X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinka właśnie wracam :) badanie jak badanie:) położna całkiem spoko 3 min i po sprawie:) zapłaciłam 124zl bo miałam rabat 20 % ... wiec Ok:) wyniki pierwsze za 5 dni a kolejne za 10 dni na ta chlamydii sie długo czeka:/ a wiesz Kochana, ze pytałam o Ciebie w sensie o to laboratorium na milkowskiego:) facet mi mówił ze juz dzis ktoś pytał o to samo:) czyżby to Ty?:D

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe tak to na pewno bylam ja ;) bo na Milkowskiego sie nie moglam dodzwonic i dzwonilam na Basztowa :)

Kropeczka1986 lubi tę wiadomość

Wysłany: 25 stycznia 2017, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny, ze idzie juz zgłupieć ... niby ta hiperploaktynemie czynonnosciowa mam a czuje E dni płodne mi sie zaczynaja... poprostu to czuje i mega duzo śluzu płodnego... jutro wizyta... zobaczymy co mi doradzi ten mój specjalista:)

mhsvpx9ik2z006il.png

• Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986

mam nadzieję że lekarz przejdzie już do konkretów :) i będziecie działać w te dni płodne :)
    trzymam kciuki

czekając na nasz Cud <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko ja tez bankowo mialam dni plodne w tym miesiacu, sluz byl, bo zazywalam oeparol i jajko tez spore sie wychodowalo. Mysle, ze nie w kazdym przypadku prolaktyna blokuje owulacje, moze kiedy mamy bardziej stresujacy okres w danym miesiacu to moze blokowac a w innym bedzie np.w normie i bedzie wszystko ok. Skoro to taki hormon-psikus, to kto go tam wie ;)
    Daj znac jak po wizycie :)

Ja tak zaczynam o testowaniu myslec, ale chyba jednak nie bede sie nakrecac i poczekam poprostu czy @ przyjdzie-za tydzien

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 16:51

Wysłany: 25 stycznia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haniu też mam taką nadzieję, że mi coś konkretnego powie:) sama jestem ciekawa czego nowego się jutro dowiem... ostatnio jak mi monitorował 3 cykle pod rząd to owulacja była za każdym razem i nic, dupa blada mimo starań - teraz wprowadziliśmy strategie co dwa dni od końca @ do @ i zobaczymy... ja się dziś jeszcze dobiłam bo liczyłam na jakiś urlop w ferie, żeby trochę odpocząć a tu nici raczej z moich planów:(

Selinka byłaś dziś na basztowej?

mhsvpx9ik2z006il.png

Wysłany: 25 stycznia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiam się tylko nad jednym, bo gdzieś czytałam, że jak ta prolaktyna tak skacze po obciążeniu to ponoć się z nią nic nie robi jak owulacja występuje... hmm... no nic nie ma co gdybać zobaczymy jutro :) dam znać dziewczynki:**

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka jutro tam jade z rana przed praca :)
    Co do tej prolaktyny to tez tak slyzzalam, miarodajny ponoc jest tylko ten wynik robiony 2-4dc bez obciazenia-przynajmniej ja od 2 lekarzy tak slyszalam.

Nie masz zadnych szans na pare dni wolnych? Ja koncem lutego robie sobie dlugi weekend i jedziemy w wielkopolske do znajomych ;)

Wysłany: 25 stycznia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinko pamiętaj, że położna jest od 16 do 18 więc rano jak chcesz zrobić posiew to nie da rady:(

moze 2 dni dostane... ale chciałabym cały tydzień i wybyć sobie na jakieś kanary...:D

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O w mordę jeża... dobrze, że mi mówisz, bo o tym zapomniałam :/ Niech to szlag, no nic zrobię w przyszłym tyg., bo w tym już mi się nie uda.
    Słuchaj na kanary tydzień to mało :D gwarantuje, że ledwo zaczęłabyś się rozkoszować słoncem a trzeba byłoby wracać a wtedy jeszcze większy smutek i żal :P
    Ja póki co ani nie myślę marzyć o jakimś urlopie, bo w listopadzie mieliśmy zaległy miesiąc miodowy i byliśmy ponad 2tyg w Tajlandii (zdjęcie w avku właśnie stamtąd) :D O matkooooo! jak cudnie było! <3 Polecam polecam jeśli kiedykolwiek będziecie myśleć nad egzotycznymi wakacjami :) Koniecznie wyprawę zaplanować samemu i opłacić loty, noclegi, bo jedzenie na miejscu śmiesznie tanie i przeee pyszne! Echh rozmarzyłam się jednak ;) hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 20:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko, coś a propo kanarów :D hahah
    https://www.facebook.com/zespolmysleniaironicznego/photos/pb.112069525469927.-2207520000.1485372977./1375124472497753/?type=3&theater

