X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    dostałam bromek i zobaczymy:( kolejna wizyta za 4 tyg.... ale mam dola :(
    Kropeczka1986 trzymam kciuki za piękną OVU za 4 tygodnie :*:*

ja dziś idę na wizytę na 19.30
    aż jestem ciekawa co tam powie ciekawego Dr

bo z styczniu było dużo starań z mężem, lekarstwa, zastrzyk ... i nic ..

nadal biorę Norprolac , witaminki itp.

Kropeczka1986 lubi tę wiadomość

czekając na nasz Cud <3
  • Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    .
    Zdecydowałam, że od nowego cyklu ide do nowej doktor. ;)

no i bardzo dobrze
    lepiej zmienić ... jak widać że Dr się nie stara itp.

my też już jesteśmy u 3 Dr

czekając na nasz Cud <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannka to też będzie mój 3 lekarz :) Przed tem 2 facetów a teraz kobitka
    O której masz wizytę?

• Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najgorsze jest to, ze płaci sie krocie za te wszystkie badania a Ci niektórzy specjaliści i tak nie wiedza wyczyn problem :( Selinka mam nadzieje, ze ta nowa gin będzie lepsza:)

Haniu daj znac jak po wizycie:)

Dzięki dziewczynki za ciepłe słowa :*:*

Selina lubi tę wiadomość

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krocie za badania i za wizyty, które jakoś długie nie są. Przynajmniej ja nigdy długo u lekarzy w gabinecie nie siedziałam. Nie jestem typem który ciągnie za język i zadaje milion pytań - może wtedy bym się od nich więcej dowiedziała ;) Dla mnie lekarz musi mówić do mnie dużo i konkretnie, wszystko tłumaczyć. A jak siedzi za biurkiem "cwaniaczek", który ma owszem może i duże doświadczenie i osiągnięcia, ale nie umie ze mną rozmawiać tylko zadaje zdawkowe pytania, to jakoś nie umiem zaufać :/

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinko dokładnie mam to samo...

mhsvpx9ik2z006il.png

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania jak tam po wizycie?

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Haniu, czekamy na relację ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, a już myślałam, że tylko ja mam problem ze znalezieniem dobrego lekarza. Właśnie dziś też byłam u 3 z kolei. Ale wszystko wskazuje na to, że u niego zostanę.
    Dla mnie najtrudniejsze jest opowiadanie po raz kolejny co mnie sprowadza i w czym potrzebuję pomocy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi_ka ja to czesto nawet nie potrafie opowiadac, zwlaszcza jesli przede mna siedzi facet. Zawsze o czyms zapominam, lekarz nie zawsze zapyta o wszystko co trzeba a po wyjsciu z gabinetu cos mi sie przypomni i dupa zbita. Nie chce chodzic z karteczkami i zerkac na nie co mampowiedziec, jakies glupie mi sie to wydaje ;)

Natomiast przeczytalam dzis ciekawy artykul w necie (z mojej branzy) mowiacy o prawidlowym funkcjonowaniu jelit i zoladka na inne organy wraz ze skora. Ze czesto chore jelita sa przyczyna pcos i jak wazne jest regularne podseanie wartosciowych probiotykow. Ja z nimi jestem za pan brat, bo choruje na zespol jelita drazliwego, ale tak czy inaczej lapie czesto infekcje drog rodnych-to tez przyczyna chorych jelit. Najlepsze jest to, ze kazdemu z lekarzy o tym mowilam, ze na to choruje, kazdy tylko zanotowal i tyle. Wiedzieli tez, ze mam czeste infekcje i na przepisaniu recept na globulko czytabletki sie konczylo. Zero prob ustalenia dlaczego sie tak dzieje. Chyba, ze mysleli sobie Aaa choruje na jelita, to bedzie miala czeste infekcje, i czort z tym.
    Wkurzs mnie takie podejscie lekarzy, ja szukam takiego, ktory bedzie mial holistyczny oglad na moja osobe a nie skupianie sie tylko na jajnikach czy macicy. Mam nadzieje, ze tym razem mi sie uda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 17:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ryczę jak opowiadam, dla mnie to strasznie emocjonalne jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://lne.pl/gdy-choruja-jelita-zmienia-sie-skora
    Nie sugerujcie się tytułem, przeczytajcie :) Wiele ciekawych rzeczy się dowiedziałam

• Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina Kropeczka1986 :*
    w tym cyklu stosujemy dodatkowo jeszcze Closilbegyt
    od piątku , do przyszłego piątku
    dawka : 2 tabelki na noc , 1 tabletka na dzień

podobno po to żeby więcej jajeczek dojrzało
    w piątek rano mam badania krwi
    i w piątek wizyta wieczorem (co na wizycie nie wiem jeszcze, może ten zastrzyk co ostatnio)

ale Dr wie że jedzie na weekend do Spa :) i powiedział że tak nas przygotuje
    żeby było "owocnie" :) hmmm cieawe ...

czekając na nasz Cud <3
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie, czy leki na dojrzewanie i pękanie jajeczek przepisuje Wam zwykly gin? Czy od niepłodności

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haniu chcesz powiedziec, ze bedziesz miała dawkowanie Clo 3 tabletki dziennie? :o Szczerze, to 1 raz sie spotykam z takimi dawkami a naczytałam się dużo na wątku o tym leku. Ja miałam dawkowanie 3-7dc i 1 tabletka dziennie. Czułam i tak bardzo mocno stymulację, jajeczkowanie bolało. Tak czy inaczej u mnie nie pomogło akurat

Myszko mnie zwykły ginekolog je przepisał. Tzn w zakresie leczenia na necie miał wpisane, że zajmuje się problemami niepłodności, ale nie był stricte od tego lekarzem

Myszk@ lubi tę wiadomość

• pszczola2000 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clo Wam przypisują jaka kolejny pomysl/próba? Czy faktycznie macie problem z owulacja?

"... nic nie dzieje się przypadkiem..."

w57v9jcgfaon5chm.png

2019.05.22 - 2t+5d transfer 😍 3BA❤️
    2019.06.19 - 6t+5d (28dpt) wizyta serduszkowa❤️
    2020.02.06 - Termin porodu! - urodziłam w tp

55cm 2880g sn córka Milena

2BB❄️Morula❄️ Morula❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczola clo powinno sie przepisywac po stwierdzonym na monicie braku pwu. U mnie lekarz tego nie zaobserwowal, tylko z gory zalozyl chyba, ze jak mam prl za wysoka to nie ma owu i je przepisal...nie zlecajac w ogole monitoringu :/ Ja wtedy nawet nie wiedzialam, ze trzeba. Dowiedzialam sie tutaj od dziewczyn. Dlatego doktorka szybko zmienilam i mialam tylko 2 cykle z clo i reszte mi lezy

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki! Poradzicie mi co zrobic ... jedziemy jednak na tydzień na Madere i winka portugalskiego chętnie bym chciała spróbować... :) a biorę ten bromek i sie zastanawiam czy czasem go nie odstawić na ten czas bo na ulotce jest napisane żeby nie pic alkoholu... poradzicie:)

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko ale wspaniale! :D :D super, że jedziecie :) Co do winka, to pojęcia nie mam... Wiem, że przy clo można było się napić. Może zadzwoń do swojego gina czy ostawiać i kiedy wrócić do przyjmowania

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja tez sie ciesze:) dzis kupiliśmy lasta i cały wieczór pakowanie bo w sobotę wylot :)

Może uda mi sie z nim jutro skontaktować:) a jak nie to obejdę sie zapachem :)

mhsvpx9ik2z006il.png

‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