Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kropeczka1986 wrote:dostałam bromek i zobaczymy:( kolejna wizyta za 4 tyg.... ale mam dola
ja dziś idę na wizytę na 19.30
aż jestem ciekawa co tam powie ciekawego Dr
bo z styczniu było dużo starań z mężem, lekarstwa, zastrzyk ... i nic ..
nadal biorę Norprolac , witaminki itp.
Kropeczka1986 lubi tę wiadomość
czekając na nasz Cud -
nick nieaktualny
-
najgorsze jest to, ze płaci sie krocie za te wszystkie badania a Ci niektórzy specjaliści i tak nie wiedza wyczyn problem
Selinka mam nadzieje, ze ta nowa gin będzie lepsza:)
Haniu daj znac jak po wizycie:)
Dzięki dziewczynki za ciepłe słowa :*:*Selina lubi tę wiadomość
Nasz mały cudzie trwaj...
-
nick nieaktualnyKrocie za badania i za wizyty, które jakoś długie nie są. Przynajmniej ja nigdy długo u lekarzy w gabinecie nie siedziałam. Nie jestem typem który ciągnie za język i zadaje milion pytań - może wtedy bym się od nich więcej dowiedziała
Dla mnie lekarz musi mówić do mnie dużo i konkretnie, wszystko tłumaczyć. A jak siedzi za biurkiem "cwaniaczek", który ma owszem może i duże doświadczenie i osiągnięcia, ale nie umie ze mną rozmawiać tylko zadaje zdawkowe pytania, to jakoś nie umiem zaufać
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny, a już myślałam, że tylko ja mam problem ze znalezieniem dobrego lekarza. Właśnie dziś też byłam u 3 z kolei. Ale wszystko wskazuje na to, że u niego zostanę.
Dla mnie najtrudniejsze jest opowiadanie po raz kolejny co mnie sprowadza i w czym potrzebuję pomocy. -
nick nieaktualnyBibi_ka ja to czesto nawet nie potrafie opowiadac, zwlaszcza jesli przede mna siedzi facet. Zawsze o czyms zapominam, lekarz nie zawsze zapyta o wszystko co trzeba a po wyjsciu z gabinetu cos mi sie przypomni i dupa zbita. Nie chce chodzic z karteczkami i zerkac na nie co mampowiedziec, jakies glupie mi sie to wydaje
Natomiast przeczytalam dzis ciekawy artykul w necie (z mojej branzy) mowiacy o prawidlowym funkcjonowaniu jelit i zoladka na inne organy wraz ze skora. Ze czesto chore jelita sa przyczyna pcos i jak wazne jest regularne podseanie wartosciowych probiotykow. Ja z nimi jestem za pan brat, bo choruje na zespol jelita drazliwego, ale tak czy inaczej lapie czesto infekcje drog rodnych-to tez przyczyna chorych jelit. Najlepsze jest to, ze kazdemu z lekarzy o tym mowilam, ze na to choruje, kazdy tylko zanotowal i tyle. Wiedzieli tez, ze mam czeste infekcje i na przepisaniu recept na globulko czytabletki sie konczylo. Zero prob ustalenia dlaczego sie tak dzieje. Chyba, ze mysleli sobie Aaa choruje na jelita, to bedzie miala czeste infekcje, i czort z tym.
Wkurzs mnie takie podejscie lekarzy, ja szukam takiego, ktory bedzie mial holistyczny oglad na moja osobe a nie skupianie sie tylko na jajnikach czy macicy. Mam nadzieje, ze tym razem mi sie udaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 17:01
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Selina Kropeczka1986 :*
w tym cyklu stosujemy dodatkowo jeszcze Closilbegyt
od piątku , do przyszłego piątku
dawka : 2 tabelki na noc , 1 tabletka na dzień
podobno po to żeby więcej jajeczek dojrzało
w piątek rano mam badania krwi
i w piątek wizyta wieczorem (co na wizycie nie wiem jeszcze, może ten zastrzyk co ostatnio)
ale Dr wie że jedzie na weekend do Spai powiedział że tak nas przygotuje
żeby było "owocnie"hmmm cieawe ...
czekając na nasz Cud -
nick nieaktualnyHaniu chcesz powiedziec, ze bedziesz miała dawkowanie Clo 3 tabletki dziennie? :o Szczerze, to 1 raz sie spotykam z takimi dawkami a naczytałam się dużo na wątku o tym leku. Ja miałam dawkowanie 3-7dc i 1 tabletka dziennie. Czułam i tak bardzo mocno stymulację, jajeczkowanie bolało. Tak czy inaczej u mnie nie pomogło akurat
Myszko mnie zwykły ginekolog je przepisał. Tzn w zakresie leczenia na necie miał wpisane, że zajmuje się problemami niepłodności, ale nie był stricte od tego lekarzemMyszk@ lubi tę wiadomość
-
Clo Wam przypisują jaka kolejny pomysl/próba? Czy faktycznie macie problem z owulacja?
-
nick nieaktualnyPszczola clo powinno sie przepisywac po stwierdzonym na monicie braku pwu. U mnie lekarz tego nie zaobserwowal, tylko z gory zalozyl chyba, ze jak mam prl za wysoka to nie ma owu i je przepisal...nie zlecajac w ogole monitoringu
Ja wtedy nawet nie wiedzialam, ze trzeba. Dowiedzialam sie tutaj od dziewczyn. Dlatego doktorka szybko zmienilam i mialam tylko 2 cykle z clo i reszte mi lezy
-
Dziewczynki! Poradzicie mi co zrobic ... jedziemy jednak na tydzień na Madere i winka portugalskiego chętnie bym chciała spróbować...
a biorę ten bromek i sie zastanawiam czy czasem go nie odstawić na ten czas bo na ulotce jest napisane żeby nie pic alkoholu... poradzicie:)
Nasz mały cudzie trwaj...
-
nick nieaktualny