X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • JaKa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Sarrrra :) u mnie także jest różnie ze śluzem. Kiedy jeszcze się nie staraliśmy z Mężem o dziecko, to wszystko było w porządku, piękny wodnisty śluz. A teraz sama nie wiem, czy ten to ten właściwy, jest go jakby mniej.
    Od tego cyklu zaczęłam brać wiesiołek. W trakcie @ ciężko było zauważyć śluz, ale kiedy krwawienie ustąpiło poczułam mokrość, może nie śluz, raczej wodę.
    Teraz jestem w 8 dc i dziś lub jutro powinnam zauważyć śluz płodny, jednak jak na razie nic nie ma. Mam wrażenie, że jest bardziej sucho niż 2 dni temu.

Oczywiście będę brać wiesiołka do owulacji (3x2 tab.). Nie nastawiam się na jakieś cuda, ale skoro jest szansa, że może pomóc, to czemu nie stosować :)

Selina powiedz, w jaki sposób ten żel Conceive sprzyja zapłodnieniu?
    My raczej nie mamy problemu z nawilżeniem podczas <3 czasami kiedy jest potrzeba, to używamy żelu Feminum. Ale jeśli ten, o którym piszesz mógłby wspomóc zapłodnienie to może warto kupić?

7ecafe6621fb6aed68a2cb8ff8d2b30b.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 18:14

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Conceive można zamówic przez internet. Raczej w stacjonarnych aptekach nie ma. Używamy go też już drugi cykl. Ogólnie są dwa rodzaje żelu jeden taki normalny a drugi taki który się "wstrzykuje" 15 min przez współżyciem do pochwy. Polecam bo ona jest przyjazny plemnikom i ogólnie podobno zastępuje ślub płodny. U mnie jeszcze nie ma efektu. Miesiączka przyjdzie w czwartek raczej bo beta tak sugeruje. Pij moze jeszcze len po owulacji. Też podobno pomaga. Poza tym duża ilość wody :)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa ten zel bedzie pomagal jesli Ty masz slaby/malo sluzu lub maz ma powolne plemniki. U nas jest to i to
    Tak jak pisze Sarrra duza ilosc wody podczas owu tez b.wazna

Kropeczko hop hop jesteś??

Maz odebral mi dzisiaj wyniki posiewu i wymazu z szyjki. Mam niestety bakterie ureaplasma w wysokosci 10 do 4 (10 do potegi 4 cokolwiek to znaczy) :( Wyczytalam, ze jesli ja to mam to i on i uwaga: u mezczyzn moze sie to objawiac niska ruchliwoscia plemnikow i gorsza jakoscia nasienia a u meza z badania wyszlo, ze ma b.slaba ruchliwosc... Wyprosilam na jutro wieczorna wizyte u gina do ktorego ost.chodzilam i chyba antybiotykoterapia nas czeka :( Jasna chokera juz tak pozytywnie bylam nastawiona i masz ci los! Nie zrobie w twkim razie hsg w marcu na ktore sie szykowalam, wszystko do kitu :/ Ponoc bakterie ta sie leczy dosc dlugo a pozniej jeszcze maz bedzie musial poprawiac wyniki nasienia, wole nie wiedziec ile czasu nam sie na to zejdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 21:28

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina a robiąc badanie nasienia męża ta bakteria tez wyjdzie? mąż będzie robił w tym tyg lub na początku nowego tygodnia. Czy w ogóle badajac nasienie oni też sprawdzaja inne rzeczy poza ruchliwościa plemników itp? tzn kwestie bakterii?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrro mojemu nie wyszlo, bo robil podstawowy seminogram. Nie wiem czy wyszloby przy rozszerzonym czy tez posiew by musial zrobic. Oprocz ruchliwosci oznaczana jest ilosc, morfologia i uplynnienie chyba. Moze wyszloby np.z seminogramu, ze leukocyty ma podwyzszone aczkolwiek ciezko powiedziec (moj nie mial leukocytow oznaczonych, trzeba pytac tam gdzie maz bedzie robil badanie co dokladnie jest oznaczone). Z badania krwi to np.nie wyjdzie, ja mam idealne wyniki krwi (morfologia, crp itd.)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 09:47

