Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kropeczka1986 wrote:dostałam bromek i zobaczymy:( kolejna wizyta za 4 tyg.... ale mam dola
ja dziś idę na wizytę na 19.30
aż jestem ciekawa co tam powie ciekawego Dr
bo z styczniu było dużo starań z mężem, lekarstwa, zastrzyk ... i nic ..
nadal biorę Norprolac , witaminki itp.
Kropeczka1986 lubi tę wiadomość
czekając na nasz Cud -
nick nieaktualny
-
najgorsze jest to, ze płaci sie krocie za te wszystkie badania a Ci niektórzy specjaliści i tak nie wiedza wyczyn problem Selinka mam nadzieje, ze ta nowa gin będzie lepsza:)
Haniu daj znac jak po wizycie:)
Dzięki dziewczynki za ciepłe słowa :*:*Selina lubi tę wiadomość
Nasz mały cudzie trwaj...
-
nick nieaktualnyKrocie za badania i za wizyty, które jakoś długie nie są. Przynajmniej ja nigdy długo u lekarzy w gabinecie nie siedziałam. Nie jestem typem który ciągnie za język i zadaje milion pytań - może wtedy bym się od nich więcej dowiedziała Dla mnie lekarz musi mówić do mnie dużo i konkretnie, wszystko tłumaczyć. A jak siedzi za biurkiem "cwaniaczek", który ma owszem może i duże doświadczenie i osiągnięcia, ale nie umie ze mną rozmawiać tylko zadaje zdawkowe pytania, to jakoś nie umiem zaufać
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny, a już myślałam, że tylko ja mam problem ze znalezieniem dobrego lekarza. Właśnie dziś też byłam u 3 z kolei. Ale wszystko wskazuje na to, że u niego zostanę.
Dla mnie najtrudniejsze jest opowiadanie po raz kolejny co mnie sprowadza i w czym potrzebuję pomocy. -
nick nieaktualnyBibi_ka ja to czesto nawet nie potrafie opowiadac, zwlaszcza jesli przede mna siedzi facet. Zawsze o czyms zapominam, lekarz nie zawsze zapyta o wszystko co trzeba a po wyjsciu z gabinetu cos mi sie przypomni i dupa zbita. Nie chce chodzic z karteczkami i zerkac na nie co mampowiedziec, jakies glupie mi sie to wydaje
Natomiast przeczytalam dzis ciekawy artykul w necie (z mojej branzy) mowiacy o prawidlowym funkcjonowaniu jelit i zoladka na inne organy wraz ze skora. Ze czesto chore jelita sa przyczyna pcos i jak wazne jest regularne podseanie wartosciowych probiotykow. Ja z nimi jestem za pan brat, bo choruje na zespol jelita drazliwego, ale tak czy inaczej lapie czesto infekcje drog rodnych-to tez przyczyna chorych jelit. Najlepsze jest to, ze kazdemu z lekarzy o tym mowilam, ze na to choruje, kazdy tylko zanotowal i tyle. Wiedzieli tez, ze mam czeste infekcje i na przepisaniu recept na globulko czytabletki sie konczylo. Zero prob ustalenia dlaczego sie tak dzieje. Chyba, ze mysleli sobie Aaa choruje na jelita, to bedzie miala czeste infekcje, i czort z tym.
Wkurzs mnie takie podejscie lekarzy, ja szukam takiego, ktory bedzie mial holistyczny oglad na moja osobe a nie skupianie sie tylko na jajnikach czy macicy. Mam nadzieje, ze tym razem mi sie udaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 17:01
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Selina Kropeczka1986 :*
w tym cyklu stosujemy dodatkowo jeszcze Closilbegyt
od piątku , do przyszłego piątku
dawka : 2 tabelki na noc , 1 tabletka na dzień
podobno po to żeby więcej jajeczek dojrzało
w piątek rano mam badania krwi
i w piątek wizyta wieczorem (co na wizycie nie wiem jeszcze, może ten zastrzyk co ostatnio)
ale Dr wie że jedzie na weekend do Spa i powiedział że tak nas przygotuje
żeby było "owocnie" hmmm cieawe ...czekając na nasz Cud -
nick nieaktualnyHaniu chcesz powiedziec, ze bedziesz miała dawkowanie Clo 3 tabletki dziennie? :o Szczerze, to 1 raz sie spotykam z takimi dawkami a naczytałam się dużo na wątku o tym leku. Ja miałam dawkowanie 3-7dc i 1 tabletka dziennie. Czułam i tak bardzo mocno stymulację, jajeczkowanie bolało. Tak czy inaczej u mnie nie pomogło akurat
Myszko mnie zwykły ginekolog je przepisał. Tzn w zakresie leczenia na necie miał wpisane, że zajmuje się problemami niepłodności, ale nie był stricte od tego lekarzemMyszk@ lubi tę wiadomość
-
Clo Wam przypisują jaka kolejny pomysl/próba? Czy faktycznie macie problem z owulacja?
-
nick nieaktualnyPszczola clo powinno sie przepisywac po stwierdzonym na monicie braku pwu. U mnie lekarz tego nie zaobserwowal, tylko z gory zalozyl chyba, ze jak mam prl za wysoka to nie ma owu i je przepisal...nie zlecajac w ogole monitoringu Ja wtedy nawet nie wiedzialam, ze trzeba. Dowiedzialam sie tutaj od dziewczyn. Dlatego doktorka szybko zmienilam i mialam tylko 2 cykle z clo i reszte mi lezy
-
Dziewczynki! Poradzicie mi co zrobic ... jedziemy jednak na tydzień na Madere i winka portugalskiego chętnie bym chciała spróbować... a biorę ten bromek i sie zastanawiam czy czasem go nie odstawić na ten czas bo na ulotce jest napisane żeby nie pic alkoholu... poradzicie:)Nasz mały cudzie trwaj...
-
nick nieaktualny