Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKropeczko bylam u gina. Jestem pozytywnie nastawiona ogolnie Przepisal antybiotyk, ale musze poczekac na @, zeby wykluczyc ewentualna ciaze (i tak nie zaszlam na bank, bo owu mialam wczoraj a ost.przytulanie bylo 2dni przed). Co ciekawe on powiedzial, ze ta bakteria nie uposledza plodnosci. Maz ma niby zrobic tez badanie w tym kierunku, ale nie wiem czy jest sens wydawac kilkadziesiat zl zeby sprawdzic, raczej ją ma. Chyba wezmie od razu antybiotyk. Co ciekawe leczenie ma trwac tylko tydzien ufff. Wiec tak: on bierze teraz antybiotyk, po 3tyg ma zrobic badanie nasienia. Spytalam doktorka czy ta bakteria moglaby spowodowac takie slabe wyniki jak ma teraz, to mowil, ze moglaby. Dal mi tez probke ProFertil dla niego (4kapsulki) i powiedzial gdzie kupie najtaniej:)
Mowilam mu tez, ze nie wiem czy sie na badanie hsg zdecyduje w tym gabinecie, bo cena b.wysoka a on, ze powiedzieli mi kwote za hsg z pianka a jak on zrobi sola fizjologiczna, to 600zl. Hmm chyba sie zdecyduje. Powiedzial, ze jak wszystko pojdzie ok, to juz w marcu przed owu bede mogla je zrobic Ale sie ciesze!! Myslalam, ze miesiacami bedziemy wykluczeni ze staran a tu prosze
Nie powiedzial mi niby, ze mamy sie teraz nie starac, ale jednak wole tego nie robic, nie chce jakichs komplikacji ewentualnych w ciazy. Jakie to dziwne uczucie wracac teraz do gumek...
Kropeczko dziwie sie, ze gin przepisala Ci bromka skoro normalna prolaktyne masz ok. Czytalam na innych watkach, ze lekarze odchodza teraz od badania prolaktyny czynnosciowej i przepisywania na nia lekow. Dziewczyna jakas pisala, ze brala bromka tak jak Ty na czynnosciowa prolaktyne i w miedzyczasie zmienila gina, to od razu kazal jej odstawic.
Sarrra tez sie staramy 6 cykl (no ten pomijam, bo przerwalismy starania). Idac do lekarza najlepiej mowic, ze staracie sie juz rok lub prawie rok, inaczej nie wezma Cie na powaznie i kaza czekac.
Ja mam proga ok a prolaktyne za wysoka. Takze te hormony nie maja ze soba chyba nic wspolnego. A od tego badania prolaktyny po obciazeniu (przychodzisz do lab i podaja Ci taki specjalny preparat, czekasz i Ci badaja prolaktyne) lekarze podobno odchodzą. Najlepiej zwyczajnie zbadac ten hormon w 2-3dcWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:33
-
O rany, dziewczyny jestem naprawdę pełna podziwu dla Was w waszych staraniach
Nie spodziewałam się, że poczęcie dziecka może okazać się tak trudną sprawą i może napotkać tyle przeciwności na swojej drodze.
Oby wszystkim nam szczęśliwie udało się pokonać przeszkody i móc cieszyć się ciążą i dzidziusiem
Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
Dziewczyny, czy której z Was zdarzył się ból jajnika podczas ?
W zasadzie pierwszy raz (chyba) poczułam coś takiego i nie wiem, co to może oznaczać, czy jest się czym martwić?
Jestem jeszcze przed owulacją, być może dlatego taki objaw, bo jajeczko jeszcze nie pękło?
Bardzo proszę o odpowiedź
Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
nick nieaktualnySarrra nie badalam estrogenu ani hormonow meskich, nie kazal mi lekarz. Prolaktyna 2-3dc a progesteron 21-23dc
JaKa kiedys zdarzaly mi sie bole jajnikow podczas przytulanek, u mnie to chyba odpozycji czasem zalezy. Nigdy sie tym jie przejmowalam.
