Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzę ze nie tylko ja sfrustrowana jestem juz tym wszystkim... a u mnie 12 dzień cyklu pełno śluzu płodnego od wczoraj... wczoraj mega kłucie w jajnikach... dzis rano śluz płodny zabarwiony krwią??? przytulalismy sie od czwartku codziennie... nic juz nie rozumie... dni płodne dopiero powinny mi sie zaczynać... a tu może juz po... wizyta dopiero we wtorek i pewnie znow mi powie ze nic nie widzi... czemu tak wcześnie wszystko w tym cyklu... może to efekt bromka... powiem Wam dziewczyny... ze juz zgłupiałam jak normalnie wiedziałam co i kiedy tak teraz nic nie rozumie...Nasz mały cudzie trwaj...
-
nick nieaktualnyKropeczko lekkie krwawienie ponoc moze wystapic przy owu, z tego co czytalam. Ja po bromku dopiero bede miala @ jakos koncem miesiaca. Nie wiem czy to ureaplasma tak daje znac, byc moze, predzej bym to na bromka zwalila
Myslicie, ze beta bedzie wiarygodna juz 8-9 dni po owu? Chcialam zrobic w srode i zaczac brac juz antybiotyk
Sarrrra trzymam kciuki za badania Nie daj sie zbywac lekarzom, walcz o swoje. Fajnie ze zmieniasz lekarza, zawsze to jakies nowe spojrzenie na sprawe -
gdzieś czytałam, tu na forum, wpis dziewczyny która pisała o badaniu śluzu, ze tak naprawdę to jest zbędne badanie, ponieważ może rożnie wychodzić. Że w każdym cyklu może kobieta mieć rózne śluzy, A dwa, oni patrzą że jak minimum 6szt plemników się rusza to śluz jest ok. Wiem że inseminacja niektórym dała ciążę, ale też ostatnio czytałam wpis dziewczyny która miała już chyba ze 4 IUI, i dokładnie opisywała co sie dzieje podczas zabiegu, jak jej podają tam do środka jakiś sprzęt z niby najlepszym/wyselekcjonowanymi plemnikami męża, ale do konca nigdy nie wiadomo czy aby na pewno, czy to to wprowadzają, bo wprowadzali tez coś jakby wode/płyn (dokładnie nie pamiętam) i nagle coś chlup na podłogę, i ona nie wie czy to plemniki, czy ta woda. A lekarze zlecają IUI bo to czysty zarobek! Dużo jest przypadków co po kilku IUI dziewczyny zachodzą w naturalną ciążę! Ostatnio w weekend testowała Ania1986 i w końcu po 5latahch starań zobaczyła dwie kreski.
Dlatego mimo że lata mi juz lecą (30l.) to nie biorę pod uwagę póki co IUI i kliniki niepłodności, ponieważ ani nie mam na to hajsu, ani czasu w sumie. -
Sarrrra wrote:To dobry wynik czy zły? Mam tyle samo lat i 6 cykl bez efektu starania o pierwsze dzieckiem. Tsh mam 2.45
Enel-medWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 10:43
-
Mój wynik jest większy niż normy na mój wiek, ale mieści się w normach dla 25-29lat,a że w październiku skończyłam dopiero 30l więc u mnie ok, pod warunkiem że wynik robiony w 9dc jest prawidłowy.
-
pszczola2000 wrote:Mój wynik jest większy niż normy na mój wiek, ale mieści się w normach dla 25-29lat,a że w październiku skończyłam dopiero 30l więc u mnie ok, pod warunkiem że wynik robiony w 9dc jest prawidłowy.
ja dzisiaj zrobiłam to samo badanie w czwartym dniu cyklu. Czytałam, ze jednak nie ma znaczenia w którym dniu robimy to badanie. -
mam wyniki TSH mam 4,052 przy normach laboratorium od 0,35 do 5,5. Kobiety w ciązy mają mieć 0,01 do 2,5.
Kurcze w październiku tsh miałam 2,450 przy normach laboratorium od 0,270 do 4,200.
Czy ono mi się podwyższyło czy to tylko wynik innego laboratorium? Mówiłyście, ze przy staraniach o dziecko powinno być poniżej dwa..... a ja mam obecnie 4,052. We wtorek za tydzień idę do Gina... -
nick nieaktualnySarrrra możliwe, że Ci się podwyższyło. Brałaś kiedyś euthyrox?
Też słyszałam, że dla starających dobrze by było poniżej 2. Uregulujesz to ładnie, nic się nie martw Moja koleżanka nim uregulowała tsh już była w ciąży a ginka jej mówiła, że może być trudno -
Saaara głowa do góry... jeżeli to hormony to można z nimi walczyć... ja właśnie czekam na wizytę do mojego gin... zobaczymy cóż on mi dzis powie... pewnie nie ma pęcherzyka itd a to to akurat wiem bo juz po ovu jestem... mam nadzieje, ze nareszcie mi poda ten termin badania drożności...Nasz mały cudzie trwaj...
-
cieszę się że mam rezerwę większą niż miałabym płakać ze jest poniżej 1 np.
TSH od 1,5roku mam w okolicy 1,6 i nadal ciąży nie ma. Więc czesto tsh jest przyczyną, ale nie zawsze. -
No i jestem po... jakiś dziwnie spokojna:) potwierdził ovu z lewego jajnika a w prawym 17 mm pęcherzyk drugi...
badanie drożności w kolejnym cyklu musze jeszcze oznaczyć grupe krwi
Bromek i duphaston brać i testować za 14 dni bo możliwe ze sie udało... nie wiem co on tam zobaczył ale powiedział ze może tak...
W każdym razie przepisał bromka ale powiedział ze liczy ze sie juz nie przyda:)
Nasz mały cudzie trwaj...
-
nick nieaktualnyKropeczko byloby cudownie jakby sie udalo! W ktorym dc jestes teraz?
Ja juz plan caly na siebie mialam na miesiac w przod, to niestety wszystko mi sie poprzesuwa przez leczenie, posiewy i inne dziadostwa. No nic to, wole poczekac niz sobie zaszkodzic -
nick nieaktualnyA u mnie posucha jeśli chodzi o śluz. Zdecydowanie za mało piję i w zasadzie to nie odczuwam, że chce mi się pić... W weekend zrobiłam badanie prolaktyny z obciążeniem. Lekarz mówi, że już się odchodzi o tego badania, ale w moim przypadku nie zaszkodzi sprawdzić. Powiedział też, ze jak po tabletce wyrzut będzie do 7x to ok. Wiecie jaki miałam wyrzut? 20krotny! Czyli mamy jednego z winowajców braku owulacji.
Czekam jeszcze na SHBG - któraś z Was robiła? Ile czekałyście na wynik? Bo powiedzieli mi, że do 2 tyg będzie wynik. -
Selinka 15 dc... boje sie tylko ze znow jestem pełna nadziei a pozniej rozczarowanie...,
Droznosc będę miała sprawdzana w szpitalu nie w gabinecie ale kazał mi sie nastawiać ze wogole nie będzie to potrzebne:)
Selinko wyleczycie sie i spokojnie wszystko wróci do normy...
Pytałam go o to badanie amh powiedział ze nie ma sensu robić bo wszystko jest Ok Hm... pytałam tez czy potworzyc prolaktyne tez nie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 12:51
Nasz mały cudzie trwaj...
-
nick nieaktualny