Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Selina wrote:Clo 3 tabletki dziennie? :o Szczerze, to 1 raz sie spotykam z takimi dawkami a naczytałam się dużo na wątku o tym leku. Ja miałam dawkowanie 3-7dc i 1 tabletka dziennie.
tak Selinka 3 dziennie przez 7 dni .... też mnie to ciekawi
ale nie mam żadnych objawów ... nic mnie nie boli, nic nie kłuje ... cisza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 07:49
czekając na nasz Cud -
nick nieaktualnyKropeczka1986 wrote:Dziewczynki! Poradzicie mi co zrobic ... jedziemy jednak na tydzień na Madere i winka portugalskiego chętnie bym chciała spróbować... a biorę ten bromek i sie zastanawiam czy czasem go nie odstawić na ten czas bo na ulotce jest napisane żeby nie pic alkoholu... poradzicie:)
Można pić, kieliszek dziennie Ci nie zaszkodzi. Jak brałam bromergon też piłam wino, ale bardzo umiarkowane ilości. Ale uwaga, zwracaj uwagę na to, jak się po winie czujesz. Jakby się coś działo, to absolutnie odstaw alko. -
nick nieaktualnyKropeczka no wiesz,ja osobiscie wolalabym winska popic ono wiesz, tez dobrze wplywa na nasze narzady i akurat wtedy moze pyknac Moja kolezanka jak sie z mezem po paru miesiacach (heh szybko) poddali, to wypili butelke wina i za 2tyg sie dowiedziala, ze jest w ciazy. Wiem, ze takich przykladow moze byc mnostwo, ale ona sie smiala ze wlasnie tej butelce zawdzieczaja synka.
Hania daj znac jak zadzialal. Masz monitoring niebawem? -
Pytam bo na ogół na monitoringu słyszę że jest dominujący pęcherzyk. Ale z tego wynika że 1. Dlatego zastanawiam się czy może nie spróbować letrozolu na większą ilość pęcherzyków.
-
nick nieaktualnyPszczola przestymulowanie to nic dobrego. Wiecej pecherzykow to tylko ryzyko torbieli i ich pozniejszego leczenia Nalezy sie cieszyc z 1 pecherzyka jesli dobrze rosnie i peka to najwazniejsze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 13:14
Blondik lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny
poratujcie
dziś byłam u Dr ........ wieczorem
i mam 3 dojrzałe pęcherzyki .... SZOK ....... to chyba jakaś dość mocna terapia
i dostałam dziś zastrzyk Pregnyl ....
jechałam do domu i myślałam ... skoro są 3 jajeczka
to mogą się zrobić 3 zarodki ? i co wtedy ? ? ? hmmmmmmmmmBlondik lubi tę wiadomość
czekając na nasz Cud -
nick nieaktualny
-
Selina wrote:Jedziesz do niego jeszcze na monit po pregnylu?
Pregnyl dostałam 2 ampułki 5000
właśnie nie mam już na ten cykl nic zaplanowane
Dr powiedział że teraz maksymalnie zwiększyliśmy szanse
jak by się okazało , że dostanę okres
to najpóźniej w 5 dni cyklu (następnego) mam być u niego hmmmczekając na nasz Cud -
Melduję się kolejna z rocznika '86
Staramy się dopiero od grudnia, właśnie zaczął się mój 3 cykl z obserwacjami. Wiem, że to za krótko na panikowanie, ale jak wszystkie wiecie nie jesteśmy już młudkami
Czy macie jakąś radę dla mnie, co robić żeby szybko i szczęśliwie się udało?
Ja nie biorę żadnych specyfików, jedynie Femibion natal 1 (kwas foliowy), siemie lniane i wiesiołka (od tego cyklu).
@ mam 27-28 dniowe, raczej owulacyjne, przynajmniej tak mi się wydaje...
Niestety nie nadrobię wszystkiego o czym było już pisane w tym temacie. Jak długo Wam zeszło z poczęciem pierwszego dziecka?
