X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    selinka ja juz odliczam do badania:) a ja mam jakieś takie przeczucie ze ta prolaktyna mi dawała w kość... ja ogólnie taka nerwowa jestem... i jak jeszcze te objawy mi sie wszystkie sprawdzały- łącznie z moimi dziąsłami! Swoją droga Dziekuje za podpowiedz:)

A jak juz sie te nasze jajowody poprzetykaja to zobaczycie dziewczynki będziemy zachodzić jedna po drugiej :)

Selina lubi tę wiadomość

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy masz badanie? :)
    Na pewno tak będzie - z tym zachodzeniem jedna po drugiej :D
    Zobaczycie, to będzie NASZ rok :D Rok rocznika 86 :P łiiiiiii

Wysłany: 22 stycznia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzies za 5 tygodni czyli w kolejnym cyklu:) dokładny termin będę miała jak zrobię jeszcze posiew... a Ty selinka masz termin?

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam jeszcze :/ czekam na poczatek lutego az bede miala obydwa badania hormonow i ide do gina. Niech mnie umawia do szpitala do siebie, bo prywatnie za cholere nie pojde-choc jeszcze mu o tym nie powiedzialam ;)

• Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    prywatnie za cholere nie pojde

nooo prywatnie to można się bardzo wykosztować

ludzie mówią że Dzieci kosztują
    ale te wszystkie badania, zabiegi , wizyty :) to miesięcznie koszt taki jak utrzymanie Dziecka a może i większy

czekając na nasz Cud <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania no dokładnie, koszty badań są ogromne :/ Dlatego naprawdę szczęśliwcy z tych, którzy zachodzą od kopa i żadnych badań nie muszą robić. Pół biedy jak ktoś może sobie pozwolić na wysokie koszty badań i leków, ale jak czytam nieraz, że dziewczyny muszą pożyczki na to zaciągać (na iui czy ivf), to naprawdę przykre :( Ale czego się nie robi by zostać rodzicem! Pewnie jakbym musiała, to pewnie wyczyściłabym konto oszczędnościowe czy brała pożyczki.

Ja mam dziś błogie lenistwo z rana :D Mężu na narty sobie pojechał na parę h a ja się lenię w łóżeczku z herbatą i pączkiem :P Do pracy na chwilkę tylko popołudniu i pewnie coś pogotuję
    U nas dziś takie powietrze, że znów zastanawiam się czy to mgła czy smog, bo naprawdę jakoś inaczej wygląda. Słoneczko przynajmniej świeci i od razu się milej robi :)

• Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:

Ja mam dziś błogie lenistwo z rana :D Mężu na narty sobie pojechał na parę h a ja się lenię w łóżeczku z herbatą i pączkiem :P Do pracy na chwilkę tylko popołudniu i pewnie coś pogotuję

ojj jaki miły poranek w poniedziałek
    jak dziś od 07.00 w pracy jestem :) ale na szczęście zaraz kończę

ps. pewnie smog
    u mnie teraz w Zabrzu - też tak jest ... jakby mgłA

czekając na nasz Cud <3

Wysłany: 23 stycznia 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Krakowie smog okropny...

mhsvpx9ik2z006il.png

• pszczola2000 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce na 15.02 się na HSG, zapisać. Ale czytam że hsg nie daje 100% pewności, dopiero laparoskopia.
    Więc już sama nie wiem

"... nic nie dzieje się przypadkiem..."

w57v9jcgfaon5chm.png

2019.05.22 - 2t+5d transfer 😍 3BA❤️
    2019.06.19 - 6t+5d (28dpt) wizyta serduszkowa❤️
    2020.02.06 - Termin porodu! - urodziłam w tp

55cm 2880g sn córka Milena

2BB❄️Morula❄️ Morula❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko nie wiedziałam, że też z Krk jesteś ;) Możesz zdradzić do którego lekarza chodzisz? Jeśli nie chcesz tu, możesz wysłać priv wiadomość :)

Pszczoła no dokładnie, mnie też tutaj dziewczyny pisały, że nie zawsze hsg jest wiarygodne. Jednej wyszło, że ma 1 tylko jajowód nie drożny a przy laparo wyszło, że ma oba o.O i bądź tu człowieku mądry. Może z perspektywy lekarza, to nie jest mądre kłaść się od razu na stół do laparo, no ale powiedzmy sobie szczerze: to oszczędza nam starającym się sporo czasu no i kasy...

