Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Sarrrra u mnie także jest różnie ze śluzem. Kiedy jeszcze się nie staraliśmy z Mężem o dziecko, to wszystko było w porządku, piękny wodnisty śluz. A teraz sama nie wiem, czy ten to ten właściwy, jest go jakby mniej.
Od tego cyklu zaczęłam brać wiesiołek. W trakcie @ ciężko było zauważyć śluz, ale kiedy krwawienie ustąpiło poczułam mokrość, może nie śluz, raczej wodę.
Teraz jestem w 8 dc i dziś lub jutro powinnam zauważyć śluz płodny, jednak jak na razie nic nie ma. Mam wrażenie, że jest bardziej sucho niż 2 dni temu.
Oczywiście będę brać wiesiołka do owulacji (3x2 tab.). Nie nastawiam się na jakieś cuda, ale skoro jest szansa, że może pomóc, to czemu nie stosować
Selina powiedz, w jaki sposób ten żel Conceive sprzyja zapłodnieniu?
My raczej nie mamy problemu z nawilżeniem podczas czasami kiedy jest potrzeba, to używamy żelu Feminum. Ale jeśli ten, o którym piszesz mógłby wspomóc zapłodnienie to może warto kupić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 18:14
Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
Conceive można zamówic przez internet. Raczej w stacjonarnych aptekach nie ma. Używamy go też już drugi cykl. Ogólnie są dwa rodzaje żelu jeden taki normalny a drugi taki który się "wstrzykuje" 15 min przez współżyciem do pochwy. Polecam bo ona jest przyjazny plemnikom i ogólnie podobno zastępuje ślub płodny. U mnie jeszcze nie ma efektu. Miesiączka przyjdzie w czwartek raczej bo beta tak sugeruje. Pij moze jeszcze len po owulacji. Też podobno pomaga. Poza tym duża ilość wody
-
nick nieaktualnyJaKa ten zel bedzie pomagal jesli Ty masz slaby/malo sluzu lub maz ma powolne plemniki. U nas jest to i to
Tak jak pisze Sarrra duza ilosc wody podczas owu tez b.wazna
Kropeczko hop hop jesteś??
Maz odebral mi dzisiaj wyniki posiewu i wymazu z szyjki. Mam niestety bakterie ureaplasma w wysokosci 10 do 4 (10 do potegi 4 cokolwiek to znaczy) Wyczytalam, ze jesli ja to mam to i on i uwaga: u mezczyzn moze sie to objawiac niska ruchliwoscia plemnikow i gorsza jakoscia nasienia a u meza z badania wyszlo, ze ma b.slaba ruchliwosc... Wyprosilam na jutro wieczorna wizyte u gina do ktorego ost.chodzilam i chyba antybiotykoterapia nas czeka Jasna chokera juz tak pozytywnie bylam nastawiona i masz ci los! Nie zrobie w twkim razie hsg w marcu na ktore sie szykowalam, wszystko do kitu Ponoc bakterie ta sie leczy dosc dlugo a pozniej jeszcze maz bedzie musial poprawiac wyniki nasienia, wole nie wiedziec ile czasu nam sie na to zejdzieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 21:28
-
nick nieaktualnySarrro mojemu nie wyszlo, bo robil podstawowy seminogram. Nie wiem czy wyszloby przy rozszerzonym czy tez posiew by musial zrobic. Oprocz ruchliwosci oznaczana jest ilosc, morfologia i uplynnienie chyba. Moze wyszloby np.z seminogramu, ze leukocyty ma podwyzszone aczkolwiek ciezko powiedziec (moj nie mial leukocytow oznaczonych, trzeba pytac tam gdzie maz bedzie robil badanie co dokladnie jest oznaczone). Z badania krwi to np.nie wyjdzie, ja mam idealne wyniki krwi (morfologia, crp itd.)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 09:47
-
Posiew męski oddzielnie. W klinikach ok 60zl kosztuje
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Selinka jestem jestem:) wróciłam wypoczęta jak dawno- Madera piękna:) ale cóż trzeba wracać do codzienności... za tydzień wizyta... przerwałam jednak branie bromka bo sie bałam... codziennie winko do kolacji i jakoś wolałam uniknąć skutków ubocznych... od niedzieli biorę znow 0,5 tabletki...
trochę sie wkurzylam bo myślałam, ze mi ta drożność teraz będzie juz badał a ten znow konsultacje...
Nasz mały cudzie trwaj...
-
Selinko nie martw sie :* Oboje się podleczycie i zaraz się uda:) Czytałam własnie kiedyś że przy tej ureaplasmie jest problem z zajściem ale ważne jest to, że łatwo to wyleczyć Głowa do góry - a może to był własnie problem...
Co do wiesiołka też brałam... niestety u mnie tylko w pierwszym cyklu widziałam efekty... tyle, że ja wiesiołek brałam do ovu a pózniej stop... ponoć wywołuje on skurcze więc w razie ciąży nie jest wskazany...
mój gin mi mówił coś o castagnusie że mocniejszy niz wiesiołek....Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 20:04
Selina lubi tę wiadomość
-
Zaraz mnie nerwy wezmą... nie mogę pisać więcej niż dwa wersy na tel... coś jest nie tak bo upisałam się jak głupia a wyświetliło mi tylko "Selinko nie martw się"... eh
przeszłam na kompa i chyba ok...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 20:06
-
Sarrrra ja tez tak myślałam po pierwszych 3 miesiącach ze nie dam rady ale cóż zrobic... jak sienie udaje a dzidka chcesz miec:) nie balet do przyjemnych co miesięczne rozczarowanie... oby u Ciebie tak nie było... ja szukałam co może byc przyczyna ... i nic... aż poszłam zrobic ta prolaktyne i niby Ok a tu z obciążeniem niespodzianka ... liczę ze bromek zdziała cud:)9Nasz mały cudzie trwaj...