• pszczola2000 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posiew męski oddzielnie. W klinikach ok 60zl kosztuje

"... nic nie dzieje się przypadkiem..."

w57v9jcgfaon5chm.png

2019.05.22 - 2t+5d transfer 😍 3BA❤️
    2019.06.19 - 6t+5d (28dpt) wizyta serduszkowa❤️
    2020.02.06 - Termin porodu! - urodziłam w tp

55cm 2880g sn córka Milena

2BB❄️Morula❄️ Morula❄️
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to każe mojemu tez zrobić posiew. Aczkolwiek chyba już coś robił pół roku temu z napletka i było czysto. (przepraszam za dosadność).

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba najlepiej jak kobieta się zbada (pełny posiew ureaplasma, mycoplasma, chlamydia i wymaz z szyjki), wtedy jest pewność. Jeśli Ty masz to i mąż będzie miał

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to miałam to wszystko robione plus tradycyjna cytologia

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara to jak jestes w pelni zdrowa, to Twoj maz pod tym wzgledem na 99% tez :)

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ograniczę się tylko do badania nasienia pod kątek plemników :)

Selina lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinka jestem jestem:) wróciłam wypoczęta jak dawno- Madera piękna:) ale cóż trzeba wracać do codzienności... za tydzień wizyta... przerwałam jednak branie bromka bo sie bałam... codziennie winko do kolacji i jakoś wolałam uniknąć skutków ubocznych... od niedzieli biorę znow 0,5 tabletki...
    trochę sie wkurzylam bo myślałam, ze mi ta drożność teraz będzie juz badał a ten znow konsultacje...

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

Wysłany: 14 lutego 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinko nie martw sie :* Oboje się podleczycie i zaraz się uda:) Czytałam własnie kiedyś że przy tej ureaplasmie jest problem z zajściem ale ważne jest to, że łatwo to wyleczyć:) Głowa do góry - a może to był własnie problem...

Co do wiesiołka też brałam... niestety u mnie tylko w pierwszym cyklu widziałam efekty... tyle, że ja wiesiołek brałam do ovu a pózniej stop... ponoć wywołuje on skurcze więc w razie ciąży nie jest wskazany...
    mój gin mi mówił coś o castagnusie że mocniejszy niz wiesiołek....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 20:04

Selina lubi tę wiadomość

mhsvpx9ik2z006il.png

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile cykli się już staracie?czy macie podobne doświadczenie że lekarze zaczynają traktować pewne objawy poważnie gdy mija rok starań?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to juz ponad rok...:(

mhsvpx9ik2z006il.png

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz mnie nerwy wezmą... nie mogę pisać więcej niż dwa wersy na tel... coś jest nie tak bo upisałam się jak głupia a wyświetliło mi tylko "Selinko nie martw się"... eh
    przeszłam na kompa i chyba ok...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 20:06

mhsvpx9ik2z006il.png

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Ja to juz ponad rok...:(
    O rany to bardzo długo:((( ja szósty cykl. Nie dam rady kolejne 6 miesięcy:( jak dajecie radę?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra ja tez tak myślałam po pierwszych 3 miesiącach ze nie dam rady ale cóż zrobic... jak sienie udaje a dzidka chcesz miec:) nie balet do przyjemnych co miesięczne rozczarowanie... oby u Ciebie tak nie było... ja szukałam co może byc przyczyna ... i nic... aż poszłam zrobic ta prolaktyne i niby Ok a tu z obciążeniem niespodzianka ... liczę ze bromek zdziała cud:)9

mhsvpx9ik2z006il.png

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinka i byłaś u swojego gin? Co tam zalecił? Bo czytałam ze ta terapia trwa miesiąc i wstrzemięźliwość...

mhsvpx9ik2z006il.png

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko a powiesz mi czy jak sie ma dobry progesteron to prolaktyna może być zła.? Oraz o co chodzi z tymi obciążeniami przy prolaktynie?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
‹‹ 648 649 650 651 652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