To mój poprzedni cykl:
A to aktualny:
Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
nick nieaktualnyJaKa witaj rowniez tutaj Twoj maz moze jeszcze brac suplementy. Nam na poczatek lekarz polecil Androvit. Moj ma akurat siedza prace przy komputerze przez co ma niezbyt dobre wyniki badan-wyszlo w grudniu. Suplementuje sie teraz, ale efekty pewnie za miesiac beda, wtedy tez ma powtorzyc badanie
JaKa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoj tez cwiczy kilka razy w tyg., ale mimo to wyniki nie sa dobre i doktor uwaza, ze praca siedzaca to zabojstwo dla plemnikow. Tak samo ponoc noszenie telefonu w kieszeni spodni :; Zalezy jeszcze czy nie przegrzewa jader np.w obcislej bieliznie lub spodniach.
-
nick nieaktualnyHania trzymam kciuki! Nie każdy ma wczesne objawy, oby się udało
Ja mam akurat czas około owulacyjny, chyba jeszcze owu nie miałam, ale sluz juz zwiekszony. Lekarz powiedział, że owu raczej bedzie w weekend, wczoraj coś tam czułam a dziś kompletnie nic. Może jutro, w zeszłym cyklu miałam owu w 16dc i właśnie jutro będę miała 16ty -
cześć dziewczyny. Na początku pragnę się z Wami przywitać. Jestem tutaj nowa. Oczywiście rocznik 86. Zapisuje się ponieważ potrzebuję wsparcia przy kolejnym rozczarowaniu. Staram się już z mężem piąty cykl i wciąż nic. Każda z Was ma swoje przejścia w staraniach. Zrobiłam wszystkie badania i wszystko jest dobrze. Mój cykl jest regularny. Owulację mam 14 dni przed okresem i 12 dni po okresie, zazwyczaj jak w zegarku. Wszystko potwierdzone albo monitoringiem albo testami owulacyjnymi. Progesteron poprawny. Zmiany temperatur. Do okresu temperatury wyższe. W dniu okresu książkowy spadek a jednak pomimo starań ciągle nic.... czy któraś z Was ma podobnie. Jest wszystko dobrze a jednak. Jedyne co mnie martwi to zły moim zdaniem śluz płodny. Koloru mlecznego nierozciągający się. W tym cyklu (za cztery dni będę mieć okres) zaczęłam brać wiesiołek i pić len. Zobaczyłam 10 proc poprawę. Raz pojawił mi się śluz przezroczysty i nawet rozciągliwy. Ale szybko zamienił się znowu na mleczny... Chciałam się zapytać jak z Waszym śluzem? Czy macie podobne problemy i czy zażywałyście wiesiołek i czy cos Wam to dało? Dalej czy po owulacji macie również dużą ilość białego śluzu ? Bo niby druga faza to dni suche a ja mam zazwyczaj dużo białego śluzu. Ten cykl był wyjątkowy bo po owulacji miałam susze przez 3 dni a potem biały śluz i od wczoraj znowu susza. Nie jestem w ciąży. zrobiłam betę 7 dni po owulacji i 9 dni po owulacji.i taki sam wynik czyli < 2 (( jak znosicie rozczarowanie? kolejne?
-
nick nieaktualnySarrrra witaj wśród nas
My mamy 6cs, więc podobnie do Ciebie. Też mam problem ze śluzem, od grudnia biorę wiesiołek, jest poprawa, ale i tak szału nie ma. Lekarz kazał mi jeszcze zwiększyć ilość pitej wody tuż przed owulacją i do kilku dni po jej zakończeniu. Brałam do tej pory 5 kapsułek oeparol femina (lekarz teraz kazał mi brać 6) od 1dc aż do owu. Drugi raz teraz mam cykl z żelem Conceive, poczytaj o nim, działa jeśli problem z zajściem jest w śluzie lub słabym nasieniu męża. Btw: mąż miał robione badanie?
Rozczarowania znoszę różnie Raz wpadam w dołek a innym razem nic sobie z tego nie robię, tylko zacieram ręce na następny cykl Polecam zdecydowanie to drugie podejście W końcu pozytywne myślenie przyciąga pozytywne zdarzenia! Powodzenia