X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    dostałam bromek i zobaczymy:( kolejna wizyta za 4 tyg.... ale mam dola :(
    Kropeczka1986 trzymam kciuki za piękną OVU za 4 tygodnie :*:*

ja dziś idę na wizytę na 19.30
    aż jestem ciekawa co tam powie ciekawego Dr

bo z styczniu było dużo starań z mężem, lekarstwa, zastrzyk ... i nic ..

nadal biorę Norprolac , witaminki itp.

Kropeczka1986 lubi tę wiadomość

czekając na nasz Cud <3
  • Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    .
    Zdecydowałam, że od nowego cyklu ide do nowej doktor. ;)

no i bardzo dobrze
    lepiej zmienić ... jak widać że Dr się nie stara itp.

my też już jesteśmy u 3 Dr

czekając na nasz Cud <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannka to też będzie mój 3 lekarz :) Przed tem 2 facetów a teraz kobitka
    O której masz wizytę?

• Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najgorsze jest to, ze płaci sie krocie za te wszystkie badania a Ci niektórzy specjaliści i tak nie wiedza wyczyn problem :( Selinka mam nadzieje, ze ta nowa gin będzie lepsza:)

Haniu daj znac jak po wizycie:)

Dzięki dziewczynki za ciepłe słowa :*:*

Selina lubi tę wiadomość

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krocie za badania i za wizyty, które jakoś długie nie są. Przynajmniej ja nigdy długo u lekarzy w gabinecie nie siedziałam. Nie jestem typem który ciągnie za język i zadaje milion pytań - może wtedy bym się od nich więcej dowiedziała ;) Dla mnie lekarz musi mówić do mnie dużo i konkretnie, wszystko tłumaczyć. A jak siedzi za biurkiem "cwaniaczek", który ma owszem może i duże doświadczenie i osiągnięcia, ale nie umie ze mną rozmawiać tylko zadaje zdawkowe pytania, to jakoś nie umiem zaufać :/

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinko dokładnie mam to samo...

mhsvpx9ik2z006il.png

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania jak tam po wizycie?

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Haniu, czekamy na relację ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, a już myślałam, że tylko ja mam problem ze znalezieniem dobrego lekarza. Właśnie dziś też byłam u 3 z kolei. Ale wszystko wskazuje na to, że u niego zostanę.
    Dla mnie najtrudniejsze jest opowiadanie po raz kolejny co mnie sprowadza i w czym potrzebuję pomocy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi_ka ja to czesto nawet nie potrafie opowiadac, zwlaszcza jesli przede mna siedzi facet. Zawsze o czyms zapominam, lekarz nie zawsze zapyta o wszystko co trzeba a po wyjsciu z gabinetu cos mi sie przypomni i dupa zbita. Nie chce chodzic z karteczkami i zerkac na nie co mampowiedziec, jakies glupie mi sie to wydaje ;)

Natomiast przeczytalam dzis ciekawy artykul w necie (z mojej branzy) mowiacy o prawidlowym funkcjonowaniu jelit i zoladka na inne organy wraz ze skora. Ze czesto chore jelita sa przyczyna pcos i jak wazne jest regularne podseanie wartosciowych probiotykow. Ja z nimi jestem za pan brat, bo choruje na zespol jelita drazliwego, ale tak czy inaczej lapie czesto infekcje drog rodnych-to tez przyczyna chorych jelit. Najlepsze jest to, ze kazdemu z lekarzy o tym mowilam, ze na to choruje, kazdy tylko zanotowal i tyle. Wiedzieli tez, ze mam czeste infekcje i na przepisaniu recept na globulko czytabletki sie konczylo. Zero prob ustalenia dlaczego sie tak dzieje. Chyba, ze mysleli sobie Aaa choruje na jelita, to bedzie miala czeste infekcje, i czort z tym.
    Wkurzs mnie takie podejscie lekarzy, ja szukam takiego, ktory bedzie mial holistyczny oglad na moja osobe a nie skupianie sie tylko na jajnikach czy macicy. Mam nadzieje, ze tym razem mi sie uda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 17:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ryczę jak opowiadam, dla mnie to strasznie emocjonalne jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://lne.pl/gdy-choruja-jelita-zmienia-sie-skora
    Nie sugerujcie się tytułem, przeczytajcie :) Wiele ciekawych rzeczy się dowiedziałam

• Hannka86 Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina Kropeczka1986 :*
    w tym cyklu stosujemy dodatkowo jeszcze Closilbegyt
    od piątku , do przyszłego piątku
    dawka : 2 tabelki na noc , 1 tabletka na dzień

podobno po to żeby więcej jajeczek dojrzało
    w piątek rano mam badania krwi
    i w piątek wizyta wieczorem (co na wizycie nie wiem jeszcze, może ten zastrzyk co ostatnio)

ale Dr wie że jedzie na weekend do Spa :) i powiedział że tak nas przygotuje
    żeby było "owocnie" :) hmmm cieawe ...

czekając na nasz Cud <3
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie, czy leki na dojrzewanie i pękanie jajeczek przepisuje Wam zwykly gin? Czy od niepłodności

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haniu chcesz powiedziec, ze bedziesz miała dawkowanie Clo 3 tabletki dziennie? :o Szczerze, to 1 raz sie spotykam z takimi dawkami a naczytałam się dużo na wątku o tym leku. Ja miałam dawkowanie 3-7dc i 1 tabletka dziennie. Czułam i tak bardzo mocno stymulację, jajeczkowanie bolało. Tak czy inaczej u mnie nie pomogło akurat

Myszko mnie zwykły ginekolog je przepisał. Tzn w zakresie leczenia na necie miał wpisane, że zajmuje się problemami niepłodności, ale nie był stricte od tego lekarzem

Myszk@ lubi tę wiadomość

• pszczola2000 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clo Wam przypisują jaka kolejny pomysl/próba? Czy faktycznie macie problem z owulacja?

"... nic nie dzieje się przypadkiem..."

w57v9jcgfaon5chm.png

2019.05.22 - 2t+5d transfer 😍 3BA❤️
    2019.06.19 - 6t+5d (28dpt) wizyta serduszkowa❤️
    2020.02.06 - Termin porodu! - urodziłam w tp

55cm 2880g sn córka Milena

2BB❄️Morula❄️ Morula❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczola clo powinno sie przepisywac po stwierdzonym na monicie braku pwu. U mnie lekarz tego nie zaobserwowal, tylko z gory zalozyl chyba, ze jak mam prl za wysoka to nie ma owu i je przepisal...nie zlecajac w ogole monitoringu :/ Ja wtedy nawet nie wiedzialam, ze trzeba. Dowiedzialam sie tutaj od dziewczyn. Dlatego doktorka szybko zmienilam i mialam tylko 2 cykle z clo i reszte mi lezy

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki! Poradzicie mi co zrobic ... jedziemy jednak na tydzień na Madere i winka portugalskiego chętnie bym chciała spróbować... :) a biorę ten bromek i sie zastanawiam czy czasem go nie odstawić na ten czas bo na ulotce jest napisane żeby nie pic alkoholu... poradzicie:)

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko ale wspaniale! :D :D super, że jedziecie :) Co do winka, to pojęcia nie mam... Wiem, że przy clo można było się napić. Może zadzwoń do swojego gina czy ostawiać i kiedy wrócić do przyjmowania

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja tez sie ciesze:) dzis kupiliśmy lasta i cały wieczór pakowanie bo w sobotę wylot :)

Może uda mi sie z nim jutro skontaktować:) a jak nie to obejdę sie zapachem :)

mhsvpx9ik2z006il.png

‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