X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna 3 lata to już troszkę czasu jest. A może poszukasz innego lekarza? No chyba że już ,,swojego" znalazłaś. Nie wiem co bym mogła napisać :(
    Ale dobrze piszesz, że oddajesz się teraz w ręce natury :) Oby się spięła i spełniła Wasze marzenie :)

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Roza86 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Witam się ponownie. Pisalam tu wcześniej ale potem przestalam regularnie odwiedzać forum. Jestem po 2 nieudanych inseminacjach, roznych abadaniach itd. i efektow nie widać, trochę mnie to zdolowalo i przestalam się nakrecac tak jak wcześniej. Psychika tez duza role odgrywa.

Wg mnie nakręcenie się nie ma sensu. Na pewno warto mieć nadzieję i brać stąd co najlepsze, ale chorobliwe przesiadywanie na ovu nie pomoże, a na pewno może zdołować. Przerabiałam to na własnej skórze i teraz próbuję z dystansem.

Zuzanna, już sporo przeszłaś i pewnie z nadzieją u Ciebie kiepsko, ale jak to się mówi - kropla drąży skałę! Działasz pomimo niepowodzeń, dlatego, że chcesz zostać mamą - jak my wszystkie...
    A może z tą zmianą lekarza to dobry pomysł? Trzymam za ciebie kciuki i wierzę, że ten miesiąc będzie dla Ciebie szczęśliwy!

3jgxikgnd94s7ub1.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roza86 wrote:
    Wg mnie nakręcenie się nie ma sensu. Na pewno warto mieć nadzieję i brać stąd co najlepsze, ale chorobliwe przesiadywanie na ovu nie pomoże, a na pewno może zdołować. Przerabiałam to na własnej skórze i teraz próbuję z dystansem.

Zuzanna, już sporo przeszłaś i pewnie z nadzieją u Ciebie kiepsko, ale jak to się mówi - kropla drąży skałę! Działasz pomimo niepowodzeń, dlatego, że chcesz zostać mamą - jak my wszystkie...
    A może z tą zmianą lekarza to dobry pomysł? Trzymam za ciebie kciuki i wierzę, że ten miesiąc będzie dla Ciebie szczęśliwy!
    No wlasnie zastanawialiśmy się nad zmiana lekarza- ale znow te wszystkie badania itd., wszystko od nowa - nie wiem czy mam tyle sily na przerabianie tego wszystkiego on nowa. Narazie chwila przerwy a potem się zobaczy.

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • martula86 Debiutantka

Wysłany: 18 lipca 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzanna, życzę Ci powodzenia z całego serca. Nie poddawaj się i nie trać nadziei. Jeśli czujesz, że coś jest nie tak przy obecnym lekarzu, szukaj porady u innego. Wiele trudnych historii kończy się jednak happy endem i mam nadzieję, że doda Ci to sił do dalszych starań. Trzymam kciuki!

MK, lat 30
    Starając się o pierwsze maleństwo...
    od grudnia 2015
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martula86 wrote:
    Zuzanna, życzę Ci powodzenia z całego serca. Nie poddawaj się i nie trać nadziei. Jeśli czujesz, że coś jest nie tak przy obecnym lekarzu, szukaj porady u innego. Wiele trudnych historii kończy się jednak happy endem i mam nadzieję, że doda Ci to sił do dalszych starań. Trzymam kciuki!
    Dzieki za dobre slowo. Narazie chwila jeszcze wyciszenia po nieudanych probach az pojawi się znow sila do działania, bo ostatnimi czasy trochę jej brakuje w tym wszystkim.

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dobre parę miesięcy temu się tu udzielałam ....
    nic nie przeniosło efektu
    badania
    wakacje w Krecie
    mniej stresu w pracy

NIC .................. echhh

czekając na nasz Cud <3
  • Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ... a może polecacie jakieś leki
    dla mnie
    i dla męża , bez recepty ....

