X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • JaKa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Sarrrra :) u mnie także jest różnie ze śluzem. Kiedy jeszcze się nie staraliśmy z Mężem o dziecko, to wszystko było w porządku, piękny wodnisty śluz. A teraz sama nie wiem, czy ten to ten właściwy, jest go jakby mniej.
    Od tego cyklu zaczęłam brać wiesiołek. W trakcie @ ciężko było zauważyć śluz, ale kiedy krwawienie ustąpiło poczułam mokrość, może nie śluz, raczej wodę.
    Teraz jestem w 8 dc i dziś lub jutro powinnam zauważyć śluz płodny, jednak jak na razie nic nie ma. Mam wrażenie, że jest bardziej sucho niż 2 dni temu.

Oczywiście będę brać wiesiołka do owulacji (3x2 tab.). Nie nastawiam się na jakieś cuda, ale skoro jest szansa, że może pomóc, to czemu nie stosować :)

Selina powiedz, w jaki sposób ten żel Conceive sprzyja zapłodnieniu?
    My raczej nie mamy problemu z nawilżeniem podczas <3 czasami kiedy jest potrzeba, to używamy żelu Feminum. Ale jeśli ten, o którym piszesz mógłby wspomóc zapłodnienie to może warto kupić?

7ecafe6621fb6aed68a2cb8ff8d2b30b.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 18:14

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Conceive można zamówic przez internet. Raczej w stacjonarnych aptekach nie ma. Używamy go też już drugi cykl. Ogólnie są dwa rodzaje żelu jeden taki normalny a drugi taki który się "wstrzykuje" 15 min przez współżyciem do pochwy. Polecam bo ona jest przyjazny plemnikom i ogólnie podobno zastępuje ślub płodny. U mnie jeszcze nie ma efektu. Miesiączka przyjdzie w czwartek raczej bo beta tak sugeruje. Pij moze jeszcze len po owulacji. Też podobno pomaga. Poza tym duża ilość wody :)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa ten zel bedzie pomagal jesli Ty masz slaby/malo sluzu lub maz ma powolne plemniki. U nas jest to i to
    Tak jak pisze Sarrra duza ilosc wody podczas owu tez b.wazna

Kropeczko hop hop jesteś??

Maz odebral mi dzisiaj wyniki posiewu i wymazu z szyjki. Mam niestety bakterie ureaplasma w wysokosci 10 do 4 (10 do potegi 4 cokolwiek to znaczy) :( Wyczytalam, ze jesli ja to mam to i on i uwaga: u mezczyzn moze sie to objawiac niska ruchliwoscia plemnikow i gorsza jakoscia nasienia a u meza z badania wyszlo, ze ma b.slaba ruchliwosc... Wyprosilam na jutro wieczorna wizyte u gina do ktorego ost.chodzilam i chyba antybiotykoterapia nas czeka :( Jasna chokera juz tak pozytywnie bylam nastawiona i masz ci los! Nie zrobie w twkim razie hsg w marcu na ktore sie szykowalam, wszystko do kitu :/ Ponoc bakterie ta sie leczy dosc dlugo a pozniej jeszcze maz bedzie musial poprawiac wyniki nasienia, wole nie wiedziec ile czasu nam sie na to zejdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 21:28

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina a robiąc badanie nasienia męża ta bakteria tez wyjdzie? mąż będzie robił w tym tyg lub na początku nowego tygodnia. Czy w ogóle badajac nasienie oni też sprawdzaja inne rzeczy poza ruchliwościa plemników itp? tzn kwestie bakterii?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrro mojemu nie wyszlo, bo robil podstawowy seminogram. Nie wiem czy wyszloby przy rozszerzonym czy tez posiew by musial zrobic. Oprocz ruchliwosci oznaczana jest ilosc, morfologia i uplynnienie chyba. Moze wyszloby np.z seminogramu, ze leukocyty ma podwyzszone aczkolwiek ciezko powiedziec (moj nie mial leukocytow oznaczonych, trzeba pytac tam gdzie maz bedzie robil badanie co dokladnie jest oznaczone). Z badania krwi to np.nie wyjdzie, ja mam idealne wyniki krwi (morfologia, crp itd.)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 09:47

