!
Większość z Was zajdzie całkiem szybko i sprawnie
Zuzanna Tobie już polecam zmianę lekarza. Pomyśl także o udrożnieniu tego jajowodu. Nie chcę straszyć jednak nie drożny jajowód może się skończyć ciążą pozamaciczna.
Co do witamin to mój mąż brał androvit i rzeczywiście na początku wyniki bardzo się poprawiły ale nie na długo po 1,5roku Morfologia spadła do 0%! I zakończyło się na IVF.
Przede wszystkim najpierw badania nasienia i można skonsultować z andrologiem.
U nas mąż tak odetchnął że może w końcu normalnie zjeść na co ma ochotę i sie piwa napić (bo do IVF i tak potrzeba tylko 6 żołnierzy) że miał najlepsze wyniki hahahahaha tak więc chyba nie zawsze dobrze jest chłopa faszerować witaminami i zabraniać wszystkiegoIVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Ja mojego niczym jeszcze nie faszeruje, ale zapowiada sie, ze to kolejny cykl bez "efektu", bo tempka powoli spada. Jesienia planuje zrobic juz jakies konkretne badania, zeby sie w koncu dowiedziec gdzie i u kogo jest problem. Z jednej strony wiem, ze jest jeszcze czas, ale z drugiej mnie to doprowadza do szalu, ze sie nie udaje. Nawina bylam w swoim mysleniu, ze od razu bedzie ciaza... Smutno i nerwowo dzis.MK, lat 30
od grudnia 2015 -
Dziewczyny najwazniejsze to byc w zgodzie ze soba, jesli czujecie, ze pora odpuscic odpusccie, jesli uwazacie ze trzeba zrobic jakies badania to robcie na wlasna reke lub szukajcie lekarza ktory cos zleci, jezeli chcecie sprobowac cudownych lekow/suplementow probujcie ale tu doradzam ostroznosc, to zeby nie moeszac i i czytanie rozniez opinii negatywnych o produkcie. Pamietajcie ze bylo nas tu duzo i wiekszosc ma juz sliczny suwaczek. No i pamietajcie zeby przsiewac dobre rady innych przez sito nikt nie daje ich na zlosc a wiem ze jak akurat mamy etap ze mamy prymus szukania problemu do rozwiazania to rada typu odpusc tylko wnerwia i na odwrot. Bedzie dobrze i doczekacie sie zdrowych bobaskow
Kati86, aja lubią tę wiadomość
-
U nas było ponad 4 lata starań - na rady typu "odpuść" reagowałam agresją. Tego nie da się zrobić, to się albo dzieje, albo nie. Trzeba po prostu robić swoje, cokolwiek to jest - jedne potrzebują systematyzowania wszystkiego, szukania, suplementacji itp. Inne udają, że temat nie istnieje.
Wiem tylko jedno - bardzo niebezpiecznie jest się nakręcać, zwłaszcza jeśli mamy za sobą kilka cykli starań.
Mam nadzieję, że każda prędzej czy później zostanie mamą.Kati86 lubi tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Dziewczyny, fajnie że piszecie. Macie rację, ze to indywidualna sprawa Ważne jednak, żeby nie przeżywać tego samemu, ale dzielić uczucia z mężem, facetem... ale również tu na ovu, gdzie chyba nikt nie ma dość mówienia wciąż o tym samym
Doczekamy się, wierzę w to!soleil, szpilka lubią tę wiadomość
MK, lat 30
od grudnia 2015 -
Za nami też 4 lata starań. Po drugiej nieudanej inseminacji przygotowywaliśmy się do trzeciej. Ale jak się okazało, że jestem przestymulowana i musimy odpuścić cykl, stwierdziliśmy, że odpuszczamy na jakiś czas. No i po przerwie w trzecim podejściu do iui udało się zajść w ciąże. Ale tak jak Szpilka pisze, wszystko trzeba robić w zgodzie ze sobą
Kati86 lubi tę wiadomość
-
piątek , jestem jeszcze w pracy
ale myślami ... gdzie indziej
szukam na necie kliniki leczenia nieplodności w rejonie śląska
byliśmy już w Katowicach w Angelis , ale porażka ...
doktor totalnie nas olał
bo mamy po 30 lat
jesteśmy młodzi ...
czekając na nasz Cud -
nick nieaktualny
-
Hannka86, choć nam dopiero pomógł trzeci lekarz, to nigdy nie usłyszałam od żadnego z nich, że jesteśmy jeszcze młodzi czy że mamy czas. Zdecydowanie zmieńcie lekarza.
Soleil, powodzenia Nie trać nadzieisoleil lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaja wrote:Hannka86, choć nam dopiero pomógł trzeci lekarz, to nigdy nie usłyszałam od żadnego z nich, że jesteśmy jeszcze młodzi czy że mamy czas. Zdecydowanie zmieńcie lekarza.
Soleil, powodzenia Nie trać nadziei
Aja - Na razie wierzę, że jest szansa.
Hannka - Też uważam, ze tekst "jesteście jeszcze młodzi" jest nie na miejscu, szczególnie w przypadku 30-latków.
Czym prędzej zmieniaj lekarza. Dobra dusza w postaci lekarza przy staraniach jest niezbędna. -
Hannka ja pierwszy raz "jesteście młodzi" usłyszałam po 2latach starań (24lata miałam), moją 30stkę spędziliśmy w dwójkę a nie sorry w trójkę... z psem! Szukaj takiego co potraktuje Was na poważnie. Trzymam kciuki!
Soleil ja mam za sobą 5 inseminacji, pierwsza z poronieniem a kolejne cztery nawet nie drgnęło. Jestem po IVF i za 1,5tyg zaczynam 2 trymestr czego i Tobie szczerze życzę :*soleil, Eklerka lubią tę wiadomość
IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
nick nieaktualnyKati86 wrote:Hannka ja pierwszy raz "jesteście młodzi" usłyszałam po 2latach starań (24lata miałam), moją 30stkę spędziliśmy w dwójkę a nie sorry w trójkę... z psem! Szukaj takiego co potraktuje Was na poważnie. Trzymam kciuki!
Soleil ja mam za sobą 5 inseminacji, pierwsza z poronieniem a kolejne cztery nawet nie drgnęło. Jestem po IVF i za 1,5tyg zaczynam 2 trymestr czego i Tobie szczerze życzę :*
Pozdrawiam i ściskam Wasz dwupak.