............. biorę witaminy, kwas foliowy ...
    a mąż leczy się na nadciśnienie , stosuje codziennie Co-Prestariu 5mg

czekając na nasz Cud <3
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannka86 wrote:
    Dziewczyny ... a może polecacie jakieś leki
    dla mnie
    i dla męża , bez recepty ....

............. biorę witaminy, kwas foliowy ...
    a mąż leczy się na nadciśnienie , stosuje codziennie Co-Prestariu 5mg
    Witaj. Mój maz bral przez miesiąc androvit plus i miał lepsze wyniki stanowczo.

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta :)

Trochę Was pocieszę - większość Was nowych jest na początku swojej drogi i lepiej się nie spinać ;)

Jestem w 11tygodniu ciąży, pozytywną bHCG zobaczyłam dokładnie po 7latach i 7miesiacach od decyzji o dziecku... czego oczywiście Wam nie życzę - mam na myśli tak długich starań!

Większość z Was zajdzie całkiem szybko i sprawnie ;)

Zuzanna Tobie już polecam zmianę lekarza. Pomyśl także o udrożnieniu tego jajowodu. Nie chcę straszyć jednak nie drożny jajowód może się skończyć ciążą pozamaciczna.

Co do witamin to mój mąż brał androvit i rzeczywiście na początku wyniki bardzo się poprawiły ale nie na długo :( po 1,5roku Morfologia spadła do 0%! I zakończyło się na IVF.
    Przede wszystkim najpierw badania nasienia i można skonsultować z andrologiem.

U nas mąż tak odetchnął że może w końcu normalnie zjeść na co ma ochotę i sie piwa napić (bo do IVF i tak potrzeba tylko 6 żołnierzy) że miał najlepsze wyniki ;) hahahahaha tak więc chyba nie zawsze dobrze jest chłopa faszerować witaminami i zabraniać wszystkiego ;)

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • martula86 Debiutantka

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego niczym jeszcze nie faszeruje, ale zapowiada sie, ze to kolejny cykl bez "efektu", bo tempka powoli spada. Jesienia planuje zrobic juz jakies konkretne badania, zeby sie w koncu dowiedziec gdzie i u kogo jest problem. Z jednej strony wiem, ze jest jeszcze czas, ale z drugiej mnie to doprowadza do szalu, ze sie nie udaje. Nawina bylam w swoim mysleniu, ze od razu bedzie ciaza... Smutno i nerwowo dzis.

MK, lat 30
    od grudnia 2015
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny najwazniejsze to byc w zgodzie ze soba, jesli czujecie, ze pora odpuscic odpusccie, jesli uwazacie ze trzeba zrobic jakies badania to robcie na wlasna reke lub szukajcie lekarza ktory cos zleci, jezeli chcecie sprobowac cudownych lekow/suplementow probujcie ale tu doradzam ostroznosc, to zeby nie moeszac i i czytanie rozniez opinii negatywnych o produkcie. Pamietajcie ze bylo nas tu duzo i wiekszosc ma juz sliczny suwaczek. No i pamietajcie zeby przsiewac dobre rady innych przez sito nikt nie daje ich na zlosc a wiem ze jak akurat mamy etap ze mamy prymus szukania problemu do rozwiazania to rada typu odpusc tylko wnerwia i na odwrot. Bedzie dobrze i doczekacie sie zdrowych bobaskow

Kati86, aja lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było ponad 4 lata starań - na rady typu "odpuść" reagowałam agresją. :P Tego nie da się zrobić, to się albo dzieje, albo nie. Trzeba po prostu robić swoje, cokolwiek to jest - jedne potrzebują systematyzowania wszystkiego, szukania, suplementacji itp. Inne udają, że temat nie istnieje.
    Wiem tylko jedno - bardzo niebezpiecznie jest się nakręcać, zwłaszcza jeśli mamy za sobą kilka cykli starań.
    Mam nadzieję, że każda prędzej czy później zostanie mamą. :)

