Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
selinka ja juz odliczam do badania:) a ja mam jakieś takie przeczucie ze ta prolaktyna mi dawała w kość... ja ogólnie taka nerwowa jestem... i jak jeszcze te objawy mi sie wszystkie sprawdzały- łącznie z moimi dziąsłami! Swoją droga Dziekuje za podpowiedz:)
A jak juz sie te nasze jajowody poprzetykaja to zobaczycie dziewczynki będziemy zachodzić jedna po drugiej
Selina lubi tę wiadomość
Nasz mały cudzie trwaj...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Selina wrote:prywatnie za cholere nie pojde
nooo prywatnie to można się bardzo wykosztować
ludzie mówią że Dzieci kosztują
ale te wszystkie badania, zabiegi , wizyty to miesięcznie koszt taki jak utrzymanie Dziecka a może i większyczekając na nasz Cud -
nick nieaktualnyHania no dokładnie, koszty badań są ogromne Dlatego naprawdę szczęśliwcy z tych, którzy zachodzą od kopa i żadnych badań nie muszą robić. Pół biedy jak ktoś może sobie pozwolić na wysokie koszty badań i leków, ale jak czytam nieraz, że dziewczyny muszą pożyczki na to zaciągać (na iui czy ivf), to naprawdę przykre Ale czego się nie robi by zostać rodzicem! Pewnie jakbym musiała, to pewnie wyczyściłabym konto oszczędnościowe czy brała pożyczki.
Ja mam dziś błogie lenistwo z rana Mężu na narty sobie pojechał na parę h a ja się lenię w łóżeczku z herbatą i pączkiem Do pracy na chwilkę tylko popołudniu i pewnie coś pogotuję
U nas dziś takie powietrze, że znów zastanawiam się czy to mgła czy smog, bo naprawdę jakoś inaczej wygląda. Słoneczko przynajmniej świeci i od razu się milej robi -
Selina wrote:
Ja mam dziś błogie lenistwo z rana Mężu na narty sobie pojechał na parę h a ja się lenię w łóżeczku z herbatą i pączkiem Do pracy na chwilkę tylko popołudniu i pewnie coś pogotuję
ojj jaki miły poranek w poniedziałek
jak dziś od 07.00 w pracy jestem ale na szczęście zaraz kończę
ps. pewnie smog
u mnie teraz w Zabrzu - też tak jest ... jakby mgłA
czekając na nasz Cud -
Ja chce na 15.02 się na HSG, zapisać. Ale czytam że hsg nie daje 100% pewności, dopiero laparoskopia.
Więc już sama nie wiem -
nick nieaktualnyKropeczko nie wiedziałam, że też z Krk jesteś Możesz zdradzić do którego lekarza chodzisz? Jeśli nie chcesz tu, możesz wysłać priv wiadomość
Pszczoła no dokładnie, mnie też tutaj dziewczyny pisały, że nie zawsze hsg jest wiarygodne. Jednej wyszło, że ma 1 tylko jajowód nie drożny a przy laparo wyszło, że ma oba i bądź tu człowieku mądry. Może z perspektywy lekarza, to nie jest mądre kłaść się od razu na stół do laparo, no ale powiedzmy sobie szczerze: to oszczędza nam starającym się sporo czasu no i kasy... -
Pszczoła też słyszałam, że hsg nie daje pewności ale nadzieje zawsze trzeba mieć ja i tak będę to miała robione na nfz (chociaż to!) więc zrobię jutro idę zrobić posiew bo nie mam już plamień - pytałam o koszt i chlamydia 96 zł ureaplasma mycoplasma - 60zł - jakbyście się do hsg przygotowywały to posiew trzeba mieć i aktualną cytologie. Ja chodzę do dr. Michalskiego a Ty Selinka do kogo?
Pozdrawiam staraczki!:*Nasz mały cudzie trwaj...
-
nick nieaktualnyKropeczka1986 wrote:Pszczoła też słyszałam, że hsg nie daje pewności ale nadzieje zawsze trzeba mieć ja i tak będę to miała robione na nfz (chociaż to!) więc zrobię jutro idę zrobić posiew bo nie mam już plamień - pytałam o koszt i chlamydia 96 zł ureaplasma mycoplasma - 60zł - jakbyście się do hsg przygotowywały to posiew trzeba mieć i aktualną cytologie. Ja chodzę do dr. Michalskiego a Ty Selinka do kogo?
Pozdrawiam staraczki!:*
Ja chodzę do Pietrusa polecono mi go. Na razie jest wszystko ok, zobaczymy jak bedzie dalej mam nadzieję, że uda mi się z tym hsg na nfz
EDIT: Mój dzisiejszy wynik proga to 18,02ng/ml a mam 23dc, to chyba dobrze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 21:46
-
wiesz co jadę jutro na basztową w Synevo robią posiew:)a i nie w każdym punkcie Ci pobiorą bo to musi być położna:) a w Synevo jest własnie codziennie w godzinach 16-18 lub w soboty chyba 7.30-11.00:)
Dam znać jak byłoSelina lubi tę wiadomość
Nasz mały cudzie trwaj...
-
nick nieaktualnyJa wyczaiłam, że robią też na Jana w Centrum Badań Mikrobiologicznych Przypomniało mi się, że kiedyś już tam jakieś badania robiłam lata temu. Ale daj znać jak było tam na Basztowej, to może tam pojadę w czwartek Tak czy inaczej pół miasta przejechać muszę
EDIT: a może nie muszę Znalazłam punkt pobrań Synevo niedaleko mnie najsssWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 22:44
-
Ja tez trochę przejechać musze komunikacja dzis za darmo wiec wiesz trochę zaoszczędze:) ja robię w synevo bo dość szybko są wyniki w necie a przy badaniu prolaktyny dostałam. 20% na kolejne zawsze to cos:) sprawdź sobie Selinko czy w tym synevo niedaleko Ciebie pobierają posiew bo niestety nie w każdym...Nasz mały cudzie trwaj...
-
Zadzwoncie do szpitala co Wam jest potrzebne z badań dla hsg. Ja myślałam że tylko posiew i skierowanie i tak Pani w rejestracji powiedziała jak byłam osobiście, a jak dzwoniłam się zapisać na luty to oczywiście kazała dzwonić jak mi się okres zacznie i do tego chciała jeszcze max roczna cytologia, max miesięczny posiew, badanie nasienia oraz gr krwi.... Po co jej to to ja je wiem ;/ na posiew czekałam 2dni a mówili że do 10dbi będę czekać, jak bym wiedziała że szybciej będzie to bym w styczniu się zapisała na HSG. A tak to muszę zrobić między 13-16.02
-
nick nieaktualnyKropeczko wlasnie bede tam dzis dzwonic i pytac (punkt na Miłkowskiego). Moj lekarz jakies 4 badania mi tam zlecil na posiew i wymaz, ale lacinskie nazwy i nie zapamietalam pewnie wiecie o co kaman.
Co do grupy krwi powinnas miec wpisana w ksiazeczke zdrowia dziecka jesli masz gdzies zachowana, jesli nie masz a bedziesz miala w najblizszym czasie jakies badanie krwi, to popros zeby tez oznaczyli grupe.
Faktycznie nie wiem po co im takie badania potrzebne jeszcze badanie nasienia do tego pfff jaja -
nick nieaktualny