• pszczola2000 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posiew męski oddzielnie. W klinikach ok 60zl kosztuje

"... nic nie dzieje się przypadkiem..."

w57v9jcgfaon5chm.png

2019.05.22 - 2t+5d transfer 😍 3BA❤️
    2019.06.19 - 6t+5d (28dpt) wizyta serduszkowa❤️
    2020.02.06 - Termin porodu! - urodziłam w tp

55cm 2880g sn córka Milena

2BB❄️Morula❄️ Morula❄️
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to każe mojemu tez zrobić posiew. Aczkolwiek chyba już coś robił pół roku temu z napletka i było czysto. (przepraszam za dosadność).

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba najlepiej jak kobieta się zbada (pełny posiew ureaplasma, mycoplasma, chlamydia i wymaz z szyjki), wtedy jest pewność. Jeśli Ty masz to i mąż będzie miał

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to miałam to wszystko robione plus tradycyjna cytologia

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara to jak jestes w pelni zdrowa, to Twoj maz pod tym wzgledem na 99% tez :)

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ograniczę się tylko do badania nasienia pod kątek plemników :)

Selina lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinka jestem jestem:) wróciłam wypoczęta jak dawno- Madera piękna:) ale cóż trzeba wracać do codzienności... za tydzień wizyta... przerwałam jednak branie bromka bo sie bałam... codziennie winko do kolacji i jakoś wolałam uniknąć skutków ubocznych... od niedzieli biorę znow 0,5 tabletki...
    trochę sie wkurzylam bo myślałam, ze mi ta drożność teraz będzie juz badał a ten znow konsultacje...

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

Wysłany: 14 lutego 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinko nie martw sie :* Oboje się podleczycie i zaraz się uda:) Czytałam własnie kiedyś że przy tej ureaplasmie jest problem z zajściem ale ważne jest to, że łatwo to wyleczyć:) Głowa do góry - a może to był własnie problem...

Co do wiesiołka też brałam... niestety u mnie tylko w pierwszym cyklu widziałam efekty... tyle, że ja wiesiołek brałam do ovu a pózniej stop... ponoć wywołuje on skurcze więc w razie ciąży nie jest wskazany...
    mój gin mi mówił coś o castagnusie że mocniejszy niz wiesiołek....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 20:04

Selina lubi tę wiadomość

mhsvpx9ik2z006il.png

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile cykli się już staracie?czy macie podobne doświadczenie że lekarze zaczynają traktować pewne objawy poważnie gdy mija rok starań?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to juz ponad rok...:(

mhsvpx9ik2z006il.png

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz mnie nerwy wezmą... nie mogę pisać więcej niż dwa wersy na tel... coś jest nie tak bo upisałam się jak głupia a wyświetliło mi tylko "Selinko nie martw się"... eh
    przeszłam na kompa i chyba ok...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 20:06

mhsvpx9ik2z006il.png

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Ja to juz ponad rok...:(
    O rany to bardzo długo:((( ja szósty cykl. Nie dam rady kolejne 6 miesięcy:( jak dajecie radę?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra ja tez tak myślałam po pierwszych 3 miesiącach ze nie dam rady ale cóż zrobic... jak sienie udaje a dzidka chcesz miec:) nie balet do przyjemnych co miesięczne rozczarowanie... oby u Ciebie tak nie było... ja szukałam co może byc przyczyna ... i nic... aż poszłam zrobic ta prolaktyne i niby Ok a tu z obciążeniem niespodzianka ... liczę ze bromek zdziała cud:)9

mhsvpx9ik2z006il.png

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinka i byłaś u swojego gin? Co tam zalecił? Bo czytałam ze ta terapia trwa miesiąc i wstrzemięźliwość...

mhsvpx9ik2z006il.png

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko a powiesz mi czy jak sie ma dobry progesteron to prolaktyna może być zła.? Oraz o co chodzi z tymi obciążeniami przy prolaktynie?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
‹‹ 648 649 650 651 652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