Kati86 lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • martula86 Debiutantka

Wysłany: 27 lipca 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, fajnie że piszecie. Macie rację, ze to indywidualna sprawa :) Ważne jednak, żeby nie przeżywać tego samemu, ale dzielić uczucia z mężem, facetem... ale również tu na ovu, gdzie chyba nikt nie ma dość mówienia wciąż o tym samym ;-)

Doczekamy się, wierzę w to! :)

soleil, szpilka lubią tę wiadomość

MK, lat 30
    od grudnia 2015
  • aja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za nami też 4 lata starań. Po drugiej nieudanej inseminacji przygotowywaliśmy się do trzeciej. Ale jak się okazało, że jestem przestymulowana i musimy odpuścić cykl, stwierdziliśmy, że odpuszczamy na jakiś czas. No i po przerwie w trzecim podejściu do iui udało się zajść w ciąże. Ale tak jak Szpilka pisze, wszystko trzeba robić w zgodzie ze sobą :)

Kati86 lubi tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piątek , jestem jeszcze w pracy
    ale myślami ... gdzie indziej
    szukam na necie kliniki leczenia nieplodności w rejonie śląska
    byliśmy już w Katowicach w Angelis , ale porażka ...
    doktor totalnie nas olał
    bo mamy po 30 lat
    jesteśmy młodzi ...

czekając na nasz Cud <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja też 86, w poniedziałek punkcja do IVF. Za mną trzy inseminacje. Przed nami ostatnia nadzieja.

• aja Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannka86, choć nam dopiero pomógł trzeci lekarz, to nigdy nie usłyszałam od żadnego z nich, że jesteśmy jeszcze młodzi czy że mamy czas. Zdecydowanie zmieńcie lekarza.

Soleil, powodzenia <3 Nie trać nadziei <3

soleil lubi tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja wrote:
    Hannka86, choć nam dopiero pomógł trzeci lekarz, to nigdy nie usłyszałam od żadnego z nich, że jesteśmy jeszcze młodzi czy że mamy czas. Zdecydowanie zmieńcie lekarza.

Soleil, powodzenia <3 Nie trać nadziei <3

Aja - Na razie wierzę, że jest szansa.
    Hannka - Też uważam, ze tekst "jesteście jeszcze młodzi" jest nie na miejscu, szczególnie w przypadku 30-latków.
    Czym prędzej zmieniaj lekarza. Dobra dusza w postaci lekarza przy staraniach jest niezbędna.

• Kati86 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannka ja pierwszy raz "jesteście młodzi" usłyszałam po 2latach starań (24lata miałam), moją 30stkę spędziliśmy w dwójkę a nie sorry w trójkę... z psem! Szukaj takiego co potraktuje Was na poważnie. Trzymam kciuki!

Soleil ja mam za sobą 5 inseminacji, pierwsza z poronieniem a kolejne cztery nawet nie drgnęło. Jestem po IVF i za 1,5tyg zaczynam 2 trymestr czego i Tobie szczerze życzę :*

soleil, Eklerka lubią tę wiadomość

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:
    Hannka ja pierwszy raz "jesteście młodzi" usłyszałam po 2latach starań (24lata miałam), moją 30stkę spędziliśmy w dwójkę a nie sorry w trójkę... z psem! Szukaj takiego co potraktuje Was na poważnie. Trzymam kciuki!

Soleil ja mam za sobą 5 inseminacji, pierwsza z poronieniem a kolejne cztery nawet nie drgnęło. Jestem po IVF i za 1,5tyg zaczynam 2 trymestr czego i Tobie szczerze życzę :*
    Oja Kati jak ja lubię czytać takie posty z happy endem. Zawsze mi się buzia śmieje, że to się może udać :)
    Pozdrawiam i ściskam Wasz dwupak.

‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