Wysłany: 23 stycznia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczoła też słyszałam, że hsg nie daje pewności ale nadzieje zawsze trzeba mieć:) ja i tak będę to miała robione na nfz (chociaż to!) więc zrobię:) jutro idę zrobić posiew bo nie mam już plamień - pytałam o koszt i chlamydia 96 zł ureaplasma mycoplasma - 60zł - jakbyście się do hsg przygotowywały to posiew trzeba mieć i aktualną cytologie. Ja chodzę do dr. Michalskiego :) a Ty Selinka do kogo?:)

Pozdrawiam staraczki!:*

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Pszczoła też słyszałam, że hsg nie daje pewności ale nadzieje zawsze trzeba mieć:) ja i tak będę to miała robione na nfz (chociaż to!) więc zrobię:) jutro idę zrobić posiew bo nie mam już plamień - pytałam o koszt i chlamydia 96 zł ureaplasma mycoplasma - 60zł - jakbyście się do hsg przygotowywały to posiew trzeba mieć i aktualną cytologie. Ja chodzę do dr. Michalskiego :) a Ty Selinka do kogo?:)

Pozdrawiam staraczki!:*
    Wlasnie tez mam zlecony posiew, ale jeszcze nie robiłam. Gdzie byłaś na badaniu?
    Ja chodzę do Pietrusa :) polecono mi go. Na razie jest wszystko ok, zobaczymy jak bedzie dalej ;) mam nadzieję, że uda mi się z tym hsg na nfz

EDIT: Mój dzisiejszy wynik proga to 18,02ng/ml a mam 23dc, to chyba dobrze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 21:46

Wysłany: 23 stycznia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co jadę jutro na basztową w Synevo robią posiew:)a i nie w każdym punkcie Ci pobiorą bo to musi być położna:) a w Synevo jest własnie codziennie w godzinach 16-18 lub w soboty chyba 7.30-11.00:)

Dam znać jak było :D

Selina lubi tę wiadomość

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyczaiłam, że robią też na Jana w Centrum Badań Mikrobiologicznych :P Przypomniało mi się, że kiedyś już tam jakieś badania robiłam lata temu. Ale daj znać jak było tam na Basztowej, to może tam pojadę w czwartek :) Tak czy inaczej pół miasta przejechać muszę ;)
    EDIT: a może nie muszę :D Znalazłam punkt pobrań Synevo niedaleko mnie :) najsss

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 22:44

Wysłany: 24 stycznia 2017, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez trochę przejechać musze :) komunikacja dzis za darmo wiec wiesz trochę zaoszczędze:) ja robię w synevo bo dość szybko są wyniki w necie a przy badaniu prolaktyny dostałam. 20% na kolejne :) zawsze to cos:) sprawdź sobie Selinko czy w tym synevo niedaleko Ciebie pobierają posiew bo niestety nie w każdym...

mhsvpx9ik2z006il.png

• pszczola2000 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoncie do szpitala co Wam jest potrzebne z badań dla hsg. Ja myślałam że tylko posiew i skierowanie i tak Pani w rejestracji powiedziała jak byłam osobiście, a jak dzwoniłam się zapisać na luty to oczywiście kazała dzwonić jak mi się okres zacznie i do tego chciała jeszcze max roczna cytologia, max miesięczny posiew, badanie nasienia oraz gr krwi.... Po co jej to to ja je wiem ;/ na posiew czekałam 2dni a mówili że do 10dbi będę czekać, jak bym wiedziała że szybciej będzie to bym w styczniu się zapisała na HSG. A tak to muszę zrobić między 13-16.02

"... nic nie dzieje się przypadkiem..."

w57v9jcgfaon5chm.png

2019.05.22 - 2t+5d transfer 😍 3BA❤️
    2019.06.19 - 6t+5d (28dpt) wizyta serduszkowa❤️
    2020.02.06 - Termin porodu! - urodziłam w tp

55cm 2880g sn córka Milena

2BB❄️Morula❄️ Morula❄️

Wysłany: 24 stycznia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja morfologię mam aktualna, cytologię tez, nie znam grupy krwi:/

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko wlasnie bede tam dzis dzwonic i pytac (punkt na Miłkowskiego). Moj lekarz jakies 4 badania mi tam zlecil na posiew i wymaz, ale lacinskie nazwy i nie zapamietalam ;) pewnie wiecie o co kaman.
    Co do grupy krwi powinnas miec wpisana w ksiazeczke zdrowia dziecka jesli masz gdzies zachowana, jesli nie masz a bedziesz miala w najblizszym czasie jakies badanie krwi, to popros zeby tez oznaczyli grupe.

Faktycznie nie wiem po co im takie badania potrzebne :/ jeszcze badanie nasienia do tego pfff jaja

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin nic nie mówił o badaniu nasienia i czyralamze nie zawsze trzeba miec... juz sie denerwuje, ze znow awantura w domu jak poruszę temat badania Eh...

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko jak tampo badaniach?
    J jutro tez na Basztowa pojade, bo u mnie jednak tego nie robia :/

Kropeczka1986 lubi tę wiadomość

‹‹ 644 645 646 647 648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