Sama nie przypuszczalam ile problemow moze ze staraniami choc domyslalam sie, ze bede miec od kad lekarka endomende u mnie stwierdzila. A tu po drodze jeszcze inne rzeczy powychodzily Jednak wierze, ze teraz juz bedzie dobrze Przeleczymy sie, sprawdze droznosc jajowodow, maz poprawi nasienie i bedzie boboWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:20
Kropeczka1986 lubi tę wiadomość
-
Saaara ja nie badałam progesteronu ale duphaston profilaktycznie kazał mi mój gin brać... prolaktyne robiłam sama ta podstawowa i poszłam do niego z wynikiem a on mi kazał zrobic z obciążeniem - idziesz do punktu pobrań i mowisz ze masz zrobic prolaktyne + z obciazeniem metoklopramidem ja płaciłam 60 zł i najpierw pobierają próbkę - ważne żeby przed 8 i pozniej dostajesz tabletkę i po godzinie znow pobierają oczywiscie nic nie możesz jeść i pic a i trzeba siedzieć pod gabinetem w razie czego... uprzedzam ta tabletka jest na zaparcia wiec mi tak jeździło w brzuchu ze ledwo co doszłam do domu po badaniu... o czym oczywiscie przeczytałam pozniej...
Mi podstawowa wyszła w normie a w obciążeniu powinna wzrosnąć od 2 do 6 razy Max... a mi wzrosła 13...
Tez czytałam ze generalnie sie odchodzi od badania z obciążeniem ale jeżeli to była przyczyna to wole spróbować...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 17:07
Nasz mały cudzie trwaj...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sarrra a nie pytałas swojego gin o ta prolaktyne? bo ja zrobiłam na własną rękę w poniedziałek a wizytę miałam u gin w czwartek... szłam zadowolona, że mam wyniki a on do mnie że szkoda, że Pani sobie zrobiła i nie poczekała na wizytę bo odrazu byśmy z obciązeniem zrobili i skonczyło się na tym, że w piatek poszłam znów... tyle, że z obciązeniem...
Nasz mały cudzie trwaj...
-
moj to samo mi mówił ze rok albo i dwa dlatego tak mu sie nie spieszy... jak wróciłam po roku to był zaskoczony... ze nie udało sie...
Tsh tez robiłam ale powiem Ci, ze z tarczyca to jest różnie... moja znajoma tez nie mogła zajść i zrobiła tsh wyszło w normie,ft4 tez w normie i dopiero atpo wyszło jej nie tak.... i sie okazało ze hasimoto...
Ja dla pewności zrobiłam komplet i usg tarczycy... cześć udało mi sie na NFZ wiec nie kosztowało mnie nic prócz stania w kolejce:)Nasz mały cudzie trwaj...
-
nick nieaktualnyDlatego ja jak poszlam do gin, to powiedzialam, ze starany sie praktycznie rok i nic (mimo, ze dopiero pol teraz) ;] Wiem, ze nieladnie tak sciemniac, ale ja wiedzialam, ze beda problemy przez endomende, wiec wolalam zeby sie szybciej wzieli za diagnoze i ee.leczenie
Kropeczka1986 lubi tę wiadomość
-
Sarrra uwazaj z tym badaniem szyjki... ja tez jak sie bardzo nakręciłam na zajście zaczęłam sie badać... raz to juz byłam pewna ze jestem w ciazy bo rozpulchniona i szyjki nie czułam... czytałam ze trzeba bardzo uważać bo łatwo podrażnić szyjkę lub infekcje złapać... i wogole lepiej ,,tam " nic nie szukać jak jest szansa ze jest sie w ciąży...
Zreszta i tak nie potrafiłam tego robić - ani wysokości jakoś nie byłam w stanie określić ani miękkości ... wiec zrezygnowałam z samobadania:)Nasz mały cudzie trwaj...