Wysłany: 25 stycznia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :) takie mi sie nie marzą:) teraz komunikacja za friko bardzo często wiec wiesz :) poza tym ja rowerowa jestem prze cały rok:)
    myśmy byli 3 lata temu na kanarach i tez tydzień - krótko ale fajnie:) teraz polujemy na jakiś ekstra last:) bo można za grosze kupic wyjazd tylko dzień przed wiec ekstremalnie:D my ostatni urlop w sierpniu na Majorce wiec ten feryjny to taki spontan miałby byc żeby sie choć trochę zresetować:) co do Tajlandia to moze może :) ale teraz dzidek na pierwszym planie wiec takie bardziej egzotyczne podróże zdecydowanie pozniej:) oby juz z bobkiem na pokładzie:) jakiś taki stresik czuje przed jutrzejszym badaniem...

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj spontany są najlepsze :D Trzymam kciuki oby w najbliższym czasie "coś" się wykluło ;)
    Rozumiem stresik, ale zobaczysz wszystko będzie dobrze :)

Ja stwierdziłam, że jadę jutro jednak na ten posiew tylko na Jana, bo tam do 12tej mogę go zrobić :)

• Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) a ja w piątek jestem na wizycie w DR
    miałam być wczoraj ale musiałam przełożyć ...
    i będę w piątek

:):)

czekając na nasz Cud <3

Wysłany: 26 stycznia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam z wizyty... i pęcherzyka niestety nie ma:( owulacji brak Eh... dostałam bromek i zobaczymy:( kolejna wizyta za 4 tyg.... ale mam dola :(

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka bromek na obnizenie prolaktyny? A clo Ci nie przepisal skoro owu nie ma?
    Nie doluj sie :) dostalas lek, na pewno pomoze i za 4tyg.bedzie jajo!

Wysłany: 27 stycznia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na obniżenie... spałam jak dziecko po tym:) denerwowałam sie bo słyszałam o wielu skutkach ubocznych a u mnie nic:) Eh oby to pomogli:)

Selinko jak tam? Byłaś zrobic ten posiew?

Hania daj znac jak po wizycie;)

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomoze na pewno
    Jade jednak w pon.na ten posiew, wczoraj mi nie wyszlo i nie dojechalam :/

Ogolnie umieram :( teraz juz troche na oczy widze wiec tu pisze. Jak sie o 8 obudzilam myslalam ze glowa mi eksploduje, zatoki w calej glowie bola na maxa, mam zatkany nos :( Nie pomaga płukanie zatok, apapy, groprinosin ani nic naturalnego. Mam juz dosc i ledwo zyje. Niestety musze wziac cirrus, ktory dla kobiet w ciazy (o ile jestem a nie sadze) jest niekorzystny. Trudno, musi mi przejsc
    Mialam na 11h isc dzis do pracy a musze odwolac wiekszosc klientek, bo nie dam rady :(

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam juz wyniki posiewu kurczę a miały byc za 10 dni... mam nadzieje, ze nie będę musiała powtarzać... w każdym razie wyniki ujemne, bakterii brak:)

Selina lubi tę wiadomość

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sądzę by kazali Ci powtarzać przed hsg. Super, że dobry wynik! :)
    Ja odebrałam cytologię i niby jest ok, ale ofkors wykryto candide - o czym wiedziałam, bo doktor w trakcie badania też zauważył. Już się prawie wyleczyłam.
    Zdecydowałam, że od nowego cyklu ide do nowej doktor. Mam nadzieję, że to już będzie ostatnia osoba do której zgłoszę się po pomoc i nie będzie mnie kierowała na badanie za ponad tys.zł jak tamten :/ Wyczytałam o niej wiele pozytywnych opinii, pracuje w klinice no i sam fakt, że jest kobietą ufff ;)

‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